Şimdi Ara

95w işlemci destekleyen anakarta 125w işlemci takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartım gigabyte ga-m61pme-s2p rev.1.0 bi faceden birinde amd phenom x4 955 125 işlemci var yarın kargoyla gönderecek ama anakartım galiba 95 w işlemci destekliyomuş şimdi ben bu işlemciyi taksam ne olur biosum en güncel sürüm çalışırmı?

• bence o anakart 125w desteklemiyor çünkü dikkat edin 95w üstü işlemcilerin hepsinde since bios version N/A yazıyor yani not available yani mevcut değil demek.95w anakarta 125w işlemci takarsanız anakartı bozarsınız.
  • anakart işlemci destek listesinde Phenom II X4 955 in desteklendiği görünüyor. Ama dikkat bu işlemcinin 2 versiyonu var, biri 125 watt' lık biride 95 watt' lık, ve anakartta en az F6 biosu yüklü ise 95 watt olan Phenom II X4 955'yi destekliyor. Ama işlemciyi satan kişide hangi versiyon olduğunu büyük ihtimal bilmiyordur.

95 watt olan işlemcinin kodu şöyle: HDX955WFK4DGM

konu ile ilgili makale de burada, inceleyin: http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMD-Phenom--X4-955-Black-Edition-islemcisinin-95-Watt-TDPli-yeni-versiyonu-satista.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 1 Ağustos 2016; 20:43:48 >

• 95w ye 125w takarsan çalışmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İntel Skylake i5 6600k---Asus Maximus VIII Ranger---Kingston 8 GB DDR4 2666 Mhz Ram---EVGA GTX 970 SSC ACX 2.0---Thermaltake Core V51---Thermaltake 80 Bronze 750W---WD 500 GB 7200 RPM HDD---Corsair 128 GB SSD---Cooler Master Seidon 120V V2 Sıvı Soğutma---Asus VN247H 23.6 Gaming Monitör
  • Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    herkeze çok teşekkür ederim phenom x4 955 125 almaktan vazgeçtim biyerden phenom x3 720 95w buldum onu alacam :)
    Macbook Air M1

İntel Skylake i5 6600k---Asus Maximus VIII Ranger---Kingston 8 GB DDR4 2666 Mhz Ram---EVGA GTX 970 SSC ACX 2.0---Thermaltake Core V51---Thermaltake 80 Bronze 750W---WD 500 GB 7200 RPM HDD---Corsair 128 GB SSD---Cooler Master Seidon 120V V2 Sıvı Soğutma---Asus VN247H 23.6 Gaming Monitör
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemci+Anakart+Ram
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama yapiyorum ben bunu :D

foxconn a6gmv anakartimda (95w destekli cpu support listesi oyle gosteriyor) amd phenom ii x4 965 3.4 ghz (125w) islemci kullaniyorum. Speedfandan fan hızı ayari vs bulunan yerdeki ayarlari 100 yapiyorum hepsini gerci ise yaramiyor gibi de neyse, cok nadir olarak kapatiyor kendini onun disinda baska bir sorunla karsilasmadim 300 w power var bir de ustunde hd 5570 ile kullaniyorum gpuyu overclock ( amdnin kendi programindan ) yaparak kullaniyorum speedfan disinda soruna rastlamadim. İkinci el almistim benden onceki alan kisi de 2-3 sene kullanmis. Experin bilgisayari nasil boyle birsey yapmislar bilemiyorum simdilik sıkıntı yok gibi ama sorun cikarmaz bana ilerde degil mi? :D cikarmayacak gibi ama yine de yeni ogrendim merek attim benim basima patlamasin pc

Orijinalden alıntı: qsdc35

konuyu hortlatmak gibi olacak ama yapiyorum ben bunu :D

foxconn a6gmv anakartimda (95w destekli cpu support listesi oyle gosteriyor) amd phenom ii x4 965 3.4 ghz (125w) islemci kullaniyorum. Speedfandan fan hızı ayari vs bulunan yerdeki ayarlari 100 yapiyorum hepsini gerci ise yaramiyor gibi de neyse, cok nadir olarak kapatiyor kendini onun disinda baska bir sorunla karsilasmadim 300 w power var bir de ustunde hd 5570 ile kullaniyorum gpuyu overclock ( amdnin kendi programindan ) yaparak kullaniyorum speedfan disinda soruna rastlamadim. İkinci el almistim benden onceki alan kisi de 2-3 sene kullanmis. Experin bilgisayari nasil boyle birsey yapmislar bilemiyorum simdilik sıkıntı yok gibi ama sorun cikarmaz bana ilerde degil mi? :D cikarmayacak gibi ama yine de yeni ogrendim merek attim benim basima patlamasin pc

Örnekleri çok, o şekilde kullanım olabilir ancak hiç sağlıklı değil; bu şuna benziyor, 200W çeken bir ekran kartını 250W'lık sisteme takmak gibi, çalışır ama tüm parçaları bozma riski de kuvvetlidir.

• qsdc35 kullanıcısına yanıt
    bende bugün itibari ile phenom x4 955 125w almış bulunmaktayım :D ilk işim tabi overclock yapmak oldu +100v voltaj vererek 1.520V sınırlarında kullanıyorum işlemciyi anakart çok dayanmaz gittiği yere kadar kullanacam sonra direk ddr3e geçecem zaten 125wlik anakart yerine 140w olursa daha iyi olur :D x3 720yide o voltajda kullandım hiçbir sorun olmadı bundada olmaz :D

Gofsparyoutube
    MSI AMD 970 Krait with a 9590 on fire
    https://www.youtube.com/watch?v=8zTzpYjQ2MM

• Konuyu birde ben hortlatayım. Aynı hatayi bende yaptim arkadaşlar anakartim 95 watt a kadar destekliyor ama phenom 2 4x 955 125 watt işlemci satın aldim. Ne gibi sorunlarla karşılaşırım?
    Anakart asus m4a78lt-m le
    İşlemci phenom 2 4x 955
    1gb 128 bit ekran kartı
    400 watt psu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.