Şimdi Ara

90km limit olan yerde 108 ile ceza yemek ve polisin tutumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olayı az önce yaşadım gerçekten şoktayım.

    İzmir Bornova'dan çevre yoluna bağlandım Karşıyakaya gideceğim. Karşıyaka kavşağından önce 2 tane tünel var ve 2 tünelde de 90 km sınırı var ben de çevre yoluna bağlandığım an 90km ye cc ayarladım, Karşıyaka sapağına kadar hiç bozmadım ki bu 15 küsür kilometre ediyor.

    Bu 15 km sonunda (bilenler için medical park ışıklarında) çevirmeye girdim ve uzun tünelde 108 km yaptığım gerekçesi ile 366 TL + 15 puan yedim. Tam da bugün araç içi kamerayı kargodan bekliyordum ve öğleden sonra geldiği gibi montajını yaptım.

    Memur beye 90 km hız sabitlediğimi, kameranın kayıtta olduğunu, kameranın wifi özelliği olduğu için telefondan aşağı yukarı 3-4 dakika öncesindeki ilgili kaydı indirip izletebileceğimi söylediğim halde senin kamerana mı güvenelim diye tersleyip cezayı elime tutuşturdu kayıtla ilgili olmadı bile. Bu arada kamera gps modüllü A129.

    Ben tabiki itiraz edip cezadan kurtulacağım da bu kul hakkına girmek değil de nedir ya? Kamerası olmayan adam ne yapacak kanıt gösterir misiniz dediğimde ise tünel girişlerindeki elektronik radar tarafından tespit edildiğimi söyledi geçiştirdi fotoğraf kanıtı olması gerekmiyor mu?

    Ben önce cezayı ödeyip öyle mi itiraz edeceğim yoksa direk mi itiraz edeceğim bilgilendirir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kendinizi saglama almak için 15 gün icerisinde cezayi ödeyebilirsiniz. Kazanirsaniz ki zaten haklisiniz ve video kaydi var aracta, odediginiz parayi vergi dairesinden geri aliyorsunuz. Memur hakkinda ayrica dava acmayi unutmayin. Gorevi kotuye kullanma var aleni olarak. Ses kayitta aciksa, yukarida anlattiginiz konusmayi arac icerisinde iken yaptiysaniz, konusmalar videoya yansıyacaktır. Bu da elinizde delil olur böylece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceza makbuzunu paylaşırsanız yorum yapabiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle sizin aracınızın aynısı yada aynı renk benzer araç yapmıştır 108 km hızı. Telsizden şöyle bir anons geçmiştir " beyaz reno asdkajdajlş" sizin aracınız reno ve beyazsa plakanın pek bir önemi kalmıyor.
  • dadas_ismail kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cezayı ödeyin, kazanırsanız geri alırsınız, kaybederseniz faize düşmez. Sonrasında da kamera kaydı (herkesin açabileceği formatta cd'ye aktarım) ve dilekçe ile itiraz.
  • 366TL'lik bir radar cezası yok diye biliyorum ama ? %30 a kadar 290 %30'dan sonrası 600tl civarlarında olması lazım. Size başka bir şeyden yazılmış olmasın ? Sonuçta arada uzun bir mesafe var başka bir noktadan da gidebilirdiniz ya da polise ben tünelden geçmedim siz ne saçlamıyorsunuz dediğiniz de size ne diyecekti ? Ek olarak normal karakollara bağlı trafik polisiyle otoban polislerinin görevleri farklı diye biliyorum. Yani tünelde sizin hızınızı tespit eden biri varsa önce otoyol trafik ekibine durumu bildirir normal trafik ekibine değil. Konuyla ilgili detayları tam verirseniz ona göre yorum yapalım.
  • @dadas_ismail
    Hocam normal hız cezası makbuzu işte. Bilgisayarda taramıştım şuan okuldayım akşam atarım isterseniz.

    Hocam başka yol yok tek yol, %30-%50 arası 366TL + 15 ceza puanı bilgisi var internette de. İlk defa ceza yedim çok bir bilgim yok ama yanlış bir durum var mı ?

    Cezayı ödedim bu arada, kamera kayıtlarını da CD'ye çekmiştim kayıtlarla birlikte cezayı ödediğim an itiraz etmeye gittim.

    @SYE35 @vortex35

    Ses kaydı açıktı hocam. İlgili memur hakkında dava açma süreci nasıl işliyor, sulh ceza mahkemesi mi yine ?

    @genckaptan

    Edit
    Karşıyakaya değil de düz devam etseydim ne olacaktı acaba? Muhtemelen aynı renk model araç anonsu geçti üstte hocamın dediği gibi o da bana patladı ama memur arkadaş kanıt olduğu halde bakmayı reddetmesi kabul edilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 25 Şubat 2019; 12:4:18 >




  • İzmir de tünelde hız cezası böyle mi yazılıyor gerçekten? Ayrıca güzergahı bilmiyorum ama eğim varsa o süratlere çıkabiliyor araç cc olması bir şey değiştirmiyor ki polisler tuzakları en hızlı noktaya koyarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur hakkinda dava açmanız pek işe yaramaz, cihazın kalibrasyon ayarı bozuksa bunda memurun suçu yoktur, memur da sistemde ceza yaz denen plakaya işlem yapmak zorunda. Maalesef cihaz kalibrasyonlarina guvenilmedigi icin kamera noktalarinda trafik durma noktasına geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde eve ya da muhtara geliyor. Tünelde de eds var fotoğraf falan çekip öyle eve yolluyorlar diye biliyorum. Ben muhtemelen kazaya kurban gittim ya da kota doldurma mevzusu oldu. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gariban polis memurundan ne isteniyor anlamadım. adam alet ne diyorsa onu yapmakla yükümlü, görevi kötü kullanmak bunun neresinde anlamadım.
  • polis çevirme yaparak ceza yazdı ise muhtemelen gezici radar veya başka bir radara yakalandınız. Bu güne kadar sabit radardan ( kule vs ) sonra polis çevirdiğine hiç şahit olmadım. Eve gönderiyorlar...

    Geçmiş olsun
  • Yalniz tunellerde kameranizin gps baglantisi kopacagindan sizin hiz iddianizi gercekci kabul etmeyebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, cezayı öde ve öyle itiraz et.

    ilk 15 gün içinde %25 indirim hakkın var. İtirazın olumsuz sonuçlanması durumunda %25 indirim hakkını kaybedebileceğin gibi ekstradan gecikme faizi de ödersin.
  • Aracınızın jantları olması gerekenden farklı mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sierre34

    Yalniz tunellerde kameranizin gps baglantisi kopacagindan sizin hiz iddianizi gercekci kabul etmeyebilirler.
    Bunu yazmak için girdim konuya, kimsenin yazmamış olmasına çok şaşırmıştım ki, sizin mesajını gördüm en sonlarda...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.