Şimdi Ara

90 Binle Gaziantep Mimarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 yıldır şansımı tıp için denedim ama olmadı bu yıl da hazırlanmayı göze alamadım.

Sayısal sıralamam 90 bin ek tercihte Gaziantep Üniversitesi İngilizce Mimarlık yazdım geçen yıl bölüm 157 binle kapatmış sizce gelir mi biraz heyecanlıyım da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim umarım ya

• Antep te yaşıyorum zaten hocam. Bu kararı almak çok zordu benim için idealim tıptı çok emek verdim ama olmadı. Bununla yetineceğim artık...

Orijinalden alıntı: hermeneutic

Antep te yaşıyorum zaten hocam. Bu kararı almak çok zordu benim için idealim tıptı çok emek verdim ama olmadı. Bununla yetineceğim artık...
    Ula yavrum antebi niye yazdın sen başka yer min galmadı.

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • Başka yerde okumak maddi manevi sıkıntıya sokacaktı beni hocam, ailemin yanı diye yazdım özür dilerim

Sakarya üni vs Kocaeli üni
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hermeneutic kullanıcısına yanıt
    Hocam Gaziantep Universitesi , Ataturk Universitesi gibi universiteler underrated sebebi de konumları. Çok güzel bir üniversitede okuyacaksın rahat ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B26350344 -- 27 Eylül 2020; 20:17:11 >

Orijinalden alıntı: Guest-B26350344

Hocam Gaziantep Universitesi , Ataturk Universitesi gibi universiteler underrated sebebi de konumları. Çok güzel bir üniversitede okuyacaksın rahat ol.
    Çok teşekkür ederim hocam haklısınız.

Orijinalden alıntı: K3R4S

Hayırlı olsun trollere bakma sen
    Teşekkür ederim çok sağolun

• Botadam B kullanıcısına yanıt
    Bilmem ki hocam atama mevzusu yüzünden düşünmedim ama bilemiyorum

• Forumdaki ergenlere bakma, GAÜN'de 3.yılım, gayet güzel bir üniversite. Güzel bir konumda olsaydı sıralaması çok daha yüksek olurdu muhtemelen ama neden mimarlık? Bitmeye yakın bir meslek gibi, mezunları iş bulamıyor

• Dostum o üniversitenin hocaları çoğunlukla ODTü çıkışlı olduğu için çok kastırıyormuş. Ekşideki yorumları oku. Mimarlık bölümünün Türkiye'de olayı bitti. Eskidendi o mimarlığın forsu.Özel üniversiteler sağolsun piyasayı mezunla doyurdular. Dokuz Eylülden,İtüden mezun olan arkadaşlarım var iş bulamıyorlar. Mimarlık yazacağına ilköğretim matematik öğretmenliği,hemşirelik falan yaz.Kpssyle atanırsın bir yere.

Orijinalden alıntı: Garrisonun Kuklası

Dostum o üniversitenin hocaları çoğunlukla ODTü çıkışlı olduğu için çok kastırıyormuş. Ekşideki yorumları oku. Mimarlık bölümünün Türkiye'de olayı bitti. Eskidendi o mimarlığın forsu.Özel üniversiteler sağolsun piyasayı mezunla doyurdular. Dokuz Eylülden,İtüden mezun olan arkadaşlarım var iş bulamıyorlar. Mimarlık yazacağına ilköğretim matematik öğretmenliği,hemşirelik falan yaz.Kpssyle atanırsın bir yere.
    Teşekkür ederim azcık sevincim vardı o da gitti

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.