Şimdi Ara

90-91-92-93 lüler gelin bakayım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
10
Favori
10.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 93'lüyüm. işsizim, açıköğretimi saymazsak okumuyor sayılırım. liseden sonra hiçbir şey yapmadım. ne para vardı ne başka bir şey. meslek lisesi çıkışlı olduğum için web tasarım yapabiliyordum. yenilikçi işler yapabiliyordum yaşıma göre. bir yerde asgari ücretin 200 tl aşağısına iş bulup sigortasız 2 ay çalıştım (tam gün + 500 tl + yemek). sonra kendime yediremeyip çıktım işten. ardından 33 (sallama sayı değil) farklı yere iş başvurusu yaptım 3-4 tanesi geri döndü. bir sürü iş görüşmesine girdim. iş görüşmeleri benimki kadar olumlu geçip olumsuz sonuçlanan başka kimse yoktur herhalde. kapı kapı dolaşıp tasarımcıya, siteye ihtiyacınız var mı diye sordum. istesem bulaşıkçı falan da olurdum ama bir yandan da sigortalı adamakıllı bir işim olsun dedim. bir kere komşumuzun dükkan zinciri vardı, beni duyunca gelsin çalışsın demiş. gittim her şeyi anlaştık, "şubeye git benim hanım orada müdür, günleri kararlaştırın" dedi. şubeye gittim, karıyı tam 2 saat ayakta bekledim, bizim elemana ihtiyacımız yok dedi. adamı geri aradım abi böyle böyle diye, demek ki ihtiyacımız yokmuş dedi bit yavrusu. halbuki çevremde iyi niyetli, dürüst, efendi, konuşkan biri olarak tanınırım. allaha şükür kimseye de bir yanlışım olmamıştır. açıköğretim işletme okumama rağmen bölümümde bir şeyler öğrenmek için uğraştım. çeşitli kitaplar aldım bir şey öğrenmek için. staj başvurusu bile yaptım bir kaç firmaya fakat o da kabul görmedi. kredi kartıyla ekmek aldığımız bir dönem olmuştu hayatımızda 2-3 sene önce, iş de yok haliyle. dışarı çıkamayıp evde oturmaktan kıl dönmesi oldum, 4 ayda 2 ameliyat geçirdim ama geçmedi. son 1 senedir hastalık yüzünden tek yaptığım durmak.

    daha genç arkadaşlara tavsiyem:

    1- okumayacaksanız 4 yıllık açıköğretime girin. ama üniversiteyi herkes tatmalı bence. keşke o dönem imkanlar olsaydı da gidebilseydim.

    2- durmayın, kendinizi geliştirin. imkanlar dahilinde hobileriniz, kültürünüz olsun, boş durmayın.

    3- dışarıda yapacak hiçbir şey yoksa, çay içecek paranız yoksa bile evde durmayın. çıkın yürüyün, etrafa bakın öyle yine de evde çok durmayın. çünkü insan yatmaya alışabiliyor. alışınca da üşengeçlik başlıyor. berbat bir şey bu hiçbir şey yapasınız gelmiyor. aman diyeyim.

    4- en kötü iş işsizlikten iyidir. gidin bulaşıkçı olun 1-2 ay kendinizi geçindirecek kadar para biriktirip daha iyi işler arayabilirsiniz. her türlüsü deneyim olur sizler açısından.

    5- işsiz, zor durumdaysanız askere gidin. keşke gitseydim diyorum şimdi. okul seneye bitecek, sonra 5 ay daha askerliği var. halbuki bomboş kaldığım, hiçbir şey yapmadığım o dönemde gitseydim 5 ay kazanacaktım. benim durumumda olan arkadaşlarım gitti ve hiçbiri yakınmadı askerlikten. gittim havam değişti rahatladım dedi hepsi.

    6- yalnız kalmayın. kendi denginizde arkadaşlar bulun. sizin cebinizde 3 tl varken çayın 5 tl olduğu yerlere gitmeyi falan teklif etmesin. icabında sahilde boş boş beraber oturabilin. dediğim gibi sizin denginizde olsun, sinsi falan olmasın.




  • Prim tamamlamak gerekmiyor mu? 64 yaşında başlarsam işe 1 sene sonra emeklimiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adoring

    Prim tamamlamak gerekmiyor mu? 64 yaşında başlarsam işe 1 sene sonra emeklimiyim

    Okadar da degil 20 yil civari calismak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog


    quote:

    Orijinalden alıntı: Adoring

    Prim tamamlamak gerekmiyor mu? 64 yaşında başlarsam işe 1 sene sonra emeklimiyim

    Okadar da degil 20 yil civari calismak lazim

    Bende öyle düşünmüştüm.
  • 92liyiym üni 3. sınıftan devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 95 liyim kıytırık bir okulda makine müh okuyorum.Hayattan bir beklentim yok .Sadece aileme yük olmuyayımyeter. :D
  • 93 lüyüm. Durumlar çok iyidi özel üni de okuyordum. Maddi durum bozulunca okula 2.senede ara verip bir kafede çalışmaya başladım. 1 buçuk sene çalıştım okula gidemedim çünkü eve gitmeye bile halim kalmıyordu işten. Istanbuldan bursaya geldim, bir fabrikada yabancı dilden dolayı dış ticaretle ilgilenmeye başladım. Şükür durumum iyileşmeye başladı fakat okul yalan oldu, gidemedim. Açık üni ye kaydoldum 2.senedeyim. Allah izin verirse ilerde özgün bir üniversite okumak istiyorum.
  • çoğunlukla işsiz .. buna bende dahil
  • 92. Öğrenci. 2 sene uzatmayla beraber toplam 3 sene daha var okulun bitmesine,2011 girişliyim.
  • 94 luyum askerden yeni geldim issizim is ariyorum kizlada ayrilmak uzereyiz sinirlerim cok bozuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 93 lüyüm.Eylüldeki bütünleme sınavlarını geçebilirsem iü hukuktan mezun olacağım.
  • 93 lüyüm, üniversite 1. sınıfa başlayacağım
  • Hayata atılmak için milletin ne zoru var bu kadar anlamıyorum ki ? Atılınca ne oluyor ? Millet çocuk yapmayı bildiğin bıraktı, yurtdışında devletler teşvik veriyor, kanun çıkartıyor millet çocuk yapılsın diye. İnsanlar akıllandı artık. Bu dünyanın nasıl bir yer olduğunu anladı.

    Kendim oluşturduğum bir birikim var ve üni bitmek üzere, imkan olursa bir 2 üni daha okurum, onun bunun kölesi olmaktansa, günde 12 saat çalışmaktansa. Çocuğu geç zaten. Benim derdim bana yetiyor kalkıp birde zorluğu külfeti bir üst seviyeye çekeceğim ?

    İnsanların "hayat" sözcüğünü irdelemeleri ve aynaya bakmaları lazım. Hepi topu 50-60 yıl. Dünyaya bir defa geliniyor, iyi değerlendirin ! New Game plus, yada restart game yok... 17-18 yaşında devlet memuru olmak nedir arkadaş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 13 Temmuz 2015; 16:38:50 >




  • 92liyim memurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90lıyım vay ve 25 olmuşum, bir b.k yaptığım yok şuanlık, İİBF okudum o yüzden belki geçen sene üniversite bitti, kpss hazırlandım bu sene alandan olmadı gibi, evde oturuyorum oruç tutuyorum, uyuyorum, uyanıyorum, film izliyorum, evdekiler bana her gün laf vuruyor, babandan kaçıyorsun bir şey demesin diye ben de odamda takılıyorum, evdeki herkes hadi yeter bu evden git gibi bakıyor, para falan isteyemiyorsun, bir tane pantolonum vardı ortası patladı 1 2 ay ayaklarımı fazla ayırmadan gezdim, diyemedim babama pantolon alayım, ayakkabı da aynı şekilde neyse boşverin, işsizim bu eğitim sistemi yüzünden olabilir, bu yaşıma kadar okudum başka bir iş yapmadım o yüzden elimden bir şey de gelmiyor, torpilim falan da yok arkadaşlarımın vardı üniversite bile okumadı çoğu şimdi çalışıyorlar bir yerde, arada onlarla takılıyorum, bunalıma giriyorum bazen, bir kızı sevdim o beni sever gibi yaptı sonra sevmemiş yani gitti, hiçbir şey yolunda değil, gelecek karanlık.

    Edit: Arkadaşlarımın çoğunun işi var, bir ben böyleyim, bu yaz 3ü evlendi 1i de evlenecek, birlikte büyüdüğümüz çocukluk arkadaşlarım yani, hergün birlikteydik şimdi ayda 1 telefonda konuşuyoruz bazen 2 3 ayda bir senede 1 kere ya görüyorum ya görmüyorum, ailem baskı yapıyor arkadaşlarımdan dolayı hepsinin işi var evleniyorlar diye, kısmetsiz miyim bilmiyorum 25 yaşındayım hala aynıyım, bunları da yazmak istedim.

    Edit2: Birileriyle rahat muhabbet bile edemiyorsun özellikle büyüklerle, konu hep bana geliyor nolacak senin halin, şimdi ne yapacaksın, kpss noldu, git polis ol, git şunu ol konu hep buralara geliyor o yüzden kaçıyorum herkesten, bayram geliyor hiç sevmiyorum yine birileri gelecek ve beni konuşacaklar, yolda yürürken bile inşallah tanıdıkla karşılaşmam diyorum, arkadaşlarla bir yerlere gidince bile adamlar çalışıyor aylıkları var şunu yapalım bunu yapalım diyorlar benimde cebimde para olmadığı için hep korkarak bir şeyler yapıyorum, korkuyorum biri şunu alalım şunu yiyelim diyecek diye, söylesenize ben nasıl kendime güveneyim nasıl girişimci olayım nasıl? Aklıma kötü hissettiklerim geldikçe editlerim, edit 2 bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukum -- 13 Temmuz 2015; 17:22:59 >




  • 92'liyim. İkinci üniversitemi okuyorum. İlkini bıraktım. 3. sınıfa geçtim. Bilgisayar Mühendisliği okuyorum Endüstri ile ÇAP yapıyorum. Stajdan yazıyorum.
  • Önder kullanıcısına yanıt
    Bu ara herkes polo alıyor benzinlimi bari
  • 90 lıyım , Lise matematik öğretmeniyim , hala atanamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan314 -- 13 Temmuz 2015; 18:49:19 >
  • takmayın beyler zaten kodumun yerinde emeklilik yaş şartı var bugünde girsen 5 sene sonra da girsen 60-65 yaşında emekli olcaz. erkenden girip kendinizi yormayın. gençliğinizin tadını çıkarın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choqo -- 13 Temmuz 2015; 19:23:20 >
  • 93'lüyüm diş hekimliği okuyorum,2.sınıfı bitirip 3'e geçtim.1 sene hazırlık okuduğumdan 1 sene de öss'ye bir kez daha hazırlandığımdan kaybettim.okulu bitirip işe başladığımı pek hayal edemiyorum,para kazanmak için çalışmak ve tamamen ailemden bağımsız olmak ne bileyim düşününce korkutuyor beni,hazır hissetmiyorum kendimi.hakkımızda hayırlısı olsun,bakalım hayat neler getirecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.