Şimdi Ara

9 yıllık konuyu hortlatıyorum, pazar okuması, iş güç para ve zenginlik mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

9 yıllık konuyu hortlatıyorum, pazar okuması,  iş güç para ve zenginlik mevzusu

Dostlar merhaba, 9 yıl önce 25 yaşında işsiz bir genç olarak bir konu açmıştım, görseli ekledim, bahsettiğim konu görselde, baştan söyleyeyim; zamanı olmayanlar bu konuyu terkedebilir çünkü uzun bir yazı olacak, zamanı olanlar ise çayınızı kahvenizi alıp gelin, pazar okuması tadında dertleşelim biraz;

Çocukluğumu, gençliğimi düşünüyorum da paraya aklım yettiği günden beri para kazanmayı ve zenginliği seven biriydim, haala da öyleyim, zenginliği severim dediysem asla şatafat, gösteriş seven biri olmadım, zaten şatafatlı gösterişli yaşayacak bir hayatım da olmadı, demek istediğim; 13 14 yaşlarında abimin dükkanında çalışmaya başladığım günden beri hep çalıştım ve parayı değil, para kazanmanın kendisini seviyorum, ve her erkeğin hatta her insanın bu konuda elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini düşünüyorum, konuya bu bakış açısıyla devam ederseniz ne demek istediğim daha anlaşılır olacaktır, neyse girişi çok uzatmayalım..

9 yıl önce işsiz bir genç olarak bu konuyu açarken kafamda yine aynı soru vardı, nasıl zengin olurum?

Başarılıydım, çalışkandım, yabancı dilim vardı, ikna kabiliyetime güveniyordum ama ne yapacağımı bilmiyordum, konuya gelen cevaplardan saçma olanları elersek, yurtdışına kargo göndermek, tavuk döner işi yapmak, yazılım öğrenmek gibi bazı mantıklı ve değerlendirilebilir cevaplar gelmişti..

Peki ben ne yaptım?

Bu 9 yıllık süreçte neler yaptığımdan bahsetmek istiyorum,

O zamanlar aliexpress ebay gibi şirketlerden ürün getirip şahsi olarak satıyordum, harçlığımı çıkarmak için giriştiğim bu işte güzel para olduğunu farkedince zaten ticaret heveslisi biri olarak bu işi büyütmem gerektiğini düşündüm, tüm güzel para kazanan işlerde olduğu gibi bu işte de kimse size açık açık gel, şurdan başla bunları yap demiyor, ama ben bu işi öğrenmek istiyordum, kendi sektörümde iş aramayı bıraktım, gittim uluslararası ticaret yüksek lisansa başladım,( merak etmeyin konuyu amazon fba ya bağlamayacağım) yüksek lisans devam ederken tamamen torpilsiz, tanıdıksız şekilde bir dış ticaret firmasında/ fabrikasında iş buldum, orada 1 yıl kadar çalıştım, işi sevmiştim, mevzuatı, resmî prosedürü öğrendim, yavaş yavaş çevre edindim, ama iş yorucuydu, maaşı azdı, yan hakları yoktu, yan hakkı geçtim yemekhanenin iğrenç menüleri yüzünden bazı günler aç bile kalıyordum, anlayacağınız şu işi bir öğreneyim diye resmen kötü çalışma şartlarına katlanıyordum, bir gün fabrikanın aptal sarışın mühendisiyle kavga etmiştik ve tam da o gün kpss tercih listesi açıklanmıştı, daha önceleri memur olmak istemediğim için tercih yapmıyordum, ama o gün tercih yaptım, zaten derece sayılabilecek güzel bir puanım vardı ve ilk tercihime yerleştim, memur oldum.

Gelelim hayatımın part 2si memuriyet dönemine ve bu dönemde neler yaptığıma, evet 6 yıldır devlet memuruyum, devlet memuru deyince bir çoğunuzun aklına gelen o masa başı memurluklardan değil, sahada çalışan bir memurum, sorumluluğu yüksek bir iş yapıyorum, memnun muyum diye sorarsanız hem evet hem hayır derim, evet derim çünkü özel sektör çalışanının -maalesef- köle olarak görüldüğü ülkemizde memurluğu açıklamaya gerek yok, peki neden hayır derim? Çünkü benim yapım maaşlı çalışan olmayı kabul etmiyor ve konunun başında anlattığım gibi ben zengin olmak istiyorum, memuriyetten kim zengin olmuş…

Bu süreçte neler yaptım biraz detay vermek istiyorum, 6 yıldır memuriyet devam ederken de boş durmadım, hep içimde bir şeyler yapma arzusu vardı, kendi çapımda hem zaman geçsin hem de belki ek gelir olur diye bazı şeyler denedim ama hiçbirini ilerletmedim,

*bir süre web sitesi işine merak sardım bir kaç tane şirkete web sitesi yaptım sattım

*sonra bir süre sosyal medyayı denedim, (üniversitede öğrenciyken bir ajansa freelance iş yapıyordum bayağı ünlü iki firmanın sosyal medya hesabını ben yönetiyordum ajans çalışanı olduğumuz için sadece harçlığım çıkıyordu) ordan öğrendiklerimle Instagram hesabı büyütüp satmaya başladım bir kaç tane hesaptan sonra bu işi de bıraktım

*pandemi döneminden 2023 sonuna kadar kripto ve borsa işlerine başladım, eğitim aldım, ciddi mesai harcadım, kriptoda oran olarak çok güzel oranlarda kar ettim ama yatırdığım sermaye o kadar düşüktü ki hayatımda hiç bir değişiklik olmadı, hisse senedinde ise kazandığım para enflasyona kurban gitti (bu yılın başında arabayı yeniledim ama hesap ediyorum pandemi başında krediyle araba alsam aynı şey olacakmış hatta cesaret edip lüks segment bir araba alsam daha karlı bile çıkarmışım, 3 yıl eski arabayla gezmeyi zarar ettim sayabiliriz)

*daha başka şeyler de sayabilirim ama bunlar hobi ya da zaman geçirme aktivitesi sayılabilecek işler olduğu için yazmaya gerek duymuyorum

Gelelim yazımızın son kısmına, yani günümüze, bu kadar uzun yazıyı bize niye okuttun birader demeyin, dedim ya dertleşmek istedim, yazının ortalarında “işte ben bunu yaptım da zengin oldum” dememi beklemiş olabilirsiniz, hayır arkadaşlar malesef ben haala bu sorunun cevabını arıyorum, haala bir şeyler yapmak istiyor ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, işin kötüsü bunu bana soran olduğunda cevabım bellidir, “sevdiğin işi yap çünkü sevdiğin işi yaparsan yorulmazsın ve para mutlaka kendisi sana gelecektir” diyorum ama gel gör ki son bir kaç yıldır, ne sevdiğimi ne istediğimi bende bilemiyorum, yaştan mıdır(34) meslekten midir, neden böyle olduğu hakkında bir fikrim yok, aslında fikirlerim haala var, ama ne yapacağımı bilemiyorum.

Gelelim sizin düşüncelerinize, yazının bu kısmında 9yıl önceki gibi “ben ne yapayım” demeyeceğim, aslında diyeceğim ama sorunun altını dolduracağım, öncelikle şunu söyleyeyim; az önce de dediğim gibi artık sevdiğim işi yapmak gibi ‘hayalperest’ duygular taşımıyorum, artık “insan çok para kazandığı işi sever” düşüncesindeyim,

Maddeler halinde direkt yazayım;

1 sadece ben değil isteyen herkesin yapabileceği bir şeyden bahsedeyim; yds ingilizce sınavından 70ve üzeri bir puan alıp, kpssden de derece yapacak (Türkiyede ilk 200 300e girecek şekilde) 96 97 98 gibi puan alırsanız tercih edeceğiniz tüm memurluklar size güzel maaşlar kazandıracaktır, bu seçenek için uğraşmaya değer mi bilmiyorum ama 2 yıllık insan üstü bir çaba, geri kalan çalışma hayatım boyunca şu ankine kıyasla yüzde 60-65 daha fazla maaş almamı ve daha rahat yaşamamı sağlayabilir, ama çok riskli çünkü kolay değil, istediğim puanı alamazsam 2 yıllık çalışma boşa gidecek

2 kitap yazmak, evet yanlış duymadınız, 1. Madde hariç burda bahsedeceğim tüm fikirlerde reklam ve tanıtım işini sosyal medyadan yapacağız, bir instagram hesabı açıp ciddi uğraştıktan sonra o hesabın takipçilerini alanınızla ilgili ciddi bir müşteri kitlesine dönüştürebilirsiniz, bir düşünün, son yıllarda sadece sosyal medyada tanındığı için kitap yazan ve bunları satan bir sürü fenomen, psikolog, doktor, tarih mezunu olmayan tarihçi vs var, neden olmasın, peki kitap işinde para var mı?

3 niş instagram hesapları açıp, büyütüp storylere, postlara reklam almak, bu işte kesinlikle para var ama ne kadar para var? Yıllar harcayıp milyon takipçilere ulaşmadıktan sonra çok da yok gibi, ne dersiniz?

4 dublaj yapmak, sesime güveniyorum, göründüğü gibi değildir eminim ama eğitim alırsam neden olmasın, peki bu işte para var mı?

5 web sitesi kurmak, aklımda gerçekten tutacağını düşündüğüm, instagramla desteklemesi çok kolay olan, benimde ilgi alanım sayılabilecek bir sözlük web sitesi fikrim var, ama bu web sitesi (alandan dolayı) çok da reklam alabileceğim bir site değil, çok tıklamaya ulaşsam bile sadece adsense geliri ile ne kadar kazanılır ki?

6 ilgi alanım olan konularda (kişisel gelişim, psikoloji, tarih, felsefe) podcast yapmak, peki bu işte para var mı?

Daha fikirleri çoğaltabilirim dostlar, bazı zamanlar kendime şunu söylüyorum “ bu kadar çok şeyin peşinde koşmazsan istediklerini elde edebilirsin” bazen de diyorum ki “denemeden başarıp başaramayacağını nerden bileceksin” ama insan her şeyi deneyecek kadar uzun bir ömüre sahip değil işte, bu uzun yazıyı buraya kadar okuyup sabredebildiyseniz eminim ki sizin de bu yazdıklarıma ilginiz var demektir, lütfen düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havacı27 -- 17 Kasım 2024; 16:47:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu çok iyi olmuş. Bu tarz konular ilgi görmeyip de yıkık yıkık konular mesaja boğulunca insanı forumdan soğutuyorlar. Benim görüşüm instagram ve sosyal medya heasbı yönetme konusunda tecrübeli gibisin hocam. Birkaç ünlü markanın hesabını bir süre yönetip referans oluşturup sonrasında kendi sosyal medya ajansını kurup firmaların sosyal medya hesaplarını yönetebilirsin. Yine aynı şekilde çevrendeki esnaflara gidip gelin size instagram hesabı açalım ben yöneteyim müşteri çekelim vs önerilerinde bulunarak da başlayabilirsin bence. Bir de özel mesaj attım bakarsan sevinirim.

• Kassady kullanıcısına yanıt

Aslında konu bayağı ilgi gördü ama nedense insanlar konuya yazmak yerine özel mesajdan yazıyorlar, mesaj kutusu doldu taştı, lütfen özel mesaj yerine konuya yazın arkadaşlar :)

Önerinize gelince öneriniz mantıklı tabi ki ama benim kafamdaki şey bu değil, şöyle düşünüyorum eğer benim sosyal medya yönetme konusunda becerim varsa bunu neden başkaları için yapayım ki? Şu an sosyal medyayı doğru yöneten/büyüten her insan bunu bedava reklam olarak kullanabilmeli, satış pazarlamaya yardımcı bir araç olarak görmeli...

• özelden yazılan bazı mesajlara toplu cevap,

1 parayla saadet olmaz bunu bende biliyorum, zaten çok şükür mutlu huzurlu bir hayatım var saadet aramıyorum dostlar sağolun 9 yıllık konuyu hortlatıyorum, pazar okuması,  iş güç para ve zenginlik mevzusu 

2 internette bulduğunuz ve online para kazandıran yöntemler listesi altında yazılan tüm yöntemleri unutun, onlar boş iş

3 bazı şeyler gerçekten şans işi, insanın ailesi ve akrabası da bunlardan biri, size bazı tanıdıklarımdan bahsedeyim, şu an galerici olan ve çok para kazanan arkadaşımın dayısı da galerici idi, yanında 1 2 yıl takıldı işi öğrendi ve şu an o işi yapıyor, istanbulda kadın giyim toptancılığı yapan arkadaşımın amcası toptancı idi amcası ile 6 yıl çalıştıktan sonra kendi işini kurdu, oyunculara bakın arkadaşlar oyuncuların çoğunun annesi veya babası oyuncudur, daha örnekleri çoğaltabilirim uzun lafın kısası çok para kazanan asla şu işte çok para var demiyor :)

Lütfen konudan devam edelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.