Şimdi Ara

9. sınıfım plan program hakkında sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9. sınıfım yolun başında olduğumu düşünüyorum ygs-lys bakımından bu gelecek 3 sene içinde nasıl bi plan izlemeliyim?(iyi bir üniversiteye yerleşmek için) hangi kaynakları çözmeliyim? özel ders mi mantıklı dershanemi?? bunun gibi sorulara cevap arıyorum.
    sbs puanım:446

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kimi the Iceman #7
  • up daha ciddi cevap verecek yok mu?
    cevaplara cevap veremiyecem sinava calismaya devam etmem lazım.

Şu an, YGS-LYS çalışmalarına başlamak için erken ama 9. sınıftan eksik bırakmamaya dikkat edin ki birikmesin konular. Okulların kapanmasına az kaldı. Yazın bu sene gördüğünüz tüm konuları halletmeye çalışın. Eğer ki çalışma aşkınızla yerinizde duramıyorsanız, YGS Temel konulardan başlayabilirsiniz. Nedir bunlar ? Örneğin; Mat1-Sayılar. En temel konudur ve kolay kolay unutulmaz. Yani yazın bunun mantığını iyice anladığınızda 3 sene unutmazsınız. Tabii arada pratikler yapmak gerekiyor.

Bunun dışında temelinizin zayıf olduğu derslerin olduğunu düşünüyorsanız, onlara yönelebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Dragonda5Baronda15

up daha ciddi cevap verecek yok mu?
    cevaplara cevap veremiyecem sinava calismaya devam etmem lazım.

çalışma zamanını degil, konu zamanini kastetmistim, neyse polemige girecek halim yok ygs beni bekler, iyi calismalar

Kimi the Iceman #7
  • quote:

9. sınıfım yolun başında olduğumu düşünüyorum ygs-lys bakımından bu gelecek 3 sene içinde nasıl bi plan izlemeliyim?(iyi bir üniversiteye yerleşmek için) hangi kaynakları çözmeliyim? özel ders mi mantıklı dershanemi?? bunun gibi sorulara cevap arıyorum.

9. sınıfmı olm git kız mız ayarla daha 9dasın
    Şaka bir yana bnce bn 11im 9 10 yattım.En büyük pişmanlıgım mat ve geo pratik yapmamam.Sana tavsiyem özellikle mat ve geo dan konu bırakma ve en az 1 er soru bankası bitir yeter.Fen konuları basit ztn 9. sınıf için biraz rahat takıl daha 9 sun 3 yıl var dedigim gibi mat geo (türkçe temelin vardır sayıyorum )
    Dershane bi işe yaramıyor 9-10 da imkanın varsa kesinlikle özel ders al dershane gırgır şamata geçiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Dobrosko

quote:

9. sınıfım yolun başında olduğumu düşünüyorum ygs-lys bakımından bu gelecek 3 sene içinde nasıl bi plan izlemeliyim?(iyi bir üniversiteye yerleşmek için) hangi kaynakları çözmeliyim? özel ders mi mantıklı dershanemi?? bunun gibi sorulara cevap arıyorum.

9. sınıfmı olm git kız mız ayarla daha 9dasın
    Şaka bir yana bnce bn 11im 9 10 yattım.En büyük pişmanlıgım mat ve geo pratik yapmamam.Sana tavsiyem özellikle mat ve geo dan konu bırakma ve en az 1 er soru bankası bitir yeter.Fen konuları basit ztn 9. sınıf için biraz rahat takıl daha 9 sun 3 yıl var dedigim gibi mat geo (türkçe temelin vardır sayıyorum )
    Dershane bi işe yaramıyor 9-10 da imkanın varsa kesinlikle özel ders al dershane gırgır şamata geçiyo

tavsiye için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Mühedisleri Gelsin Sorum Var
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Oğlum erkek/kız arkadaş bul kendine, takıl onunla. Arkadaşlarınla maçlara git, küfür et. Gez toz anasını satayım, sınıfı geç yeter. Son iki sene çalışırsın, şimdi saçma sapan konuşma

Orijinalden alıntı: şekspiyer

quote:

Oğlum erkek/kız arkadaş bul kendine, takıl onunla. Arkadaşlarınla maçlara git, küfür et. Gez toz anasını satayım, sınıfı geç yeter. Son iki sene çalışırsın, şimdi saçma sapan konuşma

bence çok doğru konuşuyorum yumurta kapıya dayanınca yapmaktansa... dershanedeki okuldaki 12kileri görüyorum sıraya yapışmışlar(alınmayın).

• quote:

quote:

quote:

bence çok doğru konuşuyorum yumurta kapıya dayanınca yapmaktansa... dershanedeki okuldaki 12kileri görüyorum sıraya yapışmışlar(alınmayın).

Alınmayacak bir şey yok, biz de o durumdayız ama 9. sınıfta planmış programmış boş. Gerçekten sağlam bir popon yoksa 4 sene boyunca çok sıkılırsın, gereksiz de. Yaşa hayatını, boşver dersleri. Temelin sıfır olsa bile -SBS'yi referans alarak söylüyorum, öyle değil- son 2 sene rahatlıkla yetiştirirsin. Keşke 9-10. sınıflarda 39.5 gün devamsızlık kullansaydım diyorum. Keşke daha fazla okuldan kaçsaydım, keşke daha fazla sosyalleşseydim. Böyle deme 3 sene sonra.

"İlk 100'e gireceğim" diyorsan geç bile kalmışsın, otur çalış. Ama normal durumlar için gereksiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alınmayacak bir şey yok, biz de o durumdayız ama 9. sınıfta planmış programmış boş. Gerçekten sağlam bir popon yoksa 4 sene boyunca çok sıkılırsın, gereksiz de. Yaşa hayatını, boşver dersleri. Temelin sıfır olsa bile -SBS'yi referans alarak söylüyorum, öyle değil- son 2 sene rahatlıkla yetiştirirsin. Keşke 9-10. sınıflarda 39.5 gün devamsızlık kullansaydım diyorum. Keşke daha fazla okuldan kaçsaydım, keşke daha fazla sosyalleşseydim. Böyle deme 3 sene sonra.

"İlk 100'e gireceğim" diyorsan geç bile kalmışsın, otur çalış. Ama normal durumlar için gereksiz.

normal durumlarla bir yere gelemiyor insan bu sene yine çok kasmaya gerek yok ama 10'da iyice kasman lazım

• 9. Sınıf konularından problem bırakma, yeterli son 1 2 sene kasarsınn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • feni ve sosyali boşver derim ben 9da. hiçbirşey hatırlamıcaksın ygsye çalışırken benim mat çok iyiydi 9dayken bu yıl ygsye mat 1 hiç çalışmadım diyebilirim mat kas yeter hayatını yaşa şimdi cidden

• 9lar canınıza kastınız mı var, nasıl olsa unutacaksınız, dersi dinleyin okul sınavlarına çalışın. eğlencenize bakın. en kötü çok sıkıştınız ygs kasçam dediniz seç bi yazı, yazın kas. ayrıca yapmayın böyle şeyler insanlar 1 gün sonra sınava girecek, buradan insanların yarısı çalışmamış etmemiş zaten mutsuz. iyice moral yapıyosunuz. sınav geçsin 3 gün sonra aç başlığı, bi şey kaybetmezsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 23 Mart 2013; 1:38:21 >

Orijinalden alıntı: alicaninthemorning

9lar canınıza kastınız mı var, nasıl olsa unutacaksınız, dersi dinleyin okul sınavlarına çalışın. eğlencenize bakın. en kötü çok sıkıştınız ygs kasçam dediniz seç bi yazı, yazın kas. ayrıca yapmayın böyle şeyler insanlar 1 gün sonra sınava girecek, buradan insanların yarısı çalışmamış etmemiş zaten mutsuz. iyice moral yapıyosunuz. sınav geçsin 3 gün sonra aç başlığı, bi şey kaybetmezsin :)

insanlar 1 gün sonra sınava girecek, buradan insanların yarısı çalışmamış etmemiş zaten mutsuz. iyice moral yapıyosunuz.

hiç senin dediğin gibi düşünmemiştim , öyle bi amacım yoktu.Kimin moralini düşürdüysem kusura bakmasın

bu arada 9da çalışmassam 10u anlamayacağımı düşünüyorum.

• ya her şey olur gider sen gene bilmeden geçme sınıflarını sınavlardan yüksek notlar alacak şekilde ilerle. ama çok çalışsan bile unutuluyo. çok bağlantı olmuyo bi de yılların arasında ben onu fark ettim. 11. sınıfa başlamadan önce yazın konuları geçersin. 11. sınıf kolay, o yıl bile olur. ben yapmadım ama yapılırmış. 12. sınıfın yazını da değerlendir. ben yapmadım onu da ama orda ygsniz ön bi tarihe çekilmezse mantıklı olan sözeller ve 12. sınıf matematik konularını, kimyayı falan öğrenmek bence. sayısalları da sınavlara hazırlanırken tam götürürsen tabi zamanında.

Saat 15.30-17.30- arkadaşlarla parkta çekirdek citleme, pese gitme.

Saat 20.00-22.00 - televizyon izleme

Aradaki zamanda yarım saat ve yazılılardan önce 1-2 saat çalışsan yeter. Ayrıca anadolu lisesine gidiyorsan almancayı da kopyayla geç. Çünkü okul bittikten 3 ay sonra adını, yaşını zor söyler hale geleceksin.

Sen insansın, sınavı kazanmaya programlanmış bir robot değil. En güzel yıllarını bok yoluna harcama. Son 1-1.5 sene çalışarak istediğin yere girersin.

dostum kendimden örnek vereyim; ben 9 ve 10da dershaneye gitmedim. ama dersleri okulda dinledim ve evde çalıştım. sonuç olarak 11. sınıfa geldiğimde matematiğim ve kimyam süper ama fizik ve geometrim süperdi. çünkü ne okulda hocayı anlıyordum ne de soru soracak bir yer vardı. 11.sınıfta geometriyi hallettim. şimdi fiziği halletmek için onca çabaya rağmen (5 tane kaynak bitirdim) ygs fizikte 3 hatam var. ha o çelişkili sorulardan oldu lysde öyle olmaz filan desem de 9dan beri fizik çalışsaydım sınavı daha kendime güvenerek yapacağıma eminim.

fizikte öğretmen faktörü çok önemli, genelde okullardaki fizik öğretmenleri tek başlarına yetersizdir. bir de matematiğin başkaları gibi doğuştan kötüyse sırf bu iki ders için dershaneye gitmene önerim. temel çok önemlidir, temeli şimdiden atmassan ileride çok zorlanırsın. dershaneye gitmeyecek olursan da okulda derslerini çok iyi dinleyip evde düzenli çalışmalısın.

• ilk 2 sene okul notlarını 85-90 arasında tutabilirsen güzel olur,zaten bunu başarırsan derslerde gerekli çabayı göstermiş olacağından temel de oluşturmuş olursun

mat,kimya,biyo... gibi dersleri istediği zaman çoğu kişi çalışarak yapabilir,ama fizik ve geometride başlangıçlar önemlidir ve bu 2 dersi ilerleyen sınıflarda geliştirebilirsin ama çok çok zor olur

12.sınıfta yeterince çalışacaksın
    çok çok yüksek bir hedefin varsa 11.sınıfta başlarsın

ama dersane özel ders vs 9ve 10da gereksiz.Çok çok üstesinden gelemiyorsan derslerin anca
    9dan ygs-lys ye başlarsan 12ye kadar tek cümleyle '' kendini yormaktan başka bir işe yaramaz yaptığın''

(not:ygsden 140 ı geçemedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 30 Mart 2013; 20:50:45 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.