Şimdi Ara

8800 GTS VS XBOX360

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ilk önce şunu açıklamak istiyorum, bu konuyu açmamdaki amaç kesinlikle ama kesinlikle pc-konsol kavgası yaratmak değil.
    8800 kartımı alalı yaklaşık 3 ay kadar oldu, şu an için kesinlikle kartımdan ve genel itibari ile sistemimden çok memnunum.
    ama mallum pc dünyası, bu kart 2 yıl içerisinde değiştirdiğim 4. top model ekran kartı ve önümüzdeki zamanlarda dx10 oyunlarla alakalı bu kartların yeterli performans vermeyeceği ile ilgili bir çok spekülasyon yapılıyor.
    lost planet pc demosu da işin üerine tuz biber ekti ve soru işaretleri de arttı tabii kafamda.
    ve açıkçası 6 ay sonra yine ekran kartı sıkıntısına düşmek düşüncesi bile afakanların basmasına neden oluyor bünyemde.
    xbox 360 türkiye ye geldiği günden beri çok fazla ilgimi çekmekte, yalnız kafamda soru işaretleri çok fazla, bunlara cevap ve yorum yaarsanız çok ama çok mutlu olurum.

1-ben 18 yıldan bu yana oyun oynuyorum (atari 2600), atari 2600 ve playstation 1 haricinde hiç konsol kullanmadım,yani anlayacağınız mouse ile sağ avucum sürekli akraba şekilde yaşadılar.
    pc oyunlarına alışmış bir insan evladı konsol ile mutlu olabilirmi sizce?

2-xbox360 da ve pc de tiberium wars oynamış arkadaşım var ise arada ne gibi farklar var, strateji oyunlarında konsol kontrolleri sıkıntı yaratıyormu?

3-keza fps oyunlarında mouse kullanmamak nasıl bir duygu? konsola usb mouse klavye bağlayabiliyormuyuz?

4-makinayı 22" viewsonic ile kullanacağım bu monitörün doğal çözünürlüğü 1680x1050, bu nedenle görüntülerde çok fazla kırılma ve bulanıklaşma yaşarmıyım?

5-en önemli konu 3 kırmızı ışık tabii.bu sorunu yaşama olasılığım nedir, çözümü varmı? taş gibi çalışan ve garantili 8800gts' yi gözden çıkartıp bu riske girmeye değermi?

6-microsoft' un konsolu türkiye' ye resmi olarak getirme olasılığı varmı?

7-konsolu satan firmaların verdiklerini söyledikleri 1 yıllık garantinin gerçekten bir anlamı, işlerliliği varmı?

hepinize şimdiden teşekkür ederim yazacağınız cevaplar için, bira uun oldu sanırım ama kafam çok karıştı, bu konuda bana yardım ederseni sevinirim ve olumlu karar vermem durumunda makinayı bu gün yarın gider alırım.

• 1. oyun konsolda oynanırfazlasıyla memnun kalırsın..
    2. mause klavye desteği yakında geliyor,joystick ile o tadı alman biraz zor açıkcası..
    3. fps de 360 ın joystick i seni fazlasıyla memnun eder
    4. yaşamazsın,görüntü gerçekten güzel olur..
    5. 3 kırmızı ile karşılaşanlarda var,ne olduğunu bilmeyenlerde..tamamen şans ve son üretim makinelerde karşılaşma şansın çok düşük.bu yüzden son üretim olanları tercih etmelisin.
    6. sanırım 1 yıl sonra resmi olarak tr ye gelecek konsol,ama emin değilim..
    7. kendi garantilerini veriyorlar ve herhangi bir arızada yenisi ile değişiyorlar

ben kesinlikle xbox360 almanı öneririm,karar senin..

• Öncelikle merhaba Murat,

PC oyunculuğu bırakılması zor bir hobidir, kendimden bilirim. Ama konsollara da bir şans vermelisin. Hatta konsollara alışırsan PC ile ilişkinin sadece multimedya işlemlerinde kalacağını açıkca söyleyebilirim, tekrar oyun için PC'ye dönmek isteyeceğini sanmıyorum. Bunun nedeni açık, dediğin gibi neredeyse bir konsol parası olan bir ekran kartı, birkaç ay sonra yetersiz bir hale gelebiliyor. Diğer donanım parçaları da cabası. Bunun üstüne yazılımsal sorunları da eklerseniz, iş oyundan aldığınız keyiften çok bu işten çektiğiniz işkenceye ve cebinizdeki kocaman bir deliğe dönüyor. Konsolların PC karşısındaki en önemli üstünlüğü, optimizasyon özelliğidir. Binlerce farklı PC donanım kombinasyonuna karşı yapımcıların oyunu/yazılımı özel bir şekilde optimize etme şansı yoktur. Halbuki konsollarda donanım standarttır ve yapımcı oyunu bu konsol üzerinde en iyi şekilde çalıştırmak adına elinden gelen her geliştirmeye girişir, konsolun standart olan donanımını dibine kadar kullanır. Böylece PS2 gibi PC sistemleri ile karşılaştırıldığında donanım acizi sayılan bir cihaz, Metal Gear Solid 3 gibi şuan bile grafiksel olarak üstün sayılabilecek bir oyunu çalıştırabilmektedir. Referansımızı eski jenerasyona göre yaptığımızda Next-Gen konsolların önünün açık olacağını görebilmek pek de zor olmuyor. Öncelikle bunları söyleyerek sorularına geçelim.

1. Xbox360 konsolunun gamepad'i beni şuana kadar PC mouse'una en yakın kontrol cihazı olarak tabir ettiğim muhteşem bir dizayn ve kullanım rahatlığına sahip. Stick'lerin hassasiyeti ve özel yapısı, cihazın avcunuza oturuşu, tetik şeklindeki arka tuşlar ve kablosuz kullanıcı özgürlüğü tanıyan gamepad ile oyun oynamak gerçekten klavye-mouse ikilisine bile tercih edilebilecek bir hal alabiliyor.

2. Gamepad'in sticklerini mouse hassasiyetine yakın bir halde kullanabildiğimizi düşünürsek, mouse'un verdiği özgürlüğü sağlayamasa da insanı çileden çıkarak kadar eziyetli bir kontrol sistemi sunduğunu düşünmüyorum ben.

3. Bazı oyunlarda klavye desteği var, fakat 360 mouse desteklemiyor diye biliyorum. XFPS adında klavye ve mouse'u 360'ın standart kontrol cihazı gibi emüle etmemizi sağlayan bir cihaz var, o aparat ile kullanabilirsin klavye mouse'unu. FPS oyunlarında xbox360 gamepad'İ ile headshot bile çekebildiğimi söylersem inanmayabilirsin bir PC oyuncusu olarak belki, ama alıştıktan sonra herşeyin elinin altında olması klavye-mouse ikilisinden bile daha fazla tercih edilebilir bir şekle sokabiliyor durumu.

4. O model ile kullanan arkadaşlarımız çok, gayet memnun gözüküyorlar şimdilik. Orjinal MS VGA kablosu kullanmak şartı ile, kaliteli bir görüntü alabilirsiniz. Özellikle son gelen update ile VGA 'dan alınan görüntü kalitesi bir hayli arttırıldı.

5. 3 kırmızı da bu gülün dikeni. Kimse garanti vermez sorun ile karşılaşıp karşılaşmayacağınız konusunda.

6. 2008'de evet, bir olasılık var.

7. Dükkan garantisi MS'in verdiği garantiden uzak tabi, problemi çözüp konsolu geri vermeye çalışıyorlar. %100 değişim sağlayan bir dükkan var mı bilmiyorum, ama sanmıyorum da. Tabi mümkünse ilk tercihin elite model olmalı, yada modifiyeli bir ntsc/j konsol.

Umarım yardımcı olur, iyi günler ve iyi forumlar.

• Valla bende yıllardır pc de fps oynarım gamepad te black oynadım imkansız zor hedef alcam derken kolum kasıldı konsoldada fps oynarsın ama mause un verdiği zevki alamassın..
  • SIZ ZATEN 8800 alarak asrin hatasini yapmissiniz ,dx10 oyunlari ciktiginda elinizdeki 8800 denen ZIMPIRTI,oyunlari acamayacak ve gidip 1000 dolar bayilip bir kart daha alacan
  • quote:

Orjinalden alıntı: BFCYBORG

Valla bende yıllardır pc de fps oynarım gamepad te black oynadım imkansız zor hedef alcam derken kolum kasıldı konsoldada fps oynarsın ama mause un verdiği zevki alamassın..

Black PS2 oyunu, gamepad'i tabi ki hassas değil ve kullanımı zor. Eski jenerasyon bir konsolun kontrolörü ile yeni jenerasyonunkini aynı kefeye sokmak anlamsız olur. Söylendiğiniz durum 360 için geçerli değil, kullandığım en rahat gamepad diyebilirim kesinlikle.
  • quote:

Valla bende yıllardır pc de fps oynarım gamepad te black oynadım imkansız zor hedef alcam derken kolum kasıldı konsoldada fps oynarsın ama mause un verdiği zevki alamassın..

360 ın joystick i ile sorunsuz fps oynayabilirsineğer oynayamıyorsan sorunu kendinde ara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GT 420 Fps sorunu NVİDİA
    9 yıl önce açıldı
    9800 gt psu sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de 20'' viewsonic var monitör 16:10 olduğu için 1 cm kadar açık kalıyor ama görüntü kalitesi güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: wnchstr

quote:

360 ın joystick i ile sorunsuz fps oynayabilirsineğer oynayamıyorsan sorunu kendinde ara

360 ın padiyle fps oynarsın ama yıllarca klavye-mouse la fps oynamaya alışmış birisi için pad bir eziyet.Mousela alıştığın sensitivity -strafe yaparken aim -refleks atışları konsolda padle mümkün değil.Bu olaylara yıllarca alışmış biri konsolda fps oynayamaz.En azından ben oynayamıyorum.Kendimi 5 şeritli otobanda 30 la giden ferrari kullanıyormuşum gibi hissediyorum.Fps ve rts lerde Pc ye devam.
    Herkes eğlencesine baksın.Nasıl eğleniyorsa ona devam :)

• Bu biraz alışmışlık meselesi, gamepad'e yüklemek yanlış olur tüm sorumluluğu. Mouse hassasiyeti veremediği doğrudur ama yıllardır konsol oynayan biri için cennet bir kontrolörü var 360'ın, şimdiye kadar mümkün olmayan hassasiyeti sunuyor en azından. O yüzden Live Anywhere sistemi mükemmel olacak, 360 vs. PC arenalarında görüşeceğiz bakalım headshot çekilebiliyor muymuş gamepad ile. (:
  • Önce bir dene istersen daha saglikli karar verirsin ama herkesin bildigi birsey varki xbox360 gamepadi rakipsiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: weba

quote:

Orjinalden alıntı: wnchstr

quote:

360 ın padiyle fps oynarsın ama yıllarca klavye-mouse la fps oynamaya alışmış birisi için pad bir eziyet.Mousela alıştığın sensitivity -strafe yaparken aim -refleks atışları konsolda padle mümkün değil.Bu olaylara yıllarca alışmış biri konsolda fps oynayamaz.En azından ben oynayamıyorum.Kendimi 5 şeritli otobanda 30 la giden ferrari kullanıyormuşum gibi hissediyorum.Fps ve rts lerde Pc ye devam.
    Herkes eğlencesine baksın.Nasıl eğleniyorsa ona devam :)

senin için dediğimi tekrarlıyorum:
    eğer oynayamıyorsan sorunu kendinde ara

• Evet 360 gamepadı çok ergonomik ama sonuçta mause klavye ikilisine alışmış bir insan için gerçekten zor oluyor. Gamepadla alakası yok işin ps2 veya 360 kolu Ef®uZ'un dediği gibi alıştık bikere pc'de fps'ye herhalde oyüzden bana çok zor geldi.. Elim resmen mause aradı bi ara blackte...
  • playstation joystick i iler fps oynamak daha zor haklısın..
  • İyi de PS gamepad'i ile zor olduğunu düşünenler de sorunu kendilerin de arasa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

İyi de PS gamepad'i ile zor olduğunu düşünenler de sorunu kendilerin de arasa

Hic gelmeyeceksin sandim biran
  • Black en rahat oynanabilen ps2 fps oyunu walla ben hiç zorlanmadım yıllarca pc de fps oynadım ama 1 saat içinde alıştm
  • Mahşer,

Beni görmemen mümkün değil ki, her başlıktasın

Şaka biyana, dediim doğru değil mi sence de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 5 Haziran 2007; 12:20:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: m4hs3r

quote:

İyi de PS gamepad'i ile zor olduğunu düşünenler de sorunu kendilerin de arasa

Hic gelmeyeceksin sandim biran

ilk defa konsolda fps oynayan birisi için ps joystick i daha zor gelir...bunda ters gelen ne edvençur??sence yanlış mı bu söylediğim??

• quote:

Mahşer,

Beni görmemen mümkün değil ki, her başlıktasın

Şaka biyana, dediim doğru değil mi sence de?

evet XBOX bölümündeki her basliktayim hep seninle karsilasiyorum seni görmemem mümkün degil her basliktasin

ps3 gamepadine kötü dmek dogru olmaz zaten yalnizca xbox360 gamepadi ile kiyasla geride kaliyor yetenekli olsanda olmasanda

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.