Şimdi Ara

8600GT OC sorunu(VDO TOOL İLE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Az once Palit 8600GT sonic+'ımla VDO Tool'da Oc denemesi yaptim.Standart değerlerim 625/1800 idi, Vdo tool ile değerleri biraz artırıp 5'er Dk bioshock oynadim ve sıcaklık değerlerini kontrol ettim ama değerlerde neredeyse değişme yoktu.625/1800 de 49-50 derecede sabit olan sıcaklık 750/1900 de en fazla 65 dereceye cıktı.
    Ram değerlerini 950 civarina getirdiğimde sistemde tıkanmalar oluyor,reset atıyorum,windows başlayınca kırmızı çizgiler çıkıyor.Tekrar başlatıp standart değerlere alıyorum.
    Anlamadığım şey : değerleri artırmama ragmen neden sıcaklık daha fazla 65te kalıyor ?
    Kartın az ısınmasının sebebi Gpu'nun daha OC olabileceği ama ramlerin gitmediği anlamınamı geliyor ?
    PSU'm 250W.Sıcaklık artmadığına göre,sorun voltaj yetersizliği olabilirmi ?
    Oyunlarda bazen Psu'ın olduğu taraflardan cızırtı sesleri geliyor.Sanki fan hızlanmış,bi yerlere değiyormuş gibi.(emin değilim,ekran kartı fanındanda olabilir)

• Arkadaşlar Sonic'e Vdo tool ile Oc yapan yokmudur? Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum...
  • sorununuz büyük bir ihtimalle acilen psu değiştirmeniz lazım sistemi gümletmeden... antec neopower 480 watt ı öneririm fiyatı uygun ve kalitedir.
  • Arkadaşlar soruma tam yanıt alamadım,yokmudur 8600gt sonic+ kullanan babayigit.Sıcaklıgın artmaması Gpu'nun daha fazla oc olabilecegi anlamına mı gelir ? sizce daha fazla yüklenmelimiyim ?
    Veya, Vdo tool'dan başka, hangi programlarla veya hangi metodlarla oc yapabilirim ? (pencil ve voltmod hariç)
  • Hocam 250W psu ile nasıl yükleniyosunuz Allah aşkına, tam sistemi bilmiyorum ama güncel bi sistem olmalı.Ben olsam 250W psu ile çalıştırmam o makinayı.Sen birde o.c yapıyorsunSorunun sanırsam psu dan kaynaklanıyor.GPU'nun faazla ısınmaması daha fazla gideceği anlamına gelmez.
  • Hocam sorma tırsıyorum zaten, ama Yeni psu alana kadar boş boş bekleyemiyorum.Zaten kart daha fazla gidebilsede yapmiycam,ama gidebiliyomu ogrenmek istiyorum.Oc olayında yeni oldugum icin :)
    Riva tuner ile uğraşıyorum şu aralar.
    2D-3D clock fan hızı oluyor galiba, ama neye gore seccem Riva tuner'da bu ayarları bilginiz varmı ?
    Sistem :
    Amd x2 3800+
    Asus M2N n430 board
    1x800mhz DDR2 ram
    Palit 8600gt sonic+ 625/1800'lük olanından.
    Kasa Bien marka, üzerinde standart Psu var 250W yazıyor.
    Ama duydugumu gore artık gerçek değerlerin yazılması zorunlu imiş Psu'lara.Yani daha onceden bu Psu'ın üzerinde 350 yazıyordu muhtemelen.Forumda değer olarak hangisi kullanılıyor tam bilmiyorum.Ben 250W benimki diorum ama?
  • Bende de 8600 gt var riva tuner en uygunu son sürümü shader clock ile oynamana da izin veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu anda Shader clock ile oynamayi düşünmüyorum hocam.Yeni Psu gelince işlemcide Ekran kartinida full Oc'liycam.
    Peki bu sisteme Psu önerileriniz nedir ? kac W'lık hangi marka bi Psu almalıyım ?
  • Kaliteli bir şey alman iyi olur evet o/c ye yeni psu ile abanman daha iyi. Fps nin psuları felan iyidir. Aslında benim kullandığımda iyi yapılan bir test göre 550 w güç verebiliyor. Psu bölümünde bir çok konu var oraya bakabilirsin.
  • Bugün arkadaş aldı bu karttan. 300w lık sahte psu vardı sisteminde. Oyunu açtı 10 dk sonra yanık kokuları fln geldi. Allahtan psu yanmış sadece. fsp 350 w iyi çözüm oldu.
  • Dostum psu'un 8600gt sonic için yetersiz... O karta fazla dayanacağını sanmıyorum... Biran önce değiştir yoksa tüm sistemi kaybetme riskin var
  • Arkadaşlar Artifact görüntüde çizgilerin falan çıkmasınamı deniyor ? az önce başıma geldi , az sonrada elimde kalcak ekran karti heralde

Ekranda bu çizgiler cıktıgında Gpu : 650 bellekler : 950 civarindaydi.Sıcaklık 65-66 derece sıcaklıgındaydı.Bu sıcaklıkta boyle olması abest deilmi? Tamam psu'mız düşük yeniliycez ama, gene 65-66 derece tıkanacaksa hiç gerek yok

Screenshot aliyim dedim ama resimlerin hepsi düzgün çıkmış.Çizgiler resimlerde görünmüyo.Bu olay monitörle alakali olmasın ?

Edit :http://www.youtube.com/watch?v=PBWtiHcEz88 burdakinin aynisi oldu.Buna artifact deniyo galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FxmaN -- 30 Eylül 2007; 8:35:19 >

• sorunun tamamen psu kaynaklı
  • Hocam sorunu videoda gordun,kesin Psu'mu diyosun?Psu'yu aldıktan sonra gene 65 derecede cortlamasın ? :))
    anlamadımki arkadaş.O/C yapıyoruz kartı 700/1900'e,gpu sıcaklıgı 65 derece ama artifect oluşuyo.bu psu sorunumu yani şimdi :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FxmaN -- 30 Eylül 2007; 12:34:40 >
  • Arkadaşlar fikri olan yokmudur bu konuda?sonic+ kullananlar veya bilgisi olanlar bi el atarlarsa sevinirim...
  • kardeş sen o psuyu acilen değiştir 250 w 8600gt + ya mı kullanıyon naptın sen overclockta yapma bence o psu ile hade kolay gelsin
  • VALLA BENDE ASUSU 300W İLE OC ETTİM AYNI SENIN GİBİ YARIM SAAT OYNADIKTAN SORA EKRAN DA KARINCALANMA DONMALAR FELAN OLUYOR. az oc de bişi olmuyor bence psu dan degil
  • O zaman ekran kartindan oluyo demektir.Peki sonic+'ı iyi overclock edenler daha iyi bir fan kullanıyorlarmı? Stok fanla en iyi hangi değerlere çıkıyorsunuz ?
  • Arkadaşlar 8600 gt si olanlar shader hızlarınız ne alemde ben 1700 mhz ye çektim şu ana kadar stabilite sorunu görmedim. 8600 gt nin fabrika çıkışı 1190 mhz, xfx in kartı o/c ile 1355 mhz ye çektiğini düşünürsek bence çok iyi.
  • pencil mod gerekiyor büyük ihtimal
    700/2000 de çalışıyor bende 350 w frisby
    e2140 1gb ram 320 hdd
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.