Şimdi Ara

84 Doğumlu Olup Ünv. Terk Edip Askere gitmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 05.06.1984 Doğumluyum . Gaziantep Ünv. Makina Muüh Terk. :) Dayanamadım Biteremedim :) Bu arada sırf fantezi olsun diye A.Ö.F. Den Turizm Otelcilik Önlisans diploması aldım ...( Nasıl Becerdim Bende anlamadım.) 3 gün Önce Askerlik kapımıza dayanmış Isparta İç güvenlik olarak yerimide belli etmişler. 40. Kol ordu idi sanırım. Bu yaştan sonra eminki çok zorlanacagım. 15 ay uzun bir süre . Sizce Yaşaya bileceğim zorluklar neler olur orada. En azından psikolojik olarak kendimi hazırlamak adına soruyorum. Refize felan olsam daha mı iyi olur. Yoksa Meslekci felan mı olmam benim açımdan daha iyi olur.

• Bende 84 doğumluyum, 2 yıllık yüksekokul mezunuyum. 4 yıla tamamlarken yeter ulan bu kadar okuduğum, yaşım geldi geçiyor bir an önce gidip geleyim hayata atılayım diyerekten okulu yarıda kesip askere gitmiştim, okumadığıma pişman olmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _nick falan yok_ -- 8 Şubat 2012; 19:40:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _nick falan yok_

Bende 84 doğumluyum, 2 yıllık yüksekokul mezunuyum. 4 yıla tamamlarken yeter ulan bu kadar okuduğum, yaşım geldi geçiyor bir an önce gidip geleyim hayata atılayım diyerekten okulu yarıda kesip askere gitmiştim, okumadığıma pişman olmuştum.

Ayvayı yedim diyorsunuz yani :) Neyse Hayırlısı Olsun ... Yaptık bir hata ceremesini çekeceğiz.umarım çok acılı olmaz :)
  • bende az da olsa geç gitmiştim askere, 25 yaşımda bitirip geldim, askerliğin başı biraz zor olsa bile yaş itibari ile sonlara doğru komutanlara bile arkadaş olabilirsin. bildiğim kadarı ile Isparta İçgüvenlik Alayı 20 kişilik timler oluşturarak, %95 doğu olmak üzere dağıtım yapıyor. Gezici timleri şeklin de oluyor, askerliğin gezerek geçebilir.
    Son olarak asker ocağının kapısından girdiğin an arkana bakma sivil hayat aşağı yukarı 450 gün sonra tekrar seninle birlikte olacak, Türkiye'de yaklaşık 40 milyon erkeğin olduğunu ve yaklaşık 35 milyonun yaptığı, yapacağı bir şey olduğu için kafana hiç takma.
    askerlikte her zaman dede tavsiyesidir 3-K kuralı.

K-onuşma
    K-arışma
    K-aytarma.

hayırlı teskereler.
  • çok pişman olacağını baştan söyleyeyim. kısa dönemlerin teskere aldığını gördüğün vakit, 1 hafta kendine gelemeyeceksin. 4 veya 5 tane kısa dönem göreceksin. bir an önce gidip askerliği aradan çıkarmak iyi fikir ama 160 gün ve 460 gün arasında ki farkı orada anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: victorty

çok pişman olacağını baştan söyleyeyim. kısa dönemlerin teskere aldığını gördüğün vakit, 1 hafta kendine gelemeyeceksin. 4 veya 5 tane kısa dönem göreceksin. bir an önce gidip askerliği aradan çıkarmak iyi fikir ama 160 gün ve 460 gün arasında ki farkı orada anlayacaksın.

Bj cevap için teşekkurler.

victorty haklısın hocam ama olmadı G.antep ünv. 6,5 yıllık bir öğrencilik sonunda zorda olsa bu kararı aldım... Yapamadım okul ortam felan bana gore artık çekilmez olmustu ve derslerde bu yarıyıla göre hiç hiç iyi değildi. Okuldan çok iş hayatında zaman geçiriyordum. (Ticaret felan) Sonra bu bölümün bana faydalı olmayacagına inanarak zor da olsa bu kararı verdim ... Belki afla felan 7,5 inci yılda biterebilirdim okulu ama buda çok düşük bir olasılıktı... Okuldan çıkmama felan lazımdı. Bu yarı yıl terk eder etmez askerlik için başvurdum. Pişman olacagım onca konu varki sanırım bu 1,5 yıl bu pişmanlıklarımdan ayrılmak için iyi bir süreç olacak. (yada ben öyle düşünüyorum.) Umarım kazasız belasız atlata bilirim bu dönemi. Şimdiden biraz korktum açıkcası ama en azından 460 gün sonra hayırlısıyla bitirirsem askerliği anlatacak iyi anılarım olacak gibi hissediyorum kendimi. Yada şimdiden kaçış yollarını aramalıyım :) 3-k kuralı güzelmiş ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nick_Otin

quote:

Orijinalden alıntı: victorty

çok pişman olacağını baştan söyleyeyim. kısa dönemlerin teskere aldığını gördüğün vakit, 1 hafta kendine gelemeyeceksin. 4 veya 5 tane kısa dönem göreceksin. bir an önce gidip askerliği aradan çıkarmak iyi fikir ama 160 gün ve 460 gün arasında ki farkı orada anlayacaksın.

Bj cevap için teşekkurler.

victorty haklısın hocam ama olmadı G.antep ünv. 6,5 yıllık bir öğrencilik sonunda zorda olsa bu kararı aldım... Yapamadım okul ortam felan bana gore artık çekilmez olmustu ve derslerde bu yarıyıla göre hiç hiç iyi değildi. Okuldan çok iş hayatında zaman geçiriyordum. (Ticaret felan) Sonra bu bölümün bana faydalı olmayacagına inanarak zor da olsa bu kararı verdim ... Belki afla felan 7,5 inci yılda biterebilirdim okulu ama buda çok düşük bir olasılıktı... Okuldan çıkmama felan lazımdı. Bu yarı yıl terk eder etmez askerlik için başvurdum. Pişman olacagım onca konu varki sanırım bu 1,5 yıl bu pişmanlıklarımdan ayrılmak için iyi bir süreç olacak. (yada ben öyle düşünüyorum.) Umarım kazasız belasız atlata bilirim bu dönemi. Şimdiden biraz korktum açıkcası ama en azından 460 gün sonra hayırlısıyla bitirirsem askerliği anlatacak iyi anılarım olacak gibi hissediyorum kendimi. Yada şimdiden kaçış yollarını aramalıyım :) 3-k kuralı güzelmiş ama.

valla, hocam senin adına üzüldüm , bir kere 27 yaşında askere UZUN DÖNEM GİDECEKSİN, bu zaman dilimi bu yaşta insana çok koyar,
    çok ama çok pişman olacaksın... yaşamayan kesinlikle bilemez... ortama girince çok iyi anlayacaksın.. keşke dışardan bitirip te öyle gitseydin...
    askerde yaşlı olmak insanı zorluyor, hele birde uzun dönemsen o daha berbat yani.. yaşlı olmak askerde en büyük dezavantaj....
    mesela ben 29 yaşında kısa dönem olarak ve gece çavuşu olarak yaptım bu durumda bile bıktım usandım komutanların kaprisini çekmektenn..
    senin devrelerin 20 yaşlarında olcak, onlarla birlikte koşcan, sürüncen , eğitim, komutanların azarları vss...
    ama yapacak bişi yok tabi... orda sana en çok koyacak olan ise 4 dönem kısa dönem gönderceksin. işte o zaman kafayı duvarlara vuracaksın.
    çünkü bizden önceki kısa dönemler bize bay bay yapınca öle pişman oldum ki.. vay anasını satayım dedim keşke bunlarla birlikte gelseydim de şimdi giderdim.
    bir de askerde hayattaki en değerli şeyin ÖZGÜRLÜK olduğunu çok iyi öğreneceksin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yorumlardan sonra bakaya kalıp sülüs ü almamak geliyor içimden dediğiniz gibi sanırım uzunca bir süre yaklaşık 460 gün sanırım bunun pişmanlığını yaşayacağım
  • askerlikte şansta önemli.. Belli olmaz çok rahat askerlikte yapabilirsiniz. Jandarma olacağınız için muhtemelen doğuda bir karakol gideceksiniz, karakolun asker sayısı azdır, ortamı iyidir sıkıntısı olmaz. Bariz olan tek sıkıntısı denildiği gibi kısa dönemlerin bir bir gittiğini görürken sizin 460 gün yapacak olmanız.. Eğer bunu da kafanıza takmazsanız zaten bir problem olmaz, sonuçta herkes 15 ay askerlik yapıyor.
  • biraz şans işi ama şuan kıbrısta kısa dönem olarak askerlik yapıyorum ve söyleyebileceğim tek şey şu, askerde geçecek 1 ay yerine 1 sene üniversite okumaya değer. bölükte bana bakıp pişman olan okadar çok insan var ki anlatamam, buna rağmen benimse 3.5 ay kaldı ama kara kara düşünüyorum nasıl geçecek diye...
  • Allah kolaylık versin keşke üniversiteyi bitirseydin,veya yaşın tutsaydı'da bedelli yapsaydın iyi olurmuş
  • Umarım Hayırlısı Olur arkadaşlar 2 den sonra 28,5 e kadar askerde olacağım. ayın 23 ü teslim olmalıyım felan ... Yeterince pişman oldum okuduklarımdan sonra... Yazdıklarınız için teşekkürler.
  • 91/2 ve 27 yaşında olarak diyebilirim ki herşey tamamen şans.. ben balıkesir il jandarmada görev yapıyorum, Yaşım itibarı ile komutanlarla aram gerçekten çok iyidir ama gel gör ki 20 yaşında insanlarla uğraşmak zordur, yaşından dolayı sana abi diyip saygı duyanda var sana el kol şakası yapıp yaşıtı görende var bir süre sonra istemeden sende onlara ayak uyduruyosun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.