Şimdi Ara

82 Musul 83 Kerkük ? (ANKET)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 14.2.2018)
Giriş
  • Son günlerdeki bu söylemi gerçekten istiyor muyuz ?

Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde olan bu bölgeleri zamanında Ulu önderimiz Atatürk topraklarımıza katmayı çok istemiş, çok uğraşmış ancak çeşitli nedenlerden dolayı malesef bunu başaramamıştır.

Şimdi sizlere sorum şudur ;

Gerçekten de bu toprakların ülkemize katılmasını ister misiniz ? Tamam kabul çok zengin petrol kaynakları var ancak petrolün önümüzdeki 50 sene içerisinde önemini yavaşça kaybedeceği aşikar, öte yandan oradaki demografik yapının ülkemize katılmasını ister misiniz ? Orada çoğunlukla eğitimsiz ve Türk olmayan bir nüfus var ve bu nüfusun Türkiye Cumhuriyetine katılması uzun vadede ne kadar mantıklı olur ?

Benim şahsi görüşüm şudur;

Eğer o toprakların bize katılmasına müsaade edilir ise eminim ki o işin altında bir bit yeniği vardır, izin verirlerse benim kanaatimce petrolün önem kaybetmesinden dolayı ''yesinler birbirlerini'' diyerek izin vermiş olurlar.

Ancak asıl olması gereken bence Güneydoğu sınırımızdan ötedeki pkk'nın kamplaştığı düzlük coğrafyalara kadar girip orada askeri varlığımızı sağlayarak pkk'nın gerilla mücadelesi vermesinin önüne geçilmelidir. (Stratejik olarak pkk'nın coğrafi avantajını ortadan kaldırmak için)

İlker Başbuğ'un bu konuşmasının tamamını dinlemenizi isterim, 1:20:00'dan sonrasında Musulu nasıl kaybettiğimizi veya en azından 2:12:00'dan sonraki 1 Mart tezkeresini anlatan bölümü dinlemenizi isterim...

Edit: video ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 11 Ekim 2017; 20:58:16 >

• o topraklar bize katılmamalı ama petrolü bize verilmeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

quote:

Orijinalden alıntı: mr.police

o topraklar bize katılmamalı ama petrolü bize verilmeli.

toprağın sefası bize cefasi başkasına diyorsun.

aynen suriye savaşında yaptığımız stratejik, lojistik ve askeri yardımlar karşılığında petrol bize verilmeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misak-ı Milli hudutlarına göre, Kerkük ve Musul Türk şehirleridir. Bu şehirlere, 1926 Ankara Antlaşması ile erişim hakkımız bulunmaktadır. Bu hak, Irak'ın toprak bütünlüğünü kaybettiği andan itibaren başlar. Kuzey Irak referandumu ile Irak toprak bütünlüğünü kaybetmiş durumda. Ve biz oraya şuanda girsek, ABD, AB, Rusya vb. kimsenin ses çıkarmaya "hakkı" yoktur. Çünkü şehirlerde yasal hakkımız var ve onu kullanmış oluruz. Ama AKP hükûmeti, ABD'nin siyasal uzantısı olduğu için giremiyoruz. Yani bizi yönetenler, zaten biz olmadığımız için doğal olarak Türkiye'nin menfaatine göre hareket etmiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ser Jorah Mormont -- 11 Ekim 2017; 18:46:49 >

• Yemin ediyorum bu millet gerizekali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya o kadar saçma ki şıklara bak isterim istemem :D Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın ne zamandır istemek ile istememek arasında kaldın ki başkaları ister ve yapar sen de oturur kaderine razı gelirsin. Algı oyununa gel seçme şansımız hep varmış gibi :D
  • Artıları:petrol var
    Eksileri:işe yaramaz nüfus barındırması

Bence gereksiz ya petrol olmasa bedava verseler total warda almayacağım yerler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Abdülhamid ve Erdoğan
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam erişim hakkımızın olmasını batılı devletlerin takacağını sanıyor musunuz siz ?

Güç kimdeyse düdüğü onlar çalıyor malesef, istediğimiz kadar hak sahibi olalım onlar dinlemeyecektir.

Onu geçtim musulu kaybetmemizi dikkatlice incelerseniz 30 ekimde barış yapılıyor, musul bizde kalıyor, dönemin İngiltere başbakanının danışmanlarının musulun önemli petrol yatakları olduğunu orasının Türkiye'de kalmasının doğru olmadığını söylemesi üzerine 9 kasımda musul işgal ediliyor. Adamlar tee o zamandan zaten anlaşma hak hukuk dinlemiyor... Bugün de durum farklı olmaz.

AKP ABD'nin siyasi uzantısı demişsiniz de hocam zamanında 1 mart tezkeresinin geçmesini isteyen hükumet de AKP hükumetidir, 1 Mart tezkeresi ile İlker Başbuğ'un deyimi ile 1 Kolordu büyüklüğündeki ordumuz ırak sınırları içine girip pkk kamplarını kaldıracaktık ancak tezkere geçmediği için bunu yapamadık demektedir.

İlker Başbuğ'un konuşmasını da ilk mesaja ekleyeceğim, eğer zamanınız varsa izlemenizi kesinlikle öneririm. Çok uzun bir konuşma ancak 2. saatin 10. dakikasından sonrasını izlerseniz ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız.

• smartenes kullanıcısına yanıt
    Allah mutluluğunuzu aynı zamanda (ilk mesajı tamamen okuduğunuzu kabul ediyorum) okuduğunuzu tam olarak kavrayabilme gücü versin inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Allah mutluluğunuzu aynı zamanda (ilk mesajı tamamen okuduğunuzu kabul ediyorum) okuduğunuzu tam olarak kavrayabilme gücü versin inşallah.

Amin. Allah'da sana habertürk vb. kanallarındaki algı operasyonu haberlerine kanmama idrakı verir inşallah. Bence bi tane de Türkiye'nin Bor Madenlerini işlemesini ister miydiniz diye konu aç.
  • quote:

Hocam erişim hakkımızın olmasını batılı devletlerin takacağını sanıyor musunuz siz ?

Güç kimdeyse düdüğü onlar çalıyor malesef, istediğimiz kadar hak sahibi olalım onlar dinlemeyecektir.

Onu geçtim musulu kaybetmemizi dikkatlice incelerseniz 30 ekimde barış yapılıyor, musul bizde kalıyor, dönemin İngiltere başbakanının danışmanlarının musulun önemli petrol yatakları olduğunu orasının Türkiye'de kalmasının doğru olmadığını söylemesi üzerine 9 kasımda musul işgal ediliyor. Adamlar tee o zamandan zaten anlaşma hak hukuk dinlemiyor... Bugün de durum farklı olmaz.

AKP ABD'nin siyasi uzantısı demişsiniz de hocam zamanında 1 mart tezkeresinin geçmesini isteyen hükumet de AKP hükumetidir, 1 Mart tezkeresi ile İlker Başbuğ'un deyimi ile 1 Kolordu büyüklüğündeki ordumuz ırak sınırları içine girip pkk kamplarını kaldıracaktık ancak tezkere geçmediği için bunu yapamadık demektedir.

İlker Başbuğ'un konuşmasını da ilk mesaja ekleyeceğim, eğer zamanınız varsa izlemenizi kesinlikle öneririm. Çok uzun bir konuşma ancak 2. saatin 10. dakikasından sonrasını izlerseniz ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınız.

Birincisi, Türkiye Cumhuriyetini kurulduğundan beri ezik, müttefikleri ne dediyse yapan bir ülke sanıyorsunuz sanırım? Türkiye Cumhuriyeti 1974 yılında ABD ve tüm NATO üyesi müttefiklerine meydan okuyarak, bütün ambargo risklerini göz önünde bulundurarak, Bülent Ecevit önderliğinde ırkdaşlarını kurtarmak için Kıbrıs'a girdi. Kimse de bize bir şey diyemedi!

İkincisi, Musul ve Kerkük'ü kaybetmemizin sebebi, 1925 yılında ordu Büyük Taarruzdan sonra eksiklerini ancak tamamlayabilmişti. Eksikler tamamlandığı gibi, Atatürk Musul ve Kerkük'e ordu ile birlikte bizzat yürüceklerdi. İngiltere destekli Şeyh Said isyanı çıktı ve ordu Musul ve Kerkük'e yürüyecek gücünü kaybetti.

Ve son olarak üçüncüsü, AKP Amerikanın uzantısıdır. Bunu Recep Tayyip Erdoğan kendi ağzıyla söylüyor. "Ben Büyük Orta Doğu Projesinin eş başkanlarından bir tanesiyim" demecini kaç yerde verdiğini sayamıyoruz bile.. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, tezkerenin TBMM'den geçmemesini bizlere çok ağır bir şekilde zaten ödetti. 2003 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu 3 subay ve 8 astsubayın bulunduğu karargah, Amerikan askerleri tarafından basılarak elleri kolları bağlanıp, kelepçelendi. Yetmezmiş gibi kafalarına çuval geçirildi. Ordumuz, askerimiz dünyaya rezil edildi. Birde tezkere geçse PKK kamplarını yok edeceğimize cidden inandınız mı? PKK'ya helikopterlerle silah atan, tırlarla silah gönderen ABD bölgede askeri gücü en üst düzeyde iken, biz ABD'nin kolladığı PKK kamplarına elimizi kolumuzu sallaya sallaya gireceğiz?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat204 -- 12 Ekim 2017; 7:37:9 >
  • Tezkere olayını ben söylemiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ söylüyor yalnız hocam.
  • quote:

Tezkere olayını ben söylemiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ söylüyor yalnız hocam.

AK Partinin, Türk Silahlı Kuvvetlerini nasıl tasfiye ettiğine en yakından şahit olan ama bir kelime çıkarmayan Genel Kurmay Başkanı mı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.