Şimdi Ara

80plus? 80 plus bronze?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vatandaki indirimden thermaltake smart 600w 80 plus ürününü aldım ama 80 plus olması canımı sıkıyor. ve daha ucuz fiyata aerocool un varmış ve de bronz. nedir tam olarak bunların farkı ?

    aldığım ürün:http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-smart-rgb-80plus-600w-guc-kaynagi.html

    daha iyi olduğunu ve fark edince beni üzen ürün:https://www.sinerji.gen.tr/aerocool-600w-kcas-serisi-80-bronz-guc-kaynagi-pmu67065

    bronz ile 80 plus arasında dağlar mı var yoksa 3-5 liralık elektrik faturası mı?







  • firma ürünü belli standartlar çerçevesinde üretirken bazılarını bağımsız kuruluşlara gönderip etiketletirken bazılarını da göndermeyip kendi etiketlendirmekte.

    thermaltake gibi markaların bronze ürünleri diğer marka gibilerin goldlarına yakın dayanıklılıktadır.
  • Senin gibi ayni soruyu farkli sekilde soranalri gordum mu geecekten yarkma ihtiyac birini ayiramayip yazasim gelmiyor..

    Yeminli ifade mi verelim veya cahiller gibi aerocool 5 para etmez mi diyelim.

    Tavsiyemizi yaptik.

    Gerisi sana kalmis..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam biraz arastırdım aerocool cok tavsıye edılen bır marka degılmıs cok ses yapıyomus falan fılan kararımda memnunum cok sukur. sızın dedıgınızle aynı kapıya vardım sagolun
  • Aerocool da, Thermaltake de PSU üreten firmalar değildir. Ona buna üretim yaptırır, kendi markasıyla pazarlarlar. Bir markanın ürünlerini komple övmek, diğer markanın ürünlerini komple yermek doğru olmaz. Her modeli ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.

    80+ sertifikaları, enerji verimliliğinin yanı sıra kalite konusunda da ipucu verir. Kalite arttıkça PSU'nun daha az ısınması, daha sessiz çalışması, daha uzun ömürlü olması beklenir.

    Kalite sıralaması şu şekilde:
    80+TITANIUM
    80+PLATINUM
    80+GOLD
    80+SILVER
    80+BRONZE
    80+ (düz)

    ****************

    Laf aramızda, Vatan'dan güzel kazık yemişsiniz. O fiyata (hatta birazcık daha ucuza) GOLD sertifikalı PSU alabilirdiniz:
    https://urun.n11.com/guc-kaynagi/raidmax-cobra-rx-600ae-m-600watt-135mm-fan-80-gold-psu-P215765257




  • Ben suan ki fiyatından bi 100 lira daha ucuza qldim yazdigim gibi indirimdeydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aldiktan sorup, sordugu soruyu farkli sekilde bir daha sormak.. fsp hydro alaydin keske 300lira bronze 80+

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxpaynenn M kullanıcısına yanıt
    "daha ucuz fiyata aerocool un varmış ve de bronz" ifadesi size ait... Linkini attığınız Aerocool 310 TL. Siz bu fiyatı "daha ucuz" diye nitelediğinize göre, aldığınız Thermaltake'i 310 TL'nin altında almış olamazsınız.
    Fakat şimdi diyorsunuz ki; "Ben suan ki fiyatından bi 100 lira daha ucuza qldim"*** Şu anda görünen fiyatı 370 TL olduğuna göre, 270 TL'ye aldığınızı iddia ediyor, kendinizle çelişiyorsunuz. Sizin yediğiniz kazığın boyutu benim canımı yakmaz (bana giren çıkan yok) ama tutarsız ifadeler kullanan insanlardan gına geldiği için, tutarsızlığınızı yüzünüze vurmak istedim.
  • Thermaltake, Cooler Master, Corsair gibi markalar, eski ve bilinirliği yüksek markalar olması nedeniyle, eşdeğer kalitedeki X marka PSU'ya göre kendi PSU'larını daha pahalıya satıyorlar.
    Thermaltake marka 80+BRONZE sertifikalı bir PSU ile Raidmax marka 80+BRONZE sertifikalı bir PSU'nun verimlilik değerleri kabaca aynı olacaktır. Maksimum %3 fark eder (BRONZE ile SİLVER arasındaki fark kadar) %3'den daha fazla fark varsa ikisi de BRONZE sertifikası almış olamaz zaten.
    Detay için test raporlarına bakabilirsiniz.
    İş sadece verimlilikten ibaret değil tabii ki. Farklı yük seviyelerinde voltaj stabilitesini ne kadar koruduğu, PFC değerleri falan da incelenebilir. Daha önce de belirttiğim gibi, her modeli ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.

    Not: 80+ sertifikasını, resmi sitesinden mutlaka kontrol edin. 80+ iddiasıyla satılan bazı PSU'ların ecova'da adı dahi geçmiyor.
    85+ hatta 90+ ya da %80 efficiency gibi ibarelerle satılan PSU'ların resmi bir sertifikası olmadığını da bilin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.