Şimdi Ara

8. ve 9. Jenerasyon i5 kullanıcılarını iki sene sonra ne bekliyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Verdigimiz para var aldığımız verim var.herkes kendi hesabını yapar.

Konunun ana fikrine gelirsek 1600 un 7600 k dan daha iyi ve üstün işlemci olduğunu ilk çıktığı zaman yazdık.amd dört çekirdekli işlemcilerin fişini çekti artık alinmaz dedik.

O anlık oyunlarda fps durumuna bakılmaz,eski oyunları bu işlemciler zaten rahat oynatır yeni çıkacak oyunları baz alin.onda da fazla çekirdek ve ht ile amd avantajlıdır yazdık.

Oyunların dört çekirdekten fazlasına destek vermeyeceğini düşünen arkadaşlar daha az ama hızlı işlemciden yana tavır koydu.iki senelik süreçte demek ki oyunlarda gelişmiş dört çekirdekli işlemciler yetersiz kalmaya başlamışlar.

Aynı durum bence altı çekirdekli işlemciler içinde geçerli olur.sistem ömrü olarak AMD daha avantajlıdır.

Intel AMD ye yüzde yirmibes otuz bir fark koyamadiktan sonra bu satış politikasiyla AMD karşısında bence sürekli geri gitmeye devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum.oyuncularin şikayeti 144 fps de oyun oynamak istediklerinde AMD nin işlemcilerinin intele göre geride kalmasiydi.

Su an yeni gelen ryzen serisinin inteli biraz geçmesi yada biraz geride kalması çok sorun yaratmaz bence.144 fps oyun oynamak isteyen kullanıcıların isteklerine cevap vermesi yeterlidir.

Aynı fiyat olsalar bile AMD öne geçer.anakart değiştirmeden 12/24 işlemcilerin aynı sokette kullanılması,büyük ihtimalle 16 çekirdek işlemcilerin gelecek olmasi ve bir seri daha ryzen işlemcilerin aynı anakarta destekleyecek olması oyunlarda yüzde üç beş farktan çok daha önemlidir.

Tabi oyun fps leri birbirlerine yakın olursa intelin güvenlik zaafı da yeni işlemci alacak kullanicilarin tercihlerini etkiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    12c ve 16c işlemcilerin, pazarın en büyük payını oluşturan oyuncu kitlesi için hiçbir önemi yok ve uzun süre de olmayacak. 8 çekirdek dahi şuan tamamen gereksiz 6c/12t her oyuna fazlasıyla yetiyor ama yeni konsolların çıkışından sonra 8 çekirdeğin yavaş yavaş daha etkili olacağını tahmin ediyorum. Yani bence 12 çekirdeğin işimize yarayacağı vakit zaten muhtemelen AM4 platformu çoktan tarih olmuş olacaktır. Ben şahsen işlemcimi AM4 platformu içerisinde yıllar dahi geçse 8 çekirdekten ötesine yükselteceğimi hatta yükseltme ihtiyacı dahi hissedeceğimi hiç sanmıyorum. Bu arada yavaş yavaş 60hz eskiyor PC oyunculuğunda. Devir 120+hz devri olmaya doğru gidiyor. Ayrıca hepsinden öte... intel ile amd nin işlemci mimari kıyaslamasının şuan bahsi geçen konularla hiçbir alakası yok. Konunun özüne dönecek olursam aynı şeyi söylüyorum. Fiyattan bağımsız bakarsanız aynı çekirdek yapısında intel her zaman daha güçlü işlemciler üretir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 10 Haziran 2019; 1:36:36 >
    // Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık //

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Valla iki sene önce 7600 k içinde aynı şeyler söyleniyordu.

Sonuç olarak 6/12 yeterlidir diyen kişiler içinde geniş upragade seçenekleri olması bir avantajdır.

Yeni sistem toplayan biri olsam bu avantajdan vazgeçip soket desteği bitmiş yeni işlemci çıkmayacak bir platformla hiç ugrasmam.

Tabi şu an olasılık üstüne konuşuyoruz.en mantıklı olan işlemci testlerinin gelmesi.

7600k' da hyperthreading yok sorun orada. Günümüzde oyunlarda 6 izlek aktif olarak kullanılıyor. 4 izlekli eski i5 ler yetersiz oldular. 4 çekirdek ama 8 izlekli i7 ler hala sorun çıkartmıyor. Şuan 16 izlekli bir işlemciden bahsediyoruz. Birkaç yılda tıkanması öyle kolay değil. 6c/12t nin bile zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 10 Haziran 2019; 1:57:58 >
    // Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık //
  • Oyunlarin ilerleyen zamanlarda kaç çekirdekli işlemci destekleyebilecegini biraz piyasa şartları ve oyun yapımcıları belirler.simdiden üç dört sene sonrası için tahminde bulunmak benim için zor.

Bu 7600 k nin işlemlerde ht olmadığı ilk çıktığı zamanda biliniyordu.o zaman 1600 intelin 7600 ünden daha uzun ömürlü olur ilerleyen zamanlarda da öne geçer diyebilen forumda kaç kişi vardı.su an yeni nesil oyunlarda testler masaya konulduktan sonra konuşmak pek birşey ifade etmiyor.o zaman yazdiniz mi 7600 de ht yok ilerde sorun çıkarabilir diye?

Sonuç olarak Intel 7700 k.,8700 k ve 9900 k var.oyunlarda hepsinin aynı fps yı verdiğini dusun.herkes 9900 k alır.cunku çekirdek sayısı ve çıkış zamanı olarak 9900k daha avantajlıdır.kullanim ömrü olarakta 9900k oyunculara daha uzun süre yeter.sizin dediğiniz mantıktan gidilseydi mesela 8700 k satışları 9900 k dan şu anda daha fazla olurdu.

Aynı durum ryzen işlemciler içinde geçerlidir.6/12 uzun süre iş görse bile mesela iki üç sene sonra 12/24 çekirdekli işlemciye geçme imkanı oyuncular için daha avantajlıdır.ustune yeni nesil ryzenin ipc ve frekans artışı ile gelme ihtimali de vardır.amd fiyat politikası olarakta yeni nesil gelmeye başlarken piyasadaki işlemcilerini indirime sokar.

Ben şu ortamda avantajın AMD den yana olduğunu dusunuyorum.yeni nesil ryzenle 144 fps işini halletmislerse benim gözümde AMD her açıdan daha iyidir.8700 veya 9700 almak içinde pek sebep görmüyorum.

• herkes olaylara oyun bakımından bakıyor mesela android studio kurduğunuzda uygulamanızı denemek için emulator açtığınızda açılmıyor amd işlemcilerde genymotion gibi çözümlerle uğraşıyorsunuz , aynı şekilde ekran kartlarıda 3d modelleme uygulamalarında nvidea kadar destek sağlamıyor amd az paraya oyunlarda daha çok performans verebilir ama iş üretkenliğe gelince video render hariç sınıfta kalıyor bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan0058 -- 10 Haziran 2019; 3:31:45 >
  • İşlemcinin tek çekirdek performansı önemli değil önemli olan çok çekirdek performansı, asla tıkanmaması. Çok çekirdek odaklı işlemci alırsan diğerine göre 5-10 fps düşük alırsın belki ama sistem stabil olur online oyunlarda toplu fightlarda bir anda fps değerin 60'dan 20'ye inmez. Zaten haritada boş boş dolaşırken aldığın fps çok önemli değil yarım saatlik bir oyunun kaderi çoğu zaman birkaç saniyelik bir olayda belirleniyor. Amd bu olayın farkında bu yüzden çok çekirdek performansına önem veriyor. İntel ise hala tek çekirdeğe. Bu yüzden intel işlemciler darboğaza girmeye yatkınlar. Bir intel işlemci ekran kartına yeterli gibi gözükse bile oyunun en kritik anlarında yetersiz kalır fps drop yaşatır.

Orijinalden alıntı: L.J

Neden Xeon alayim server sahibi miyim? Render super computer mi yapiyorum cluster halinde? Sanayi tipi islemci onlar ve evet rakipsizler sektorde. Yari fiyatina ayni performansi veren AMD olsa zaten gider AMD alir yatirimcilari, para agactan toplanmiyor. Bazi seyleri kabul etmek gerek, adamlar oyle veya boyle sektorun krali.
    güzel soru neden xeon alıyorsun?sahilde kafam fulldü o mesajı yazarken şimdi döndüm eve decode ettim şunu demek istemiş olabilirim: 4/8 diye gitti ya bu adamlar yıllarca hani amd'ye acıdıklarından değil core'nin oluru bu demişler.sonra amd geldi tarihlerinin en iyi işlemcisini yaptılar 6/12 8700k ama güvercin pisliği macun sürüp delid melid uğraştırdılar.sonra 8 çekirdeğe geçince lehim mi yaptılar?8/16'da 250w TDP mi vuruyor alet?e sen bu kazma çekirdek özürlü core mimarisi ile nereye 12/24 16/32 soba almanıza gerek yok işlemcileri yapıyorsun?ya budur ya da xeonları oyun işlemcisi diye çıkarırlar kol böreği fiyatında.yani önemli olan çok çekirdek yapmak değil bizim alabileceğimiz fiyatlarda yapmak ve mümkünse evi hamam etmemek.mayısta custom soğutma ile 70 derece diye kepaze ediyor ondan sonra arkadaşlar burada kendilerini.bunun 16/32'sini ağustosta benim tatile gittiğim yerde kullandığını düşün.bu durumda soruyorum cebini düşünerek cevap ver intelin artık neresi lider neresinde daha iyi teknoloji var oyun konusunda?köşeye sıkıştılar biz de diyoruz ki ucuz satsınlar yoksa kim ne alırsa alsın beni bağlamaz.

https://ibb.co/JFcsQyQL

• quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

PS4 işlemcisi FX4100 ile eşleştirilir genelde. 8 çekirdekli işlemcisi var fakat 4 çekirdeği işletim sistemine ayrılmış kalan 4 çekirdeği oyunu oynatıyor.
    6/2 gibi hatırlıyorum ben ama öyle bir şey yani bir kısmı oyunları oynatıyor ama o işlemci bulldozer vishera değil piyasaya sürülmeyen excavator'un özelleştirilmiş hali yani 4100 gibi dandik değil.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • İsteseler lehimli işlemci yapabilirler mi? Yapabilirler. Yapıyorlar.
    İsteseler 6/12 4.4 ghz base clock multiplier açık işlemciyi 300 dolara satarlar mı? Satarlar, kar bile ederler.
    Ama adamlar üç kuruşa keriz silkelemenin derdine düşmüş. Diğer tarafta zaten server işlemcilerinde, super computerlarda, clusterlarda pazarın tek sahibi.
    Amd kullanıyorum, ev kullanıcısı amd kullansın zaten. Ama intel pazarın lideri. Tıpkı Apple telefonlar gibi. Beni yatır kes almam Apple ama adamların socları açık ara rn iyisi. Intel de öyle işte.

Edit: bir de şu var. Şu an eşek yüküyle para verip ht'siz işlemci alanların çoğu 2 sene içinde gidip gene intel işlemci alacak. Adamlar yöntemi bulmuş, bırakır mı? Ben olsam ben de silkelerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 11 Haziran 2019; 18:0:27 >
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • Ben size ne olacağını söyleyebilirim. Tabii bu benim düşüncem olur olmaz onu göreceğiz. Şu var ps4 ve xbox one x geldiğinde cpu kullanımlarının aşırı arttığını gözlemledik zaten. İster single olsun ister multi oyun hemen hemen hepsinde cpu kullanımları hem core başına hem de çekirdek olarak hayli arttı. Şimdi ise yeni nesil konsollar geliyor ps5 ve yeni xbox. Bunlar geldiğinde büyük ihtimal 8c/16t altındaki cpu lar 2080-2080ti gibi high-end kartlara sıkıntı çıkarmaya başlayacaktır diye düşünüyorum. 2000 serisi olmaz 1 sene sonra çıkan 3000 serisinde çıkarır ama çıkaracaktır. 120hz 4k hdr ekranlardan söz ediliyor.
    AMD Ryzen 7 5800x3d - Arctic Liquid Freezer II 420 aio - Asus x570 ROG Crosshair VIII Hero - Gskill 2 x 16gb 3200CL14 Ram(3800CL16) - Asus Rtx4090 TUF OC - Samsung 990 PRO 2tb m2 SSD, Samsung 980 PRO 1tb m2 SSD, 3 x Samsung 870 QVO 8tb SSD - Samsung G8 OLED Monitor - Phanteks Enthoo Pro 2 Case - Corsair AX1000 Platinum Psu - Creative Sound Blaster AE-9 Sound Card - Noctua NF-A12x25 PWM Chromax, Arctic P14 PWM PST fans, Corsair Icue Commander Core XT - Logitech G815 Tactile Keyboard - Logitech G PRO X SUPERLIGHT Mouse - ARTISAN FX HAYATEOTSU X-SOFT X-LARGE Mousepad - Sennheiser HD 800s hi fi Headphone
  • 7600k kullanan birisi olarak ac oddy 70 fps civarı bf5 95fps civarı akıcı bir oyun deneyimi sunuyor.imzamdaki sistemle.işlemcinin bana zahmeti sıvı soğutma almam 300 lira ve delid için 50 liraya sıvı metal almam oldu.bunun dışında işlemci bence muazzam performans verdi.4/4 olmasına rağmen bence intelin çıkardığı efsane işmecilerden bir tanesi.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.