Şimdi Ara

8. ve 9. Jenerasyon i5 kullanıcılarını iki sene sonra ne bekliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: L.J

Intel teknoloji olarak aslinda AMD'den ileride. AMD base clock 5.0ghz goremedi henuz, IPC olarak da 3000 serisi ile daha yeni esitlendi Intel ile. Sirf bu yuzden o dandik specli i5 8400'ler ayni kart ram ve oyunda 2600'den falan iyi fps veriyor.

Intel'in high end urunleri halen alternatifsiz. Ama f/p olarak tum urunleri Apple gibi rezalet.

Alıntıları Göster
    Konuda 3.9 ile 4.8'i tokatlayan işlemci incelemesi atmışız halen daha teknoloji olarak ileride diyor.

• Neden Xeon alayim server sahibi miyim? Render super computer mi yapiyorum cluster halinde? Sanayi tipi islemci onlar ve evet rakipsizler sektorde. Yari fiyatina ayni performansi veren AMD olsa zaten gider AMD alir yatirimcilari, para agactan toplanmiyor. Bazi seyleri kabul etmek gerek, adamlar oyle veya boyle sektorun krali.
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • Intel'in bayrak gemisi 7600k falan mi? Zorla adama su Intel'i savundurtmayin fanboyluk yapip.
    Bu mesaji da 2600X li bir makinadan yaziyorum, sacmaligin bu kadari.
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • L.J kullanıcısına yanıt
    bayrak gemisi değil ama 240 dolara satılmış bir işlemci. bugün 9600k nasıl baş tacı edilip "ooo kral oyun işlemcisi, bilmem kaç ghz muhteşem rtx 2080ti alayına gider" deniliyorsa, 7600k çıktığında da durum buydu.

bu işlemci için üst seviye Z anakartı almak gerekiyordu, bu başlı başına bir maliyet;
    iyi bir sıvı soğutma gerekiyordu, başlı başına bir maliyet;
    işlemcinin kendisi çok da ucuz değildi.

bunlar tabii ki videoda gösterilen 4.8 ghz gibi hızlara çıkmak için.

dersen ki aynı koşullarda kapıştıralım, b150 + i5 7400'ü kapıştıralım. kusura bakma ama, o zaman çok daha rezalet sonuçlar çıkıyor.

--

tekrar edelim, 7600k 3 OCAK 2017'de çıkmış. ryzen 1600 ise, yani güçlü 6 çekirdeğe sahip ilk orta menzil oyun işlemcisi (fx 6300 ve fx 8350 gibi işlemcileri tenzih ediyorum, onlar çok kötüydü. ayrıca onlar benim kitabımda 3/6 ve 4/8lik işlemciler).

ryzen 1600 16 MART 2017'de duyurulmuş ve 11 NİSAN 2017'de çıkmış.

Videoda açıkça görülüyor ki 6 çekirdek kullanan oyunlarda Ryzen 1600 efor bile sergilemeden önde.

Ryzen 1600'ün avantajları,

-220 dolara çıkmış olması, sonradan çok çok daha ucuz fiyatlara düşmüş olması
    -Düşük seviye bir anakart ile bile stok performansının alınabilmesi
    -Stok performansı ile bile 6 çekirdek oyunlarda öne geçmesi
    -Sıvı soğutmaya ihtiyaç duymaması
    -Overclocka ihtiyaç duymaması

Shadow of Tomb Raider benchine bakalım mesela. 6 çekirdeği tam olarak kullabilen modern oyunlardan.

stok 1600 - 78 fps ortalama.
    overclocklu 7600k - 66 fps ortalama.

kusura bakma ama bu maalesef rezalettir.

ama tekrar etmenin de faydası var, 7600k çıktığı sırada 1600 gibi bir işlemcinin çıkacağından kimsenin haberi bile yoktu .Ryzen mimarisinin geliştirildiği malumdu fakat kimse kaç çekirdek çıkacağını bilemezdi. daha 1 ay önce bu forumdaki birçok kişi ryzen 3600'ün 8 çekirdek geleceğine emindi fakat bu gerçekleşmedi.

özetle şu an 7600kya tonla para vermiş biri, 1600 ve anakartına çok çok daha az para vermiş birine göre 6 çekirdek oyunlarda çok daha kötü performans alıyor.

--

demiyorum ki 9600k da aynı duruma düşecek. ya da 8400. bunları ben bilemem, müneccim değilim. ama 7600k bu hâle düştü. onu bu hale düşüren de ryzen 1600'ün ekstra hakiki 2 çekirdeği.

yarın öbürgün midrange işlemciler 8 çekirdeğe zıplarsa, aynı şey 9600k başına da gelir. ryzen 3600 eğer 8/16 gelseydi ve oyunlar 8 çekirdek vagonuna atlasaydı, şu videodaki tablonun aynısı 9600knın başına gelecekti

belki 1 yıl sonra çıkacak i5ler 8/8 olur, r5ler 8/16 olur, ve bir sonraki nesil oyunlar 8 çekirdek gelir. o zaman da 9600k ve 2600 gibi işlemciler aynı duruma düşecek. ama ŞU gerçeği unutmayalım.

oyunlar 8 çekirdeğe geçtiklerinde, 2600'ün 9600k üzerinde bir avantajı olacak. o da %20 multi core farkı. (8400'e kıyasla %40).

kısacası bu tür şeyler kolay kolay öngörülemez...

-+---

battlefield 5'de bizzat 7600k kullanan bir arkadaşım var. pes etti. evet, pes etti. oynamıyor adam. oynamak istemiyor. ryzen 3600leri bekliyor, onlara geçecek. bu bence 2017'de satılmış bir işlemci için REZALETtir. daha 2.5 yaşında bir işlemci bu. hem de zamanının "en güçlü" işlemcisi diye adledilen.

i5 6500 olan diğer bir arkadaşım var. bin pişman. bu arkadaşlarım battlefield 5'i kesinlikle oynayamıyorlar. adam ekran paylaşımı açtı, inanın bana şu benchmark videolarında gösterilen değerler çok optimist.

orada 90 100 fpsler havada uçuşuyor, battlefield 5 için de minimum 50 demiş.

reel 64 kişilik serverda 7600k 20lere kadar drop atıyor, 40-70 arasında AŞIRI dalgalanıyor.
    i5 6500 minimum olarak "3" yazıyla, "ÜÇ" görüyor.

yetmiyor işte, bu kadar basit. bu işlemciler tamamen söğüştü ve bu işlemcileri alanlar şu noktada division 2, battlefield 5 gibi oyunları oynayamıyorlar.

bunları kabullenirsek bu tür tartışmalar zaten başlamadan bitmiş olur.

ayrıca i5 8400'ün de battlefield 5 performansını gördüm, hiç de hoş değildi. 50 60lara drop atan, 50-90 arası dalgalanan bir grafik idi.

ryzen 2600 ise genelde 60-70lere drop atarak, 60-75 arası bir seyir gösteriyordu. daha stabil bir gameplay vaadi sundugu kesin

----

bir not daha bırakayım. bu sadece intel'in, ya da bu işlemcileri alan insanların suçu değil. oyun yapımcılarının bunu DAYATMASI hoş bir şey değil. bunu da son bir ek olarak bırakacağım.

bugün ps4 base halinin 6 zayıf thread ile ac odyssey'i stabil 30 fps çalıştırabildiğini biliyoruz. rdr 2'yi de. 2 thread sisteme ayrılmış durumda, bunu not düşellim.

ps4'ün zayıf 6 threadi, neredeyse fx 6350 tadında bir işlemci gücüne denk geliyor. bakın salt güç karşılaştırıyorum.

böylesi bir optimizasyon mümkünken, oyun firmalarının aç gibi "ooo çekirdek mi ooo" diye atılması, 4 çekirdek işlemcilere de yönelik hiçbir şey yapmaması, yaklaşık 5 yıldır piyasaya sadece 4 çekirdek işlemci satan intelin kurduğu monopolide bu işlemcileri almak zorunda kalmış insanlara hakarettir.

bazı oyunları görüyorsunuz.

örnek, APEX LEGENDS.

4 çekirdek ve 6 çekirdek arasında bu oyunda ciddi bir scaling var.

ama ne var biliyor musunuz?

4 çekirdekte drop atmıyor, %100 görseniz bile stutter yaşamıyorsunuz.

battlefield 5'in yapımcısı ne yapıyor? ille de 6 çekirdek diyor.

yani burada aslında iki ucu keskin bıçak durumu var.

dediğim gibi, bu durum tamamen oyunun yapımcısının insafına kalmış bir şey. isteyen firma istediği gibi optimizasyon yapıyor.

optimizasyon olduğu sürece hiçbir işlemci sorun yaşamaz. sorun, optimize olmayan portlarda.

DICE'nin bu konudaki dayatmasını hoş bulmuyorum. bunu da net şekilde dile getiriyorum.

oyun yapımcılarının Intel'i sevmemesini anlayabiliyorum. muhtemelen yıllarca Intel'in 4/4 dayatması yüzünden oyunlarını fazla ilerletemediler ve şu an AMD'nin aynı fiyata çok daha iyi multi core işlemci sunabilmesi onlar için bir fırsat doğurdu. bundan ötürü de bir tür nefret hareketi emsalinde 4 çekirdekler için bir gram bile uğraş göstermiyor bazı firmalar. ama bu nefretin bir ucunda da gerçekten bu tür tartışmalardan bihaber oyuncular da var. bu oyunculara saygı duyup hala 4 çekirdeğe göre optimizasyon yapabilen, 6 çekirdeğe scaling sunan oyunları buradan tebrik ediyorum.

bahsini ettiğim shadw of tomb raider'da da hala 4 çekirdek oyunlar stabil bir şekilde oynayabiliyorlar, 6 çekirdeği olanlar da çok daha yüksek fpslerin zevkini çıkartabiliyorlar.

eğer her oyun firması aynı çabayı gösterseydi, aslında hiçbirimiz bu tartışmaları yapıyor olmazdık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Haziran 2019; 15:23:2 >

• Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    hocam aslında bu oynatmama mevzusu biraz da online oyunlar için çok önemli. ben bu yüzden aslında 2600'ü büyük bir azimle öneriyorum.

mesela division 2, battlefield 5, anthem gibi shooter oyunlarda bu dropların etkisi aslında çok daha ciddi,

1) dikkatini dağıtıyor
    2) rahatsız edici oluyor
    3) tam ateş ederken giren anlık bir stutter, aim'i baltalayabiliyor

bu konuda elimdeki 8400 ile bazı deneyler yaptım.

örneğin işlemci açı ac odyssey için bazı deneyler yaptım.

sadece 2 çekirdek atadım oyuna. ve başladım oynamaya

24-32 arası çok dalgalı ve stutterlı bir oyun deneyimi vardı önümde. fakat ne var ki, hikayeli bir oyun oldugu ıcın arada giren bu stutterlar aslında oyun zevkini baltalamıyordu. gamepad'e geçtim ve büyük ekranda 1 metre uzaklıktan oynamaya başladım. stutterlar neredeyse hissedilmeyecek dereceye geldi ve akıcı bir şekilde oyunu oynadım

3 çekirdeğe atadım. 27-40 arası dalgalı ve stutterlı oyun deneyimine döndü. hâlâ klavye ve fareyle oynanamaz haldeydi (bu tür oyunlarda stutterın en büyük sebebi de farelerin çok hızlı şekilde kamerayı döndürebilmesi neticesinde bir anda değişen render sahnesinin işlemciye aşırı bindirmesi). gamepad ile oynayınca ve ani fevri hareketler yapamayınca yine normal bir deneyime sahip oldum

4 çekirdeğe atadım, 30 fps altına inmeyen, arada 50-55 fpsye çıkan bir deneyime dönüştü. klavye ve fareyle oynanabilir haldeydi

5 çekirdeğe atadım, 40 fps altına düşmedi, fakat max. fpsler 55-60 civarına çıktı, diğeri kadar scale olmadı

6 çekirdekte nihayet 50 altına düşmeyen ve tam stabil bir performans alabildim.

şimdi buradan çıkarılacak sonuç, "oynanamaz" hale de gelmiyor. ama belli başlı şartlar lazım, mesela belli mesafeden büyük televizyonda oynamak gibi.

şu an 24 inç ekranda masa başından ps4 ve rdr 2 kombosu deneyimliyorum. FRAMETime'in stabil olmadığüı kadar bariz ki. stutterlar çok net hissediliyor. arkadaş hatta "asllah allah öyle olmaması lazım" dedi.

hemen aaklıma önceden yaptıgım testler aklıma geldi. ps4ü 37 inç tv'ye götürdüm. 1 metre uzak mesafeden oturdum. o da ne, sanki hiçbir stutter yokmuş gibi oynadım. cidden bambaşka bir deneyime dönüştü.

kısacası frametime olayı biraz da oyunun oynandığı koşullarla ilgili.

anthem için bunları yapamazsın. bir kere yakından oynamak lazım, adamları görebilmen lazım. stabil frametime lazım, en hafif bi stutter bile aim'i kaydırır.

özetle, her türlü durum için ryzen 2600. ama yine de bu işlemcileri almış insanlar bu forumda da çoklar. bu insanlara demoralizasyon yapmak, oyunlar oynanamaz hale gelir demek de çok doğru değil hocam.

ben sadece bu açıdan yaklaşıyorum. takılma mevzusu hikayeli oyunlarda "oynatmayacak" derecede bir önem teşkil etmiyor, ama online oyunlarda kesinlikle katılıyorum.

---

demek istediğim, bir arkadaşım var, i3 7100'e sahip. ac odysseyi keyif alarak oynadığını söylüyor. ama anthem'i betasında denemiş ve almayacağını söyledi.

yani bu işlemciler hikayeli oyunlarda kotarabiliyorlar ama maalesef online oyunlarda tam anlamıyla patlıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Haziran 2019; 15:42:20 >

• PS4 işlemcisi FX4100 ile eşleştirilir genelde. 8 çekirdekli işlemcisi var fakat 4 çekirdeği işletim sistemine ayrılmış kalan 4 çekirdeği oyunu oynatıyor.
    // Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık //
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    iki türlü de imkansızı başarıyorlar bence. bu da şunu gösteriyor, aslında o kadar da imkansız değil

benim cidden aklım havsalam almıyor. o işlemcide ve o gpuda çalıştırılan oyunları. TFLOPS cinsindne aynı güçte işlemciler ve ekran kartları şu an 720p low gibi presetlerde bile oyunları zar zor açarken

tabii anlayabiliyorum sonuçta tüm ps4lerin içerisinde birebir aynı donanım var ve aynı donanıma göre optimize ediliyor, pc tarafında tonla farklı işlemci var, farklı markalar var, farklı modeller var, farklı mimariler var.

ama yine de insan merak ediyor, cidden oturup biraz da olsa uğraş veriyorlar mı diye. çünkü 8/16 ryzen 2700x'in bile ac odysseyde bazı bölgelerde zar zor 60 65 fps çıkartabilmesi açıkçası absürt ve saçma
  • PS4 de zaten öyle über kalitede açmıyor oyunları. 900p medium ayar 30 fps çalıştırıyor. 30 fps de droplanıyor zaten. Optimizasyonla beraber mümkün. AC Odyssey PC portu bozuk zaten ona göre yargılamak yanlış.
    // Dark N10 Kasa // Seasonic M12II-850 EVO Güç Kaynağı // Asus ROG Strix X370-F Gaming Anakart // AMD Ryzen 5 2600 @4.1GHz İşlemci // Lepa Aquachanger 120 İşlemci Soğutucusu // Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) @2933MHz @CL14 Bellek // Asus ROG Strix GTX 1070 O8G Ekran Kartı // Corsair Force GT 120GB SSD // Western Digital Caviar Blue 1TB 7200 RPM HDD // Western Digital Elements Portable 2TB HDD // Windows 10 Single Language 64 Bit İşletim Sistemi // Asus VG248QE Monitör // Logitech G105 Klavye // Thermaltake Tt eSports Black Mouse // Steelseries Qck Mousepad // Logitech F710 Gamepad // Gamesir G4S Gamepad // Sony PlayStation Vita Slim v3.65 Henkaku // Samsung Galaxy S7 Edge // Sennheiser Momentum 2.0 Over-Ear Kulaklık // Dzat DF-10 In-Ear Kulaklık //
  • AC çoklu çkeridek kulansada tekilçekirdek gücüde sityor. Oynadığım oyunlarda işlemciyi en çok zorlayan oyunlar ac origins ve odiseydi. Eski oynadığım oyunlardan dolayı smt kapatırım. 6/6 ac originsde yetmedi.trhradleri çaınca oyun bir daha rahatladı. BF de 75 fps sabitlediğimde 6/6 kurtardı 120 fpslerde bf 6/6 işlemcide patlar.
  • Atladığınız bir nokta var hocam. 4,8 ghzlik 7600K cinebench r15 ten 800 puan alıyorken 3,9luk 1600 1250 puan alıyor. 1600'ün multicore gücü %56 civarı daha fazla. i5 9400f ve 4,1 ghzye OC edilmiş bir 2600ün multicore gücünü karsilastirdigimizda 9400F'nin 950 puan aldığı ortamda, Ryzen 2600'ün 4 Ghz gibi standart bir OC ile 1380 puan civarı aldığını görüyoruz. Bu sefer de potansiyel olarak %45 bir fark mevcut, stok hızda ise %30 fark var. Durum buyken 9400F de 7600K'ye benzer bir kadere sahip olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    valla kötü mü iyi mi bilmem ama adamların çıkardıgı her oyun işi daha da ileri götürüyor. geri adım atacaklar mı ya da daha iyi bir çaba gösterecekler mi? sanmıyorum.

benim tahminim artık salt olarak pc'ye oyunu çıkarmayabilirler bile. google stadia'nın ön plana çıkan oyununun ac odyssey olması da bunu gösteriyor. belli ki adamlar "hay sizin pcnize" deyip işi artık tamamen cloud tarafına aktarabilirler. işin komiği, gösterilen stadia demosunda da 60 fpsde duramıyordu, 40 45lere drop atıyordu. qwfqwfqwfqwgqwehghq

demek istediğim, bu adamlar geri adım atacak gibi durmuyor, tam tersine işi daha da ileri götürüyorlar, o kadar ileri götürüyorlar ki resmen "pcler artık bizim oyunlarımıza yetmiyor" kafasıyla "pcler googledan kiralaması sizden" kafasına dönmüş durumdalar.

en azından benim durumdan yorumladığım bu. kötü ya da iyi, birçok modern oyun bu işlemcilerle 100+ fps görürken bu salak oyunun 50 60ları en güçlü işlemcilere yaşatmasının hiçbir açıklaması yok

4k "30 FPS" için i7 7700'ü "minimum" olarak gösteren firmadan ben umudu kestim artık. diğer firmalar da bu trendi takip ederse bence ciddi ciddi iş cloud gaminge dönecek. bekleyip görmek lazım

@nightsniffer

hocam o konuda 8 thread performanslarına bakmak lazım. ryzen 2600'ün 8 thread performansında nasıl bir performans verebileceğini bilmiyoruz. tam olarak o yüzdelere eşit bir performans çıkmayabilir, bu konular biraz da işlem paralelleştirmesine dayanıyor, yani oyun 8 thread kullandıgında, 6 hakiki çekirdek ve 2 sanal threade yükler binecek, diğer 4 thread tam iyi optimize edilmiş şekilde kullanılamazsa, multi core benchmarklarında oluşan farklara paralel bi FPS farkı oluşacağını sanmıyorum. o farkın tam olarak ortaya çıkması için 12 thread optimizasyonu lazım ki o günlerin de ben çok uzakta oldugunu düşünmüyorum tabii ki. ama şu noktada oyunlar 8 threade yük gönderdiğinde ryzen 2600'ün bu tür bir mimari karşısında nasıl bir performans çıkaracağını kestiremeyiz. ama 9400f'e göre daha iyi sonuç çıkaracağı kesindir

ama 4/4 ve 4/8 arasında %50 fark olan 7600k ve 7700k arasında ciddi ciddi %50ye varan fps farkları oluşabiliyor. yani 6 çekirdek optimizasyonu olan oyunda bu tür bir fark oluşuyorsa (mesela battlefield 5'de) muhtemelen dediğiniz yüzdelerdeki farklar da oluşabilir. bekleyip görmek lazım :) tam 8 çekirdek optimize oyunları büyük bir merakla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Haziran 2019; 17:17:27 >

• 7000 serisi için kim kral oo falan dediyse zamanında hata etmiş 7000 serisi zaten 14nm'in en başarısız ara serisiydi 7700k örneğin 6700k ile yakın fps vermesine rağmen ısınma sorunları mevcuttu Intel sürekli 10nm yi erteleyip durdu ryzen 3 ile Intel 10.nesil piyasaya çıktığında ak-kara belli olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 9 Haziran 2019; 18:2:40 >

Intel'in bayrak gemisi 7600k falan mi? Zorla adama su Intel'i savundurtmayin fanboyluk yapip.
    Bu mesaji da 2600X li bir makinadan yaziyorum, sacmaligin bu kadari.
    Amd Intel'in en bayrak gemisi oşan işlemcisini de alt ediyor kardeş. Öncelikle Ghz kavramının öyle aman aman bir şey olmadığı bir anla sonra konuşuruz.

• Şimdi ben r5 3600 alanların i5 kullanıcılarına göre ne kadar önde olacağından bahsettim. Evet i5 7600k 4c 4t işlemciyi ve rakibi r5 1600 6c 12t idi ama ipc olarak intelin gerisindeydi. Yakın zamanda gelecek r5 3600 aradaki fark i5 6c 6t olmasına rağmen zen 2lerin ipc artışından dolayı değişmeyecek.

Geleceğe yönelik sıkıntı ise şuradan doğuyor. Oyunlar 8 izlek destekli gelmeye başlayacak hatta başladı da. Bu oyunlarda i5 9400f kullanıcısı oyun içi takılma yaşayacak. Kısaca 7 nesil ve öncesi i7 ler bile oyun anlamında daha iyi performans verecek muhtemelen. Bu yüzden her şey ort. Fps değil. Boşuna frametime grafiği yayınlamıyor bir takım değerlendirme kanalları.

• Yahu benim ilk yazdığımı okumadınız mı? Ben ne demişim orada? Ht olmayan, K olmayan işlemcilerin ömrü kısa olur yazmamış mıyım? 4790k mesela. Çıkalı kaç sene olmuş? Ben bozup sistemimi sattığımda bu işlemciyi dolar 3 liraydı yahu, halen bottleneck olmuyor 2080ti'yi saymazsak 1080p'de. Neden? Ht var, eşek gibi de oc oluyor. Öve öve bitiremediğimiz R5 2600'lerin ipc'si ile Haswell'lerin ipc'si eşit. Üstte bir cehalet timsali vatandaş da bana her şey ghz demek değil diye aklınca ders veriyor. Her şey ghz demek olsaydı zaten fx işlemciler bugün altın gibi kıymetli olurdu 990fx kartlarla falan.

Oyun ve pc sektörünü falan geçelim bu işin ufak kısmı ve kazıkçıdır Intel doğru bunu da kabul ediyorum zaten ben de satın almıyor ve önermiyorum. Ama teknoloji olarak Amd'den önde. Bunu kabul etmek neden zor bu kadar? İnsan gibi fiyata satsa 9900k'yı kimse gidip de 2700x almaya kalkmaz. F/P konusunda rezalet olduklarını ben de biliyorum. Gelip de koskoca Intel'in ürettiği en nadide işlemciymiş gibi 4c4t işlemciyi kıytırık bir midrange ile kıyaslayıp sonra da Intel çöp demek saçma.

Ben Intel p4 3.2 ghz HT'yi oc ederken portakalda vitamin olanlar gelmiş bana ghz her şey değil öğren diyor. Foruma bak be:D

• quote:

Kardeş falan hayırdır yahu. Çoluk çocuk dolmuş forum. Ben biliyorum neyin ne olduğunu, sen insan olmayı öğren önce. Hadi güle güle. Blok.
    Kardeş kelimesini sokak diliyle mi okuyorsun? Hocam-arkadaşım" anlamında yazıyorum. Yahu kalkıp "5 ghz'e yaklaşıyor Intel teknoloji olarak ileride" biraz bahsetsene hangi teknolojilerde öndeymiş bir bilelim ya?

• İntel tabii ki bariz ileride. Misal 6c/12t ryzen mi intel mi daha iyi performans veriyor? Açık ara intel. İşlemci mimarisi açısından intelin üstün olduğu ortada tartışmaya açık bir tarafı bile yok. Toplam maliyetleri aynı olsa kimse AMD' nin yüzüne bakmaz. AMD inteli yakalayabilmek için 7nm ye kadar inmesi gerekiyor. Ki öyle bile yakalayabileceğinden şüpheliyim. Ram gecikmesini çözmemişlerse 3600 ün oyun performansı yine 8700k nın gerisinde olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 10 Haziran 2019; 0:19:36 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.