Şimdi Ara

8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)  8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)  8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)  8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)  8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)  8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)  8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)  8 tane YGS Fizik sorusu (Mustafa Başer kitabından)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jbreathe -- 26 Kasım 2014; 1:34:40 >

• Hocam 5. Soruda musluk açılınca sol tarafa gaz akışı olacak ama sıvılar sıkıştırılamadığından yükselik alçalmaz yani sol tarafta basınç artar sağdan sola bi kısım gaz geçeceği için sağ taraftada bi miktar azalır cevap c

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son soruda x y z ye o noktasindan dogrusal cizgi cek sonra vektor toplama mantigindan akiniti hizini cikar k ile m siddet olark aynidir sadece dogrultulari farkli ama hiz buyuklukleri esittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdryzc -- 26 Kasım 2014; 7:36:23 >
  • 16. Soruda sivi basinc kuvvetleri derken sivi tabanindan sivi yuksekligine bakicaksin taban yuzey alanlari ayni oldugundan yukseklik fazla olanin s.basinc kuvveti fazla.f=hdgs

• jbreathe kullanıcısına yanıt
    dostum sorularını yarım saat önce gördüm ama dh a zar zor girildiğine ilk soruyu yeni atabiliyorum:http://i.hizliresim.com/G16DvN.png şimdi derse gitmem lazım,kalanlar içinde çözülemeyen kalmışsa gelince onlara da bakarım.
  • 2 numara ile gösterdiğin ip gerilmesinin sorulduğu soruda üstteki çubuğun dönme noktasına binen yüke göre birşeyler yapmaya çalıştım ama çıkmadı.şuan için bir çözüm yolum kalmadı gibi.ben bu soruyu yarın bir de fizik dersine giren profa sorayım bakam nasıl çözülcekmiş merak ettim.

3 numaralı soruda her şey mülayim gibi büyük ihtimal cevabı 1 buluyorsun cevap böyle çıkınca WTF diyorsundur.bencede cevap 1 olmalı.farklı birşey çıkıyorsa garanti geometri var işin içinde ama dediğim gibi dümdüz bir şekilde cevap 1 olmalı.

4 numaralı soru:http://i.hizliresim.com/8EqLn1.png

dostum 6 numarayla belirttiğin soru içinde ben yalnız 3 demek istiyorum.1 ve 3 olması imkansız.iki öncülün sonuçları birbirine zıt çalışıyor çünkü.tek tek inceleyelim öncülleri:
    1.öncülde biz K musluğu açıldığında kaptaki su yüksekliği artacak.yani kabın açık taraflarına uygulanan toplam basınç artacak.bu da cam borunun içindeki civa seviyesini yükseltecektir.(başka mantıklı bir açıklaması yok.)
    2.öncülde değişen birşey olmayacağını bildiğimiz için direk geçiyorum.
    3.öncülde ise L musluğu açıldıktan sonra kaptaki su yüksekliği azalacak as a result kabın açık taraflarına etkiyen toplam basınç azalacaktır.bu da cam borudaki H yüksekliğinin düşmesine sebep olacaktır.
    bu yorumlamalara göre cevaba yalnız 3 diyorum.eğer daha mantıklı,cevabı istenen gibi bulabilen bir babayiğit varsa benide yeşillendirsin bir zahmet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Proctorx

Hocam 5. Soruda musluk açılınca sol tarafa gaz akışı olacak ama sıvılar sıkıştırılamadığından yükselik alçalmaz yani sol tarafta basınç artar sağdan sola bi kısım gaz geçeceği için sağ taraftada bi miktar azalır cevap c

Teşekkürler.

----------

Sağolasın Walt reyiz adamsın. 2 ve 3. sorularda kalem oynatamadım bi de 6 numarayla 8 numaralı soruda bi terslik var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jbreathe -- 28 Kasım 2014; 7:50:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAF 4 ve AYT Matematik Hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kdryzc soruları çözmeye çalıştın mı? Son sorunun cevabı 1,3 olması lazım cevap anahtarı 1,2,3 diyor.
    7. soruda ise h.d.g.s ' i bilmeyen yok zaten ama soruda ne h belli ne d belli o formülü bu soruda kullanamayız. basınç kuvveti farkından dolayı kaldırma kuvveti oluşur sanırım bu bilgiyle çözecez ama yapamadım.
  • jbreathe kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlis yazmisim l m dicektm de suya gore hizlar esit olmaz ki yonler farkli bende senin gibi dusunuyorum.Dier soruda kafam mi guzelmis ya ne yazdigimi cozmeye calisyorum 😊 dedigin gibi sag sol esit ancak yukari asagi farkindan kaldirma kuvveti olusuyo bi ugrasayim yapan olursa bende ogrenmis olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: kdryzc

Hocam yanlis yazmisim l m dicektm de suya gore hizlar esit olmaz ki yonler farkli bende senin gibi dusunuyorum.Dier soruda kafam mi guzelmis ya ne yazdigimi cozmeye calisyorum 😊 dedigin gibi sag sol esit ancak yukari asagi farkindan kaldirma kuvveti olusuyo bi ugrasayim yapan olursa bende ogrenmis olurum

7. soruyu hocaya sordum çözemedi 8'in cevap anahtarı hatalı uğraştığın için sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.