Miray ayt biyoloji denemesinden 2 soru

-
-
1) Soruda 2. öncülde L türü K türünün metabolik atıklarından olumsuz etkilenmiştir diyor.2. şekilde L türünün birey sayısı azalırken K türünün de sabit kalıyor.L türünün K'nın atıklarından etkilenmesinin K türünün birey sayısının sabit kalmasıyla ne gibi bir alakası var da biz bu yorumu yapabiliyoruz ?
2)M ile gösterilen maddeyi ATP kabul ettiğimiz zaman glikoliz başlangıcında hiç ATP olmamış oluyor.Glikoliz başlangıcında hiç ATP yoksa biz nasıl ATP'yi aktifleşme enerjisi olarak kullanıp tepkimenin başlamasını sağlayacağız?
-
hocam bazen sorularda aşırı ayrıntı düşünmek soruyu çözememeye sebep olabiliyor biyolojide, örneğin 2. soruda da crebs evresinin başında hiç atp yok demiş bence yazar bile sizin bu takıldığınız noktaları düşünmemiştir fikrimce yanılıyor da olabilirim tabiki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generation z -- 13 Haziran 2021; 13:38:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: generation z
hocam bazen sorularda aşırı ayrıntı düşünmek soruyu çözememeye sebep olabiliyor biyolojide, örneğin 2. soruda da crebs evresinin başında hiç atp yok demiş bence yazar bile sizin bu takıldığınız noktaları düşünmemiştir fikrimce yanılıyor da olabilirim tabikihocam haklısınız da ben şimdi bu soruyu takılmadan işaretleyip geçsem ve sınavda karşıma çıksa kafam karışacak.şu denemelerdeki soruları açık açık sormuyorlar bazen canım sıkılıyor.
-
- soru için bence de haklısınız azalıp artması gerekirdi bu açıklamanızı okumadan önce bende direkt 1'i kabul ederdim
-
hocam bence ilk soruda da ayrıntı düşünmüşsünüz olabilir dediği için sadece L atıklardan olumsuz etkilenmiş ve sayısı düşmüş diye yorumladım ben çözerken
-
ösym daha açık sorar takılmayın bence yayınevlerinin soruları gerçekten can sıkıcıquote:
Orijinalden alıntı: unnecessary tensionhocam haklısınız da ben şimdi bu soruyu takılmadan işaretleyip geçsem ve sınavda karşıma çıksa kafam karışacak.şu denemelerdeki soruları açık açık sormuyorlar bazen canım sıkılıyor.
Alıntıları Göster
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@laplasyen @generation z @Daneres
teşekkürler.dediğiniz gibi ayrıntılara takılmamak lazım ama ösymnin meb kitabından sordukları ayrıntı soruları da olduğu için arada çok düşünüyorum bazı sorular üzerinde.biyoloji için miray 9.denemem ve 9 tanesinde de bunlar gibi saçma olduğu için yanlış yaptığım sorular var.
-
hocam böyle eleyici soru sorsa içinden çıkarsınız gayette :) Aman 2020deki balık sorusu gibi olmasında..
-
Aynı kitaptan bende de var. Sizce nasıl? Bende kimyası da var. Bence ne kolay ne zor kitabın üstünde yazdığı gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yuzyirmiAynı kitaptan bende de var. Sizce nasıl? Bende kimyası da var. Bence ne kolay ne zor kitabın üstünde yazdığı gibi.
Hocam sorular kasıntı değil aynen ne kolay ne zor.ösym biyolojide 2-3 eleyici soru dışında pek zorlamıyor.işte o zorlamadığı sorular tam bu denemedeki gibi sorular.
-
quote:
Orijinalden alıntı: laplasyenhocam böyle eleyici soru sorsa içinden çıkarsınız gayette :) Aman 2020deki balık sorusu gibi olmasında..
ahahfdsgkjdfhg sağ olun hocam.mecbur gelecek eleyici sorular bakalım yapabilecek miyiz
-
c ve d dimi cevaplar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D72C9D06E -- 13 Haziran 2021; 17:7:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X