Şimdi Ara

8 Kanal - SPDIF - Side Surround-Back surround Center LFE ne anlam geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar, Anakartımki Ses KArtımda

Linkte gozuken ozellikler mevcut bunlar ne anlama geliyor? Bunları tam olarak anlarsam Doğru ses sitemini secebilirim diye dusundum tecrubeli arkadasların yardımlarını bekliyorum.

Link :http://img291.yukle.tc/images/5684surrond.JPG

Ayrıca : DTS THX 5+1 Surround ben bu tip sistemleri kullanmak icin hangi adımları takip etmem lazım mesela İnternetten İndirdim her HD DVD bu ozellikler mevcutmudur ? Veya Oyun oynarken bu farkı hissebilirmiyim ?

Teşekkürler.

• onlar çevresel ses sistemini oluşturan hoparlörlerin adı.
    ekledği resimde zaten neyin ne olduğu var.
    her resimde yazan adı temsil eden kabinleri yeşile boyamışlar.
    hangisinin adının ne olduğuna oradan bak.
  • SPDIF DTS ve AC3 (Dolby Digital) olarak kodlanmış sesleri dijital olaeak tek bir kablo ile ampliye göndermeye yarar. DPDIF bağlarsanız, bilgisayar sese hiç dokunmadan ampliye gönderir ve çözme işini ampli yapar. Bu durumda amplinin bu formatları desteklemesi gerekir.

Eğer elinizdeki ses sistemi bu formatları desteklemiyorsa, bilgisayar bu ses formatlarını çözer ve herbir çıkıştan ayrı ayrı analog olarak ses sitemine gönderir. O zaman yeşille gösterilen bağlantıları ayrı ayrı yapmanız gerekir.

Front : Ön sağ-sol hopörler
    Center : Merkez (ön ortadaki) hoparlör
    LFE : Düşük frekansları veren (bilinen adıyla subwoofer) hoparlör.
    Side surround : 7.1 sistemler için yan taraflarda (sağ-sol)bulunan ve çevresel ses vermeye yarayan hoparlörler
    Back surround : 7.1 sistemler için arka tarafta bulunan ve çevresel ses vermeye yarayan hoparlörler (2 adet)

Yerleşimleri zaten şekilde güzelce açıklanmış.

İnternetten indirdiklerinizde neler olacağı değişebilir. Ancak internette bulunan filmlerin çoğunda AC3 veya DTS var (700 MB ve altındakilerde genelde olmuyor). İndirdiğiniz yerde açıklaması olacaktır mutlaka.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.