Şimdi Ara

8 GB Ram Yetmiyor (Çözdüm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar son 2-3 gündür bilgisayar açıldığında aşağıdaki uyarının ilk defa çıkmasıyla beraber birçok ram sorunuyla karşı karşıya kaldım.

Artık istisnasız bir şekilde bilgisayarı her açtığımda bu uyarı çıkıyor,ram nedense yetmemeye başladı,altta çalışanları saymassak 3 tane programı bile aynı anda açamıyorum otomatik olarak kapatıyor ya da ekran siyahlaşıp kilitleniyor.Daha önce hiç böyle bir sorunla karşı karşıya kalmamıştım, eski bilgisayarımdaki ram hem 4GB hem de bunun yarısı hızındaydı ama hiç sıkıntı yaşamamıştım.

Ramlerimin modeli G Skill Sniper F3-12800CL9 (2x4GB). Windows 7 Ultimate kullanıyorum.

Şu an sadece steam,internet tarayıcım,torrent ve gog galaxy açık olmasına rağmen ram kullanımı %51 olmuş durumda.

Bilgisayar bu arada 8GB ramın tamamını görüyor yani donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Bu da uyarının bir SS'i ;

8 GB Ram Yetmiyor (Çözdüm)

Edit: Hatayı sanal belleği yeniden açarak çözdüm arkadaşlar sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Medyum Kennedy -- 19 Eylül 2015; 15:46:28 >

• Yapılacaklar (bu işlemlere başlamadan önce bios güncel ve default ayarlarda mümkünse pil çıkartarak sıfırlarsan daha iyi olur)

1- Win 10 yada win 8
    2- Hdd ye tam format
    3- Format esnasında sadece hangi hdd ye sistem kurulacaksa o hdd takılı olsun haricinde usb bellek bile takılı olmasın.
    4- Belleklerin dual çalıştığından emin olmak (bios türünü bilmediğimden profil olarak seçiyorsun)

8gb rem yeter merak etme :)
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam öncelikle.

Fakat bunun formatsız bir çözümü yok mudur? Çünkü tek bir hdd kullanıyorum ve içinde yaklaşık 1TB çok önemli bilgiler , programlar ve çalışmalarım var.Ayrıca çalışmalarım da yarıda kaldığı için maalesef böyle bir şey mümkün değil şu an için.

Bios'u hiç kurcalamadım, bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, ayrıca çok rahat bir şekilde 6-7 gb ram kullanımına çıkılabiliyor, yani tek bir ramın çalışması gibi bir durum söz konusu değil.

Mesela şu an konuyu açtığım programların aynıları açık olmasına rağmen ram kullanımı %74'e,5.9 gb'a çıkmış.Virüs olabileceğinden şüphelenmiştim fakat çeşitli malware programlarıyla tarattığımda bir sonuç alamadım.
  • Önemli bilgilerinizi çalışmalarınızı flash belleğe atabilirsiniz. Format attıktan sonra yeniden bilgisayarınıza atabilirsiniz. Windows 7 çok eskidi artık. Windows 10 geçerseniz sorununuz çözülecektir umarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam fakat onların bir kısmını USB'ye atsam bile genel olarak çok kaybım olacak, hepsinin önüne geçemeyeceğim.

Çok büyük bir sorun olmadığına inandığım için formatı gerekli görmedim, memory leak denilen olay galiba başıma gelen,biraz karışık bir sorunmuş fakat mecbur uğraşmak durumundayım.

Kaldı ki format atmayı düşünsem bile W10 hakkında ortalıkta bazı soru işaretleri olduğu için W7'ye formatlardım yine.
  • Medyum Kennedy kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle formattan başka çözüm yok ayrıca tüm işleri tek hdd yapmak artık pek mantıklı değil. 320 gb hdd yada 120 ssd alarak pcnizi hem rahatlatırsınız hemde hızlandırmış ve sorunsuz bir pcniz olmuş olur :)

Remler şuan çalışıyor olabilir benim demek istediğim bios güncelleme yada resetlemeden sonra bir bakın dual görüyormu.

Ayrıca kontrol etmekte fayda var anakart üzerinde 1-3 yada 2-4 slot şeklinde takılımı remler.
  • Yardım eden herkese teşekkür ederim,sorunu çözdüm.

Bir ara hdd alanı 10kb'a kadar felan düşmüştü, elektrik gidip gelince de pc yeniden açılırken ilk defa bu resimdeki hatayı vermişti.Ben de tamama tıklamıştım,sanal bellek sekmesi açılınca da sanal belleği devre dışı bırakmıştım.

Şu an yerim olduğu için sanal belleği tekrardan açtım ve sıkıntım yok,3 oyun 10 programla %80'i gördüm fakat kapanma,uyarı durumu olmadı,başlangıçta da hata vermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Medyum Kennedy -- 19 Eylül 2015; 15:45:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.