Şimdi Ara

7D / 60D / d300s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar 7-8 aylık kullanımdan sonra nikon d3100'ümü sattım. 1 ay içinde elimde yaklasık 2000 lira civarı bi para birikmiş olur. Belki biraz fazla.
    Asıl soru yeni makinam hangisi olsun ? Aslında 60D digerleriyle yarışamaz ama döner lcd ekran ve fiyat avantajı var. Ve bu bütceyle en çok 60D almaya yakınım.
    Karar aşamasında sizlerden de yorum almak istiyorum. Tabiki son karar veren ben olucam ama söylicek sözü yapıcak yorumu olan tecrübeli arkadaşlar sözlerini sakınmazlarsa memnun olurum. Özellikle bu makinalardan bir kaçını kullanmıs olanlar gözlemlerini aktarıp kıyaslama yaparlarsa büyük sevaba girerler :)

Bu arada bütçemden de anlasılacagı üzere 2. el düşünüyorum. Sahibinden.com dan baktım pazarlıklarla vs bu bodylerden birini yanına da orta seviyeli bi lens ile alabilirim. Buradaki yorumlara baglı olarak biraz daha para da biriktirebilirim tabi. ( 60D dısındakiler fazlaca övülürse daha fazla paraya ihtiyacım olucagı kesin :)

NOT : 60D ve 7D arasındaki farklardan az cok haberim var yani kara cahil değilim :) internet üzerinden ve bizzat gidip deneme şeklinde üzerime düşen araştırmaları yaptım. ama nikon d300s hakkında pek bilgim yok çünkü listeme yeni girdi :) Siz değerli arkadaşlardan edindiğiniz kişisel tecrübeler noktasında yorumlar istiyorum.

Zaman ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtakeİt -- 27 Mayıs 2013; 18:11:48 >

• Hepsi arasında bana göre D7100.
    Biraz araştırın D7100'ü ne demek istediğimi anlarsınız

Orijinalden alıntı: Cromartie

Hepsi arasında bana göre D7100.

Araştırma listemi onu da alıyorum ozaman :) Ancak d7000 elime hiç iyi oturmamıştı. 7100 hakkında bi fikrim yok tabi body noktasında yani.
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • quote:

Orijinalden alıntı: İtakeİt

quote:

Araştırma listemi onu da alıyorum ozaman :) Ancak d7000 elime hiç iyi oturmamıştı. 7100 hakkında bi fikrim yok tabi body noktasında yani.

Sırf ele oturma diye bakıyorsanız o sizi ya D7 ya da 300s almaya götürür ki bu saatten sonra bence hata olur.D7000,D7100ve D600 aynı gövde içindeki farklı makineler biri FF diğerlerinden biri diğerinin güncellenmişi D7000 hakkında bir çok olumsuz şehir efsanesi söylenmişse de ben kullandım ve çok memnun kaldım satarak D600 aldım.
    Üzerinde bulunan teknik ve sensör kalitesi nedeni ile hazır ucuzlamışken USA'da 850 usd D7000 de alınabilir yada 1200 usd ye D7100,
    D7100 ü internetten forumlardan inceleyin (yeni çıktığından sorunu olabilir)eğer yoksa ve parasal sorunda yoksa illaki bu formatı alacaksanız D7100 öneririm FF format almayı düşünürseniz sorunları çözülmüş D600 de alabilirsiniz sizi hiç üzmez.
    Ele oturma sorununa gelince gerekirse 50-60 usd lik bir motor ilave edersiniz elinize daha iyi oturur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Body demekte ısrar etmesen fikrimi söylerdim

bende bu konudaki hassasiyetinizi bilsem her seferinde gövde yazardım eğer değerli fikirlerinizi iletmeniz bunaa baglıysa mesajı tekrar düzenleyip body yerine gövde yazıyım heryere

Orijinalden alıntı: derin07

quote:

Orijinalden alıntı: İtakeİt

quote:

Sırf ele oturma diye bakıyorsanız o sizi ya D7 ya da 300s almaya götürür ki bu saatten sonra bence hata olur.D7000,D7100ve D600 aynı gövde içindeki farklı makineler biri FF diğerlerinden biri diğerinin güncellenmişi D7000 hakkında bir çok olumsuz şehir efsanesi söylenmişse de ben kullandım ve çok memnun kaldım satarak D600 aldım.
    Üzerinde bulunan teknik ve sensör kalitesi nedeni ile hazır ucuzlamışken USA'da 850 usd D7000 de alınabilir yada 1200 usd ye D7100,
    D7100 ü internetten forumlardan inceleyin (yeni çıktığından sorunu olabilir)eğer yoksa ve parasal sorunda yoksa illaki bu formatı alacaksanız D7100 öneririm FF format almayı düşünürseniz sorunları çözülmüş D600 de alabilirsiniz sizi hiç üzmez.
    Ele oturma sorununa gelince gerekirse 50-60 usd lik bir motor ilave edersiniz elinize daha iyi oturur.

Ah be hocam parasal sorun olmasa zaten d600 + prime lenslerden oluşan bir set dizmiştim zaten şimdiye kadar kendime :) gövde olarak zaten bana en yakın ff makina d600. Çünkü daha kompakt bi yapısı var gözlemlediğim kadarıyla. Benim ellerde ufak zaten Ama maddi açıdan, şehir dışında okurken dişinden tırnagından arttırarak para biriktiren bir öğrenci profiline sahip olduğum için şimdlik croplu ve isteklerimi en üst düzeyde karşılayan aynı zamanda uygun bütçeli makinalara bakmak zorundayım 60D crosstype af noktası konusunda 7D ile aynı olsa hiç kararsızlık içinde bile kalmazdım aslında. Bu demek değilki 7D nin tek üstün özelliği bu ama beni 7D'ye çeken en önemli özelliklerinden biri bu işte. Birde vizörün %100 göstermesi var. Daha ayrıntılı teknik özellikler de göz ardı edilemez tabi ama yine de ikiside crop gövdeler nihayetinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EOS 300D-350D-400D
    4 yıl önce açıldı
    nikon s9100
    14 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 7D'yi ve D300s'i salla :)

D7100 bütçeni sarsmazsa eğer onu al.. Ama sarsacak gibi olursa da 60D'ye bak...
    Arada Pentax K5IIs de incelemeye alın derim :) Fakat fiyat olarak o da biraz uçuk...

İkinci el temiz 60D al rahatına bak çok kasma bence :)

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f
  • _____________________________

• Vay 60D kıymete binmiş, esamesi okunmazdı.
  • Bir yildir 60d kullaniyorm diyaframi iyi birlensle kullanirsan asla uzmucek bir govde bende 50mm 1.8 var ki bu lense asigim cok keskin seyler cekiyor bide tamron var 17.50 bide 55 250 alirsam set tmm olur ;) kisaca tavsiye edilir ben d90 la arasnda kalmstm ama iyiki aldm diyorm

Orijinalden alıntı: jimi1984

7D'yi ve D300s'i salla :)

D7100 bütçeni sarsmazsa eğer onu al.. Ama sarsacak gibi olursa da 60D'ye bak...
    Arada Pentax K5IIs de incelemeye alın derim :) Fakat fiyat olarak o da biraz uçuk...

İkinci el temiz 60D al rahatına bak çok kasma bence :)

Soylediginiz cok dogru hocam. Kasmamak lazim. Sonucta 7D alsamda 300s alsamda aklim ff lerde kalcak. D600 alsam bu sefer daha iyi ff ler cikicak vs.. İcine sineni alip gozun kapali yola devam etmek en iyisi :)

Orijinalden alıntı: BARIŞA ÖZLEM

Vay 60D kıymete binmiş, esamesi okunmazdı.

Oldukca yaygin kullanima sahip bi makina neden oyle dedinizki simdi? Ayrica hangi segmentle kiyasladiniz da boyle bisey dediniz? Butceme gore alabilcegim daha iyi bir makina varsa buyrun soyleyin, bu konuyu o yuzden actim zaten

Orijinalden alıntı: hakanlevent

Bir yildir 60d kullaniyorm diyaframi iyi birlensle kullanirsan asla uzmucek bir govde bende 50mm 1.8 var ki bu lense asigim cok keskin seyler cekiyor bide tamron var 17.50 bide 55 250 alirsam set tmm olur ;) kisaca tavsiye edilir ben d90 la arasnda kalmstm ama iyiki aldm diyorm

Verdiginiz motive icin tesekkurler gercekten hocam :) bizzat kullanici yorumlari onemli benim icin. Bende zaten govdenin yaninda tamron 17-50 / sigma 17-70 f2.8 / 50m f1.8 lenslerinden birini alarak baslamayi dusunuyorum. Tabiki sonuncu secenek biraz kisitlayici ama ilk etapta butcemi genisletemezsem idare eder beni diye dusunuyorum.
  • Nikon D300s' i neden bu kadar çabuk salladınız ki?Nikon' da halen daha birçok ornitografın kullandığı, gayet seri bir gövdedir. Yüksek ASA performansı belki güncel gövdeler kadar başarılı olmayabilir ama halen daha kullanılabilir bir gövde. D7100 aldıktan sonra o çözünürlükte sensöre yetecek bir lens de almak lazım. Artık kit lensler yüksek çözünürlüğe yetişemiyor, hele ki D7100' de AA filtre olmadığından lens seçen bir gövde, mantık olarak D800E ye benziyor (tam kare gövde farkı haricinde). O gövdenin hakkını Nano kaplama lensler ile vermek lazım.

Orijinalden alıntı: ozangunay

Nikon D300s' i neden bu kadar çabuk salladınız ki?Nikon' da halen daha birçok ornitografın kullandığı, gayet seri bir gövdedir. Yüksek ASA performansı belki güncel gövdeler kadar başarılı olmayabilir ama halen daha kullanılabilir bir gövde. D7100 aldıktan sonra o çözünürlükte sensöre yetecek bir lens de almak lazım. Artık kit lensler yüksek çözünürlüğe yetişemiyor, hele ki D7100' de AA filtre olmadığından lens seçen bir gövde, mantık olarak D800E ye benziyor (tam kare gövde farkı haricinde). O gövdenin hakkını Nano kaplama lensler ile vermek lazım.

Sadece D300s'i değil yanında 7D'yi de salladım :)

D300s harika bir gövde tabi ki ona diyecek fazla bir şey yok. Fakat alan arkadaş 2000TL bütçe demiş. D300s ve 7D ikinci elde hala kıymetli pahalı gövdeler. Kendine lens almak istese parası kalmayacak :)
    D7100/K5IIs AA filitresi olmadığı için (var ama çok inceltilmiş sanırım) lens seçeceklerine pek inanmıyorum. D800E hem tam kare (Daha büyük sensör) hem de 36 mp olduğu için lens konusunda nazlı :)
    Ama nikon akıllı olduğu için lenslerini güncelliyor sürekli :) Misal 50mm 1.8G müthiş bir lens oldu :)

Fazla dağıtmadan söylemek istediğimi söyleyeyim. D300s , 7D , 5D , D700/800 gibi gövdeleri seçen alacak olan kullanıcılar kendilerini bilerek alırlar. Yani ne yapmak istediğini bilen kullanıcılar bu gövdeler arasında
    rahatça seçim yapar. Ama bu işin daha başlarında birisi tam olarak çekim tarzını daha oturtmamış , hangi tarzdan hoşlandığı muamma olan kullanıcılar için fazla gövdelerdir. 7D almış ve gece sokak çekimlerinden hoşlanan
    bir arkadaşım vardı... Ona sorsan 7D dünyanın en berbat fotoğraf makinesi :) Ama bu adam ornitocu olsa dünyanın en iyi gövdesi diye sağda solda bağırırdı :D :D

60D , D7000/7100 gibi gövdeler bence bu arkadaşın seviyesi ve sonrası için oldukça iyi gövdeler demek istedim. Aralarında ikinci el en uygun olanı da 60D üstüne parası kalır bir iki de lens alır belki :)

Sonrasında alsın D800E + Voigtlander 125mm apo lanthar aklını kaybetsin :D

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Nikon D300s' i neden bu kadar çabuk salladınız ki?Nikon' da halen daha birçok ornitografın kullandığı, gayet seri bir gövdedir. Yüksek ASA performansı belki güncel gövdeler kadar başarılı olmayabilir ama halen daha kullanılabilir bir gövde. D7100 aldıktan sonra o çözünürlükte sensöre yetecek bir lens de almak lazım. Artık kit lensler yüksek çözünürlüğe yetişemiyor, hele ki D7100' de AA filtre olmadığından lens seçen bir gövde, mantık olarak D800E ye benziyor (tam kare gövde farkı haricinde). O gövdenin hakkını Nano kaplama lensler ile vermek lazım.

Sadece D300s'i değil yanında 7D'yi de salladım :)

D300s harika bir gövde tabi ki ona diyecek fazla bir şey yok. Fakat alan arkadaş 2000TL bütçe demiş. D300s ve 7D ikinci elde hala kıymetli pahalı gövdeler. Kendine lens almak istese parası kalmayacak :)
    D7100/K5IIs AA filitresi olmadığı için (var ama çok inceltilmiş sanırım) lens seçeceklerine pek inanmıyorum. D800E hem tam kare (Daha büyük sensör) hem de 36 mp olduğu için lens konusunda nazlı :)
    Ama nikon akıllı olduğu için lenslerini güncelliyor sürekli :) Misal 50mm 1.8G müthiş bir lens oldu :)

Fazla dağıtmadan söylemek istediğimi söyleyeyim. D300s , 7D , 5D , D700/800 gibi gövdeleri seçen alacak olan kullanıcılar kendilerini bilerek alırlar. Yani ne yapmak istediğini bilen kullanıcılar bu gövdeler arasında
    rahatça seçim yapar. Ama bu işin daha başlarında birisi tam olarak çekim tarzını daha oturtmamış , hangi tarzdan hoşlandığı muamma olan kullanıcılar için fazla gövdelerdir. 7D almış ve gece sokak çekimlerinden hoşlanan
    bir arkadaşım vardı... Ona sorsan 7D dünyanın en berbat fotoğraf makinesi :) Ama bu adam ornitocu olsa dünyanın en iyi gövdesi diye sağda solda bağırırdı :D :D

60D , D7000/7100 gibi gövdeler bence bu arkadaşın seviyesi ve sonrası için oldukça iyi gövdeler demek istedim. Aralarında ikinci el en uygun olanı da 60D üstüne parası kalır bir iki de lens alır belki :)

Sonrasında alsın D800E + Voigtlander 125mm apo lanthar aklını kaybetsin :D

Cok dogru izahlarda bulunmussunuz hocam tesekkurler gercekten. Fotograf cekmekle alakali bi alanim yok sizinde dediginz gbi. Her nekadar manuel ayarlara az cok vakif olsamda hosuma giden kompozisyonlari cekmeye calisiyorum sonucta kendimce. Ha iso basarimlarindan dolayi ff makinalarin gece verdigi fotograf sonuclarina hayranim o ayri mesele. Yani gece fotograf cekmeyi seviyorum. Ama hic bir croplu govde o performansi veremez heralde. Bende o yuzden doner lcd ekran, yardimci bilgi ekrani, elime oturan govdesi ve 9 crosstype focus noktasindan dolayi 60D ye yoneldim. Kaldiki video esnasindan oto focus yapamamasi d3100'umu araticak gibi. Cunku az cok video cekmeyide seviyorum. Ama baktigim zaman d7100 de aradigim butun ozellikler fazlasiyla var. Butceyi ayarlarsam veya ayarlamaya calisicak kadar seversem d7100'u, biraz daha sabredebilirim :)

• güncel gövdelerin hiç biri sizi isodada üzmez af dede

kuş ve cekmeyeceksen cift işlemcili baya iri ve agır 7d ye gerek yok d7000 malum sıkıntılı bi gövde belkı yenı versyonlarda duzeltılmıstır ama alıcagınız govdede ne cıkıcagını bılmemek ınsanın canını sıkabilir

d7100 iyi ancak pahalı

60d ise hem iyi govde olarak saglamlık hissi yerinde , magnezyum olmadıgından asırı agır degıl , ve uygun fiyatlı bir ürün isoda 6400 e kadar kullanılabilinir fakat 3200 ü ben foto kalitesi acısından pek gecmıyorum

60d+17-50 alıcak butcenız varsa bence alın ama butcenız cok cok daha genısse 7100+17-50 de olabilir ancak unutmayın bu işin cantası flashı filtresi hafıza kartı , diffüzeri, kumandası, belki telezoom lensi, tripotu , artık neylere ihtiyacınız varsa lazım olacak o yuzden secımınızde butcenıze yonelmenızde fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 28 Mayıs 2013; 13:48:31 >

Orijinalden alıntı: hakanlevent

güncel gövdelerin hiç biri sizi isodada üzmez af dede

kuş ve cekmeyeceksen cift işlemcili baya iri ve agır 7d ye gerek yok d7000 malum sıkıntılı bi gövde belkı yenı versyonlarda duzeltılmıstır ama alıcagınız govdede ne cıkıcagını bılmemek ınsanın canını sıkabilir

d7100 iyi ancak pahalı

60d ise hem iyi govde olarak saglamlık hissi yerinde , magnezyum olmadıgından asırı agır degıl , ve uygun fiyatlı bir ürün isoda 6400 e kadar kullanılabilinir fakat 3200 ü ben foto kalitesi acısından pek gecmıyorum

60d+17-50 alıcak butcenız varsa bence alın ama butcenız cok cok daha genısse 7100+17-50 de olabilir ancak unutmayın bu işin cantası flashı filtresi hafıza kartı , diffüzeri, kumandası, belki telezoom lensi, tripotu , artık neylere ihtiyacınız varsa lazım olacak o yuzden secımınızde butcenıze yonelmenızde fayda var

Eger d3100 guncel govdeler arasina giriyorsa beni gayette uzerdi isoda ve gece netlemelerinde :) 60D yi de vatanda denedim focusu cok tatmin etmedi ama ayakustu bi denemeyi kistas alcak degilim tabiki. Dediginz gbi 7D cift islemci kullanmasinin bi sonucu olarak netlemede cok iyi. Ama ben kus resmi va nerdeyse hic cekmem. Gerci hizli bi focus sistemine kimse hayi demez yani :) agir govde ise bi dezavantaj o ayri mesele. Sonuc olarak bana 60D ve iyi bi lens seti duzme yolu ve cabasi gozukuyor heralde :) tabi ilerleyen vakitler neyi gosterir bilinmez

• yazılanları okumaya çalıştım ancak yanlış anlamadıysam bütçe 2000 tl ve 7d yada d300s bu bütçeye uygun değiller. en yakın 60d, alırsanır pişman olmazsınız heleki d3100 den 60d ye güzel bir terfi olur. Eğer seri bir makineye çok ihtiyacınız yoksa 60d yeterde artar gibi geliyor.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.