Evet arkadaşlar ben sadece merakımdan soruyorum 790 ve 890 çipsetli amd anakartlar arasında ne gibi farklar var performans olarak veya başka bişey ?
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.
700 chipset li anakartlar ve 800 chipset li anakartlar arasındaki fark nedir acaba?
oc yapma kapasitesi 800 cipsetli anakartlarda %10-15 arası fazlaymış sitelerde okumuştum
internette okuduğum bir sitede bu aradaki farkın sadece model farkı olduğu birinin diğerinden çok daha iyi olduğunu göstermediğini okumuştum.ama bence yeni olan güncel olacağından mutlaka daha iyidir diye düşünüyorum.
Öyle belirgin bir farkı yok yani???
800 chipsetli kartlar 700 chipsetli kartlara göre yeni teknolojiler barındırırlar. bunlara örnek olarak usb 3 ve sata 3'ü gösterebiliriz. bununla birlikte farklı kontrolcüler içerebilirler bunlar modele ve üreticiye göre farklılık gösterir
700 lülerde de var usb3 ve sata3, zaten benim de aklımı karıştıran o
amd kartlarda bios güncellemesi ile x6 desteği geliyor 7xx serisine
quote:
Orijinalden alıntı: ceycey11
800 chipsetli kartlar 700 chipsetli kartlara göre yeni teknolojiler barındırırlar. bunlara örnek olarak usb 3 ve sata 3'ü gösterebiliriz. bununla birlikte farklı kontrolcüler içerebilirler bunlar modele ve üreticiye göre farklılık gösterir
güney köprüsü 8xx chipsetli anakartlarda dediğin farklılıklar mevcut.kimi 8xx kuzey köprülü anakartlarda yok bu yüzden
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme