Şimdi Ara

7850 Crossfire Bit olayı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7850 Crossfire kullanıyorum, fakat dikkatimi çeken bir şey oldu, 1.kart 256 bit görünürken 2. kart 32 bit görünüyor ? Bu durum normal mi ?
    2. kart sistem boştayken çalışmadığı için mi böyle oluyor acaba ???

• Yanlış bilmiyosam ikinci kartın sadece GPU'su kullanılır. Diğer bileşenler sadece birinci karttan kullanılır bellek gibi. Yani önemli olan bir tanesinin belleği ve bant genişliği. Diğeri kullanılmadığı için ister 0 mb olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Yanlış bilmiyosam ikinci kartın sadece GPU'su kullanılır. Diğer bileşenler sadece birinci karttan kullanılır bellek gibi. Yani önemli olan bir tanesinin belleği ve bant genişliği. Diğeri kullanılmadığı için ister 0 mb olsun.

yanlis biliyorsun amd kartlar hakkinda artik yazmasan diyorum belli ki anlamiyorsun.

iki kart da kendi bellegini bitini mitini kullanir ve ikinci kart resimdeki gibi olsa 12k 3dmark11 alamazdin basliginda.kart bosta da olsa ne olursa olsun o sekilde gostermemesi lazim programdan olabilir iki tane acma da bir tane ac close tusu solundaki yerden diger karti sec.
  • Garip bir durum. arkadaş sorunu kaldı mı bir yazarsa iyi olur.
  • Aslında bir tane GPU-Z açıyorum, ilk kartın değerleri normal, ikinci kartı seçtiğimde 32 bit gösteriyor !
    İki tane GPU-Z açtığımda ise ikincide 2 kartta 256 bit görünüyor !
    Sapphire Trixx'e baktım onda da 2.kart 32 bit !
    GPU-Z üzerindeki testi çalıştırdığımda da 32 bit 256 bit olmuyor !
    Sistem boştayken 2. kart çalışmıyor, fanları falan dönmüyor, oyun vs.oynadığımda kart aktif oluyor ve çalışıyor.
    Gerçi Crysis3 oynadım akşam, ultra ayarda 50-60 FPS civarı gösterdi, biraz düşük geldi bu değerler bana !
    7850 CF kullanan varsa kendi sistemine bir bakabilir mi acaba onlarda nasıl durum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

Aslında bir tane GPU-Z açıyorum, ilk kartın değerleri normal, ikinci kartı seçtiğimde 32 bit gösteriyor !
    İki tane GPU-Z açtığımda ise ikincide 2 kartta 256 bit görünüyor !
    Sapphire Trixx'e baktım onda da 2.kart 32 bit !
    GPU-Z üzerindeki testi çalıştırdığımda da 32 bit 256 bit olmuyor !
    Sistem boştayken 2. kart çalışmıyor, fanları falan dönmüyor, oyun vs.oynadığımda kart aktif oluyor ve çalışıyor.
    Gerçi Crysis3 oynadım akşam, ultra ayarda 50-60 FPS civarı gösterdi, biraz düşük geldi bu değerler bana !
    7850 CF kullanan varsa kendi sistemine bir bakabilir mi acaba onlarda nasıl durum ?

senin sorun bu ayni hatta 32 olayi bile ayni.7850'e ozel degil cf'lerde goruluyor bazen.bende olmadi mesela boyle bir sey cunku yazilimsal bir olay biostur markadir hani farkli marka kart kullaniyorsun diye de degil ben de farkli marka kullaniyordum asus msi.

http://forum.donanimhaber.com/m_74129012/tm.htm

http://www.overclock.net/t/1088266/ulps-gui-config-utility-enable-disable

• Bu durumda her şey normal yani ! ULPS'i kapatmıştım aslında ama akşam tekrar konrtol ederim.
    2.kartın boştayken çalışmaması iyi bir şey aslında, fazladan güç tüketimi ve kasa içi sıcaklık artışı olmaz
    Yük altındayken performansı düşürmeyecekse ULPS'i default yapmak daha mantıklı, zaten kartlara O.C. yapmıyorum.
  • Ulps disabd. Edilince overclock olmuyor denmiş. ilk kart overclock olmuş olsa ikinci kartı takınca bu fabrika ayarlarına mı dönecek yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

Ulps disabd. Edilince overclock olmuyor denmiş. ilk kart overclock olmuş olsa ikinci kartı takınca bu fabrika ayarlarına mı dönecek yani?

yanlisin var duzgun oc yapmak icin ulps'yi kapatin diyor olmalari lazim bakmadim ama oyle.ulps dedigi nette gezerken ikinci karti komple kapatiyor guc cekmesin diye.performansa etkisi yok ulps acikken daha yuksek sonuc bile alabilirsiniz ama oc'yi rahat yapmak icin kapatin diyorlar kapatan var kapatmayan var cok kafaya takilacak bir sey degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

Ulps disabd. Edilince overclock olmuyor denmiş. ilk kart overclock olmuş olsa ikinci kartı takınca bu fabrika ayarlarına mı dönecek yani?

yanlisin var duzgun oc yapmak icin ulps'yi kapatin diyor olmalari lazim bakmadim ama oyle.ulps dedigi nette gezerken ikinci karti komple kapatiyor guc cekmesin diye.performansa etkisi yok ulps acikken daha yuksek sonuc bile alabilirsiniz ama oc'yi rahat yapmak icin kapatin diyorlar kapatan var kapatmayan var cok kafaya takilacak bir sey degil.

O zaman ben yanlış anlamışım. Teşekkürler bilgilendirme için.

• sürücüyü kaldırıp 13.11 betayı yükleyince düzeldi, şimdi 2 kartta 256 bit görünüyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.