Şimdi Ara

CF kullanan arkadaşlar, bir konuda yardım - ULPS iptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gündür kafayı yiyecektim. Techpowerup yüzünden. Kendi inceleme başlığımda da bahsetmiştim, kartlardan birinin Bandwith kısmını yanlış gösteriyor.

önce - sonra

CF kullanan arkadaşlar, bir konuda yardım - ULPS iptali CF kullanan arkadaşlar, bir konuda yardım - ULPS iptali

Bu şekilde. Sonra birz araştırınca ULPS denilen bir zımbırtı keşfettim. Aşağıdaki başlıktaki gibi ayralara ulaşıp 0 yaptım.

Crossfire - disabling ULPS
    http://www.overclock.net/t/667144/crossfire-disabling-ulps

Sanırım üç yönetimi ile iligili bir mevzu ve 2. kartın gücünümü sınırlıyor nay yapıyorsa, GPU Tweak'ten karta baktığımda 1. kart voltaj, bellek, ısı vs. değerlerini düzgün okuyor, 2. kart yok. Kart görünüyor ama değerleri göstermiyor. Aynı şekilde Techpowerup'ta göstermiyor.

Sonra Afterburner kurdum ve seçeneklerinden tekrar Disable ULPS diyerek PC'yi yeniden başlattım. Ve Crysis 3 çalıştırdım, buraya göre normal. 2. karta yük biniyor hatta ısınıyor

GPU Tweak kaydına da baktım, 2. kart oyun esansında devreye girmiş, ısınmış

Techpowerup 2. karta dair değerleri hala okumuyor (ram kullanımı, voltaj, ısı vs.) Oyun esansında açıp yine bakacağım.

İlk sorum bu Disable ULPS işini herkes yapıyor mu? Biliyor muydunuz? Crossfire ya da SLI tak-çalıştır bir sistem değil midir? Catalyst'ten etkinleştirmek yetmiyor mu? Benim sisteme dair mi bir cinslik var :)

ve misal BUS Interface seçeneği değerleri (techpowerup) kart seçimlerinde değişmiyor. 2 kart tek slot çalışıyormuş gibi mi oluyor? Gösterimin seçime göre değişmesi gerek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 17 Nisan 2013; 19:46:49 >

• Kayıt defterindeki bütün ulps leri 0 yaptınızmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yaptım, orda 0000 0001 ve 0003 kayıtlarından bahsetmiş, ben de sadece 0000 ve 0001 vardı Enable ULPS gördüğüm her şey 0 yaptım. Mevzu şurdan çıktı; dün bir ara baktığımda kartlardan birinin yüke girmediğin gördüm. Sürücü değişimleri, GPU tweak vs. ne varsa kur, kaldır. Bir sürü vaktim gitti.

Şimdi 2. karta baktım Techpowerup'tan oyun esnasında neler olmuş diye; normal görünüyor

ben bir de şunu merak ediyorum; resimde seçili alan kart seçiminize göre değişiyor mu aynı mı? 1 ya da 2 diye göstermiyor, 1.1 demiş. BU CF olduğu için mi? Her iki kart seçiminde de o kısım değişmiyor.

Catalyst donanım bilgi kısmına bakıyorum; birincil adaptör ve bağlı adaptör şeklinde görünüyor, veriyolu PCI Ex 2.0 demiş. Oysa 3.0

Maksimum Veriyolu Ayarı - PCI Express 2.0 x8

diye belirtmiş her iki kart içinde. Beta'nın bir saçmalamasıda olabilir.

Anakartımın slotlarında bir hata var mı onu anlmaya çalışıyorum. Herkeste aynı ise sorun yok demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 17 Nisan 2013; 20:05:58 >

• bende crossfire kullanıyorum ;
    amd'nin zero power olayı var masaüstünde ikinci kartı neredeyse durduruyor gerektiğinde çalıştırıyor bu sayede gereksiz güç tüketimini önlüyor.
    ayrıca yük altında değilken pci express hızını da azaltıyor.
    bendeki durum.

yani bir sorun yok normal herşey.
    hatta bendeki gpu-z abartıp ikinci hd 7870 ez 'i 2048 işlemcili yapmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Nisan 2013; 20:21:37 >

• ulps bostayken ikinci karti kapatmaya yarayan bir ozelliktir ben disable yapmiyorum.oyunlarda fonsiyonu yok bosta oldugunda devreye girer.
  • Peki bir de kapatıp deneyeyim; son testimde normal görünüyor. Yalnız dikkatimi çeken bu seferde 1.182V'a gidebilmesine rağmen 1.700'te kalmış..

Dün GPU Tweak kapattım, AMD overdrive bakayım dedim. Kartlardan biri OC oluyorken diğerini yapamadım... Şimdi düzelmiş gibi. Sistemi Norton Ghots ile geri alıp yeniden CF kurdum. Sürücüler mi kafayı yedi ne olduysa.

• @cobi senin resimde de 2. kart bandwith düşük gösteriyor 256bit - 32bit :) ben de zaten bu sorun vardı ve bunu servise danıştığımda "anakartta chip arızalı olabilir" dediler !??!?

Zaten şamata burdan çıktı, neyin nesi diyerek kurcala dur derken bu hale geldi :) Acaba disable ULPS yapmadığın için mi düşük görünüyor onlar? Aslında normalde ULPS yüzünden mi kart yük altında değilken iyice düşürüyor veriyolunu filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 17 Nisan 2013; 20:44:07 >
  • cf'nin biraz acemiligi olacak tabi ama benim basima boyle seyler gelmemisti kart farkindan dolayi sanirim.
  • ULPS'yi eski haline aldım; Techpowerup yine yalan yanlış gösteriyor. Sorun değil, 3Dmark çalıştırıp kayıtlara baktım, normal görünüyor.... Chipiniz bozuk olabilir diyen ve bu aslında normaldir demeyen servisi Allah'a havale ediyorum zamanımı yedikleri için :)

Yalnız bu iptali yaptığınızda AB OSD ekranında 2. karta ait bazı bilgiler görünmüyor artık. Örneğin ısı bilgisi sadece 1. kart için geçerli. AB üzerinden disable ULPS deyip yeniden başlattığınızda; saat değeri, bellek kullanımı, ısı değeri gibi bazı seçenekler aktif oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 17 Nisan 2013; 21:52:17 >

• cf kullanıcılarının zaten sürücüyü yükledikten sonra tilk yapması gerek iş ulps yi kapatmaktır..

kayıt defterinden de yapılıyor ama artık afterburner da yapıyor bu işlemi son sürümünde mevcuttur..
  • Yani "disable ULPS" diyerek kullanmak daha iyi performans açısından.

Gerçi benim son 2 teste göre ULPS devredeyken 3Markk11 daha yüksek skor almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 18 Nisan 2013; 10:58:28 >
  • evet, ve ulps oc yi de engeller..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.