Hocam Insignia ilk çıktığı zamandan beri bildiğim bir araç severim insigniayi, yakın bir arkadaşıma da aldirmistim. 2021 model o aracı alırken zaten ara motor olduğunu bilerek aldık ve 100.000 km gibi satar geçersin demiştim, şimdi o km.ler geliyor ve satıp geçecek 😁 ben alsam mı diye düşünmüyor değilim. Ama motor işi gerçekten sıkıntı gibi patlarsa bizde patlariz 😁 parça bulmak büyük dert olur gibi geliyor ve bulsak bu seferde kaç lira olacak oda dert. Çünkü arabaya son 40-50 bin kmdir iyide bakilmadi sanayide yağ değiştirip bakım yapıldı. Ama hangi yağ kullanıldı falan arkadaş bilmiyor. Sence bu risk alınır mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
750-850 Bin Bütçeye 1.6T Insignia Alınır mı ? (3. sayfa)

-
-
Fazla olmadı yaptıralı.parçaların hepsini Online yedek parçadan aldım. Sandık motoru da aynı yerden aldım. Addblue hortumlarına kadar turboya kadar yenilettim eski motordan parça kullanmadım o yüzden biraz maliyetli oldu 400 bin liraya mal oldu.sadece sandık motor 175 bin lira tuttu geri kalanlar devirdaimidir hortumlarıdır Egr soğutucusudur turbo beynine kadar işçilik vesaire.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler, çok yüksek bir maliyet 🖐️
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizinde mi başınıza geldi
Hocam Insignia ilk çıktığı zamandan beri bildiğim bir araç severim insigniayi, yakın bir arkadaşıma da aldirmistim. 2021 model o aracı alırken zaten ara motor olduğunu bilerek aldık ve 100.000 km gibi satar geçersin demiştim, şimdi o km.ler geliyor ve satıp geçecek 😁 ben alsam mı diye düşünüyorum ama motor işi gerçekten sıkıntı gibi patlarsa bizde patlariz 😁
Çünkü arabaya son 40-50 bin kmdir iyide bakilmadi sanayide yağ değiştirip bakım yapıldı. Ama hangi yağ kullanıldı falan arkadaş bilmiyor.
Sence bu risk alınır mı?
Hiç riske girmeye gerek yok. Pancar motoru şu ara motor. Birsürü insan var aynı dertten muzdarip ya turbo soğutucusundan su basıyor ya da krank motoru bitiriyor. Bir sürü problem var. Ve parçası çok pahalı normal bir aracın devirdaimi 1000 liraysa bununki en az 5000 lira. Servise bir girdin mi parça beklemekten en az 20 gün arabasız kalıyorsun. O yüzden önermiyorum hiç bulaşma 1.5 dizele falan.
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız ve zaman ayırdığınız için 👍🖐️
Rica ederim hocam.
Ben arabaya daha farklı bakıyorum
Benim için koltuğu , direksiyon hissiyatı , yol tutuşu vs de motor dan daha az önemli değil
Aydınlatma örneğin bahsettiğim gibi
2025 liste fiyatı 4 milyona dayanmış araç ile gece yolculuk yapıyorum aydınlatma insignia gibi değil
Keyfim kaçıyor , oturma pozisyonu vs bir sürü şeyi eleştirebilirim
Netice de motor değişmiş olsa da 160 bin km de sorunsuz olarak kullandım
Egr soğutucu ve termostat da sonradan değişmişti
Motoru öncelik alırsanız riskli buna bir şey diyemem , ne kadar sevsem de övsem de ki benim kadar öveni zor bulursunuz eksi yanını da söylerim
Ama geri kalan yönleriyle mükemmel araba
2019-2020 temiz 1.6 cdti daha mantıklı olabilir
-
Hocam siz yanlış bilmiyorsam kiralık araç kullanıyorsunuz yani günün sonunda araç bozulsada, patlasada catlasada sizin için bir magduriyet dogurmuyor. Dolayısıyla satın alma kararı vermek ile kiralama kararı vermek biraz farklı👍
Sizin yerinizde bende olsam bende en çok neyden keyif aliyorsam onu kullanmak isterim ama bu araç bir sıkıntı verirse parça ve fiyat anlamında bizi üzecek o nedenle en güzeli en başta verdigimiz karara sagdik kalmak, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler 🖐️
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 27 Temmuz 2025; 19:20:25 >
256bin km sorsunsuz :))) ozaman devam
Bunu her zaman söylüyorum zaten , evet doğru
-
Yaşına göre yol yapmamış
yılda 50-60 bin km yapıyorum keşke kontratlar daha da uzasa da 400-500 bin km yapsaydım aynı araçla
2 insignia ile 7 yılda 350 bin km yapmıştım , ikameler olmasa 400 ü geçerdi , sadece ikame 508 le 25 bin km yapmıştım
Siz kaliteli araçtan sadece motoru sorun çıkarmasın anlıyorsanız eski bi corolla alın geçin
Yolu ticari değil kendi için yapan kişi arabanın bütün olarak ne sunduğuna bakar
Bu yüzden 2-3-4 bin km yoldan gelen gurbetçi sorunsuz diye japon aracı tercih etmez
7-8 bin km yolu uzun vadede sorun çıkarma potansiyeli olsa da iyi arabayla yapmak istersin
Yaparsan bilirsin yapmazsan sorun odaklı yaklaşırsın
Kardeşim yaşına göre yok yapmamış ne alaka? Insignia olsa 2 kere motor yaptırırdım o km de 3 kere baskı balata 4 kere ön takım...
2008-2025 baskı balata salıncak amortisör Z rot ilk defa daha yeni değiştirdim ne anlatıyorsun sen ?
Bende başka araba yok mu sanıyorsun. İkinciel bölümüne gir 2017 de sattım 2.0 TDI Passat a bir bak bakalım fotoğrafları halen duruyor sanki biz hiç arabaya binmedik
Opel Astra 1.6 136hp sen daha yolda görmezken ben Zonguldak'ta gazlıyordum.
Opel OMEGA ömründe bindin mi 1996 da dayım 2.5 v6 almanyadan getirtti Türkiye'de yoktu araç ondan önce Vectra 2.0 GT vardı dayımın gene .2004 Vectra CDTI arkadaşımda vardı illallah ettirdi gittik sattık e200 aldık yatıyor kalkıyor Mercedes e dua ediyor. Eniştemde 2.0 Vectra vardı yolda kala kala gitti en sonunda Honda Civic aldı oh dedi .
Diyorum ya senin yaşın kadar Opel modeline bindim.
Bu arada böyle birşey de var istersen d segmenti sanırım gezdireyim. Legacy :))) bunda laf at hadi hahaha
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok 10 kere ön takım yaptırırdın
Ben niye 192 bin km boyunca 1 kez bile baskı balata ve ön takım yaptırmadım ?
Niye 160 bin km de kullandığım ilk insignia da 1 kez bile baskı balata ön takım yaptırmadım ?
Niye 115 bin km kullandığım Astra da 1 kez bile baskı balata ön takım yaptırmadım ?
Hadi ben kötü yollarda kullanır 4 kez ön takım yaptırırdım diyeceksin ya , biz niye 1 kez bile yaptırmadık ?
Yolda görmezken 1.6 cdti la gazlamış, 2015 astra 1.6 cdti var dı merak etme
Hiç çekemiyorum biliyormusun böyle muhabbetleri artık
nereden geldi konu ?
sen Opel kaliteli olsa .... dedin
Sonra sana o konu ile alakalı ( o konu ile alakalı ) cevaplar verdim
Onlar ile alakalı hiç bir cevap vermeyip sadece laf kalabalığı yapıyorsun
Ne alaka passat ne alaka dayının arabası ne alaka legacy , senin 40 araban olsa bana ne ?
Aç bak bakalım konu kronolojisi nasıl gelişmiş
Şimdi say 41 tane bindiğin Opel modelini
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 27 Temmuz 2025; 23:10:37 >
-
Bak forumda buldum Opel fanı .
Bu markayı "Almanların Yüzkarası" olarak değerlendirebilir miyiz ?
Almanya'da tabiri caizse "Alman amele sınıfı arabası" olarak nitelendirilse de, Almanların yaptığı en kötü araba olduğu doğru mudur ?
Şu son yazana katılmıyorsan daha da birşey demiyorum sana :))))
Zaten Alman da amele sınıfı yokta
Bu forum da çok boş yapana rastladım ama senin kadar boş yapanına rastlamadım
Araba için yazmamış :))) Almanya'daki ameller kullanıyor diye yazmış :)) hahaha
Sen çok övdünya 280binde 1.6 CDTI verelim sana edition paket 800bine al götür ayak alışsın
Makyajlı kasa...
Ben 18 yıldır arabaya para vermedim
Senin muhabbet de baya boş geldi
Hocam siz kiralıyor musunuz? Veya şirket aracı olarak mı kullanıyorsunuz ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X