Şimdi Ara

74 milyon nüfuslu Türkiye'de yılda 90 milyon kişi acil servise gitti ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • " İNGİLİZ PARLAMENTOSU TÜRK SAĞLIK SİSTEMİNE ŞAŞIRDI ... "

İngiliz parlamenterler 74 milyon nüfuslu Türkiye'de yılda 90 milyon kişinin acil servise gitmesine şaşırdı...

Son günlerde İngiliz parlamentosunun gündeminde Türk sağlık sistemi var. İngilizler, sağlıktaki dönüşüm programı sonrası yeni yapıyı Türk profesörlerden dinledi. Profesörler 74 milyon nüfusu olan Türkiye 'de bir yılda 90 milyon kişinin acil servise gittiğini söyleyince İngiliz parlamenterler oldukça şaşırdı.

"YILDA 10 MİLYAR MR, 2 MİLYAR KUTU İLAÇ"

Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre İngiliz Muhafazakâr Partili milletvekili Nick De Bois'in girişimiyle yapılan toplantıda, Türkiye'deki sağlık sistemini Türk Oftamoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak anlattı. Avam Kamarası'nda 9 Eylül'de yapılan toplantıda, İngiltere Avrupa Birliği Bakanı David Lidington, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bilimsel dernek temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları da yer aldı. Kaynak, "Yılda 10 milyon MR çekilen, 2 milyar kutu ilaç tüketilen bir sistemimiz var" diyerek yeni dönemi anlattı. Kaynak "Yıl boyu acil servis hizmeti alan hasta sayısı 90 milyon, kendi nüfusundan fazla acil bakan bir sistemle karşı karşıyayız. Türkiye'de her vatandaş ortalama olarak her ay doktora gidiyor. Hasta memnuniyeti de yüzde 75'i geçti" diye konuştu.

"YILLIK MUAYENE SAYISI 700 MİLYON"

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2012'de bakanlığa bağlı kurumlarda 492 milyon muayene işlemi gerçekleştirildi. Bu rakama 650 civarındaki üniversite hastanesi ve özel sağlık kurumları dahil değil. Kaynak, "Bunlar da dikkate alındığında yıllık muayene sayısının 700 milyona çıktığı görülür. Tatil günleri dışarıda bırakıldığında ise kişi başı ortalama her ay bir kez muayene olunduğu görülür" dedi.

İLAÇ KUTU SAYISI
    YIL - SAYI

1993 - 678 milyon
    2002 - 699 milyon
    2012 - 1.750 milyon
    2013 - 2 milyar

ÇEKİLEN MR SAYISI
    YIL - SAYI

2009 - 4.869.736
    2010 - 5.817.090
    2011 - 7.222.187
    2013 - 10.000.000(*)

• Hastalık hastası olup çıkmışız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ufak burun akintisinda bile acile gittigimiz için normaldir.

• Hep bu yaşlılar gidiyor adam ufacık bi ağrısı olunca tak soluğu acilde alıyor.

Yani 90 milyonun içindeki 80 milyon her allahın günü acile giden yaşlılardır eminim.
  • Özellerden kaynaklanabilir.
  • ölümden korkan cok ınsan var

• Şimdi ırkçılık diyceksiniz ama, Erzurumda 4 sene bulundum, oraya baya büyük bölge araştırma hastanesi yapmışlardı. 2-3 kez gittim toplamda ve gittiğim zaman çoğunlukla hep kürtleri görüyordum.

en ufak bir şeyde acile gidildiğinden dolayı bu rakam fazla bu kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suriyelileri unuttunuz galiba.

• Zorda kalmadıkça hayatta gitmem iğrenç bir mekan koca karılarla dolup taşmış birde üstüne doktorların o suratlarını görmeyi sevmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

En ufak burun akintisinda bile acile gittigimiz için normaldir.

Aynen öyle Randevu alıp en az 1 hafta bekledikten sonra doktora gidene kadar ya hastalık geçer ya da acıncak hale gelirsin Böyle bir sistem olduktan sonra acile gidenlerin çok olması doğal bir durum. Tabi bir de evhamlanıp gereksiz bir şey yüzünden acile koşup acili meşgul eden insanlar da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

Zorda kalmadıkça hayatta gitmem iğrenç bir mekan koca karılarla dolup taşmış birde üstüne doktorların o suratlarını görmeyi sevmiyorum.

Aynen. Hastane ortamı insanı çok geriyor. Hastaların halini gördükçe zaten senin de sinirin bozuluyor ben de hastalık kapıcam burda diye düşünüyosun. Doktorlar desen surat 5 karış bazıları ilgileniyo bazıları ilgilenmiyo. Sıra olayına uymayan tonlarca insan var sıranı kollamak bile ayrı bi gerilim. Bi anda odadan içeri dalanlar oluyor. Bazen doktorlar gelmiyor onları bekliyosun bazen sistem duruyor onu bekliyosun öff aklıma geldikçe sinir bastı

• hastaneden korkan ben sirf bi gözüme 3 kere acile gitmistim :) doğrudur

• Millet hastalık hastası olmuş.Bide sanırım acile gidince para alınmıyor diye millet yükleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

Zorda kalmadıkça hayatta gitmem iğrenç bir mekan koca karılarla dolup taşmış birde üstüne doktorların o suratlarını görmeyi sevmiyorum.

Aynen. Hastane ortamı insanı çok geriyor. Hastaların halini gördükçe zaten senin de sinirin bozuluyor ben de hastalık kapıcam burda diye düşünüyosun. Doktorlar desen surat 5 karış bazıları ilgileniyo bazıları ilgilenmiyo. Sıra olayına uymayan tonlarca insan var sıranı kollamak bile ayrı bi gerilim. Bi anda odadan içeri dalanlar oluyor. Bazen doktorlar gelmiyor onları bekliyosun bazen sistem duruyor onu bekliyosun öff aklıma geldikçe sinir bastı

Ya yarın gidicem işte hala sinirlerim tepemde doktor bana ilaç yazıyor 2 kutu eczaneden sadece 1 kutu alabiliyorum sistem böyleymiş ! Eczacı diyor bir daha yazdır ben gidiyorum yazdırıyorum bu sefer doktor biri bitmeden diğerini yazdıramassın diyor şimdi ben eczacıyamı öldüreyim, doktorumu öldüreyim yoksa 1 saat otobüs yolculuğu + 30 dakka yürüdüğüm yolamı yanayım ?

Devlet hastanalerini söylemiyorum zaten memlekette hastane yok ama bir sürü gereksiz şey var.Neyse daha ileri gidersem ban yiyicem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.