Şimdi Ara

720P ile Divx arasında Fark Yoktur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

720P ile Divx arasında Fark Yoktur

(En Son Oy Tarihi: 19.2.2015)
Giriş
  • Altyazılı izlerken güzelim 720pyi kaçırıyoruz eğer zaman ve hız bol değilse dvdrip indirmek de mantıklı. Başka bir işle uğraşırken 720p indirebilirsin ama beklemek söz konusuysa dvdrip. Ama farkı olmaz diyen kimse saçmalamış arada müthiş fark var.

http://img153.imageshack.us/f/avatar2009720pbluraydts.png

Birde sıradan dvdrip avatarlar karşılaştırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroy00

quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

Yukarıdan Aşağıya Doğru:

XVID
    DVD
    720P
    1080P

Sanki 1080p 720p nin görüntüsü iyi değil gibi ssde

SS'nin orjinal boyutu.

720P ile Divx arasında Fark Yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrackerTurk -- 29 Ağustos 2010; 23:45:27 >

• Aynı anket, 720P ile 1080P arasında olsaydı, tartışılırdı kesinlikle.
    Fakat şuan çok saçma, aradaki fark gerçekten çok fazla.
  • Senin bu arkadaşın 720p film indirmeye üşendiği için çamur atıyodur büyük ihtimalle.
    Ona burda onunla nasıl alay edildiğinden bahset
    720p le 1080p filmleri izledikten sonra divx vs. filmleri izleyesim gelmiyor.
  • Arkadaşım o zaman hiç izlemeyelim film falan. Arşivciler için diye de birşey yok. Ben bir film seçmişsem onu kalitesinde izlemek isterim. Yoksa bu işi ticarete döker gibi 10 dk da indir izle sonra diğerini 10 dk da indir izle yaparsak bunun zevki nerde kalır ? Film keyif için izlenmiyor mu ? Sen amuda kalkıp izliyorsun diye böyle yanlış genellemelere ve ithamlarda bulunmaya gerek yok. Böyle düşünecek olursa telesync falan izleyelim ne olacak.
  • başlangıçta her şey toz ve gaz bulutuydu bir gaz ve toz bulutu dünya ateşten toptu geçince uzun yıllar ... ilişkiye girer ve başlangıçta herşey gaz ve toz bulutudur sonra herşey katı hale gelir ve ... böyle anlatmak isterdim bunu ama :D arkadasın anlamaz cunku en başa donmesı lazım
  • HD görüntü kaliteleri şuan kullanılan en kaliteli görüntülerdir. Uzaktan divx izlerim diyen arkadaş öyle yapmaya devam etsin. 720 p çözünürlüğe sahip bir medya her türlü dvd ve divx filmlerden daha kalitelidir.

Ben artık dvdrip film indirmeyi bıraktım. Hatta elimdeki eski dvdripleride HD olanlarıyla değiştirmeye başladım. Devir HD devri

720 ve 1080 p çözünürlüğündeki medyalar arasındaki görüntü kalitesinide 102 ekranlık full hd tvlerde rahatlıkla görebilir ve karşılaştırmalar yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kArpUz3

Arkadaşım o zaman hiç izlemeyelim film falan. Arşivciler için diye de birşey yok. Ben bir film seçmişsem onu kalitesinde izlemek isterim. Yoksa bu işi ticarete döker gibi 10 dk da indir izle sonra diğerini 10 dk da indir izle yaparsak bunun zevki nerde kalır ? Film keyif için izlenmiyor mu ? Sen amuda kalkıp izliyorsun diye böyle yanlış genellemelere ve ithamlarda bulunmaya gerek yok. Böyle düşünecek olursa telesync falan izleyelim ne olacak.

insanların filmden ne beklediğine göre değişir, mesela benim için önemli olan senaryosudur genelde görüntü kalitesine dikkat bile etmem
  • Emin ol arada çok fark var.Divx zannedipte indirdiğim 720p de bir farklılık olduğunu anlamıştım.
  • 720p veya 1080p izledin mi bir kez bağımlılık yapıyor. İnsanın gözü standart kaliteleri görmüyor.
    Internet bağlantısı yavaş olup halinden memnun olanlar hiç bulaşmasın derim.
    1 Mbit ile 1 film için 1 gün download yapıyorum. (720p x264 kalite 4 GB ile 7 GB arası oluyor genelde)
  • 720p tadından yenmez. 4.3gb ye harikalar yaratıyor. 1080p ise 50" lcd olacak felan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroy00

quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

ben 81gb Lord of the rings trilogy indirmiştim kralın dönüşü filmi 4 saat sürüyor mesela. 3 ünü indirdim 1mpbs ile 2-3 hafta sabretmiştim. onda kalite güzeldide bi Avatar filmi kadar tatmin edici kalite yoktu demek istediğim bu

Avatar filmi animasyon biçimi ama yani pcle vb. yapılmış Animeler her zaman normal filme göre daha kalite olur

işte bende bu yüzden bu tip filmlerin 1080 olarak indiriyorum. diğer filmlerde ihtiyaç duymuyorum 1080P ye 720p ye falan. 700mb lik xvid yetioyr

• 125 e 19 açık ara arkadaşta zaten konuyu takip ediyordur forumdan kendiside nickini vermeyeyim yazık
  • Evet yoktur divx izlemeye devam edin,
  • 22" ekranda çamur gibi görüntü izlemeyi seviyorsanız divx indirin.
  • 720p lik yada 1080 piksellik divx ler var... divx demek bir filmi 700mb a sıkıstırmak demek değildir.
  • odamda filmleri eski telefunken crt tv de izliyorum. doğal çözünürlüğü 768x576 olduğundan gayette net ve akıcı gözükü ama bu kullandığınız cihazın doğal çözünürlüğüyle alakalı. lcdlerde doğal çözünürlük dışındaki çözünürlükler ölçeklendirilerek, yani analog->dijital->analog döngüsünde işlendiği için rezil bir görüntü oluşturuyor. ama crtler daha esnek olduğundan, tarama frekansı değiştirilerek farklı çözünürlükler gösterebiliyor. ama şunu diyebilirim eğer evinizde 19-20" bir lcd monitörle film izliyorssanız 1080p biraz hikaye gibi geliyor

ayrıca hd olarak planlanarak çekilmemiş eski filmleri makaradan hdye çevirmek çok kötü oluyor. özellikle bilim kurgu fantastik filmlerse, çekim tekniklerinin zayıflıkları gözümüze gözümüze giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bunun anketi bile komik. Tabii ki 720p çok daha iyidir. Bu sence öyle bence böyle değil, nesnel doğru.

10000'e yaklasmıssın hocam hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

22" ekranda çamur gibi görüntü izlemeyi seviyorsanız divx indirin.

Yazılımla filan halledersin sen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.