Şimdi Ara

7 yıllık akü bitmek üzere,yenisini alacağım,yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2001 model hyundai accent aracımdaki fabrika çıkışı 7. yılındaki mutlu akü (maşallah) bitmek üzere.. yeni akü alacağım.. aracımda ışıklandırmalı bikaç uygulama ve sony mp3 çalar haricinde fazla bir akü ihtiyacı doğuracak bişey yok.. akü üzerindeki bilgiler aynen şöyle:

12V 80RC 410 A SAE
    45AH 390A (EN)
    250 A TS
    250 A DIN
    bir de akü üzerinde 200704 yazıyordu..bu acaba akü ömrünü anlatan bir yazı mıdır?

şimdi ben bu aküden çok memnundum, aynısından almamı önerirseniz fiyatı nedir? Başka önereceğiniz akü varsa değerleri ne olmalıdır?

7 yıl (ki oldukça iyi bir süre) kullandıysan..
    gene mutlunun 45 lik aküsünü al koy bence...
    En son 2007 yazında serviste ölçtürdüm, kışı çıkarmayabilir dedi usta ama bu kışı çıkarsam da artık yeşil lambası iyice karardı.
    45lik akü yeterli olur mu dersiniz?

Orjinalden alıntı: Wolverine

Ben aracın 3. sahibiyim ve 2005 ağustostan beri kullanıyorum. O zamandan baktırdığımda akü hiç değişmemiş dedi usta.
    Şu geçen 3 yıl içinde sadece bir kez 2. defa marşta çalıştırmışımdır aracımı, ilk marşta sorunsuz kullandım bugüne kadar.
    Bir-iki kez saf su ilave etmek zorunda kaldım.
    En son 2007 yazında serviste ölçtürdüm, kışı çıkarmayabilir dedi usta ama bu kışı çıkarsam da artık yeşil lambası iyice karardı.
    45lik akü yeterli olur mu dersiniz?

aynı aküden bende de var üzerinde 2000 üretimi olduğu yazıyor.. akücü kontrol etti hayretler içinde kaldı. suyunu çekti pompayla baktı çürümüş bu dedi.. bu arabanın çalışmaması lazım dedi çalıştır dedi. tık die alına şaşırdı. sonra işi çözdü tabi. şimdi san akü satsam dedi. 2 yıl garantisi dedi. 2 yıl 2 ay sorada akü bitti diye gelirsn zaten dedi

kuzenim akü imalathanesinde çalışmıştı.. onun dediğine gre bizim akülerin üretimi farklıymış kurşun plakalar daha iyi yapışıyor ve (eksik hatırlıyoum biraz) o teknikten ötürüde daha kalın plaka kullanılabiliniyrmuş. artık üretilmiyormuş. zarar ettiler heralde akücüler

o nedenle yeni aldığın alacağın mutlu dan aynı performansı alamazsan üzülme.. benimkide mutlu..

ha birde o ışığa fazla aldanma.. çok sağlam aküler.. yazda gelmese bile havalar 20 gün daha sert geçer.. bence yazı bekle akünün durumunu görr.. heralde berber değiştirirz

bnm arabada 99 model 306.. orjinal aküsü 1-2 sene zor dayanmış heralde ki adam 2000-2001 de yeni mutlu akü takmış. o yıldan beride aynı akü.. garanti belgesi bile eski ama duruyor.. arabayı satın alırken o bile geldi yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 2 Mart 2008; 0:51:45 >

• şuana kadar memnunsanız aynısı neden yetmesin?
    eski lagunamda 45 lik vardı...fabrikasyon..
    elektrikli koltuk ısıtma v.s.

gene aynı araca sahip yada daha bilgili arkadaşlar yazarsa iyi olur....

aküyü 60 mı 68 mi ne almıştım ama bi sonrakinde...

Orjinalden alıntı: Whisper911

şuana kadar memnunsanız aynısı neden yetmesin?

yazımı dikkatli okursan aynı üretim tekniğinin artık kullanılmadıını belirtitm..

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

şuana kadar memnunsanız aynısı neden yetmesin?

yazımı dikkatli okursan aynı üretim tekniğinin artık kullanılmadıını belirtitm..

ömürlerinin büyüklüğüyle bir alakası olduğunu sanmıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alla alla büyüklükle alakası yok ayzımda yazmıyor öle bişi..

üretim tekniğinen ötürü daha kalın plaka kullanılmasından bassetim. plaka lar çürüyünce yok oluyor akü ömrü bitiyor. bizimkilerde daha kalın. bi kısmı çürüsede kalın olduundan yine işlevini deam ettirebiliyor..
  • Yani bu durumda benim yapmam gereken aküyü en azından kış çıkana kadar daha kullanmaya devam etmek.. ancak bu sefer de alakasız bir yerde aracı çalıştıramazsam diye korkuyorum.. yani bi yerde durdum diyelim ve ya çalışmazsa.. neyse, servisi ararız, gelirler yol yardımından artık.. zaten sadece soğuk havalarda sabah çalıştırırken biraz zorlanıyor, gerisi sorun olmuyor..
    Yenisini alınca eski peformansı beklememek lazım, bu da belli..
    Bir de 45 lik alsak yine işimizi görecek o zaman..

alla alla büyüklükle alakası yok ayzımda yazmıyor öle bişi..

üretim tekniğinen ötürü daha kalın plaka kullanılmasından bassetim. plaka lar çürüyünce yok oluyor akü ömrü bitiyor. bizimkilerde daha kalın. bi kısmı çürüsede kalın olduundan yine işlevini deam ettirebiliyor..

hocam öncelikle sakin ol ....
    benim yazdığım yazı arkadaş değiştirmek isterse kaçlık alayım a bir cvp tı...

benim yazdığım yazıda neresi yanlıstı...?

sorun yok yanlış anlamışım. da sakinim zati

Everything that has a beginning has an end
  • 45 yeterli gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

Kaç lira ki bu akü, kışın geçmesini bekliyorsunuz?

üstündeki akü kıymetli biraz.. belli olmaz 1-2 sene daha gidebilir böylecce 10 seneyi doldurabilir. ben de 7 senedir kullanıyorum daha hiç sorunum yok.

quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

Kaç lira ki bu akü, kışın geçmesini bekliyorsunuz?

üstündeki akü kıymetli biraz.. belli olmaz 1-2 sene daha gidebilir böylecce 10 seneyi doldurabilir. ben de 7 senedir kullanıyorum daha hiç sorunum yok.

kıymetli akü.. eski mutlu akü versiyonu gibi oldu..

• Araçtaki aksesuarlar fazla çekmez ama içinize sinmezse 60A akü de alabilirsiniz. Marka olarak yine Mutlu alabilirsiniz.
    Bizim arabaya altı sene kadar önce Tudor akü taktırdık. Araba kışın beş ay kadar LPG' de yattı. Soğuk bir günde üçüncü marşta araba benzine geçmeden çalıştı. Lambası yeşil olarak yanmakta.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.