Şimdi Ara

7 TL Şarjla 7 Saat Çalışan Yerli Traktör (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
18.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kandırıldık , Allah affetsin derler.

Suçlu kim : Kandıran

Akp'lilerde suç olmaz ...

• karamitat kullanıcısına yanıt

Pardonda millette hiç bir sorun yok, 20 yılda 35 kere yok araba, yok uçak, yok traktor projeleri yalan dolan bir şekilde ortadan kalktıysa yeni gelecek otomobil projesine nasıl bakarlar?

Daha kolay anlatayım, biri geldi gözüne baka baka yalan söyledi.. Sende inandın, sonra geldi birdaha söyledi... Yetmedi 6 kere daya yaptı bunu. 8.kere bu insanın doğru söylediği şeye inanır mısın (doğrudur değildir bunu tartışmıyorum bile)

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Otomobil ile traktör çok farklı konular. Bi defa traktör direk üretim aracı. Mobil atölye gibi. Katma değeri çok fazla. Hele bizim gibi tarım ülkesi olup, ekonomisi komple çökmüş bir ülkede çıkış yolu olurdu.

Mazot fiyatı uçtu gitti. Elektriği direk güneşten çekip kullanabilirsin.

Otomobilde tasarım, teknoloji, motor gücü, ağırlık, konfor, şanzıman, ekonomi gibi konular çok önemli. Piyasada acayip rekabet var. 100 yıllık firmalar ucu ucuna gidiyor. Diğerlerinden %10 dandik yapsan veya %10 pahalı satayım desen 100 tane araç satamazsın. En başta zoraki satarlar, sonra komple zarar, külliyen zarar.

Traktörde tasarım, konfor o kadar lazım değil. Güç desen zaten sıkıntı olmaz. Köy içinde menzil sorunu da olmaz. Ağırlık traktörde dezavantaj değil, avantajdır. Üstelik eksoz gazı olmayan ürün daha sağlıklı olur, yeşil mutabakattan dolayı elde edeceüin avantaj da cabası.

Traktör ve otomobil kıyaslanmaz bile. Togg bence yapılmasa bile olur. Zarar edecek ama karşılığında piyasa dönecek biraz o kadar.

Traktör direk üretimi artırır. Katmadeğer sunar, çiftçi de para kazanır, millet de ucuza yer, göçü bile biraz engeller. 1 taşla 20 kuş.

Neye göre karar alıyorlar akıl alır gibi değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Traktörü sübvanse edecek devlet. Direk fiyatından da edebilir veya güneş panelini yanında bedava verir falan filan. Zaten çiftçi de mazot parasından kar edecek.

Ama togg'un zararına satılmasına ben karşıyım mesela. Herif milyonluk arabaya binecek, mabadını deri koltukta dolaştırıp ona buna caka satacak diye parasını niye ben verecem.

Abidik gubidik işler...

Hocam Türkiye'de ekonomik ömrünü tamamlamış yaklaşık 650bin traktör var. Yani aslında potansiyel bir pazar var.

Devlet Teşviği desteğiyle bunların değişimi cazip hale gelebilir.

Zaten önemli olan verimli çalışan bir elektrikli Traktör yapabilmek. Yapıldıktan sonra bırak Türkiye'yi dünyanın her yerine satarsın.

Özellikle Avrupaya "dünyanın ilk çevreci traktörü" diye sat satabildiğin kadar. 7 TL Şarjla 7 Saat Çalışan Yerli Traktör 

Ayrıca elektrikli araçlarda çok daha az parça yer aldığı için bakımı daha kolay ve daha uzun süre bakıma ihtiyaç duymaz.

Çiftçinin en ağır maliyetinin mazot fiyatı olduğunu düşünürsek, bir çok yönden mantıklı aslında.

Tabi eksikleri/dejavantajları gerçekçi bir kullanımda ortaya çıkar.

Çiftçilikte Verim herşeydir. Verimli bir Elektrikli Traktör mümkün mü? Mümkünse henüz niçin dünyada yapılamadı?

Sanırım ilk yapan marka/ülke parayı götürecek. Fakattttt....

10 ton ve üstü araçlarda pil teknolojisi şuan için verimli değil deniliyor. Elon Musk'ın bir elektrikli tır projesi var belki o başarılı olursa birşeyler değişir.

Şuan için ağır tonajlı araçlarda Hidrojen üzerine daha çok çalışılıyor araştırdığım kadarıyla.

• herkes aldimi traktorlerini? memnun muyuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    Hocam 10 ton dediğiniz hangi traktör?
    Traktör var traktör var.
    Benim bahsettiğim standart ortalama köylü traktörü misal Massey Ferguson 240. 1.8 ton, 35kw. 2.5L dizel.

Yekpare büyük tarım arazileri için kullanılan 5-10 ton tarım makinelerine traktörlere pil değil trafo koyup tren gibi kabloyla gene dolaştırılır gerekirse elektrifikasyonla, sermayede var imkanda.

Ancak küçük orta ölçekli çiftçiler köylüler için örtü altı üretim için her tarlaya altyapı götürmek pek kolay değil. Zaten bence elektrikliden ( EV - electric vehicle) ziyade pilli (BV - Battery Vehicle) denmesi daha uygun olan Tesla gibi pil ile enerji depolayan bu tip araçların ihtiyaç duyulduğu yerler elektrifikasyonun olmadığı yapılmadığı yerler. Büyük madenlerde işletmelerde pilsiz elektrikle çalışan makineler gayet mümkün. Yoğun kullanılan elektrifikasyonu yapılmış demiryolları buna güzel bir örnek.

Elektrikli traktörde pilli traktörde gayet mümkün.

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Aldık bedava memnunuz. Linki bırakıyorum.

https://www.native-instruments.com/en/products/traktor/dj-software/traktor-dj-2/

• hllfre H kullanıcısına yanıt

Diğer konularda haklı olabilirsiniz ama adamlar TOGG da sırf bunlar gibiler için inşaat sahasından canlı yayın yaptılar makinalar teste başladı bunlar halen ortada hiçbirşey yokmuş gibi konuşuyorlar.

• karamitat kullanıcısına yanıt

Boşuna adın çıkacağına canın çıksın demiyorlar :) Ben Togg yapılmaz demiyorum fakat bütün bunlardan dolayı yinede şaibeli geliyor :) Yani arabaları üretmeden %100 inanmam mümkün değil.

• Hocam, her hangi bir traktörden bahsetmedim yabancı makaleler var dün birkaç tane denk geldim. 10Ton üstü araçlar pil ağırlığı dolayısıyla mantıklı olmuyor gibisinden fikirler yazılmış.

Tabi bunlar hep fikir daha emekleme döneminde bu elektrikli araçlar.

Yurt dışında Kablolu Traktör üretenler/deneyenler var. Ama yaygın değil anladığım kadarıyla ya tutmamış yada o da daha emekleme aşamasında.

Elektrikli traktör elbetteki mümkündür ama f/p olacak mı? F/p olması için ne kadar bir Ar-ge yatırımı gerekli? Çok mu külfetli yoksa, yoksa teknoloji o noktaları yakalamak üzere mi ona bakmak lazım.

• İngiltere amerika çin hollanda vs daha geçmediler elektrikliye sanırım. Muhtemelen önce onlar geçer. Onlar geçerse bizde geçeriz muhtemelen.

İlgilenenlere :

..

https://solectrac.com/
    ..

https://www.deere.co.uk/en/agriculture/future-of-farming/
    ..

agriculture.newholland.com
    New Holland Agricultural Tractors T6 METHANE POWER Overview
    https://agriculture.newholland.com/eu/en-uk/equipment/products/agricultural-tractors/t6-methane-power

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Haziran 2022; 23:26:39 >

Jahahahahahaha

"Ayrıca elektrikli araçlarda çok daha az parça yer aldığı için bakımı daha kolay ve daha uzun süre bakıma ihtiyaç duymaz."

Bu noktaya katılamayacağım. Elektrikli araçların bakımı kolay değil çünkü bilinen, alıştığımız parçalar bu araçlarda mevcut değil. Araç kullanıcıları servise götürmeden bu parçalarla ne kadar oynamak ister bilemiyorum. Ek olarak uzun bir süre bakıma ihtiyaç duymasa bile elektrikli araçların pil değişim sırasında çok masraf çıkardığı biliniyor. Yan sanayi pil değişimi vardır belki :D

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

bir daha düşündüm şimdi sen de düşün bakalım kim konuşuyor kim yapıyor...

7 TL Şarjla 7 Saat Çalışan Yerli Traktör

• ta4cmj T kullanıcısına yanıt

Traktör nedir onu pek düşünememişsin galiba. Bir 5 ay daha düşün.7 TL Şarjla 7 Saat Çalışan Yerli Traktör 

7 TL Şarjla 7 Saat Çalışan Yerli Traktörtr.wikipedia.org
    Traktör - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Trakt%C3%B6r
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Traktörü boşver güya fabrika açtılar içini göremedik üretimi göremedik ve büyük ihtimal geçen seneden kalan prototipleri gösterdiler

• 7 TL Şarjla 7 Saat Çalışan Yerli Traktörsensiblexyoutube
    03-03-2023 / Cuma - Friday - Viernes / 20:45 | Fenerbahçe Ülker Sports Arena | Euroleague Regular Season - Round 26 | Fenerbahçe Beko 104-72 Virtus Bologna
    https://www.youtube.com/watch?v=UtVHlK6xsuw

Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu, istifa ulan”

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.