Şimdi Ara

7 Numara (2000) | TRT 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
9.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba arkadaşlar , bu mükemmel dizi için kapsamlı bir konu açmak istedim.Dizimiz 2001 yılında başladı sanırım.O zamanlar 8 yaşında olmam nedeniyle güncel olarak sadece bir bölümünün 5-10 dakikasını seyrettiğimi hatırlıyorum.Bir bölümün 40 dakika olması dizinin dolu dolu geçmesinde en büyük etkendir bence.Gerçekten çok kaliteli espriler var.Doğallığı ayrı bir güzellik katıyor zaten.

TRT'den 7 Numara bölümleri için fiyat istemiştim , bu sabah cevap geldi....1 bölümü için 100 $ + KDV istiyorlar.

Torrenttan indirmiştim zaten bilgisayarda çok yer kaplıyor diye DVD'lerini isteyeyim dedim , 92 bölüm için 9200 $ + KDV yapıyor.Bir gün milyon dolarım olursa belki alırım.

DİZİNİN KONUSU :

Birbirlerine çılgınlar gibi aşık, ama çocukları olmayan bakkal Vahit ve Zeliha, yıllar önce köyden İstanbul'a kaçmışlardır. Bakkal Vahit, babasını ikna ederek kelepir bir ahşap evi satın almıştır. Vahit ve Zeliha, bu evi yıllarca öğrenci gençlere kiralayarak hem geçimlerine katkı sağlarlar, hem de öğrencilere bir ana gibi sahip çıkan Zeliha'nın çocuk özlemini dindirmeye çalışırlar.

Günlerden bir gün, 7 numaralı ahşap evin üst katını Çevre Mühendisliği okuyan dört genç kız öğrenci tutar. Birbirlerini yurtta tanımışlar ve hemen kaynaşmışlardır. Dördü de Türkiye'nin dört büyük şehrinden, üniversite kazanarak İstanbul'a gelmişlerdir. Derken, Bakkal Vahit'in memleketteki ağabeylerinden ikisinin oğullarının da İstanbul'da üniversite kazanacağı tutar. Başka ağabeyinin oğlu da, aktör olma hayalleri peşinde amca oğullarının arasına karışır. Katıksız taşralı olan ve daha önce İstanbul'a dair hiçbir fikirleri olmayan bu üç delikanlı da, 7 numara'nın alt katına yerleşirler.

Dört şehirli genç kız ile üç köylü oğlan aynı çatıyı nasıl paylaşacaklardır? Birbirlerine hiç benzemeyen hayat tarzları nasıl uzlaşacaktır? Aralarındaki kaçınılmaz çatışmaya çözümler ararken, nasıl bir demokrasi sınavı vereceklerdir? Olaylar, duygusal bir komedi diliyle anlatılır.

7 Numara hakkında bilgi alabileceğiniz yerler :

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=yedi%20numara
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Yedi_Numara_%28dizi%29
    http://www.uludagsozluk.com/k/yedi-numara/
    http://www.itusozluk.com/goster.php/7+numara
    http://www.diziler.com/dizi/7-numara

7 Numarayı izleyebileceğiniz bir web sitesi : ( sitenin benimle bir alakası yok )

http://7numara.wordpress.com/
    http://www.yedinumara.tk/

ISRARLA SÖYLEMEK İSTİYORUM , BU KONU " BENİDE YAZ , BENİ ONUR ÜYESİ YAP " VS. TARZI BİR HAYRAN KULÜBÜ DEĞİLDİR , 7 NUMARA HAKKINDA SOHBET ETMEK , EN KOMİK YERLERİ PAYLAŞMAK VB. ŞEYLER İÇİN BU KONUYU AÇMAK İSTEDİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 15 Temmuz 2013; 21:51:05 >

• tvde yayınlandığı zamanlar ben de ilkokuldaydım okuldan gelince annemle beraber izlerdik, bir de ayrılsak da beraberiz vardı o da çok iyiydi. eğlenceliydi ya trtnin verdiği fiyat ne öyle ya neden o kadar yüksek ki acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

tvde yayınlandığı zamanlar ben de ilkokuldaydım okuldan gelince annemle beraber izlerdik, bir de ayrılsak da beraberiz vardı o da çok iyiydi. eğlenceliydi ya trtnin verdiği fiyat ne öyle ya neden o kadar yüksek ki acaba?

Anlamadım bende , şöyle DVD başı 5-10 bölüm olur , onlarında tanesi 2-3 lira olur diye düşünüyordum.
  • Bu kadar para çektiklerine göre seni ulusal kanalda falan çalışıyorsun zannettiler herhalde
  • Evde izlemek için istediğimi belirttim , sitesinde öyle diyor , " evde izlemek için mi , bir yerde yayınlamak için mi vs." die bilgi verin diyor.
  • youtube kısa videolari da ekleyelim arkadaşlar
  • şu matematiği iyi olan çok iyiydi ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    12 yıl önce açıldı
    16:9 4:3 olayı ve TRT türk
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten çok kaliteli bir diziydi. Ben Liseye gidiyordum yayınladığı sıralar. Yaşlandık
  • Vahüd emmi süperdi

Final bölümünde son dakikalarda adam gerçek hayattaki gibi istanbul ağzıyla konuşunca çok garip gelmişti Trt eskiden güzel diziler yapıyordu
  • "herhalde galüba sanursam" diyen adamı bugün star'daki "abimm" filminde gördüm,herif çok gençmiş 7 numara zamanında.
  • Galuba sanursam
  • vahüt emmü

ayten bacu

cüneyt arkun

zelühaaaaaaaaaaaaa !!!!

akar yoook kokar yook

dağlar daşlar
    kuzular kuşlar
    kavlini tutmayanu
    cadular dürtüşler

of ulan off çok güzel diziydi acaba tekrarlarını veren kanal var mı ?
  • Tüm bölümler var ben de isteyene 5000 dolara veririm.
  • zelüha yengenin felaket senaryolarıda harikaydı

yusuf güdüğün aslnıam gralıçam replikleri de

müsrüflük replikleride

çok güzel diziydi be.... sıkmazdı hiç...
  • Şimdi niye açtınız onu anlamadım , yıl 2011 oldu

Neyse ama gerçekten güzeldi dizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Evde izlemek için istediğimi belirttim , sitesinde öyle diyor , " evde izlemek için mi , bir yerde yayınlamak için mi vs." die bilgi verin diyor.

O zaman pardon...Bölümlerini internet çekmeye başla TRT nin yetkilileri çıldırmış olmalı o parayı kim verir lan
  • bluray mi bari :)
  • zeliha yengenin yakarmalarına facebook tan bulduğum güzel bir örnek :

sabit zelihanin elini öpmek ister)
    ZELIHA: vay benim ikicücük aslanimda kara kocum vay benim kinali kuzumda alaca saihinmde vay benim yavru ceylanimda yigit gartaliim vayyy......... vayyy..... (sabit hala zelihanin elini öpmeye calisir)
    VAHIT(sibirlenerek):Zeliha!hayvanlar alemünde gezüntün bütüyse birakta gidelüm artuk
    (hala öpmeye calisir)
    ZELIHA(cirpinarak):vay yengesinin kanatlarini bos goyupta gidermiste bu ayriliklara yengesi nasil dayanirmista yengesi giyamazken kinali kuzusunu yaban ellere nasil gönderirmis..oooyyyyy..ooooyyy.....yüregim dört bir ucundan daha simdiden közler gibi yanmazmi bos kalan yatagini gören gözler solmazmi bacilari gardaslari hasretinden kara kazanlara düsmezmi
    VAHIT(gene sinirlenerek): ooohh.be.ohhhhh mola be gadun biraz mola dilinin baraji bosaldu ortaligi laf sellerü götürüyo burak cocuguda iki cümlenün arasinda askerlüyünü yapuversün
    SABIT: hakkunu helal et yenge
    ZELIHA: aman helal olsun
    VAHIT: hadü suyurtuk hadü hadü gidyoz hadü
    SABIT: olmaz vahit emmü gidemem
    VAHIT: o niye o?
    SABIT: beni bu kapudan ancak sencikarursun
    ZELIHA:durun arkanizdan su dökmeden olmaz durun(ve mutfaga gider)
    KOCLAR VE PÜLÜCLER: en büyük asker bizim asker.........
    (sabit fena olur ve taksiye biner reep ve haydar kapnin önünde pülücler ise camda)
    RÜYA: ay ben kötü oldum bakamiycam ( ve gözlerini elli ile kapar)
    AYTEN: dök artik su suyu rüya!
    (ve rüya suyu döker fakat!!!!!!!!suyu vahit´tin kafasina döker)
    AYTEN:aaaaah
    RÜYA tamami?
    CANSU: tam olarak degil!
    ZELIHA: kaza oldu vahitim cocuk tez gidip tez dönecek demek (der ve dua etmeye baslar o sirada vahit ve koclar taksiye biner ve taksi yürümeye baslar fakat valizi unuturlar ve vahit valizi almak icin taksiden iner O sirada........ Zeliha elindeki suyu vahitin üzerine döker)

Zeliha: en büyük asker bizim asker(pülücler eslik eder) en büyük asker bizim asker

• erkek aktör taruk arkun

şekül bu

7 Numara (2000) | TRT 1

bugün benim diyen komedi dizisini suya götürür susuz getirir, öyle kaliteli bi diziydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 14 Temmuz 2011; 20:17:51 >
  • güzel diziydi bana göre tek eksisi kahkaha efektinin fazlaca kullanılmasıydı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.