Şimdi Ara

7 Gün Viyana-Prag-Budapeste Turu 199 Euro..(570 TL.) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
28
Favori
13.759
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death Time

    quote:

    Orijinalden alıntı: xbreakx

    Şöför bahşişi isteğe bağlı derken?

    Kişi başı 5 € ücreti vermeme şansımız var mı?

    Bence tur çok iyi 570 TL ne kadar kötü olabilir ki? Tek yer de değil ayrıca. Geçirdikleri tek nokta 90 €. (Schengen vize harcı 60 €) Aldıkları danışmanlık ücreti yaklaşık 100 TL. Pasaportu ve zamanı olanlar için çok iyi bir fırsat bence.


    100 tl geçirmek mi oluyor. Ayrıca her ülkenin başvurusu direkt elçiliğe yapılmıyor. aracı şirkete verenler de var. Onlar da ücret alıyor. Misal idata almanya için 30 euro ücret alıyor

    2 sene Almanya vizesi alırken sadece 25-30 TL randevu ücreti ödedim. Randevu çoğu yerde var ve ücretli zaten. 2 senede 30 € oldu ise bilmiyorum. O zaman avantajlı olur.




  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Günlük diye biliyorum. Toptan verince indirim yapıyorlarmış.
  • Bu tur aracı şirket tatilsepetinde daha ucuz
    Erken rezervasyon 200 Euro indirim
    06.02.2015 - 23.02.2015 arasında yapılan rezervasyonlarda geçerlidir.
    Toplam tur ücreti üzerinden oda başı 200 EUR özel indirim sağlanır.
    Ek hizmetler üzerinden indirim uygulanmamaktadır.


    http://www.tatilsepeti.com/TurDetay.aspx?Tur=39539&TurAdi=Orta_Avrupa_Turu&GirTar=15.03.2015&CikTar=22.03.2015&TurBasTar=22.03.2015&TurBitTar=29.03.2015&TUROP=40




  • Kappatur'la hiç tura gitmedim, bu yıl 22-30 Mayıs arası Barcelona-Madrid turu satın aldım. Nasıl bir firma olduğunu göreceğiz.

    Fakat daha önce yurtdışı turlara pek çok kez katıldım; genelde tur firmaları (kappa-jolly-tatil.com) turları ortak düzenliyorlar. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki tüm turlardan memnun kaldım.

    Burada herkes bir takım eleştriler ve soru işaretleri belirtmiş ama pek çok kişi zahmet edip tur programlarını okumamış. Tur programlarından başınıza gelebilecekler hakkında oldukça doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.

    1. Otel Konusu : Tur satın alırken firmalar otel kategorisini belirtiyor. Şehir dışı, şehir içi ve şehir merkezi olmak üzere 3 kategori var. Buna göre de fiyatlar değişiyor. Turu satın alırken hangi kategoride aldığınıza dikkat edin. Bizim gibi turdan bağımsız gezecekseniz ya şehir içi ya da şehir merkezi otel alın. Yukarıda da söylendiği gibi otellerden fazla lüks beklemeyin, otel yeterince temizse, duşunuz/tuvaletiniz çalışıyorsa yeterlidir. Eğer lüks otel istiyorsanız, oldukça yüksek fiyatlara lüks turlar var, onlara katılmalısınız.
    Tur programlarında kalacağınız otellerin sadece kategorileri değil, adları da yazar. Girin google'a, otelin fotoğraflarına, özelliklerine ve haritadaki yerine bakın.
    NOT : Bazen çok iyi oteller de denk geliyor.

    2. Vize Ücreti : Bu ücretin tur fiyatına dahil olmaması sanki kappatur'un dolandırıcılığı gibi lanse edilmiş ama vize ücreti hiç bir turda tur ücretine dahil değildir; olamaz da. Sonuçta vizesiz gidebilen yolcular da var.

    3. Ekstralar : Tur programını dikkatlice okuyun, ekstraların yerleri ve zamanlarına dikkat edin. Biz turla gezmeyi sevmiyoruz ve ektralara da genelde katılmıyoruz. Burada bahsi geçen tura da gitmiştik ve tur programında yol üstü ekstra olarak sadece Bratislava turu vardı ve mola yerinde 1.5 -2 saat bekledik, çay-kahve muhabbet derken bitiverdi. Bunu bilerek gittiğimiz için hiç sorun etmedik. Ancak büyük İtalya turunda yol üstünde pek çok ekstra vardı ve bu turların süreleri oldukça uzundu. Bu tura giderken ekstraların tamamına gideceğimizi hesapladık ve fiyatı buna göre düşünerek satın aldık. Sonuç olarak tur fiyatı kadar ekstra ödedik ancak bunu baştan bildiğimiz için hiç canımızı sıkmadı. Hatta rehber bayan bizden hiç ücret istemedi, biz de son gün hepsini toptan ödedik.

    4. Bahşiş : Bu güne kadar gittiğim tüm turlarda bahşiş son gün 1 kez toplandı. Toplanmadığı da oldu. Eğer hizmetten memnunsanız ödersiniz, zaten koymaz. Ben Orta Avrupa turunda rehbere gıcık olduğum için ödemedim. Otobüste bir yolcuyla tartıştık ama sonuçta ödemedik, kimse de zorla ödetemez. Ancak bu işin adabı hizmetten memnunsanız bu bahşişi ödemektir.

    5. Yeme-İçme : Restoranlarda yemek yerseniz pahalıya gelir.Cafe ve fast-food restoranlar ise oldukça makul fiyatlardadır. Ucuza yemek yemek isterseniz kaliteli, temiz ve ucuz yemek yiyebileceğiniz pek çok yer var. Bazı öğünleri marketten sandviç alıp geçirebilirsiniz. Bunun dışında hamburger, pizza gibi yiyecekler için uçuk ücretler ödemezsiniz. Hele Prag ve Budapeşte'de kesinlikle ödemezsiniz. Viyana'da bile 10-15 euro'ya gayet iyi yemek yiyebilirsiniz. Örneğin Viyana'daki meşhur schnitzel'ci Figlmüller'de bile schnitzel 14; tavuk cordon bleu 13 euro; ki kapısında sıra beklenen ve enfes yemekleri olan, ünlü bir restoran.*** Tabii çok daha pahalı yemekler de var; İtalya'da "Fiorentina" yemiştik; kişi başı 70 euro verdik. Ancak Roma'da "Corallo" da pizza yedik ve 2 kişi 30 euro'ya doyduk. Gittiğimiz tüm restoranları "Berlitz"in cep rehberinden belirledik; hem hiç kötü yere gitmedik hem de gitmeden fiyatları biliyorduk. Yani iş yine sizde bitiyor, bütçenize ve zevkinize göre araştırma yapıp giderseniz şok yaşamazsınız. Benim tavsiyem, gitmeden önce hangi şehirde ne yenir, nerede yenir belirleyin. Bu restoranlara göre para ayırın. Eğer bütçeniz her öğünü restoranda yemek için yeterli değilse; diğer öğünleri fast-food'larda geçiştirin ama mutlaka gittiğiniz şehirlerin meşhur yemeklerini yiyin.

    Özet olarak, hiç okumadan, sormadan giderseniz başınıza gelebileceklere hazırlıklı olun. Tur programını, otellerin yerini ve ekstra turların yer, ücret ve sürelerini önceden analiz edip giderseniz memnun kalırsınız. Herkes atıp tutmuş ama bu fiyatlara, turların götürdüğü otellerde kolay kolay tatil yapamazsınız. Belki 1 yıl önceden falan ayarlarsanız olabilir. Ben yeşil pasaport aldıktan sonra sürekli uçak + bilet kombinasyonlarını araştırıyorum ve turlar hep daha ucuza geliyor. Bekarsanız çok daha ucuz seçenekler var elbette ama evliyseniz belli bir standardın altına inemezsiniz. Tur firmaları da bu standardı karşılayan oteller ayarlıyor; 10 kişilik odada veya ortak banyolu bir otelde kalmıyorsunuz. Bir de otel lüks olmasa da sorunsuz otelleri biliyorlar ve bu otelleri ayarlıyorlar. Bazen 2 yıldızlı bir otel 4 yıldızlı bir otelden daha iyi olabiliyor ve bunu ancak tur firmaları biliyor; sizin bunu yaşamadan bilme şansınız pek yok.

    Bir de turun inkar edilemez bir rahatlığı var. İngilizcem çok iyi, yurt dışı tecrübem de oldukça iyi ve panik yapmayan, rahat bir insanım ama yine de gittiğiniz şehirde havaalanından otele, otelden havaalanına transfer konusunda hiç kafa yormamak, tur otobüsüyle gidip gelmek oldukça pratik ve rahat. Hele bir de uçuş uzun ve yorucuysa, otel toplu taşıma duraklarına belli bir mesafede ise turun rahatlığını daha da iyi anlıyorsunuz. Kim ne derse desin. (Örneğin nisan ayında kendi organizasyonumuzla Münih'e gidiyoruz; sadece havaalanı-otel transferi için şimdiden araştırma yapmak zorunda kaldım ve ödeyeceğimiz tutar da 2 kişi yaklaşık 40 euro. Üstelik az da olsa çantalarla yürümemiz gerekecek. )


    ÖNEMLİ NOT : Sık sık böyle sorular geldiği için tekrar vurgulama gereği duydum. Tur firması programda yazan dışında bir uygulama yapmaz, sizi zorla hiç bir yere götürmeye çalışmaz, sizden ek bir ücret almaya çalışmaz; çalışamaz da zaten...

    ÖNEMLİ NOT 2: Berlitz cep kitaplarını şiddetle tavsiye ederim.

    *** : (http://www.figlmueller.at/en/figlmueller-wollzeile-en.html?file=files/figlmueller/files/speisekarten/W5/Speisekarte_Wollzeile_web.pdf)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 16 Şubat 2015; 13:00:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: obiwanpazzini

    Vizesi ve vakti olan gitsin bence,biz Kappaturla aynı tura gittik ekstra turlara hiç katılmadık tur boyunca bir problem de yaşamadık,tur rehberimiz Levent beyden çok memnun kaldık.


    arkadaşım,

    daha önce gitmiş sen bize yardımcı olurmusuz?

    güzergah üzerindeki hiçbir tura katılmadınız mı?
    nerede beklettiler?
    şoför bahşişleri durum nasıl oluyor?
    extra herhangi bir maddi durum ortaya çıktımı?
    zorla sizi yemek yenen bir yere götürdüler mi?

    biraz anlatırmısınız?
  • Şu vize işlerinden pek anlamıyorum. Schengen vize ücretini ödeyince schengen vizemiz mi oluyor? Yoksa önce çıkarmamız mı gerekiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip.
  • Ektra turlara katılmadıktan sonra turla gitmenin bir manası yok bence. Uçuşlar takip edilip gayet uygun biletler yakalabilir. Kalınacak yerler booking tarzı sitelerden çok daha uyguna ayarlanıp ister kendiniz araştırma yapıp isterseniz de oradaki tur ofislerinden çok daha uyguna turları yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu

    Ektra turlara katılmadıktan sonra turla gitmenin bir manası yok bence. Uçuşlar takip edilip gayet uygun biletler yakalabilir. Kalınacak yerler booking tarzı sitelerden çok daha uyguna ayarlanıp ister kendiniz araştırma yapıp isterseniz de oradaki tur ofislerinden çok daha uyguna turları yapabilirsiniz.

    Bu bir efsane mi gerçek mi bilmiyorum.

    Yeşil pasaport aldığımdan beri fırsat kolluyorum, tur fiyatına uçak bileti dahi zor bulunuyor.

    Gerçekten bilmediğim bir şey varsa öğrenmek istiyorum.

    Bana önümüzdeki 3-4 ay içinde verilen tur fiyatından daha uygun; Avrupa'nın herhangi bir şehrine, THY-Onur-Pegasus veya muadili bir hava yolu ile uçuş ve 4-5 gece 3-4 yıldızlı otelde konaklama bulabilir misiniz. Amacım sizi bozmak falan değil, gerçekten merak ediyorum. Skyscanner, booking.com vb sitelerden sürekli araştırıyorum ama tur fiyatlarından daha uygun bir gezi planlayamadım. Örnek olarak Prag'a 2015 yılı genelinden bulabildiğim en ucuz bilet gidiş-geliş 2 kişi 850 lira. Nisan'da Münih'e gidiyoruz, oradan 1 gün Nuremberg veya Stuttgart'a gidelim dedik; bulabildiğim en ucuz otobüs biletleri bile 45 euro.

    NOT : Charter + hostel kombinasyonlarından bahsetmiyorsanız elbette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 16 Şubat 2015; 13:54:55 >




  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Allta yazılan sorunlar,doğrudur, evet tura katılacakların bu kısımları okumaması ya da es geçmesi nedeni ile ortaya çıkıyor. Ancak asıl sorun Kappa Tur'un, satın alınan turun başlamasına 2-3 gün kala tur programının değiştirildiğini söyleyerek fazladan 100-150 euro para istemesi.

    Satın aldığımız, İtalya Turunu büyük İtalya'ya çevirmesi ve bu durumu bize 2 gün kala haber vermesini ve ektradan 120 euro para istemesini örnek gösterebiliriz. Adamlar bunu gelenek haline getirmiş. Şikayetvar'da ve değişik blog sitelerinde tüketicilerin bu yönde çokça şikayetini okuyabilirsiniz. Umarım sizde de böyle bir durum olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu

    Ektra turlara katılmadıktan sonra turla gitmenin bir manası yok bence. Uçuşlar takip edilip gayet uygun biletler yakalabilir. Kalınacak yerler booking tarzı sitelerden çok daha uyguna ayarlanıp ister kendiniz araştırma yapıp isterseniz de oradaki tur ofislerinden çok daha uyguna turları yapabilirsiniz.

    Bu bir efsane mi gerçek mi bilmiyorum.

    Yeşil pasaport aldığımdan beri fırsat kolluyorum, tur fiyatına uçak bileti dahi zor bulunuyor.

    Gerçekten bilmediğim bir şey varsa öğrenmek istiyorum.

    Bana önümüzdeki 3-4 ay içinde verilen tur fiyatından daha uygun; Avrupa'nın herhangi bir şehrine, THY-Onur-Pegasus veya muadili bir hava yolu ile uçuş ve 4-5 gece 3-4 yıldızlı otelde konaklama bulabilir misiniz. Amacım sizi bozmak falan değil, gerçekten merak ediyorum. Skyscanner, booking.com vb sitelerden sürekli araştırıyorum ama tur fiyatlarından daha uygun bir gezi planlayamadım. Örnek olarak Prag'a 2015 yılı genelinden bulabildiğim en ucuz bilet gidiş-geliş 2 kişi 850 lira.

    Hem efsane hem gerçek :)

    Kendi biletinizi, otelinizi ve transferinizi ayarlayıp turu ucuza getirme ihtimaliniz yok değil ancak zor. Burada en önemli konu tarihi kendinize uydurmaktan ziyade sizin uygun tarihe uymanız. Yani uçaklar satışa açıldığında en alt sınıftan (en ucuz) satılırlar ve yerler doldukça fiyatlar artar. Erken almak bu yüzden avantajlıdır. Ancak günümüzde insanlar artık tatillerini 2-3 ay öncesinden hatta bazıları 1 yıl öncesinden planlıyor. Dolayısıyla 2-3 ay önceden ucuz yer bulmak da artık zorlaştı. Bunun tama tersi biri durum da olabilir. Şöyle ki uçakta opsiyonlu olarak yeri bulunan bir grubun yerleri almamasıyla daha alt sınıfta yerler de birden açılabilir. Yani bir gün önce 1000 liraya yer bulabildiğiniz uçuşta bir de bakmışsınız 400 liraya yer var. Bu yüzden önce uçaktan uygun yer bulmak ve buna göre tatili planlamak gerekiyor. Oteller konusunda ise artık online rezervasyon siteleri büyüyen iş hacimleri sebebiyle daha güçlüler ve otellerden kimsenin alamayacakları fiyatları alıyorlar. Ancak gideceğiniz şehirde fuar, kongre vb. gibi etkinlikler varsa fiyatlar çok yükselebilir. Bu yüzden bu tarihlerin de en uygununu bulmak gerekiyor. Bazı oteller ücretsiz transfer hizmeti de verebilirler. Otellerle yazışarak bununla ilgili de bilgi alınabilir. Yani demem ki bütün şartların ortak bir noktada buluşması ve bu tarihin de size uyması gerekiyor. Anladığınız üzere bu biraz şans meselesi. Yani denk getirebilirseniz münferit olarak ucuza tatil yaparsınız.

    Acentelerin biletlerden ucuza tur satmasının sebebine gelirsek. Büyük sehayat acenteleri şu anda 2016'nın planlarını yapıyor arkadaşlar. Tarihlerini belirliyor ve havayollarına, otellerine ve ülkelerdeki tedarikçilerine taleplerini iletiyorlar. Bir de havayollarıyla yaptıkları protokol anlaşmaları varsa sizin 300-400 Euro'ya satışte gördüğünüz yerleri 1 yıl öncesinden 130-140 Euro (sezon dışında 100 Euro bile olabilir) gibi rakamlara alıyorlar. Yıl boyunca iş hacimlerini düşünürsek otellerden de çok iyi fiyatlar aldıklarını söylemek zor değil. Bu yüzden de sizin uçak biletine ödeyeceğiniz rakamlara tur satıyorlar.




  • Biz geçmiş zaman arabaya atladık italyaya gittik, geçerken veronaya uğradık zor bela park yeri bulduk, baktık japon turistler koştur koştur bir yere gidiyor, takıldık peşlerine, juliet in evi varmış dibimizde. Kendi gidecekler, bizim gibi körlemesine gitmesin, gezi planı yapın, otelleri, gezilecek yerleri tespit edin. Cep telefonunuzda, gideceğiniz ülkenin navigasyon haritası, varsa trip advisor türü bir uygulama yüklü olsun. Turla gittiğimizde, rehber pantheon ve ammanueel'e götürmedi, aslında arenadan sonra ilk buralar gezilmeli, bir de Vatikan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu

    Ektra turlara katılmadıktan sonra turla gitmenin bir manası yok bence. Uçuşlar takip edilip gayet uygun biletler yakalabilir. Kalınacak yerler booking tarzı sitelerden çok daha uyguna ayarlanıp ister kendiniz araştırma yapıp isterseniz de oradaki tur ofislerinden çok daha uyguna turları yapabilirsiniz.

    Bu bir efsane mi gerçek mi bilmiyorum.

    Yeşil pasaport aldığımdan beri fırsat kolluyorum, tur fiyatına uçak bileti dahi zor bulunuyor.

    Gerçekten bilmediğim bir şey varsa öğrenmek istiyorum.

    Bana önümüzdeki 3-4 ay içinde verilen tur fiyatından daha uygun; Avrupa'nın herhangi bir şehrine, THY-Onur-Pegasus veya muadili bir hava yolu ile uçuş ve 4-5 gece 3-4 yıldızlı otelde konaklama bulabilir misiniz. Amacım sizi bozmak falan değil, gerçekten merak ediyorum. Skyscanner, booking.com vb sitelerden sürekli araştırıyorum ama tur fiyatlarından daha uygun bir gezi planlayamadım. Örnek olarak Prag'a 2015 yılı genelinden bulabildiğim en ucuz bilet gidiş-geliş 2 kişi 850 lira. Nisan'da Münih'e gidiyoruz, oradan 1 gün Nuremberg veya Stuttgart'a gidelim dedik; bulabildiğim en ucuz otobüs biletleri bile 45 euro.

    NOT : Charter + hostel kombinasyonlarından bahsetmiyorsanız elbette.

    Hocam kısaca bahsedeyim size 2013 Ekim ayında arkadaşımla birlikte gerçekleştirmiş olduğum orta avrupa gezimde tüm ulaşımlarım hepsi 650 TL gibi bir rakama bitirdim. Ulaşımlarımı ve rotamı kısaca belirteyim ve ne kadar uyguna geldiğini siz görün.

    İstanbul-Milano Kiev aktarmalı uçuş (Ukrayna Havayolları)
    Milano Merkeze Gidiş Geliş Otobüs (Malpensa Havaalanından)
    Milano-Prag uçuş (Easyjet)
    Prag-Krakow otobüs yolculuğu
    Krakow-Varşova otobüs yolculuğu
    Varşova-İstanbul Kiev aktarmalı uçuş (Ukrayna Havayolları)

    Dip Not: Uçuş Atatürk Havalimanından gerçekleşti gidiş-dönüş

    Gördüğünüz üzere üstteki tüm ulaşımım yaklaşık 650 TL gibi bi rakama geldi. Ancak benim bahsettiğim yer orta avrupa. Batı Avrupa konusunda bir şey diyemeceğim. Konaklama konusunda ise gittiğimiz her yerde otel yerine ev kiraladık inanın çok daha uyguna geldi. Mesela Prag için bahsedeyim. Prag'ın oldtown bölgesine yakın merkezinde gayet geniş büyük bir ev kiraladık. Banyosu mutfağı mevcut. Gecelik 20 € gibi bi rakam ödedik. 4 gün kaldık. Adambaşı 80 Euro'ya geldi total 160 €. Bu tarz şeyleri daha önceden araştırarak çok daha uyguna bulabilirsiniz. Biz bunları tatile çıkmadan 10 gün önce belirledik. Hatta orada bulup belirlediğimiz de oldu. Otellere booking üzerinden bakabilirsiniz. Hatta kendiniz konuşup yazan fiyatların altına da fiyat alabilirsiniz bunu da unutmayın. Sıkı bir planlama gerekiyor. Uğraşmak lazım. Uğraşamam derseniz hazır tur paketlerini tercih etmek sizin faydanıza olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Biperva_ -- 16 Şubat 2015; 14:53:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu

    Ektra turlara katılmadıktan sonra turla gitmenin bir manası yok bence. Uçuşlar takip edilip gayet uygun biletler yakalabilir. Kalınacak yerler booking tarzı sitelerden çok daha uyguna ayarlanıp ister kendiniz araştırma yapıp isterseniz de oradaki tur ofislerinden çok daha uyguna turları yapabilirsiniz.

    Bu bir efsane mi gerçek mi bilmiyorum.

    Yeşil pasaport aldığımdan beri fırsat kolluyorum, tur fiyatına uçak bileti dahi zor bulunuyor.

    Gerçekten bilmediğim bir şey varsa öğrenmek istiyorum.

    Bana önümüzdeki 3-4 ay içinde verilen tur fiyatından daha uygun; Avrupa'nın herhangi bir şehrine, THY-Onur-Pegasus veya muadili bir hava yolu ile uçuş ve 4-5 gece 3-4 yıldızlı otelde konaklama bulabilir misiniz. Amacım sizi bozmak falan değil, gerçekten merak ediyorum. Skyscanner, booking.com vb sitelerden sürekli araştırıyorum ama tur fiyatlarından daha uygun bir gezi planlayamadım. Örnek olarak Prag'a 2015 yılı genelinden bulabildiğim en ucuz bilet gidiş-geliş 2 kişi 850 lira. Nisan'da Münih'e gidiyoruz, oradan 1 gün Nuremberg veya Stuttgart'a gidelim dedik; bulabildiğim en ucuz otobüs biletleri bile 45 euro.

    NOT : Charter + hostel kombinasyonlarından bahsetmiyorsanız elbette.

    Ben size kendimden guncel bir ornek vereyim.ayni tarihlerde ailemle gidiyorum 14 mart budapeste gidis 21 mart prag donus.
    Biletlerimi thy den aldim bir kisi gidis donus 320tl.gercekten thy icin cok iyi fiyat.
    Otelleride bookingden baktim 3 ve 4 yildizli oteller hemde sehir merkezi 7 gece kisi basi maliyeti 400-450 tl arasi.2gece budapeste 2 gece viyana 3 gece prag da kalacagiz.
    Ulkeler arasi 2 kez trene binicez buda 150 tl civari sanirim.
    Toplamda kisi basi 900 buluyor.ama ben kendim ozgurce gezmeyi tercih ederim.soylendigi gibi sonradan tur sirketi extralar cikaracaksa tur dahada maliyetli olacaktir.
     7 Gün Viyana-Prag-Budapeste Turu 199 Euro..(570 TL.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Figlmuller'i kesinlikle ben de tavsiye ederim. Domuz schnitzeli yemistim ve gercekten cok iyiydi. Yaninda icecek falan alinda kisi basi 20 euronun ustunde odersiniz. Ama tadi cok iyi ve porsiyon asiri buyuk. Kocaman bir tabak kadar schnitzel getiriyorlar.
  • Herkese yanıtlar için teşekkür ederim.

    Gördüğüm kadarıyla turdan daha ucuza gezi yapmak gerçekten zor; evet mümkün ama çok zor. Yaş 18 ve medeni durum bekar olsa, charter seferler ve aktarmalı uçuşlar bulunabilir ama şu anda ben eşimle 300 liraya aktarmalı uçmaktansa 500 liraya aktarmasız uçmayı tercih ederim. Hal böyle olunca da tur cazip oluyor.

    Biz şehir içi otel kategorisinden 8 günlük Barcelona(5)-Madrid(3) turunu 1.000 liraya aldık. Yol üstü Zaragoza ekstrası var, kişi başı 15€, toplamda 30€. Onun dışında hiç yol üstü ekstra yok. Böyle olunca da hiç kafa yormadan, rezervasyon vs dert etmeden gitmek bana hala cazip ve rahat geliyor.

    Bu yüzden bu ve benzeri turları tekrar tavsiye ediyorum.

    NOT : Ekstralardaki yemekleri önermiyorum. Genelde rehberler anlaşmalı oldukları yerlere götürüyorlar. Önceden araştırırsanız çok daha iyi restoranlar bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 16 Şubat 2015; 15:57:31 >




  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    Herkese yanıtlar için teşekkür ederim.

    Gördüğüm kadarıyla turdan daha ucuza gezi yapmak gerçekten zor; evet mümkün ama çok zor. Yaş 18 ve medeni durum bekar olsa, charter seferler ve aktarmalı uçuşlar bulunabilir ama şu anda ben eşimle 300 liraya aktarmalı uçmaktansa 500 liraya aktarmasız uçmayı tercih ederim. Hal böyle olunca da tur cazip oluyor.

    Biz şehir içi otel kategorisinden 8 günlük Barcelona(5)-Madrid(3) turunu 1.000 liraya aldık. Yol üstü Zaragoza ekstrası var, kişi başı 15€, toplamda 30€. Onun dışında hiç yol üstü ekstra yok. Böyle olunca da hiç kafa yormadan, rezervasyon vs dert etmeden gitmek bana hala cazip ve rahat geliyor.

    Bu yüzden bu ve benzeri turları tekrar tavsiye ediyorum.

    NOT : Ekstralardaki yemekleri önermiyorum. Genelde rehberler anlaşmalı oldukları yerlere götürüyorlar. Önceden araştırırsanız çok daha iyi restoranlar bulabilirsiniz.

    Aynı turu anıtur ile geçen yaz yapmıştık.istanbul-madrid(2)-barcelona(3) şeklinde.madrid - barcelona arası otobüs yolculuğu yapılıp zaragoza da gezilmişti.2 kişi 2000 tl civarı paraya 3 şehir görme imkanımız olmuştu.bence çiftler için yani yanında bayan olanlar için kız kardeş sevgili eş fatketmez turlar daha avantajlı.kendi başıma kalsam otostopla bile gezerim avrupayı.bence promosyonlu tur şirketlerinin turlarını araştırmak mantılı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: papercut56

    2 bin liraya ispanyada 4 şehri toplamda 1 ay gezdim. 6 tane uçağa bindim hepsi bu fiyata dahildi. dolayısıyla tatil işini benden ucuza halleden bulamazlar

    kısacası fırsat gerçekten uygun fiyat extralarıyla olsa bile,pavyonda 1 gazoza 300 lira hesap yazma misali ödeme yapmak zorunda kalacağınız süpriz bi action çıkarmazlarsa, yani güvenilir bir firmaysa kullanabilirsiniz.

    ancak gerçekten donarsınız hava şu sıralar buz gibi oralarda.ben şahsen evde oturmayı tercih ederim ne kadar ucuz olursa olsun.

    Söyleseniz de biz de gezsek hani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mihmander

    quote:

    Orijinalden alıntı: obiwanpazzini

    Vizesi ve vakti olan gitsin bence,biz Kappaturla aynı tura gittik ekstra turlara hiç katılmadık tur boyunca bir problem de yaşamadık,tur rehberimiz Levent beyden çok memnun kaldık.


    arkadaşım,

    daha önce gitmiş sen bize yardımcı olurmusuz?

    güzergah üzerindeki hiçbir tura katılmadınız mı?
    nerede beklettiler?
    şoför bahşişleri durum nasıl oluyor?
    extra herhangi bir maddi durum ortaya çıktımı?
    zorla sizi yemek yenen bir yere götürdüler mi?

    biraz anlatırmısınız?



    Güzergah üzerinde Slovenya turuna katıldık ekstra olarak da Almanya dresden turuna katıldık.diğer ekstra turlara 4kişi taksi trenle vs gittik.

    bir tek dresdene katılabilirsiniz alışveriş yapmak için elektronik Apple harici telefonlar özellikle çikolata almak için birebir avm leri.Fındıklı nutsnacker 0,3euro dw(bim gibi)markette.

    Slovenya turuna katılmaya gerek yok yol üzeri olduğu için sizi dinlenme tesisinde bırakırlar sonra alırlar.Rehberler ekstra tura katılmayanlara farklı davranmıyorlar

    Budapeşte tekne turu ekstra turda 20euro kendiniz bilet alırsanız 10euro
    Gitmeden önce Dost Yayınları gezi rehberini okumanızı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.