< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (302. sayfa)

-
-
bela çıkacaksa çıkar kimseden çekinmeyin
sizdekide el ondaki de el gün gelir karşılaşmak zorunda kalırsan savaşta
varsa silahın elinde karşılaşırsan vur gebert texaslı öküzü ya da siyonist köpeği
-
Bütün dünyanın gözleri önünde bir katliam yapılıyor. Şuan olan biteni sadece 2 haftalık bir dilimde okumak yanlış olur. Bu durumun 50 yıllık bir geçmişi var. Örnek Hamas liderinin İsrail saldırılarında ailesini kaybeden biri olduğunu öğrendim. Bundan yıllar önce 2016 gibi hastanelere düzenlenen bombalı saldırı görüntülerini izledim. Bunlar ilk kez olan bir şey değilki. Merak ediyorum Allah korusun Atatürk gibi adam olmasaydı hergün Yunanlılar tarafından bombalansaydınız, her gün bir yakınınızı kaybetseydiniz nasıl insanlar olurdunuz? Yunanlıları öldürmek istemez miydiniz? Hesap sormak istemez miydiniz. Bm kararına göre zaten 1967 yılında İsrail işgalci statüsünde ilan edildiği halde o topraklarda zulüm yapmaya devam ediyor. İki taraflı düşünelim hadi Hamas son olarak bu durumu başlatan taraf oldu. Peki İsrail neden Suriye'yi bombaladı? Neden Lübnan'ı bombaladı? Neden Mısır'ı bombaladı. Batı Şeria'da Hamas yok. Neden orada da sivil kayıpları var? Mantık alıyor mu? Hadi Gazze'de Hamas var diyorsun Batı Şeria'da Hamas yok. Orası İsrail askeri ile dolu orada neden sivilleri katlediyorlar?
Birleşmiş Milletlerin gözleri önünde insanların gözünün içine baka baka çocuklar ölüyor. Gerçekten vicdanı olan herkesin yüreği sızlar. Normal şartlarda Türkiye Cumhuriyeti olarak Filistin'in yanında olmamam için tarihi olarak sebeplerim var ama sivil kayıplarını nasıl görmezden gelebilirim. Bu bildiğin insanlık suçu.
-
Babaları abd kara saldırısını ertelemiş.
İsrail ordusu çok korkak. Babaları abd arkasında olmasaydı şimdiye yerle bir olmuşlardı ama ABD para, silah, füze, ve asker desteği yapıyor.
www.sozcu.com.tr
İsrail ordusu duyurdu: Gazze’ye kara harekatı ertelendihttps://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/israil-ordusu-duyurdu-gazzeye-kara-harekati-ertelendi-7838664İsrail ordu radyosu, Tel Aviv’in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi’ne yönelik “kara savaşını ertelemeye” karar verdiğini bildirdi.
-
" hadi Hamas son olarak bu durumu başlatan taraf oldu" hadi öyle olsun madem, gönlünden koptuysa eğer.... şaka mısın, hamas lı mısın ? olayın başı bu zaten. müzik festivalini bombalamak nasıl bir insanlık? asker değil öldürdüklerin. senin terminolojinle masum insanlar. niye öldürdün? ceremesini çekmeye gelince, ıı-ııh çekiyorsun. tipik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
- İsrail ordusu bugün 2 ayrı timden oluşan özel bir asker grubunu rehineleri kurtarmak için Gazze sığınaklarına gönderdi. Yaşanan çatışmalarda İsrail askerleri teçzizatlarını bırakarak geri çekildi ve rehine kurtarma operasyonu başarısızlıkla sonuçlandı.
-
abd zıvanadan çıksa kaç yazar girdiği her savaşı tamamlamadan ezik ve yenik biçimde ayrılan it sürüsü organizasyonu devlet bile değil
abd de yeni doğan 10 çocugun en az yarısı ilgili babadan dedğil her çocuga dna testi yapılan sütü ve soyu bozuk bir millet
rusya ile çin mi bunca yıldır besledi pkk ve kürt milliyetçiliği yapan uzantıları onlar mı silhlandırdı bunca yıldır bu oluşumları
abd zaten düşmanımız aklı başında insan olan yahudi müslüman hristiyan herkesin düşmanı abd denilen babasız organizma
15 temmuzda başarılı olamadı şimdi sırada askeri ile deneyecekse buyursun denesinler
ben zaten bela beddua okudugum zaman komple alayına giydiriyorum yeni zellandaya kadar bu yapı ve bu yapının karşısında duran bütün insan eliyle yazılmış yapılar yıkılmalı
ve zaten öylede olacak kısacası bu emperyal düzen dedikleri sitem ortadan kaldırılmalı dünya üzerinden
cihat yaycı bile aynı şeyi söylüyor aklın yolu bir İslam işbirliği teşkilatı pETROLÜ ve bütün enerji kaynaklarını dünya arzını kessin dünya kilitlenir olay bu
alayı satılık köpek opec arap devletlerinin Türkiyenin elinde böyle bir koz yok maalesef bu durumu değiştirecek tek alan doğu akdeniz o sahayıda kaybetme gibi bir lüksü yok ülkenin
Melhame-i Kübra artık çok yakın inşallah savaş istemem ama artık hem kendi ülkemin askerinin insanının hemde bölge ülkenin insanının can vermesi
dünyanın abd doları ile soyulması bende canıma yetti etkisi oluşturdu inceldiği yerden kopsun vaziyetindeyim
yahudiler (İsrail vatandaşları)
siyonist yapının netenyahu ve arzı mevut tayfasının kendilerinide bu gidişle bir kıyma makinasına götrürdüğünün farkında değil
asıl sıkıntı onlarda da var iş ciddiye binip topyekün savaşa döndüğü vakit geri dönüş olmayacak
bunları yazıyorum esiyorum gürlüyorum ama siyasi yapı dirayet göstermezse gelir doğu akdenizide alır afedersin kıçındaki donuda alır abd
abd adamlar yağmacı bir oluşum devlet değil ticari markaların oluşturduğu beslediği bir makina yapı canavar
sömürürcü bir yapı yani devlet statüsü olması devlet yapmaz abd yi
tarihi olmayan bayrağını kıçına don yapan bir oluşum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 23 Ekim 2023; 13:44:47 >
-
bahçeli reyizimiz yola çıkmış. hududa gidiyor inşaallah.
-
İlk önce 50 yıllık bir geçmişten bahsettim. Gönlümden kopan bir şey yok. Demogoji yapıyorsun. Hamas sivillere saldırdı. Bu bir gerçek. Pkk/Ypg yapmadı mı? Üstelik Pkk/Ypg'nin işgal edilmiş topraklar gibi haklı bir gerekçesi dahi yok. Bizde sınırötesi operasyonlar yapıyoruz buna benzer sivil katliamları gördün mü? Gidersin ininde karşılığını verirsin. Şuan sadece Filistinli ölen çocuk sayısı 2.000'e yaklaştı. İsrail Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyor mu? Güzel. Hamas terör örgütü. İsrail resmi bir devlet mi? Resmi bir devlet. Yani resmi bir devlet tıpkı bir terör örgütü gibi sivilleri katlediyor ve konuşacağımız tek konu Hamas mı? Bunu anlaması çok mu zor? İsrail'in Hamas'tan tek farkı resmi bir devlet statüsünde olması. İşin kötüsü savaş suçları ile yargılanması gerekirken Abd ve bm aracılığıyla aklanıp paklanıyor ve görüntüde tek konu Hamas. 50 yıllık bir dilimden bahsettim. BM Güvenlik Konseyi, Kasım 1967'de aldığı 242 sayılı kararla İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesini istedi. Burdan ne anlıyoruz? İsrail o toprakların işgalcisi. Hamas'ın ne halt olduğu bile belli değil. Kimin ekmeğine yağ sürdüğü tartışılır. Hamas liderinin ailesini İsrail saldırılarında kaybetmiş biri olduğunu söyledim. Bundan bahsetmemin sebebi bugün adı Hamas olur yarın Takas olur Bakas olur ama bir şey olur. Defalarca binlerce sivil hayatını kaybetti. Bu sefer farklı olan ne? Hamas saldırdı iyi o zaman bizde hastaneleri okulları çocukları vuralım. Yıllardır aynı şey yapılıyor bu sefer farklı olan ne? Irgun örgütünden bahseden var mı? Eminim ne olduğundan bile haberin yoktur. Olaylar sanki 2 haftadan beri başladı. Sonuç olarak benim altını çizdiğim nokta siviller. Hamas=İsrail.
-
Yalnız Ataturk o dönemde sadece silahlı mucadele vermemiştir asıl Savas diplomasi tarafında olmuştur. Atatürk dünya kamuoyunu etkileyebilir için itilaf devletleri arasındaki çatlaklardan faydalanmak için çok uğramıştır.
Atatürk o donemde o Savas ortamında bir suru kongre toplamış, meclis açtırmış x vekil seçtirmiş ve kararları meclise aldırmıştır. Tüm dünyaya ben bir isyancı değilim ben meşru bir yönetim ben ülkemi işgal etmeye caluşanlara karsı meşru bir mücadele veriyorum. Beni muhatap almak zorundasınız mesajı vermiştir. Hareketi bir terör veya nefret dolu isyandan ziyade meşru bir hükümetin yürttğü Savas gibi yansımıştır.
Doğrudan batıya nefret kusmamış tersine işgalcilere savasıyoruz ancak biz makul bir yönetimi, fanatik değiliz anlamaya acığız mesajuiı vermiş. Dünyadaki Savas yorgunu halkları kışkırtmak yerine bizim ne işimiz var Anadoluda zaten 4 yıldır mahvolduk düşüncesini endi lehine kullanmıştır.
İtalyanlar ile anlaşılmış, itilaf devletlerinin parcalanıp Fransa'nın İngiltere den habersiz barış masasına oturması saglamış. İngilizler ile sıcak çatışmaya girmekten kaçınılarak İngiltere ye bu savasa Yunan lehine aktif katılması için bahane verilmemiştir. İngiltere de çok ciddi bir kesim bu savasa girilmesine karsı çıkıyordu nitekim Turk ordusu yunanlı denize döktükten sonra Boğazlara yürüdüğünde asla ilk atesi açmadı Türk ordusu buna karsılık İngiliz basbakan saldır emri vermesine karsın İngiliz generali bu emre uymadı.
Ataturk çok zeki bir adamdı. Batıyı onların düşmanları olmadığına ikna etmeyi basardı Yunanlılar bölgede izole etti ve batı mudahale si olmadan onları ezip yoketti. Yunan yokolduktan İngilizler in etrafındaki müttefikleri ile biter birer ayrı barış anlaşmaları imzalanmış Yunanlılar gibi İngilizler de bu meselede yalnız bırakılmıştı. Haklı bir mücadeleye ksrsuiı anlamsız bir savas yurutuyorlar havası yaratılmıştır. Turk ordusu İslamı, Batı dumanı hayalperest degil ülkesini kurtarmak isteyen meşru ve uluslarası hukuka uygun hareket eden bir devletin ordusudur mesajı vermişti.
Bakın Filistinlilerin aptallığı burada devreye giriyor. Hamas bir terör örgütü bgibi davrandı. Hamas Gazze'yi yönetiyorsa, Gazze Hükümeti ise terör saldırısı yapamaz! Milyonların gözü önünde festival basıp masum insanları katledip bunu dünyaya yayınlayamaz. Çünkü sen Filistin de bulunan 2 milyon insanı temsil ediyorsun. Filistin tüm dünyada yalnız kaldı. İsrail'in vahşi denebilecek saldırılarına gerekçe oluşturdu daha da kötüsü ilhakın bile yolu açıldı çünkü Hamas meşru olmadığını, insani olmadığını veya orada bir devlet olmadığını dünyaya gösterdi. Bu buyuk bir hataydı bu sekilde yapmamalıydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
- ABD-Washington merkezli medya kuruluşu Al-Monitor’un haberine göre Türkiye, Hamas lideri İsmail Haniyye'ye ülkeyi terk etmesini söyledi.
-
Umarım doğrudur. Yapılması gereken bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amerika sen ne lanet bir ülkesin inşallah önce siz yok olursunuz
-
hamas terör örgütüdür. devletler terör örgütleri ile temas kurmamalı.
-
mhp, ferdi tayfur şarkıları ile israile gözdağı veriyor.
israilin işi çok zor.
Neden TT oldu? on Xtwitter
MHP, Ferdi Tayfur'lu bir Gazze videosu paylaştıhttps://twitter.com/nedenttoldu/status/1716408986927280383 -
aslında Direk İsrail e vermeliler.
bunu gören elli iki işte güç budur diyerek göz pınarlarından iki damla yaş akıttı
- Üst düzey ABD'li yetkililer, Gazze'deki savaşın başka ülkelere sıçrayabilmesi ihtimalinin bir gerçek olduğunu ve bu tehdidin giderek arttığını ABD Başkanı Biden'a açıkladı. Biden Ortadoğu'da çok büyük bir savaş çıkmasından korktuğu belirtiliyor.
The Spot on Xtwitter
⚪️JUST IN | The threats of a war widening from the Gaza Strip are real and rising, forcing the Pentagon to put more U.S. forces on higher alert for quick deployment and rush additional weapons systems to the region — Top U.S. officials tells Axioshttps://twitter.com/Spotnewsth/status/1716406070032076861 -
- İsrail 17 gündür vurduğu Gazze'de toplamda 4651 filistinliyi öldürdü. Bunların 1873 tanesi çocuk ve bebekler olduğu açıklandı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X