Şimdi Ara

7 AY SİGORTASIZ ÇALIŞTIM İŞYERİNDE 20 BİN TL ALACAĞIM KALDI YARDIM İÇERİ ! ! !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba iyi forumlar,ben bir işletmede 7 ay sigortasız olarak çalıştım ,bu cuma işten ayrıldım kendi isteğimle,fakat işyerinde alacağım 20 bin tl kaldı,bu alacağımın yazılı bir ispatı yok.fakat bu 7 ay çalıştığımı gösteren kimlik kartı,kaşeli evrak,imzalı tarihli makbuzlar, adıma basılmış kartvizitler,telefon mesajları ve patronlarımın bana verdiği noterden vekalet kağıdı var elimde. 2 sorum olacak;

1-şikayet etsem bu elimdeki kanıtlar yeterlimi ve patronum ne kadar ceza alır?

2-şikayet edeceğimi patrona bildirip bu yolla alacağımı tahsil etmek istesem patron önceden haberi olacağı için bu işin üstünü örtpas edebilirmi?

• Şikayet et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dayme

Şikayet et

benim derdim içerde kalan parayı kurtarmak şikayeti direk yaparsam adama ceza girecek zaten adam cezayı ödedikten sonra bide dönüp benim paramı vermezki,ben ona bak diyecem ver benim hakkım olan parayı bende şikayet etmiyeyim seni demeyi düşünüyorum.
  • Para almadan niye 7 ay çalıştın ki?

• 7 ay sigortasiz aylik 3000 liraya mi calistin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadas 7 ay sigortasiz calismak hangi akil isi gercekten anlamak zor.Maas mi bu 7 bin tl onu anlamadim.

• maaş+primdi anlaşma .maaşları eksiksiz aldım ama primlerin büyük kısmını alamadım .yok başka zaman verecem ,yok o parayı vermem şu kadar verecem diye oyaladı paramı vermedi.20.000 TL kadar alacağım kaldı hatta daha bile fazla adam akıllı hesaplasam 30.000 tl çıkar ama buna sgk nınj keseceği ceza zaten 25-30 bini geçmez yani sana vereceğime cezayı öderim der bana diye ben 20.000 tl istiycem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maaş+prim şeklindeki anlaşman kağıt üzerin de mi sözlü mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: lonewolf61

Maaş+prim şeklindeki anlaşman kağıt üzerin de mi sözlü mü?

herşey sözlü ama saydığım yazılı,kaşeli imzalı kanıtlara sahibim.
  • Usta davanı gider açarsın.Mahkemede paranı vermediğini ispat etmen gerekir.Elinde ne var ne yok ben bilmiyorum.Prim olayını kanıtlar hakimi ikna edersen paranı alırsın.ikna edemezsen sigortasız işçi çalıştırmaktan 3 4 kağıt civarı bir ceza yer patronun.Buralarda akıl arama git bir avukata danış.Ben hukuk okuyorum tanıdığım bir büro var yönlendirebilirim eğer İstanbuldaysan

• quote:

Orijinalden alıntı: Bender B. Rodriquez

7 ay sigortasiz aylik 3000 liraya mi calistin?

maaş+primdi anlaşma .maaşları eksiksiz aldım ama primlerin büyük kısmını alamadım .yok başka zaman verecem ,yok o parayı vermem şu kadar verecem diye oyaladı paramı vermedi.20.000 TL kadar alacağım kaldı hatta daha bile fazla adam akıllı hesaplasam 30.000 tl çıkar ama buna sgk nınj keseceği ceza zaten 25-30 bini geçmez yani sana vereceğime cezayı öderim der bana diye ben 20.000 tl istiycem.
  • quote:

Usta davanı gider açarsın.Mahkemede paranı vermediğini ispat etmen gerekir.Elinde ne var ne yok ben bilmiyorum.Prim olayını kanıtlar hakimi ikna edersen paranı alırsın.ikna edemezsen sigortasız işçi çalıştırmaktan 3 4 kağıt civarı bir ceza yer patronun.Buralarda akıl arama git bir avukata danış.Ben hukuk okuyorum tanıdığım bir büro var yönlendirebilirim eğer İstanbuldaysan

mahkeme falan uzun iş hocam bu işler için vakit ve param yok.
  • 5 yıllık hak düşürücü süre var,sen bilirsin

• quote:

5 yıllık hak düşürücü süre var,sen bilirsin

o nedemek hocam?
  • Up

• Dava açabilmen için 5 yılı geçirmemen gerekli.6 yıl sonra dava açamazsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.