Şimdi Ara

6lı masadan yök ve lgs kalkacak ve üniversiteler çoklu sınav yapacak açıklamasını nasıl buluyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
3.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlarınız6lı masadan yök ve lgs kalkacak ve üniversiteler çoklu sınav yapacak açıklamasını nasıl buluyorsunuz 

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Üniversite Sınav Sistemi: YÖK ve LGS'nin Kalkması

Altılı Masa tarafından yapılan açıklamalar, Türkiye'deki üniversite sınav sisteminde köklü değişikliklerin habercisi olabilir. Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) ve Lise Geçiş Sınavı'nın (LGS) kaldırılması, üniversitelerin çoklu sınav yapmasına yol açacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çoklu Sınav Sistemine Geçiş

Bu değişiklikle birlikte, üniversite adayları merkezi bir sınav yerine, farklı üniversiteler tarafından düzenlenen çoklu sınavlara girebilecekler. Bu durum, adayların kendi ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine uygun sınavları seçmelerine olanak sağlayacak. Böylece, her üniversite kendi öğrenci profiline uygun adayları seçebilecek.

Üniversite Sınavı Kalkarsa Ne Olur?

Üniversite sınavının tamamen kalkması, adaylar üzerindeki baskıyı azaltacak ve öğrencilerin lise eğitimi boyunca daha az stresli bir öğrenme ortamı sağlayacaktır. Ayrıca, çoklu sınav sistemi, adaylara daha fazla esneklik ve seçenek sunarak üniversiteye kabul sürecini daha adil ve kapsayıcı hale getirecektir.

Eğitim Sistemi Üzerindeki Etkileri

Çoklu sınav sistemine geçiş, eğitim sistemini de etkileyebilir. LGS'nin kaldırılması, ortaokullarda öğrencilerin farklı ilgi alanlarını keşfetmelerine ve üniversiteye geçiş için daha geniş bir temel oluşturmalarına olanak sağlayacaktır. Ayrıca, üniversitelerin çoklu sınav yapması, adayların spesifik beceri ve yeteneklerinin daha iyi değerlendirilmesini sağlayacaktır.

Sonuç olarak, Altılı Masa'nın önerdiği değişiklikler, Türkiye'deki üniversite sınav sisteminde önemli bir dönüşümü temsil etmektedir. Çoklu sınav sistemine geçiş, adaylara daha fazla esneklik ve seçenek sunacak, eğitim sistemini iyileştirecek ve üniversitelerin kendi öğrenci profillerini oluşturmasına olanak sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • https://forum.donanimhaber.com/iktidar-degisirse-sinavin-kaldirilacagi-gercegi--154943213

ben yazdığımda katlamadığınız akrabam kalmadı, alın şimdi ne kaldırıyorsanız kaldırın

• Bu yapılırsa DH TYT bölümü torpil, kayırma ve haksızlık başlıklarıyla dolar. Sonuçta kısa sürede bu işten geri dönmek zorunda kalırlar, bu döneme denk gelen öğrencilere yazık olur.

• ikigai kullanıcısına yanıt

biz kurtulduk tam zamanında6lı masadan yök ve lgs kalkacak ve üniversiteler çoklu sınav yapacak açıklamasını nasıl buluyorsunuz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Ocak 2023; 16:41:17 >
  • bulmuyorum

• 6lı masadan yök ve lgs kalkacak ve üniversiteler çoklu sınav yapacak açıklamasını nasıl buluyorsunuz
    6lı masadan yök ve lgs kalkacak ve üniversiteler çoklu sınav yapacak açıklamasını nasıl buluyorsunuzöğretmenler için en güncel haberler
    6'lı masa seçim vaatlerini açıkladı: ÖMK, atama bekleyen öğretmenler, sistem, yök...
    https://www.ogretmenlericin.com/kamudan-haber/6li-masa-secim-vaatlerini-acikladi-omk-atama-bekleyen-ogretmenler-sistem-47996h
  • Çoklu sınav ney abey

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alıntı

metni:
     Zorunlu eğitimi 1 yılı okul öncesi eğitim, 5 yılı ilkokul, 4 yılı ortaokul, 3 yılı ise lise olmak üzere 1+5+4+3 şeklinde uygulayacağız.

bu daha da komik6lı masadan yök ve lgs kalkacak ve üniversiteler çoklu sınav yapacak açıklamasını nasıl buluyorsunuz  eski sistemin aynısını getirecekler, lisedeki 1 yılı ortaokula aktaracaklar

• ''Üniversiteye girişte yılda bir defa yapılan sınav yerine çoklu sınav imkânı sunacağız.'' yazıyor. Yani amerikada yapılan sat act sınavları gibi bir sistem tarzı bir senede belirli zamanlarda birkaç kere olabilir sınav. Orada üniversiteler kendi kriterlerine göre bu sınavları da isteyebiliyor ama sadece o sınav sonuçlarına göre almıyorlar bildiğim kadarıyla. Bu sistem olursa nasıl olur acaba

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

LİSEDEN 1 SENE ALIP ANASINIFINA VERMİŞLER DHYTJUFKYIGYJGHFDSFJDSBFLKDBFVLFEVFBLKERFBVKJDSLVHIFHERGKJDFXTVBLKSDFBFKJHVBLKSJVBLKFJVB

• Üniversiteye girmenin çok daha zorlasacağı kesin.israildeki sistem gibi senenin belli zamanlarında yks gibi sınav olur bu sınav sonucu da üninin değerlendirmesi için etkilidir.üniler ayrıca yetenek sınavı falan yapıyorlar.ülkemizde merkezi sınav sorularinın bile çalındığı için bana pek güvenilir gelmedi.

• sınavın zaten değişmeis gerektiğini biliyorduk

seneye kesin değişir de diyenler vardı

ama altılı masa daha iyisini getirir mi onu bilemem

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

bu sene değişme ihtimali var mı sence hocam

• Bunu yapabilmeleri için;

Her köye açılmış üniversiteleri kapatmaları

Şuan ki kayyum tüm rektörleri görevden almaları, yanında çalışan yardakçıları tek tek hapse tıkmaları

KHK ile boşaltılan akademik kadroları dolduran akademisyenlerin görevlerine son verip görevden alınanların göreve iadesini sağlamaları

OBP zırvasını kaldırmaları

Liselerde alana yönelik dersleri arttırmaları

gerekiyor. Yani sınavın kaldırılmasına en az 5 yılları var. İmkansız böyle bir şey. Şimdi Ankara Üniversitesi rektörü eski akp milletvekili necdet ünüvar ve yanında rektörlük binasında çalışan istisnasız 150 akpli personelin olduğu üniversiteye akpli değilsen alacaklar seni öyle mi? haha

• bu saatten sonra zor

• Allahtan geçen sene girdim seçimin olduğu senelerde girmek sıkıntılı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    Belgede bunların hepsini yapacakları yazıyor. 1 sene içinde olmaz tabi.
    6lı masadan yök ve lgs kalkacak ve üniversiteler çoklu sınav yapacak açıklamasını nasıl buluyorsunuz

• Zamanında yapsalar olurdu artık imkansız gibi bir şey bu söyledikleri.

• bu seneyi etkilemez

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.