Şimdi Ara

6D İle İlgili Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba... Kısa film çekimi için 6d + 24 - 105 lens almayı düşünüyorum. Bütçem de o civarlarda yani maksimum 6000. Gönlümden mark 3 geçse de ona verecek param yok açıkçası. Sizce 6d ile mark 3 arasında çok çok büyük fark var mıdır? Birkaç yerde işte filmciler 6d'yi tercih etmesin falan yazmışlar bunun sebebi nedir? Videolara, testlere baktığımda çok da büyük fark göremedim. Sizce 6d film için yeterli mi? Ek olarak amatör sayılmam...

    Bir diğer konu da Magic Lantern. Bu yazılımı daha önce 550d'de kullandım, şimdi makineye vereceğim ücret daha da artacağı için daha hassas davranacağım. Bunun makineye bir zararı dokunur mu?

    Teşekkürler.



  • Video ve fotoğraf kalitesi açısından "aynı" sonuç alırsınız. 6D ve 5DMIII Arasındaki bariz farklar; netleme noktaları, gövde yapısı ve menü ayar genişliği diyebiliriz. Video kullanıcılarının 6D'de gördüğü bir dezavantaj ise kulaklık çıkışı. 6D Film için gayet yeterli bence. Bütün bunları eksi olarak sıralasanız bile 6D hala f/p olarak önde olur. Çünkü neredeyse iki kat fiyat farkı var. Diğer sorunuza yanıtım ise videonun makine kadar yazılımla da desteklenmesidir. ML Gibi firmware eklentilerine günümüzde o kadar da gerek yok kanısındayım, iyi bir video işleme programıyla video adına bir eksiklik çekmezsiniz. Ama makinede çekim esnasında şu şu ayarlara mutlaka ihtiyacım var derseniz kurun tabikide. ML 'nin yazılım olarak kalıcı bir zararı yok bildiğiniz gibi, elinde sonunda o klişe uyarı çıkar karşımıza; sensörü uzun süreli yormamak. Kısaca 6D ile pişmanlık çekmezsiniz, ufak tefek eksiklikler kafanıza takılsa bile bütçe olayını düşündüğünüzde doğru karar verdiğinizi anlarsınız diye düşünüyorum. Netleme konusunda güncel 70D modelini de gözden geçirin derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.