Şimdi Ara

%69 overclock ve sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işlemcim core 2 duo e6400
    anakartım p5k-e wi-fi
    ram 2x1gb 667 mhz kingston

ilk overclock denemelerim başarılı(idi).işlemciyi 3.52 mhz da calıstırdım forumda degerlendırmeye sundum.fakat daha da ilerleyip fsb yi iyice arttırınca 3.81 i bile gordum.sonrasında makinaya restart attım ve problemim başladı.anakart menusunden sonra windows xp bir hata verdi ve bir dosyanın eksik oldugunu belirtti

C:/Drivers/NTFS

dosyanın kurtarma işlemi icin ''r'' tuşuna basmamı ıstedı ve bır dızı ıslemden sonra acılan klasık guvenli mod secme ekranı geldi.her zaman oldugu gibi aynı uyarı vardı.''donanımsal ya da bır yazılım sorunu ile karsı karsıyasınız.guvenli mod,en son iyi ayarlar,sistem olagan sekilde baslasın''; opsiyonlarından bırını secmemi istedi en son iyi ayarları sectım restart oldu fakat yıne aynı menu geldı bır kac denemeden sonra olagan sekılde baslasın dedım yıne 2 kez aynı ekrana getırdı.en sonunda guvenli mod da actım,sistem geri yukleme yaptım.
    sistem sorunsuz calısıyor ne bir tekleme ne de bır yazılım uyarısı var.fakat sımdı rahat rahat gectıgım overclock rakamlarına ulasamamaktayım.cpu normal hızında calısıyor.fsb arttırıp bıos dan cıkınca restart gelıyor ve overclock failed diyor.bunun sebebi nedir?
    voltajla alakalı olabılır mı? xilence 480w power supply kullanıyorum.yardımlarınızı beklıyorum.tesekkur ederım

• Aynı sorun benim başımdanda geçti. >Çözümü basit.
    1_BİOS ayarlarını default yapıp
    2_OS u yeniden yükleyeceksin
    3_BİOS güncellemesi yapcan veya aynı biosu yine üstüne yazdırcan . ve BİOS updatede KEEP DMİ data yı bir enable birde disablede updateleyecen .
    sonrasını söyliyim__:: eskisindende daha iyi o.c yaparsın .
    saygılar...
  • hocam bu kadar kısa surede yanıtladın cok rahatlattın ıcımı..
    ayarları default yapabılırım ama 2. ve 3. adımı detaylı anlatabılırsen cok yardımcı olursun..daha once hic bios update etmedım..
  • biosu default yap . XP yi yeniden yükle .(Biostan yükle format atarak)
    sonra yeni sitemini kur. sonra anakartının yeni biosunu bul .sonra bişos güncellemesi yap .
    3.adımı unut o dediğim professional ayarlar.sorunsuz olarak sistemini o.c edebilirsin sonra.
    anakartın bu dimi
    P5K-E/WIFI-AP
     %69 overclock ve sonrası
     %69 overclock ve sonrası

%69 overclock ve sonrası

• evet resimdeki kart.. format attıktan sonra kartın driver ından update edebılırım sanırım bios u degil mi?
  • evet . hadi kolay gele
  • tesekkur ederım bıos ıcın ss ve link de vermissiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi turlu cozemedim hocam sen bana bios nasıl update edilir yazabılır mısın?
    floppy mı olusturmam gerekıyor yoksa usb bellek le de olur mu?
    hata yapılmaması gereken bir işlemmiş ilk kez yapacagım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haluk33

bi turlu cozemedim hocam sen bana bios nasıl update edilir yazabılır mısın?

10 saniyede yapabileceğin bir iş.

asus update programını indir.Kur,sonra bios unu indir programı çalıştır file my pc gibi birşey olcak onu seç bios dosyanı göster flash de 10 saniyede yükler.Eğer yanlış bios u yüklersen anakartın servis yüzü görür :=)
  • quote:

Ben Yardım Ediyim Windows Üzerinden Kolay Yolu Var
    Öncelikle
    Şu Linkten Biosu İndireceksin
    http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K-E/P5KE0806.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 20 Kasım 2007; 19:36:47 >

• Aynen Öyle
    quote:

Orjinalden alıntı: GoldPunch

quote:

10 saniyede yapabileceğin bir iş.

asus update programını indir.Kur,sonra bios unu indir programı çalıştır file my pc gibi birşey olcak onu seç bios dosyanı göster flash de 10 saniyede yükler.Eğer yanlış bios u yüklersen anakartın servis yüzü görür :=)
  • Arkadaşlar p5ke'nin 0806 sürüm nolu biosunu yüklemeyiniz bu bios sorunlu bir biostur yabancı forumlarda yükleyip tekrar 0503 e dönenler cok var , biosun sorunu ise voltage damper seceneği yok + load'da vdroop cok oluyor , tamamen bios ile alakalı .... şuanda p5k-e için en iyi bioslar 0503 ve 0602 dir
  • ben bios update i formattan once yaptım ve bios a girdigimde surum 0806 idi kurulum zamanı da 1 ay oncesiydi yanı urunun ustundeki bios surumu 0806.sayın helsloot kullandıgınız surum hangisi? memnun musunuz?
  • 0503 olanı yükle en stabili bu
  • 0503 indirdim ama asus update indirilen surumun varolandan daha eski oldugu icin update edilemeyecegını eger ıstenırse dos kullanılması gerektıgını soyluyor..
  • quote:

0503 indirdim ama asus update indirilen surumun varolandan daha eski oldugu icin update edilemeyecegını eger ıstenırse dos kullanılması gerektıgını soyluyor..

options'a gelip downgradeable 'ı seç ondan sonra yap
  • neyse baska bır ayarlar dizisiyle overclock seruvenim devam ediyor.. fsb arttırdım voltaj 1.55 verdim.. ram lere 2.10 voltaj verdim timing leri de 5-5-5-18 olarak ayarladım.. su anda 3.4 ghz da calısıyor... herkese tesekkur ederım.. birazdan downgradeable olayını gerceklestırıcem.. bios u windows ortamında update edildikten sonra pc acılınca bios menusunden yapmam gereken bir onaylama veya ayar var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.