Arkadaşlar Asus P5LD2 DELUXE anakarta sahibim. Üzerinde 2*1gb toplam 2gb 667 mhz ram var. Ben bu anakarta 800 mhz veya 1066 mhz ram alsam çalıştırabilir miyim? Ya da bu ramlerin hızlarını düşürerek aynı zamanda gecikme sürelerini düşürerek bi performans artışı sağlayabilir miyim? Hiç hızlarını dşürmeden makinayı overclock yaparak normal hızlarında kullanabilir miyim? Anakart normalde 667 mhz'e kadar destek veriyor...
ramler orjinalinde 1066'da çalışmaz zaten. voltajla ayarlaman lazım. 1066 ramler standart voltajla genelde 800'de çalışıyorlar. Sen en iyisi ramlerinde sağlamsa onları kurcala biraz
Kullanırsınız ama bi şartla.. Anakartınıza 1066 mhz ram takarsınız o kapasitesi olan 667 mhz de çalıştırır
Makinaya overclock yaptım ama ramleri 667'de tuttum. FSB 1066 oldu. Makinada ısınma dahil hiç bir problem yok. Ama ramlerle biraz oynasam problem çıkıyor. Ram testi yaptım ramlerde hata olduğunu gösteriyor. Windows'ta da aralıklarla ''bellek read olamadı'' uyarısı alıyorum. Bu yüzden ramleri değiştirmek istiyorum.Almışkende en iyisini almak isterim. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Makinaya overclock yaptım ama ramleri 667'de tuttum. FSB 1066 oldu. Makinada ısınma dahil hiç bir problem yok. Ama ramlerle biraz oynasam problem çıkıyor. Ram testi yaptım ramlerde hata olduğunu gösteriyor. Windows'ta da aralıklarla ''bellek read olamadı'' uyarısı alıyorum. Bu yüzden ramleri değiştirmek istiyorum.Almışkende en iyisini almak isterim. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Kıngston şaşmayın diyecektim fakat o.c yapacaksanız Ocz veya Corsair.. Öncelik Ocz 'nindir
bence anakartınızı değiştirip aynı ramleri 800mhz değerlerinde kullanabilirsiniz
size tavsiye gigabyte p35ds3l anakart alman yönünde