Bildirim
667 mhz ram 600 mhz çalışıyor
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
600 de çalışmasının nedeni işlemci hızı ve cpu/7 olduğu için. bi sorun yok normal
artmasını istiyosan işlemciye oc yapman lazım -
verdiğin cevabı biraz açıklayabilirmisin menimde 800mhz ramlerim var p4 3.00 işlemci ile beraber kullanırken 800 mhz çalışıyordu aynı anakartta kullanırken(gigabayte 965s3) işlemciyi değiştirdim e8400 şimdi aynı ramler 667 mhz çalışıyor neden overclock yapınca 800 mhz çıkıyor ama niye normalde hiç bir şey yapmadan zaten 800 çalışması gerekmezmi -
resimde görüldüğü gibi ram özellik olarak 800mhz gözüküyor ama etkin çalışan saat 667mhz neden
-
bunu açıklamak için overclock u açıklamak lazım. o da çok zahmetli. forumun overclock bölümünden yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz. ben bütün overclock işlemlerimi forumdan öğrendim ama kısaca şöyle: her işlemcinin bir çarpanı ve bir frekans hızı wardır. örnek vermek gerekirse 7*400=2,8 ghz! yani işlemcin 2,8ghz çalışıyor demek. anakartlarda da genelde fsb nin(az önce bahsettiğim frekansın) ram frekansına oranı birdir. yani ramlerin 800 de çalışıor demektir bu. ramlerini 900mhz de çalıştırmak için, çarpan ı sabit tutup, frekansı 450 ye çıkarmalısın. 7*450=3150 mhz. hem işlemcin 3150 mhz oldu hem de ramlerin 900 mhz oldu demektir bu. umarım açıklayıcı oldu. -
bunları biliyorum benim anlamadığım şu e8400 işlemci 333*9=3000 çalışıyor ve ram fsp oranı1.1 belleklerim ddr2 800 mhzyani overclock yapmadan çalışması gereken standart değeri nasıl işlemci fabrikadan 3.00 hızında çalışmak için üretilmiş ve takınca bir şey yapmadan çalışıyorsa bu ramlaerde 800 mhz hızında çalışmak için yapılmış yani ben 667mhz lik bir ram 800 çalıştırmaya çalışsam dediğin doğru ama ben standart desteklediği hızda çalışması için neden overclock yapayım onu anlamıyorum -
baq şimdi kendin söölüon işlemcim 333*9 da çalışıo die. ram fsb oranı her zman sabittir. sanırım yeni boardlarda da deişmio. o zamn şööle düşün ram ine nasıl oc yapıcaksın. madem ram in 800 de çalışmak için yapılmış 900 de nbasıl çalıştırcaksın o ram i? bu işler bööle benm de ramlerim kingston hyperx 800 mhz e6550 var. 667 de çalışıodu. intel de bunu böyle yapmalı. bi çok insan var 800 mhz ram i olmayan. adamın ram i 800 kaldırmıosa intel de bu 400*7.5 yapamaz. -
arkadaşım yazdıklarını anlamak için 3 sefer okudum çok hızlımı yazdın herşey birbirine girmiş evet dediğin gibi yeni anakartlarda ram fsp oranı değiştirilemiyor en azından benimkinde öyle o zaman 800 mhz ram leri boşunamı alıyoruz daha ucuz olan 667 mhz olanı alıp overclockmu yapmak lazım o zaman o ramlar niye üretiliyor( bu arada senin kullandığın hyperx ramlar 800mhz diye satılıyor ama overclock ile 800 oluyor asıl hızları 667 yani eski veya yeni hangi işlemci veya anakarta takılsın overclocyapılmadan 667 çalışıyor bu konuda bir çok şikayet yazısı okumuştum kingston bizi kandırıyormu diye ) ama benim kullandığım ramlar aynı sistemde sadece işlemci farklı iken overclocsuz 800 mh de çalışıyordu umarım derdimi anlatabilmişimdir neyse ilgilendiğin için sağol
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 16 Mart 2008; 1:10:36 > -
quote:
Orjinalden alıntı: kara duman
arkadaşım yazdıklarını anlamak için 3 sefer okudum çok hızlımı yazdın herşey birbirine girmişevet dediğin gibi yeni anakartlarda ram fsp oranı değiştirilemiyor en azından benimkinde öyle o zaman 800 mhz ram leri boşunamı alıyoruz daha ucuz olan 667 mhz olanı alıp overclockmu yapmak lazım o zaman o ramlar niye üretiliyor( bu arada senin kullandığın hyperx ramlar 800mhz diye satılıyor ama overclock ile 800 oluyor asıl hızları 667 yani eski veya yeni hangi işlemci veya anakarta takılsın overclocyapılmadan 667 çalışıyor bu konuda bir çok şikayet yazısı okumuştum kingston bizi kandırıyormu diye ) ama benim kullandığım ramlar aynı sistemde sadece işlemci farklı iken overclocsuz 800 mh de çalışıyordu umarım derdimi anlatabilmişimdir neyse ilgilendiğin için sağol
ddr2 800 ün default hzı 800 dür fakat fsb yüzünden 667 de çalışıyor.. fsb 400x9 yaparsan işlemci oc olur fakat ram kendi hızında çalışmış olur.. eğer fsb yi 400 den daha fazla arttırırsan bu sefer hem cpu hem de ram oc olur
-
arkadaşım çok teşekkür ederim gayet sade anlaşılır bir şekilde anlatmışsın benimde tahminim bu yönde idi çünkü aynı ramleri p4 3.00 la800 olarak kullanıyordum demekki onun fsp değeri 800 mhz çalışmak için uygundu yani doğru anladıysam işlemciye overclock yapmadan rami 800 de kullanamıyacağım demekki ama fsp 400*9 yapınca işlemci 3.6 ramlerde 800 oluyorda o zamanda sistem kilitleniyor 1 ,2 sefer deneyip açamayınca default ayarlara dönüyor gigabyt windovs üzerinde overclock yapma programı olan easy tune5 pro ile bu değerlerin çok yakınına çıkıyorum oda 1 kaç sefer düzgün çalıştıktan sonra açılışta MarkFun_Load_NT_Driver error diyor program çalışmıyor programı tekrar çalıştırınca default ayarlara dönmüş oluyor tekrar ayarlamam gerekiyor normalde overclock yapılmış ayarları hafızasına alıyor her açılışta otamatik kendisi ayarlıyor ama bazende böyle hatalar veriyor bunun için gigabyte sitesine mail attım TEKRAR TEŞEKKÜRLER
-
nası ya hocam cpu:dram oranını 5:6 yaparsan ramler 800 de çalışır hiç oc yapmadan sen yanlış bilgi vermeyelim lütfen dediğiniz doğru ama oc olmadan 800 mhz çalışmayacağı yanlış -
ah bide cpu-ram oranının 5/6 yapılacağı yeride söylesen tam süper olucak biosta bakmadığım yer kalmadı -
quote:
Orjinalden alıntı: cobi
nası ya hocam cpu:dram oranını 5:6 yaparsan ramler 800 de çalışır hiç oc yapmadan sen yanlış bilgi vermeyelim lütfen dediğiniz doğru ama oc olmadan 800 mhz çalışmayacağı yanlış
dediğini bende biliyorum ama arkadaş anakartında sadece 1:1 ayarı olduğunu söylemiş bende ona göre tavsiyede bulundum yoksa 800 e getirmek çok kolay zaten
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X