Şimdi Ara

6600K'dan 7700K'ya gecis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gigabyte z170x gaming 5 anakartim var. Noctua u12S +be quiet silent wing3 Bl066 fani aldim. 6600Kyi satip ustune biraz ekleyip ikinci el 7700Kya gecmeyi dusunuyorum. Ekran kartim hd 7850. Amd vegayi bekliyorum. Bu gecis anlamli olur mu ? Birde 7700K'da isi dalgalanmasi olayi duydum. Bu her islemcide oluyor mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Isı dalgalanması 6700K'da da var. Bence geçmek için acele etme alacağın GPU'ya göre hareket edersin 6600K gayet iyi bir işlemci.
  • ne dalgası?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

ne dalgası?

Anlik isi degisiyor islecide. Birden 60dan 80e cikiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

ne dalgası?

Anlik isi degisiyor islecide. Birden 60dan 80e cikiyor

işte orda daha fazla detaya ihtiyacım var forumdaki diğer 7700k konusunda da yazdım. 80 dediğin sıcaklık değeri işlemcinin prime veya burn test gibi testlerde gördüğü max sıcaklıktan yüksek mi değil mi? 10dakka intel burn test yaptırdığında kaça çıkıyor işlemci?
  • Ne amaçla kullanacaksın? Sadece oyun oynayacaksan değmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar3121

Ne amaçla kullanacaksın? Sadece oyun oynayacaksan değmez

Oyun genellikle. Ama sap2000 , idecad autocad felanda kullanicam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Ryzen 1700 almaniz sizin icin daha iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Ryzen 1700 almaniz sizin icin daha iyi olur

Anakarti da satmak zorundayim. Z170x gaming5 gigabytei. Onun yerine x370 de alamam.

• Hocam anakart+işlemci+soğutucu hepsini ikinci elde satıp Ryzen 1700 alın 3,7 Ghz'e OC edin keyifli keyifli kullanın. Sadece oyun olsa 7700k mantıklı da Autocad vs. de kullanıyormuşsunuz hem. Bir de 7700k çok sorunlu bir işlemci.
  • Sistemdeki psu nedir? Değiştirmenizdeki amaç nedir tam olarak? Daha yüksek bir ekran kartına yetmez düşüncesi mi? Ve ya düşük performans mı?

• Ben asla ve asla Amd-Intel karıştırılan bilgisayarların stabil çalıştığını düşünmüyorum.

Eğer mevcut ekran kartınız ile devam edecekseniz AMD işlemcilere yönelin derim.

i7-7700K şu an piyasanın en iyi tek çekirdek oyun/performans işlemcisi...

Ancak AMD bir kart ile arzuladığınız dengeli performansı yakalayamayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Sistemdeki psu nedir? Değiştirmenizdeki amaç nedir tam olarak? Daha yüksek bir ekran kartına yetmez düşüncesi mi? Ve ya düşük performans mı?

Xigmatek 750 watt psu var. Amacim oyunlarda hemde bazi programlardan yuksek performans almak.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Coffeelake işlemcileri bekleyin. 14 nanometre üretilecekler 1151 pin olma ihtimali var. Soket tipi değişirse o zaman amd mi intel mi düşünürsünüz. 6600k o zamana kadar fazlasıyla yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

Coffeelake işlemcileri bekleyin. 14 nanometre üretilecekler 1151 pin olma ihtimali var. Soket tipi değişirse o zaman amd mi intel mi düşünürsünüz. 6600k o zamana kadar fazlasıyla yeter.

Z170e uyarsa beklerim hocam. Anakart zaten baya iyi kart. Yalnizca islemci durumu degistiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vjoldin

Ben asla ve asla Amd-Intel karıştırılan bilgisayarların stabil çalıştığını düşünmüyorum.

Eğer mevcut ekran kartınız ile devam edecekseniz AMD işlemcilere yönelin derim.

i7-7700K şu an piyasanın en iyi tek çekirdek oyun/performans işlemcisi...

Ancak AMD bir kart ile arzuladığınız dengeli performansı yakalayamayabilirsiniz.

Yok öyle bir şey. AMD-AMD stabil, AMD-Nvidia yada Intel-AMD stabil değil gibi bir düşünce yapısı şu zaman da KOMEDİ.
  • Echo Sabre E kullanıcısına yanıt
    Vakt-i zamanında benim başıma gelmişti. Biraz daha kişisel bir önyargı benimki zaten... O yüzden kim sorsa, kimi görsem AMD-AMD veya Intel-Nvidia öneririm ben.

Aslına bakarsanız tek tük de olsa hala bu vaka mevcutmuş. Kendi sistemimi toplarken (Vatan'dan toplamıştım) orada yanımda sistem toplayan bir kişiden daha duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

Z170e uyarsa beklerim hocam. Anakart zaten baya iyi kart. Yalnizca islemci durumu degistiriyor.

Sanıyorum Haziran temmuz gibi çıkacak 8. nesil işlemciler z170 e uyarsa bir çok kişi 6. nesilden geçiş yapar yoksa amd'ye yönelirler intelin bunu görmesi gerek.

• Mühendislik uygulaması,statik hesaplama yapacak adamın ne işi var İntelde.
    Ryzen varken,az bütçen varsa 1700 senin için biçilmiş kaftan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

Mühendislik uygulaması,statik hesaplama yapacak adamın ne işi var İntelde.
    Ryzen varken,az bütçen varsa 1700 senin için biçilmiş kaftan.

ne işi var az çekirdekte? az çekirdek kullanabildiği için işi var. kullanmadan ezbere konuşmak kolay bugün bütün cad toollara bak çoğunda etkili kullanabildiğim en fazla 2core. o da i/o yazma kopyalama veya mesh gibi işlemleri yapmadığım sadece l.e.s. çözdüğüm anlarda. bugün hala single thread performansı olmazsa olmaz ama herkes görmezden geliyor. toplam fiyatı da karşılaştırınca 1700 sitemi yine avantajlı çıkar ama seçmek için sebep multicore performansı değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.