Şimdi Ara

657 ye tabi Memurlar Youtube/Twitch' de yayın açabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
8.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Sorum başlıkta belirttiğim gibi. Bu şekilde Youtubeden ve ya twitchden gelir elde eden var mı? Yasal bir sıkıntı doğurur mu ? Bilen arkadaşlar yorum yaparlarsa çok sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Memurlar YouTube/Twitch'te Yayın Açabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memurlar, YouTube veya Twitch gibi sosyal medya platformlarında yayın açıp açamayacakları konusu, sıkça merak edilen bir konudur.

Kanun, memurların siyasi parti veya sendika üyesi olmalarını, siyasi faaliyetlerde bulunmalarını yasaklar. Ancak sosyal medya platformlarında yayın açmak, genellikle bu yasakların kapsamına girmez.

Memurların, özel hayatlarında ve görevlerini etkilemeyecek şekilde sosyal medya kullanmaları serbesttir. Dolayısıyla, memurların YouTube veya Twitch'te hobi amaçlı yayın açmalarına genellikle izin verilir.

Ancak memurlar, yayınlarında aşağıdaki hususlara dikkat etmelidir:

• Yayınlarda siyasi veya sendikacı görüşlere yer vermemelidir.
    • Yayınlar, memurun görevini olumsuz etkileyecek şekilde mesai saatleri içinde yapılmamalıdır.
    • Yayınlarda, memurun görevine veya kurumuna zarar verebilecek bilgiler paylaşılmamalıdır.
    • Yayınlarda, devlet memuru kimliği veya unvanı kullanılarak özel çıkar sağlanmaya çalışılmamalıdır.

Ayrıca, bazı kurumlar kendi iç yönetmeliklerinde memurların sosyal medya kullanımına ilişkin ek kısıtlamalar getirebilir. Bu nedenle, memurların yayın açmadan önce kendi kurumlarının yönetmeliklerini kontrol etmeleri önerilir.

Sonuç olarak, 657 sayılı Kanun'a tabi memurlar, genellikle hobi amaçlı olarak YouTube veya Twitch'te yayın açabilir. Ancak yayınlarında yukarıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer başkası senin o platformdan kazanç elde ettiğini kanıtlarsa evet cezası var.

Normalde biri böyle bir şey yapmaz eğer sana çok gıcık olmuyorsa mesela bizim kurumda X bakım ürününü satan bir personel var. Annemin kurumunda da vardı.

• Ha bir de eğer yayın yaptığın Twitchte biri senin kurumu biliyorsa ve Twitch'den biri sana gıcık olursa (ki gıcık olmasına bile gerek yok psikopat çok zevk olsun diye bile) gibip seni şikayet edebilir. Bu üstte yazdığım mesajdan daha olası.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Eğer başkası senin o platformdan kazanç elde ettiğini kanıtlarsa evet cezası var.

Normalde biri böyle bir şey yapmaz eğer sana çok gıcık olmuyorsa mesela bizim kurumda X bakım ürününü satan bir personel var. Annemin kurumunda da vardı.

Hocam elden alışveriş yapıyorlar onda, bişey kanıtlayamazsınız ki . Bundan kazanç sağlayacak olsanız banka hesabınıza yatan bir para var, inceleme de sormazlar mı bu neyin nesi diye ?

• quote:

Ha bir de eğer yayın yaptığın Twitchte biri senin kurumu biliyorsa ve Twitch'den biri sana gıcık olursa (ki gıcık olmasına bile gerek yok psikopat çok zevk olsun diye bile) gibip seni şikayet edebilir. Bu üstte yazdığım mesajdan daha olası.

Kameradan görüntü verilmediği sürece o çok problem değil gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: YuzyuzeykenKonusanlar

Hocam elden alışveriş yapıyorlar onda, bişey kanıtlayamazsınız ki . Bundan kazanç sağlayacak olsanız banka hesabınıza yatan bir para var, inceleme de sormazlar mı bu neyin nesi diye ?

Alıntıları Göster

Yok atıyorum sen memursun bir şey satıyorsun satın alan kişi de ses kaydı açar ya da video kaydı yapabilirse yapar. İsteyen her türlü yolunu bulur. Ama evet banka hesabı daha sıkıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: YuzyuzeykenKonusanlar

Kameradan görüntü verilmediği sürece o çok problem değil gibi.

Alıntıları Göster

Evet bir de senin de dikkat etmen lazım memur olduğundan bile bahsetmemen lazım. Ama kamera açmayan kişinin de kanalı büyütmesi daha zordur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YouTube Yasağı İyi Oldu :D
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet bir de senin de dikkat etmen lazım memur olduğundan bile bahsetmemen lazım. Ama kamera açmayan kişinin de kanalı büyütmesi daha zordur.

Alıntıları Göster

Hocam çok bir beklentim yok ta olur da şansa kader işler biraz büyür, 150-200 izleyiciye ulaşabilirsem diye aklıma takılan bir soru. Abonelikten, reklam gelirlerinden insanlar para kazanıyor. Neden olmasın diye sorayım dedim.

• Banka hesabına para geliyorsa yani para kazanıyorsan yasak memuriyetten atılmaya kadar gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Banka hesabına para geliyorsa yani para kazanıyorsan yasak memuriyetten atılmaya kadar gider.

Başkasının hesap numarası ile bu işi yapan var mı onu merak ettiğim için açtım konuyu

• Twitch ve YOutube başkasının hesap numarasına yatırmıyor.

Öyle bir şey olsa millet zaten kendi hesap numarasını vermez vergiden kaçmak için başkasının numarasını verir paranın bir kısmını başkasına verir. Vergi de başkasına kalır.

• quote:

Twitch ve YOutube başkasının hesap numarasına yatırmıyor.

Öyle bir şey olsa millet zaten kendi hesap numarasını vermez vergiden kaçmak için başkasının numarasını verir paranın bir kısmını başkasına verir. Vergi de başkasına kalır.

İyi de örnek veriyorum benim adım mehmet, Ben kardeşim ahmet üzerine yapıyorum yayını para onun hesabına yatıyor. Sen benim ahmet değil de mehmet olduğumu nerden bileceksin ben söylemediğim sürece?

• Para yatırmadan önce adsense,tweetch vs gerçek kişi bilgilerini talep ediyor. Yanlış bilgi tespit ederse parayı bloke edebilir.

zaten memur iyi para alıyor böyle düzenbazlık yapmasına gerek yok elindeki işinden de olur.

çakallığa ne lüzum var

• quote:

Para yatırmadan önce adsense,tweetch vs gerçek kişi bilgilerini talep ediyor. Yanlış bilgi tespit ederse parayı bloke edebilir.

zaten memur iyi para alıyor böyle düzenbazlık yapmasına gerek yok elindeki işinden de olur.

çakallığa ne lüzum var

Bunun çakallık ile bir alakası yok ki hocam. İyi para kötü para orası tartışılır. Kişinin standartına göre farklılık gösterir. Ben oyun oynamaktan keyif alıyorum, bunu da paylaşmak istiyorum. Abone olmak isteyen, yardımcı olmak isteyen biri/birileri olur belki. Bilmediğim için açtım konuyu.

• Bak diyorum ki yayın yapmakta sıkıntı yok.

Sen paranı kardeşinin hesabına aktartırsın tamam, Biri senin memur olduğunu bilir şikayet eder.

Soruşturma açılır belki açığa alınırsın para kardeşinin hesabına bile gelse cezayı yersin.

Devlet affetmez, gereğini yapar kurtulmanın imkanı yok.

Ben söyleyim de ona göre kararını ver tanıdık hesabına para atma muhabbeti falan işlemez.

• quote:

Bak diyorum ki yayın yapmakta sıkıntı yok.

Sen paranı kardeşinin hesabına aktartırsın tamam, Biri senin memur olduğunu bilir şikayet eder.

Soruşturma açılır belki açığa alınırsın para kardeşinin hesabına bile gelse cezayı yersin.

Devlet affetmez, gereğini yapar kurtulmanın imkanı yok.

Ben söyleyim de ona göre kararını ver tanıdık hesabına para atma muhabbeti falan işlemez.

Eyvallah, yorum için teşekkürler.

• Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı:(1)
    Madde 28 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
    Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette
    bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif
    şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştirakle-
    rinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). (Ek cümle: 8/8/2011 - KHK-650/38 md.; İptal cümle:
    Anayasa Mahkemesinin 18/7/2012 tarihli ve E.: 2011/113, K.: 2012/108 sayılı Kararı ile.; (…)(1) Yeniden
    düzenleme son cümle: 2/1/2014 - 6514/9 md.) Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında
    bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine
    veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim
    kurumlarında çalışamaz.
    (Değişik ikinci fıkra: 8/8/2011 - KHK-650/38 md.; İptal ikinci fıkra: Anayasa Mahkemesinin
    18/7/2012 tarihli ve E.: 2011/113 K.: 2012/108 sayılı Kararı ile(1) ; Yeniden düzenleme: 2/1/2014 - 6514/9
    md.) Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek
    kuruluşları ve kanunla vey a Cu m h u r b a şk a n lığı ka r a r n a m esiy le kurulmuş yardım sandıklarının
    yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın
    dışındadır.(2)
    Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu du-
    rumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertkaya34

Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı:(1)
    Madde 28 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
    Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette
    bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif
    şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştirakle-
    rinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). (Ek cümle: 8/8/2011 - KHK-650/38 md.; İptal cümle:
    Anayasa Mahkemesinin 18/7/2012 tarihli ve E.: 2011/113, K.: 2012/108 sayılı Kararı ile.; (…)(1) Yeniden
    düzenleme son cümle: 2/1/2014 - 6514/9 md.) Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında
    bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine
    veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim
    kurumlarında çalışamaz.
    (Değişik ikinci fıkra: 8/8/2011 - KHK-650/38 md.; İptal ikinci fıkra: Anayasa Mahkemesinin
    18/7/2012 tarihli ve E.: 2011/113 K.: 2012/108 sayılı Kararı ile(1) ; Yeniden düzenleme: 2/1/2014 - 6514/9
    md.) Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek
    kuruluşları ve kanunla vey a Cu m h u r b a şk a n lığı ka r a r n a m esiy le kurulmuş yardım sandıklarının
    yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın
    dışındadır.(2)
    Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu du-
    rumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,

Hocam cevap için öncelikle teşekkür ederim. Bunu okumuştum ama bazı öğretmenlerin özel derslerini youtubede yayınladıklarını ve gelir elde ettiklerini okudum. Kimi Kitap yazarı öğretmenler de varmış aynı şekilde. O başka bir Statüye mi giriyor ?

• Devlet memurlarının 5580 sayılı Kanun hükümlerine uymak suretiyle özel eğitim kurumlarında ders vermeleri mümkün bulunmaktadır.

Ancak, özel öğretim kurumları dışında özel ders vermelerinin 657 sayılı Kanunun 28 inci maddesi uyarınca mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.

(Alıntıdır)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyanın maaşını alıyorsun aç gözlü herif yetmiyor mu ? dünyayı yeseniz doymazsınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.