Şimdi Ara

654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.146
Cevap
39
Favori
96.260
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bezdumda

Hocam ben havacılığa meraklı olduğum için pcyi %90 MFS 2020 için kullanıyorum ama 16gb yetmiyor. 8x2 ballistix ramleri 3733mhzde kullanıyorum fakat mfs için 32 yapmak istiyorum. 8x4 olunca 3733 çalışır mı? Olmazsa kaç mhzde kullanmalıyım. Çok performans kaybetmek istemiyorum.
    Çalışır sıkıntı yok. Ben x570 ile 4 slot b die 3200 CL14 kullanıyorum. 3733 mhz cl16 da sorunsuz. voltaj vermedim ramlere. 1.35 de kullanıyorum.Şimdi asus rog strix b550 var. Aynı ramleri 3733 CL16 da sorunsuz kullanabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Çalışır sıkıntı yok. Ben x570 ile 4 slot b die 3200 CL14 kullanıyorum. 3733 mhz cl16 da sorunsuz. voltaj vermedim ramlere. 1.35 de kullanıyorum.Şimdi asus rog strix b550 var. Aynı ramleri 3733 CL16 da sorunsuz kullanabiliyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam sizin b die ramler çalışır ama ballistix e die ramler çalışır mı bilemiyorum.
  • konu acilali 2 ay olmus basindan beri takip ediyorum fiyat 10-20 tl oynamis. ama nedense ikinci elde fiyatlar 2 katina cikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 2 Eylül 2020; 11:43:25 >
  • Bana 3200 mhz cl16 olanı 600 tl civari olan daha mantıklı geldi. Şipariş verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecnotr -- 2 Eylül 2020; 16:51:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lecnotr kullanıcısına yanıt
    Bende öyle yaptım hocam Ama Asus Rog b360h sağ olsun 2666mzh den üsütünü ayar yapamadım :)
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    GearDown ile Powerdown kapatacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

GearDown ile Powerdown kapatacaksınız
    Teşekkürler hocam deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonerhac

3800 mhz cl16 67 ns cıktı.cpu 4.05 de. benle aynı sistemde arkadasın 64.7 ns cıkmıs.sanırım cpu hızıyla alakalı. sogutucu olunca cpuya da ayar çekerim oyle denerim.crucial bellekleri sevdim.

bir de bu ayarlarda trc 60, trfc 570. ben trfc yi 559 da kullandıgımı hatırlıyorum trc yi de 58 de.acaba daha sıkılaştırılabilir mi boot etmemesinden çekiniyorum.

edit : trfc 560 yapınca ns 68.5 e cıktı 550 yapınca da boot etmedi en iyisi boyle kalmak.
    bu sağ alttaki termination ve cad_bus değerleri nereden değiştiriliyor?

birde bu cad_bu ve termnation değerlerinin latency'e etkisi var mı? çünkü ben bulamadığım için hiç değiştiremedim.

not: anakart s2h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 3 Eylül 2020; 11:54:48 >

• Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    bende msi kart var hepsi advanced dram configuration bölümünden değiştiriliyor. pek etkisi oldugunu sanmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bana yardımcı olabilecek birisi var mı? Aynı ram'den almak istiyorum kendi ramimi satıp. Team force vulcan z 2*8 3000mhz ram kullanıyorum. Anakartım asus tuf b450-plus gaming ve 2020 üretim ryzen 5 3600'üm var. Hali hazırda kullandığım ram overclock olmuyor, 3200-3600 denedim iki durumda da sistemim kapandı ve bios pili çıkararak çalıştırabildim. Şimdi kendi ramlerimi 450'ye satışa koydum ve birkaç alıcı çıktı. Benim 600tl'ye crucial 3000mhz almam ya da 650'ye 3200mhz almam ne kadar mantıklı olur? Bu anakart ile ne kadar overclock edebilirim ve performans kazancım ne kadar olur? Son olarak yaptığım tüm bunlara değer mi. Yani yapacağım 150-200tl'lik masrafa değer mi? Şimdiden teşkkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 4 Eylül 2020; 14:37:25 >
  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Ekran kartınız ne ve hangi çözünürlükte monitör kullanıyorsunuz?

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Rx 5700, 1080p'de kullanıyorum. İleride 2k 144hz'e geçmeyi düşünüyorum yeni seri kartlar ile birlikte.

150 liraya değmesine değer de, verdiğiniz emeğe ve yıpranmanıza asla değmez hocam boş verin kullanın 3000 mhz ile, frekans artırmadan dram calculator'dan zamanlamaları sıkılayın biraz gelişme olur zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

150 liraya değmesine değer de, verdiğiniz emeğe ve yıpranmanıza asla değmez hocam boş verin kullanın 3000 mhz ile, frekans artırmadan dram calculator'dan zamanlamaları sıkılayın biraz gelişme olur zaten.
    Benimde düşüncem rtx 3070 ile 4k 60fps hedeflemek ancak bu kart bile 4k 60fps'de zorlanacağından hem cpu oc ile hem de 3600-3800 arası ram hızı ile %10-13'lük bir performans artışı sağlayıp o 60fps'i garantilemekti.
    Ram'in katkısı fps yükseldikçe görülüyor o da ekran kartında kullanamadığınız potansiyel varsa.
    Yani siz çözünürlüğü yükselttikçe ram'in ve işlemcinin farkı kapanıp etkisi kalmıyor.
    Bende ryzen 2600 var 1080p'de 100 fps alıyorum sizde ise 3600 var 120 fps alıyorsunuz diyelim, çözünürlüğü 4k yaptığımızda eğer kartımız 60 fps verebilecek güçte ise ikimiz de 60 fps alırız birimiz 48 fps diğerimiz 60 değil.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Cpu'u yükünün çözünürlük arttıkça azaldığını biliyordum ancak ram'inde aynı mantıkla çalıştığını bilmiyordum. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar herkese merhabalar bu konuyu bir süredir takip ediyorum ve 32GB bir ram'e ihtiyacım var.

Şu an Ballistix 16x2 3200mhz CL16 bir kitin en düşük fiyatı 1260TL

Diğer yandan Gskill Ripjaws V 3600mhz CL18 16x2 kitin fiyatı ise 1150TL

Sizce hangisini tercih etmeliyim? OC ile Ballistix modelini CL16 3600mhz'e ayarlasam diğeriyle arasında ne kadar bir performans farkı olur? Aradaki farka değer mi?

(Bu arada Ripjaws V modelleri Samsung B Die olmasına rağmen kötü binler tercih edildiği için overclock edilmiyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pointlessaeva -- 5 Eylül 2020; 17:1:10 >
  • Ram kontrolcüsü, işlemci üzerinde olduğundan, ram hız aşırtmasının, işlemci sıcaklığını etkilediğini okudum bazı forumlarda.
    (Pek bilgim olan bir konu değil)

Sizde durum nedir? Böyle bir etkisi oldu mu?
  • Bu konuyu çok geç gördüm ve çok üzüldüm.

Gskill ripjaws 3600MHz ve CL18 sahibiyim. Bırak CL16'yı herhangi bir değişiklikte bilgisayar dahi açılmıyor. Adamlar ram'in suyunu sıkmış, ne verebilecekse adeta ona sabitlemişler ve öyle kutuya koymuşlar.

Overclockla işim olmaz diyorsanız fiyatı uygun, sıkıntısız.

Tek tesellim 1440p monitör kullandığım için, zaten ram hız aşırtma çok büyük getiri yapmayacaktı, böyle avunmaya devam.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.