Şimdi Ara

6500 yüksek cpu kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, herkese güzel bir gün dilerim,arkadaşlar konuya gelecek olursak,cpu kullanımı çok saçma bir şekilde %100'e vuruyor.Örneğin rise of tomb raider ve batman arkham knight'ta işlemci genel olarak %90-100 arası gidiyor,çok yüksek cpu kullanımı sonrası gpu kullanımıda 60 70 lere düşüyor yüzde olarak.Sıcaklık değerleri çok normal 60 dereceyi geçmiyor.i5 6400 vardı sonra darboğaz diye düşündüm ve 6500 ile değiştirdim ancak sorun hala devam ediyor,enteresan tarafı ayarlar ister ultrada olsun ister lowda sonuç ayni.Yani darboğazi eledim ister istemez 6500 yapmaz yani.Örnegin bazı kullanıcılar aynı sistemle stabil cpu kullanımına sahipler aynı şekilde aynı işlemci ve farklı gpularla, öteyandan benimle aynı sorunu yaşayan kullanıclar da var.Mesela Gta V'te boyle bir sıkıntı yok.Yada Witcherda settlement yani şehir yapılarına girincede bu spikelar oluyor fps droplanıyor vs.Yabancı site ve forumlarda resmen Atatürk zamanına kadar gittim ancak bir çözümü bulamadım,benim gibi bu sorunu yaşayan bir çok kullanıcı gibi.
    Sistemim;
    gtx 1060, vs550 psu , ddr4 8gb ram.Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim şimdiden ilginiz için







  • Elinizde var ise ekran görüntüsü atar mısınız buraya ? Ayrıca çok küçük bir ihtimal de olsa o elinizde ki PSU zaman zaman sıkıntı çıkarıyor olabilir size. Kasa markanız nedir ? Sistemde toplam kaç fan var, SSD disk kullanıyor musunuz ? İşlemci fanınız nedir, sıcaklık değerlerini de bir ekran görüntüsü atarsanız, kısa sürede çok daha net cevaplar verirler burada size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  6500 yüksek cpu kullanımı
     6500 yüksek cpu kullanımı
     6500 yüksek cpu kullanımı

    Hocam kasa corsair spec 2, sistemde işlemci harici önde içeri alan arkada da egzos fan var.Sdd evo 750 samsung,İşlemci fanı stok fan,sıcaklık değerlerine bakarsanız zaten termal bir durum olmadğını anlarsınız hocam.




  • Burda dsr'ı 4k'da gpu kullanımını maxlamak için uyguladım.Gpu %100 ancak cpu hala %100


     6500 yüksek cpu kullanımı
  • Arka planda çalışan bir uygulama açık olabilir mi veya antivirüs tarzı birşey?
  • Hocam yeni formatladım antivir hayatımda kullanmadım arka plan kullanımı ise bir şey yok olağan dışı
  • Bir taraftan görev yöneticisini açıp bakarsan işlemciyi kullanan program hangisi bulabilirsin. Belki oyundan kaynaklı bir optimasyon problemidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afkazankayaa

    Hocam yeni formatladım antivir hayatımda kullanmadım arka plan kullanımı ise bir şey yok olağan dışı

    Zaten en büyük hatayı da burada yapıyorsunuz... " Hayatımda kullanmadım..." derken utanmasanız övüneceksiniz yaptığınız ile... Ben demiyorum ki anti-virüs kullanmadığınız için oluyor bunlar ama siz resmen önlem almıyorsunuz. Yani misal GTX1060 almışsınız, dünyanın parasını verip ekran kartı alıyorsunuz ama altı üstü 50-60 lira verip bir tane anti-virüs programı da alın bir zahmet... Ha bütün derdimiz bu mu bizim, hayır tabii ki ama ben böyle inatla anti-virüs kullanmayan insanları gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Her neyse kullanmamakta ısrar ediyorsanız başınıza geleceklerin sorumluluğunu da alıyorsunuz demektir...

    Sorununuza gelince stok fan kullanmanıza rağmen sıcaklıklar normal ama kullanım %100 gözüküyor. Benzer bir durum bana Tom Clancy's Division'da olmuştu, çıkarılan bir patch sonrası daha önce %35-40'larda gezinen işlemci kullanımı %80-85'lere ulaşıyordu. Peki siz Batman: Arkham Knight'ı ne zaman başladınız oynamaya, daha önce böyle bir şey farkettiniz mi ? Yani şundan bahsediyorum, bu işlemciyi ne zamandır kullanıyorsunuz ? Farzedelim upgrade yapmadan önceki donanımınız ile Arkham Knight oynadığınızda böyle bir sorun varmıydı ? Ya da oyuna yakın zamanda çıkan bir patch'de buna sebep olabilir, yani ihtimal dahilinde.

    Daha önce yorumumda da yazmıştım, sakın yanlış anlamayın, sorun var ya da yok, hali hazır da kullandığınız PSU'dan daha güçlü bir PSU ile sistemi tekrar bir test etseniz, en azından bunu da yapmadık dememek için söylüyorum. Ben demiyorum ki sıkıntı PSU'da ama bunu bir deneyin. Çünkü bir arkadaşım 1 sene kadar önce sistem toplayıp PSU'yu tam sınırda almıştı, ardından 500W yerine 650W bir PSU alıp limiti biraz yükseltince sıkıntıları düzeldi. Her ne kadar sahip olduğunuz 500W PSU o elinizdeki sisteme yetecek olsa da +12V kanalından size verdiği güç ve akım çok önemli. Çünkü PC bileşenlerinin %90'ı 12V kanalını kullanır. Dediğim gibi ben sorun PSU'nuzdadır demiyorum ama bunu denemeden anlayamazsınız. Ha takarsınız 650W bir güç kaynağı sıkıntı devam ediyorsa tamam PSU'yu da böylece denemiş olduk dersiniz.

    Bunların yanında işlemci sıcaklığınızda bir sıkıntı gözükmüyor yani en azından attığınız Batman: Arkham Knight için söylüyorum, sadece kullanım tavan yapmış durumda. Maddi durumunuzu bilemem tabii ama stok fan yerine çok pahalı olmayan ama stok fandan çok daha faydalı ve uzun ömürlü bir soğutucu almanızı tavsiye ederim.

    En başta bahsettiğim konuya döneyim. Siz bir anti-virüs programı ile komple sistemi baştan sona bir taratın. Bunun yanında Malwarebytes ile de bir taratma işlemi yapın, buna CCleaner'ı da dahil edin. Bir de CTRL + ALT + DELETE yaptığınızda o anda işlemci ve bellek kullanımı ne durumda onların da bir ekran görüntüsünü buraya atın, hatta sistemin boştaki sıcaklıklarının olduğu ekran görüntüsünü de atın, hep beraber çözümlemeye çalışalım.

    Biliyorum bazı şeyler insana mantıksız gelebiliyor ama en beklemediğiniz yerden yiyorsunuz golü bu donanım işlerinde. Denemeden asla anlayamayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 5 Ağustos 2016; 17:07:42 >




  • Hocam ilgin ve uzun uzun yazdığın yorum için teşekkür ederim.İki gün önce win 7 kullanıyordum dx12'nin işlemciye binen yükü azda olsa azaltığını birkaç yerde okuduğum için win 10'a geçeyim dedim.Daga dün gece kurduğum bir os'ye sahip olduğum için işin virüs kısmını elemiştim yoksa gayet haklısınız ben genel olarak çokta iyi bir sisteme sahip olmadım ömrüm boyunca kendisini anca açan bir pcye yüklenen antivirler ne kadar zorluyor siz biliyorsunuz.Sistemi daha iki hafta olmadı toplayalı.Oyunuda ilk kez oynuyorum dediğiniz gibi yama sıkıntısıda olablir ancak biosta dolanırken turbo boost teknolojisinin n/a olduğunu gördüm tahminim aktif edebiliyordum ama hala n/a gözüküyordu,ancak kabul etmiyordu anakart.Biosu güncelledim pili falan çıkarttım sonrasında şuan turbo boost aktif,hatta cpu yükü %80-90 lara kadar indi şimdiki denememde ancak youtubta izledğim kullanıcıların ki kadar stabil değil tabiki.Psu olarak elimde hiçbir alternatifim yok malesef,ben ram sıkıntısı olablilr diye düşündüm ancak anakartta ramda 2133 mhz dd4 olaral çalışıyor.Yada cuda tabanlı driver sıkıntısı varmış şuan çoğu 1000 serisi gtx kullanıcılarında,latency oluyormuş ve tam yükte kullanamıyorlarmış gpularını.Bende ona bel bağladım çünkü epey pahalıya mal oldu bana bu sistem ve sigara paramıda gittim 6400ten 6500e yatırdım ancak durum yine ayni,tekrardan teşekkür ederim,ha bu arada tek bir kelimenizi yanlış anlamadım içiniz rahat olsun :)




  • hocam dediğim gibi kullanımın hepsini bu yapıyor baktığımda ama bir anda düştüğü için alt tab yapar yapmaz pek stabil olmuyor yüzdeler.
  •  6500 yüksek cpu kullanımı
     6500 yüksek cpu kullanımı
     6500 yüksek cpu kullanımı

    bunlarda herşey ultra msaa'da nfs değerleri gayet normal değerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afkazankayaa -- 5 Ağustos 2016; 19:12:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.