Arkadaşlar yeni evleneceğim ve elimde beyaz eşya ve fırın için maximum 6500 TL param var. İhtiyacım olan ürünler ;
Bulaşık Makinası Çamaşır Makinası Buzdolabı Ankastre Fırın & Ocak davlunbaz var ev aldım mutfakta davlunbaz olacak sıfır ama markası belli degil :) Oyuzden davlunbazda olabilir.Fakat önceliği yoktur.
Tavsiyerlerinizi bekliyorum.Gönlümden Samsung marka beyaz eşyalar geçiyor fakat nişanlımda bosch ürün alalım iyi markadır diyor.Boschların motorları vesaire Tr de üretiliyor diye biliyorum artık.Bu konuda gerçekten bilgili arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun.Teknik hiç bir bilgimiz yok.Ve ayrıca Mümkün olduğunca az enerji harcarsa çok memnun olurum.A+ A++ hangisi en az tüketim yapıyor ve eskiden hitap edildiği gibi dayanıklı tüketim malzemesi sınıfına uysun istiyorum :) artık kalmadı böyle eşyalar.
Şİmdi niye kimse yazmamış o sinirimi bozuyor :) Herkese yardımcı olmuşlar bana neden olmuyorlar
arkadaşlar ben; beyaz eşya için bir mağazaya girip sadece bir markanın iyisiyle kötüsüyle bütün ürünlerini almaya karşıyım. BULAŞIK MAKİNESİ tercihim: bosch-siemens-profilo dur. tercihen,58M82. (6 proğramlı beko dan ağzım yandı). KURUTMA MAKİNESİ tercihim :ISI POMPALI A%50, bosch 86561. (kullanıyorum memnunum.) ÇAMAŞIR MAKİNESİ tercihim:İNVERTER MOTOR 7 kg ise; 1200 devir AEG protex 75270FL. (arçelik 4120f den ağzım yandı.) 8 kg ise; 1400 devir(kurutma makinesi için gerekli) bosch WAS 28764. veya AEG protexplus 87480FL.
BUZDOLABI: Vestel nt 465 hg 8 yıldır kullanıyorum. 620 kw elektrik tüketimini görmezden gelirsem genel manada memnundum. yeni yeni arıza vermeye başladı. yeni buzdolabı için araştırma yapıyorum. (R600 gaz olmalı.) samsung un sadece çift fanlı çift soğutuculu 82 cm lik buzdolaplarını gözüme kestirdim, RL62ZBSW, RL62ZBPN, RF67VBPN (en aklıma yatan) HERNEKADAR çamaşır ve bulaşık makinelerim arçlk-beko dan memnun olmasamda çevremdeki bütün arçelik beko buzdolabı kullanıcısı arkadaşlarımın memnuniyeti üzerine arçelik beko grundig buzdolaplarına da bakıyorum. fakat fiyatları çok pahalı. arçelik2485CEI, 2398CNI,5797NHI, grundig GKNE 4780 I. VESTEL Vestel BZA-XXL 3405 GE. Akrabam da var, çok memnun, fakat dondurucu biraz dahabüyük olabilirdi. SHARP PT69 modeli: artık yıllandı diye düşünüyorum, YENİ R600 GAZ YERİNE ESKİ TİP R134 GAZ KULLANIYOR. dolayısıyla sesli 44 db. 39-40-42 db lik buzdolapları varken. bir mağaza da T69 modelini inceledim iç hacmi çok geniş fakat plastik kalitesi vs kalitesiz geldi. servis konusunda da tereddütlerim var. ELEKTRİK SÜPÜRGESİ: samsung SC8581 kullanıyorum 5 yıldır, memnunum. veya samsung SC9580. ÇAY MAKİNESİ: beko 2110 inox çelik .5-6 yıldır evde kullanıyorum, memnunum. arzum AR310 klasik çaycı çelik. iş yerinde kullanıyoruz memnunuz. arzum AR367 de tercih edilebilir. DÜDÜKLÜ TENCERE: FİSSLER 4.5lt kullanıyorum, memnunum. FIRIN: bosch un yarı ankastre dedikleri en pahalı modeli var, ocak kısmından memnunuz, fırın kısmı hayal kırıklığına uğrattı. MİKRODALGA: MD10838 MİCROMAXX kullanıyorum memnunum. pizza fonksiyonu da çok kullanışlı. KATI MEYVE SIKACAĞI: en az 700-800W olmalı. Philips Hr 1861 Alu Katı Meyve Sıkacağı kullanıyorum memnunum.
Dostum bugün bir avmde bosch bayisindeydim adam gibi pazarlık etmeden fiyat aldım 6920tl dedi ama bu fiyat çok aşağı iner istersen bir göz at