Şimdi Ara

Bayramda %30 indirimi göz önüne alarak (2400-2500 TL) sistem tavsiyesi yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bayramda vatancomputerin %30 indirim yapma olasılığını göz önüne alarak 2400-2500 TL arası bir sistem toplamayı düşünüyorum. İşletim sistemi olarak intele uygun toplarsanız sevinirim yardımlarınız için teşekkürler

Kasa olarak : http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/xigmatek-ccm-38cww-e71-assasin-black-edition-tauro-80plus-700w-midt-atx-pencereli-beyaz-kasa/productdetails.aspx?I_ID=67828 bunu düşünüyorum, önerilerinizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtuemox -- 2 Ağustos 2013; 11:13:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: virtuemox

Merhaba arkadaşlar;

Bayramda vatancomputerin %30 indirim yapma olasılığını göz önüne alarak 2400-2500 TL arası bir sistem toplamayı düşünüyorum. Monitör fiyata dahil olucak, işletim sistemi olarak intele uygun toplarsanız sevinirim yardımlarınız için teşekkürler

Kasa olarak : http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/xigmatek-ccm-38cww-e71-assasin-black-edition-tauro-80plus-700w-midt-atx-pencereli-beyaz-kasa/productdetails.aspx?I_ID=67828 bunu düşünüyorum, önerilerinizi bekliyorum.

Kasa guzel gibi duruyor , gittim şu küçücük kasayi aldim ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• nasıl ya haf 912 küçükmü dostum
  • içini doldurmada da yardımcı olursanız iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: solomon159

nasıl ya haf 912 küçükmü dostum

400r alicaktim , oemci arkadas onerdi o yuzden aldim . Gercekten cok kucuk kasa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • virtuemox V kullanıcısına yanıt
    Anakart
    MSI
    Z87-G45 GAMING 366

İşlemci
    Core i5 4670K 542

Ram=
    GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 173

ZOTAC
    GTX660 GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı 440

HDD=
    SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 144

DRW=
    ASUS
    DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI 51 tl

KASA
    XIGMATEK ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ BEYAZ KASA = 318 tl

monitör
    PHILIPS 21.5" 227E4LHAB/00 334

TOPLAM = 2368
  • ben kendi araştırdığım sistemi öneriyorum. kendim de toplayacağım belki bir iki değişiklikten sonra....

Core i5 3570K Soket 1155 3,4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci ----------------------------------------------------- 483 tl
    SAPPHIRE HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI-------------------------------------- 526 tl
    GIGABYTE GA-Z77X-UD3H INTEL Z77 SOKET 1155 DDR3 2666MHZ(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART--------------- 361 tl
    GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM------------------------------------------ 173 tl
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA ------------------------------------------ 392 tl
    CORSAIR 120GB FORCE 3 GT SERISI SATA 3.0 SSD (555MB OKUMA / 515MB YAZMA)------------------------------ 296 tl
    LOGITECH G105 GAMING KEYBOARD - TR LAYOUT --------------------------------------------------------------- 96 tl

bu haliyle 2327tl...

1-anakart araştırmalarıma devam ediyorum, biraz daha kısabilirim belki ama o.c. kapasitesi güzel olan bir kart olacak.
    2-xigmatek kasa da güzelmiş, kasa biraz da zevk meselesi... gidip görmek, içine sineni almak lazım. yerinde görmek daha sağlıklı olur kasayı...
    3-ben hdd eklemedim, kendimde var 1 tb... SSD ekledim, bence eklenmesi lazım.
    4-monitör yok benim sistemde, led e bağlayıp kullanmayı düşünüyorum, dev ekranda full hd oyun keyfi... onu da eklersen 2500 ü biraz geçebilir yukardaki ama anakarttan kısıp yine aşağı çekebilirsin.

saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sistem öneriniz için teşekkürler, monitörü çıkarıp ekran kartına takviye yapsak ne önerirsin ?
  • rasheem kullanıcısına yanıt
    ilgiiniz için teşekkürler, benim düşündüğüm kart http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z87-g45-gaming-z87-g45-gaming-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhz(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66519 ssd ve g105 gaming keyboarddan aklımda yok açıkcası 1150 soket daha ileriye dönük diyorlar
  • quote:

Öncelikle sistem öneriniz için teşekkürler, monitörü çıkarıp ekran kartına takviye yapsak ne önerirsin ?

ZOTAC
    GTX760 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart = 738 tl
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    sağol, düşündüğüm bir ekran kartıydı.
  • quote:

sağol, düşündüğüm bir ekran kartıydı.

zotac ları pek tavsiye etmiyorlar, soğutma performansı ile alakalı olarak...

paran çoksa asus tabii ki önde, directCU II ile...

ama ona yakın soğutma performansı ile sapphire de tutuluyor...

sen bilirsin yine de ama zotac alacaksan ve o.c. da düşünüyorsan zotac'ı iki kere düşün...
    Zotac larda Sogutma performansı onusunda herhangi bir sıkıntı yoktur... Asus un DirectCU II sogutma teknolojisi diğer kartlardan %20 daha fazla serinlik sağlar...

Ama dediğim gibi Soğutma sorunu yoktur gayet serin çalışır...
  • quote:

ilgiiniz için teşekkürler, benim düşündüğüm kart http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z87-g45-gaming-z87-g45-gaming-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhz(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66519 ssd ve g105 gaming keyboarddan aklımda yok açıkcası 1150 soket daha ileriye dönük diyorlar

g105 tercih meselesi tabii, klavyen varsa memnunsan gerek yok...

SSD konusunda aklında yoksa da bi araştır en azından. sistem açılış hızlarını, program açılış hızlarını, genel olarak sistemin hız performansını... 2500 lira verip yarım saat bilgisayarın açılmasını beklemek var :)

1150 soket ben de düşünebilirim. sadece şuan fiyat farkını hakeden bir ciddi bi performans artışı yok.. ama ben de değiştirebilirim onu haklısın... gerçi 1150 soket de alsam çok değiştirmeyi düşünmüyorum işlemciyi bir süre... 3570k nın en büyük avantajı çarpan kilidinin açık olması ve o.c. nin kolaylıkla yapılabilmesi... 5 ghz ler yakalanabiliyormuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Zotac larda Sogutma performansı onusunda herhangi bir sıkıntı yoktur... Asus un DirectCU II sogutma teknolojisi diğer kartlardan %20 daha fazla serinlik sağlar...

Ama dediğim gibi Soğutma sorunu yoktur gayet serin çalışır...

bunu bi araştırmak lazım hocam...

çeşitli oyunlarda veya uygulamalarda, boşta iken ve yük altında iken, stok haliyle ve overclocklu haliyle...

her bir kart kaç dereceleri görüyor (diğer tüm koşullar aynı tutulmak kaydıyla), bunu bi araştırmak lazım. ben de bakmadım henüz detaylı... yurtdışı performans sitelerini kurcalamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasheem -- 29 Temmuz 2013; 10:41:52 >
    evet ssdleri araştırdım fakat şimdilik gerek yok diye düşündüm ekran kartına biraz fazla önem veriyorum 350 tl ona vermek yerine ekran kartına eklerim mantığıyla yola çıktım, açıkcası oc yapmayı düşünmüyorum
    Açılışı yarım saat beklemek diye birşey söz konusu değil. karşılaştırmalı video buyrun arada 20 saniye civarında bir fark vardır bunun için SSD ye heleki bu fiyatlarla sırf sistem daha hızlı açılsın diye para vermeyi açıkcası ben önermiyorum...

http://www.dailymotion.com/video/xqvpb8_klasik-hdd-ve-ssd-ile-windows-7-acilis-hizi-karsilastirma_tech

Ivy Bridge 1155 soket işlemci ile HAswell 1150 soket aynı model işlemciler arasında 50-60 lira fark varken eski nesil işlemci almak bence mantıklı değildir...

Diğer yandan bahsettiğiniz 3570K @5Ghz olayı ise hiç kolay bir işlem değildir. 5Ghz? de stabil kullanamk oldukça zor dur...

quote:

Orijinalden alıntı: rasheem

çeşitli oyunlarda veya uygulamalarda, boşta iken ve yük altında iken, stok haliyle ve overclocklu haliyle...

her bir kart kaç dereceleri görüyor (diğer tüm koşullar aynı tutulmak kaydıyla), bunu bi araştırmak lazım. ben de bakmadım henüz detaylı... yurtdışı performans sitelerini kurcalamak lazım.

Ben araştırdım ve bunları söylüyorum araştırmadan öneri yapmam lütfen sizde araştırmadan sadece duyumlar ile önerilerde bulunmayınız....

• quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Açılışı yarım saat beklemek diye birşey söz konusu değil. karşılaştırmalı video buyrun arada 20 saniye civarında bir fark vardır bunun için SSD ye heleki bu fiyatlarla sırf sistem daha hızlı açılsın diye para vermeyi açıkcası ben önermiyorum...

http://www.dailymotion.com/video/xqvpb8_klasik-hdd-ve-ssd-ile-windows-7-acilis-hizi-karsilastirma_tech

Ivy Bridge 1155 soket işlemci ile HAswell 1150 soket aynı model işlemciler arasında 50-60 lira fark varken eski nesil işlemci almak bence mantıklı değildir...

Diğer yandan bahsettiğiniz 3570K @5Ghz olayı ise hiç kolay bir işlem değildir. 5Ghz? de stabil kullanamk oldukça zor dur...

quote:

Orijinalden alıntı: rasheem

Ben araştırdım ve bunları söylüyorum araştırmadan öneri yapmam lütfen sizde araştırmadan sadece duyumlar ile önerilerde bulunmayınız....

SSD nin avantajı sadece açılışta değil ki... o zaman ne gerek var dediğiniz gibi... program açılışlarında, oyun açılışlarında, genel olarak yani... yoksa oyun içi fps ye bi katkısı olmaz... katkısı hdd ile işin olduğunda disk okuma yazma hızlarındaki performans...

işlemci dediğiniz gibi fiyat farkı az... eski nesille yeni nesil arasında devrim sayılacak bi performans farkı yok mesele biraz o.. ama haklısınız 50-60 fazla verilip yeni seri alınabilir.

sizin araştırmalarınız sonucu paylaşacağınız tablo, grafik, kaynak, link varsa bunları paylaşırsanız daha doyurucu olur benim açımdan. zotacların ısınma problemi yok derseniz bu biraz havada kalıyor.

• quote:

evet ssdleri araştırdım fakat şimdilik gerek yok diye düşündüm ekran kartına biraz fazla önem veriyorum 350 tl ona vermek yerine ekran kartına eklerim mantığıyla yola çıktım, açıkcası oc yapmayı düşünmüyorum

542 TL INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    264 TL MSI Z87M-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
    149 TL Kingston HyperX 8GB 1600Mhz DDR3 CL9 Bellek TEK MODÜL
    200 TL SEAGATE 2TB ST2000DM001 7200 NCQ SATA3 64MB 6GB/s
    663 TL ZOTAC GTX760 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart
    234 TL SILVERSTONE Redline RL01 (SST-RL01B-750) 750W USB Ses Siyah Kasa
    533 TL PHILIPS 273E3LSB/01 27" 1920x1080 3.5ms Full HD Siyah LED Monitör

Toplamda 2585 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 29 Temmuz 2013; 11:15:56 >

SSd nin avatntajı hızlı okuma ve yazma. GEnel artısı hızlı pc acılması oyun ve program beklme sürelerinde kısalma... VE ben bunun için verilecek parayı hele ki bu bütçede israf olarak nitelendiriyorum... Normal pc açılırken yarım saat beklersiniz diye bir iddada bulunan sizdiniz...

Ayrıca yine ZOTAC ısınıyor iddasında bulunanda sissiniz kulakdan dolma bilgiyle gelip bu söylenmez... Bu iddaayı ortaya atan siz iseniz bunu göstermesi gereknde sizssiniz... BEnim sizi ikna etme gibi bir yükümlülüğüm yok. Forumu biraz araştırırsanız bu konularda yapılmış bir çok detaylı kullanıcı ve şirket araştırması bulursunuz...

Hiç bişey bilmiyorsanız elinizin altında internet var acıp bakarsınız. sadece duydugunuz bişeyi YA bundada ŞU oluyomuş şeklinde gelip söyemek sonrada olmadıgına dair kanıt istemek Mantıksızlıgın hat safhasıdız. Birini KAtil olmakla sucluyorsunuz adam da diyorki ben katil değilim e ispatla ozaman katil olmadıgını demek suan sizin yaptıgınız.... Bir suçlamanız varsa onu ispat etmek suclamayı yapanın görevidir...

eğer bu konular hakkında bilgilenmek istiyorsanız ozaman sizde bir konu açın gerekli şeyleri rda tartışalım başka birisiniz tavsiye konsunda kirliilk yaratıyoruz şuan sadece...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.