Şimdi Ara

65 YAŞ ÜSTÜNE TOPLU TAŞIMA BEDAVA OLMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce de çok saçma bir uygulama değil mi? Sırf bedava diye ekmek almak için ilk duraktan son durağa gidip ekmek alıp gelenler var. Tamam indirimli olsun hadi günde 2 kez ücretsiz bassinlar ona lafım yok da sırf ücretsiz diye yaşlılar ankara turu yapıyor biz metrolara binemiyoruz kalabalıktan, akşam kütüphaneden çıkıyoruz yorgun argın saat 9da 10 da tur yapan yaşlılara yer veriyoruz.

Öğrenciye ise indirimli ayağına 2 lira toplu taşıma. 2 lira ucuz bir fiyat değil ankara için. En pahalı şehir istanbulda bile öğrencilere daha ucuz toplu taşıma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yaşlıya ücretsizin dünyada da kabul gören uygulama olmasının sebebi emeklilik sosyal yardımı yani çalışırken yeterli birikimi yapamamış olanlara toplu taşıma gibi temel ihtiyaçlar bir hak olarak veriliyor bir nevi dengeyi emekli maaşını artırarak sağlamak yerine para üstünü sakız olarak veriyor devlet
  • 65 yasinda ki bir insan ile 19-20 yasinda bir insanin vucudu ayni calismiyor. bunu da hesap etmek lazim. ne olursa olsun, ne kadar binerse binsin bedava kalmali.

• yaşlıya ücretsizin dünyada da kabul gören uygulama olmasının sebebi emeklilik sosyal yardımı yani çalışırken yeterli birikimi yapamamış olanlara toplu taşıma gibi temel ihtiyaçlar bir hak olarak veriliyor bir nevi dengeyi emekli maaşını artırarak sağlamak yerine para üstünü sakız olarak veriyor devlet
  • en genci 65 yaşında, bırak ekmek almaya ilk duraktan son durağa gidip bu küçük şey mutlu ediyorsa karışma, yer vermenin lafını yapıyorsan verme, aksam 9' a kadar kütüphanede ders çalışıyorsan oturarak çalıyorsun ayakta dur, yürü biraz kafan açılsın.
  • Emekliler yürümek yerine oturmayı tercih ediyorlar buda sistemin işine geliyor yoksa uzun yaşayıp emekli maaşını fazla alırlar😎

• ulan zaten çalış çalış borç öde ömür bitiyor,
    kalkıp emekli oluyorsun 5 sene sonra ölüyorsun
    bırak adamlar otobüsün keyfini çıkarsın.
  • vay arkadas... adam senden nerdeyse 40 yaş buyuk yere verecen tabıkıde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emeklilik maaşı 1500 lira. ücretsiz olması doğru bişey
  • Neden ücretsiz demek nasıl bir mantık hiç anlayamıyorum neden bizede ücretsiz değil demek yerine ve bu doğrultuda öğrenciyede ücretsiz olması için çabalamak yerine neden ücretli yapılmıyor diyenler var.

• o zaman emeklilik sistemi de olmasın, sgk bağkur falan kesilmesin kimseden. aylık 600-700 lira sigortaya para ödeniyor en az.
  • Bence de bunun sınırı olmalı.Mesela günde 3 kereden fazla bedava binemesinler.Bunun gibi.Amacım hizmeti engellemek değil fakat bedava diye arkadaşın dediği gibi sabahtan akşama oturup geziyorlar.Boşyere yer işgal ediyorlar.

• ulkede dusunecek ve düzeltecek o kadar sey varken buna takilma

• haftasonu ve tatil günleri ücretsiz olması mantıklı ve vicdani,, full ücretsiz olması tamamen rasyonel olmayan populist ve oy avcılığına yönelik bir uygulama

• Ben yer vermiyorum şahsen.

Evet yaşlılar bu ayrıcalığı suistimal ediyor.

İşe eve yetişecek olan bir takım engellerle karşılaşabiliyor.

Konuyu siyasete çekmeyeyim diyorum ama hükümetin de en çok oy topladığı kesim bu neden bu ayrıcalıklar veriliyor tahmin etmek zor değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kshmrmusic

quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

Ben yer vermiyorum şahsen.

Evet yaşlılar bu ayrıcalığı suistimal ediyor.

İşe eve yetişecek olan bir takım engellerle karşılaşabiliyor.

Konuyu siyasete çekmeyeyim diyorum ama hükümetin de en çok oy topladığı kesim bu neden bu ayrıcalıklar veriliyor tahmin etmek zor değil.

Yaşlanınca da sana yer vermezler zor durumda kalınca ağlarsın.

Adam yer vermek zorunda değil zaten.

Ben de acitasyon yapıp millete laf çarpan biri değilim yer kapmak için.

Zor durumda kalırsam imana sarılıp yalvaracağım Allah var, ağlamam.

• Çok doğru bir uygulama. Buna benzer uygulamalar artmalı. Kimse ağlamasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.