Şimdi Ara

65-68bin TL bütçe bilgisayar toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinerji sitesi üzerinden yaptığım bu toplama bilgisayar için değiştirilebilir olarak gördüğünüz şeyler var mıdır acaba? AMD seçmek yerine INTEL gitmemin sebebi yakın bir zamanda CPU değiştirmeyecek olmamdan kaynaklı. RX 9070XT seçimim fiyat açısından RTX5070 ve RX 9070 ile aynı fiyatlarda olmasından dolayı. PSU olarak beni üzmeyecek bir seçim yapmaya çalıştım ve PSU TIER LIST şemasından yardım aldım, kasa olarak hoşuma giden bir markanın kasasını seçtim. Soğutmamın iyi olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ram:CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8 2400 MHZ Case:NZXT S340 ELITE

HDD: WD 1 TB SSD: James Donkey JD240 LE

CPU Cooler: bequiet! pure rock slim PSU:CORSAIR CX550M

• Sistemde tek duzgun yer ekran karti.Diger parcalar olmamis.
    ille de intel dersen daha duzgun biseyler bakariz(senin kombinde o islemciye o anakart ve sogutma yetersiz kalir)

64.466 tl
    www.incehesap.com
    Phantom Storm | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | Powercolor RX 9070 XT 16 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/phantom-storm-tavsiye-sistem-fiyati-81929/?hsu=2459405,2600738,2363498,2363702,2399504,2606213,2392321

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 1 Ekim 2025; 21:26:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Reasonable Doubt kullanıcısına yanıt

r7 7700 seçmeyi düşünmemiştim. i5 14600k seçme sebebim CPU'yu en az 5-6 sene içerisinde değiştirmeyecek olmamdı. Kazandığım performansa karşılık harcadığım paraya baktığım zaman r5 7600 ya da r7 7700 seçmek mantıksız gelmişti. Şu an i5 14600k ve r5 7600/9600 karşılaştırmalarına bakıyorum. Colorful marka anakart seçmek istemiyorum, araştırmasını yaptığımda çok büyük bir sorun çıkartmayacak olsa da önerilen bir marka olmadığını gördüm.

Ekran kartında seçtiğini "reaper" modeli POWERCOLOR markasının eskiden "fighter" isimli modelinin yeniden isim verilmiş hali diye gördüm, markanın modelleri arasında alt model olarak gözüküyor ve ısı/fps/ses değerleri açısından da düşük kalan bir model. Bellek olarak bilmediğim bir markadan gitme taraftarı değilim her ne kadar "Team Force" markası da çok bilindik olmasa da fiyat performans ve önceden gördüğüm hazır toplama sistemlerde kullanımlarından baş ağrıtmayacağını düşündüğüm bir model.

Ssd açısından ekte görüldüğü gibi chatgpt yardımıyla çıkarttığım sonuçlar. Fiyat kısma açısından belki Kioxia markasını seçebilirim. (ikisinin de küçük kronik sorunları olduğu da yazıyor)

Önerdiğiniz PSU'lu kasa için ise, kasanın tasarımını beğenmemiş olmamın yanında içerisinde bulunan PSU benim paylaştığım sistem ile yakın bir sıralamada olsa da geçemiyor, bknz.

Son olarak da işlemci soğutucu, ikimizin de soğutucu seçimi 4 borulu soğutucu olarak geçiyor. Bu yüzden marka adını daha çok bildiğim bir markayı seçmekten yanayım.

Bu bahsettiklerimi göz önünde bulundurarak paylaşmış olduğum sistemde tek düzgün yerin ekran kartı olup olmadığına bir daha bakarsanız sevinirim.

Anakart konusunda başka bir seri anakart seçersem fiyat 2000 TL kadar artacağı için seçemedim :( aradaki 800 mhz farkı da fps bazına vurduğum zaman çok da önemsemedim. Overclock yapmayacağım için de başka bir anakart bakmadım ama biraz daha inceleyeceğim.

Soğutma konusunda chatgpt yardımı ile böyle bir sonuç aldım, ak400'ün de yüksek yüklerde yeterli olmayacağını biliyorum ancak sizden de daha iyi bir sonuç alamadığım için bir başka fikir bekliyorum

• LoliconOtaku kullanıcısına yanıt
    Ryzen 7700 icin o sogutucu yetiyor diye onu sectim cift kulenin en iyisi fiyat olarak peerless assasin veya phantom spirit modelleridir ama gaming.gen harici sitede yok onlar,chatgpt ye sorarak da pc toplanmaz katalog verileriyle bos analiz yapiyor kafanizi karistirir anca.
    Ben sistemi ornek attim komple aynisini almak zorunda degilsiniz ozellestirme secenegi var tek yerden attiginiz icin ona gore oneri yaptim tek tek toplayabilirim derseniz ona gore oneri yapilir, sectigin parcalarda bisey yok parcadan kismissin butce yetsin diye 14600k icin, 1-2 markayada gereksiz para vermissin bu corsair-msi diye.Kartlarin testine bak cok bi farklari yok hepsi alinir fiyati uygun olduktan sonra(sicakliklar benzer,fps 3-5 fps oynar anca)Her forumda patriot f/p olarak onerilir kullanilir hic mi gormedin.
    Ramde dusuk gecikme tercih edin chatgpt demedi mi bunu size,diger turlu 7000-8000 mhz olursa ram tercih edilir.

Psu tier list,kasaya bisey demem zevk isi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 1 Ekim 2025; 22:27:51 >

Chatgpt'ye özet çıkarması için yazıyorum, kendi başıma yeterince bilgim olduğu için farkında olmadıklarımı bana özetlemesi dediğiniz aksine kafamı rahatlatıyor. Bahsettiğiniz linkten zaten bakma kapasitesine sahibim ve bakıp da bu PSU'yu seçtim. Fiyat karşılaştırması olarak birkaç siteye baktım ve sinerji sitesinde en iyi fiyatların olduğunu fark ettim. DDR5 ramlerde CL30 ve CL40 arasında fazla bir farkı olmadığını sanıyordum, sizin bahsettiğiniz 3-5 fps oynayacak şeylere bu da dahil. Bu yüzden en azından eli yüzü düzgün bir şeyi seçmek istedim en azından fiyat açısından da.

Anakart konusunda da kullanmayacağım özelliklerle dolu bir anakart yerine bu anakartı seçmiştim ama dediğiniz gibi diğer parçalardan biraz kısıp anakartı arttırabilirim. Psu konusunda A tier bir psu seçtim ve bu seçimimden fiyat farkı 1000 TL olmadığı sürece B tier'a düşmek istemiyorum şahsen.

İlla intel olacak diye bir şey olmadığı için 7700 ile bir sistem toplamaya bakacağım. Çift kule soğutma olarak peerless assassin modelinin çokça önerildiğini görüyordum ama fiyat açısında 600 TL kadar arttırdığı için gerek duymuyorum çok fazla, yine de gözden geçireceğim teşekkür ederim.

Anakarttan sogutmadan kistigin icin fiyat boyle,bilmiyorim o anakartla ne kadar stabil olacak tabi onumuz kis,anakart max 5600 mhz ram destekliyor,tek m2 slotu var aldiginiz ssd dramli bile degil parasina gore,psu da a tier degil bu arada (tabi ne kadar fark ederse)sinerji su sartlarda tek yer olacaksa cesit acisindan iyi en azindan 13-14 serisi intel icin.Ortalama 1000 tl ye alacaginiz kule tipide yeter 7700 icin, peerless falan almisken hesabi.Kullanacaginiz cozunurlukte muhim bu islemcileri 2K falansa fark iner.

Exceria pro ve M480 pro vardi o fiyat bandina dramli ssd olarak,diger turlu exceria g3 plus-sn5000 falan alinabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 1 Ekim 2025; 23:31:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bahsettiğim PSU B+ tier imiş evet gözümden kaçırmışım affola, Diğer seçeneklerden şöyle bir şey yaptım.

Araştırdığıma göre benim kullanacağım oyun ve hafif edit işleri için 7600 ve 7700 arasındaki 3,500 TL'yi vermeye hiç gerek yok alacağım performansı göz önünde bulundurursak. Ramlerin iğrenç görüntüsünü bir kenara koyarak sizin dediğiniz modeli seçtim, içime sinmemiş olsa bile. Anakart olarak en az 2 m.2 ssd slotu olan bir anakart seçtim, onun dışında kullanmayacağım gereksiz özelliklerle doldurulmuş bir anakart (colorful markası dışında her anakart bu fiyatlarda maalesef) SSD açısında sizin önerdiğiniz modele döndüm ancak yazma hızları açısından MSI ile karşılaştırdığımda zayıf kaldığının farkındayım hala, ne kadar performans kaybı yaşatır bana emin değilim.

İşlemci soğutucu olarak bu sitede peerless assassin ve muadilleri olmadığı için en çok alınan ve önerilen bu modelle devam edeceğim. PSU olarak da listede B tier olduğuna emin olduğum ve bu modeli aldım, fiyatı buraya kadar çekebildim en fazla.

63.200 tl
    PC Toplama Sihirbazı

Cekirdek lazimsa 7700 olabilir diger turlu 7500f-7600 is gorur.Ramler igrencde cipleri iyi.Anakart 2x m2 li idare edecek bi anakart bu islemcileri,ssd gen 3 de alsaniz gen 5de alsaniz gunluk kullanim ve oyunda pek bisey fark etmiyor dert degil yani.
    Kasa msi m320 pek iyi degil gibi o fiyata alternatif xpg defender,lianli lancool 207 var ilgilenirseniz, butce kaliyor bakilabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 2 Ekim 2025; 6:36:55 >

Önerilerinize göre şöyle bir şey yaptım:

7600 işlemcisinin 7500f ile çoğu konuda aynı kalırken ikincisinin 1000 TL kadar daha ucuz olduğunu gördüm. Ancak ikinci monitörü de video izlemek ve internette dolaşmak gibi kolay işlerde kullanacağım için entegre bir GPU'su olan CPU seçmek daha mantıklı geldi.

Ekran kartını başka modeller seçmek istesem de sitede bu fiyat bandında bulunmadığı için seçemedim, sıcaklık ve fps artışı bakımından ASUS TUF modeli ile aralarındaki 3000 TL'yi vermeye değer görmedim.

Kasayı Lian Li Lancool 207 modeli ile değiştirdim. PSU olarak da daha ucuz bir model olmasına rağmen aynı tier'da olan ASUS PRIME AP-850G modelini seçtim.

Soğutma olarak sitede peerless assassin ya da muadilleri olmadığı için bir değişiklik yapamadım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam, değiştirmeye uygun gördüğünüz başka bir parça yoksa eğer bu şekilde devam edeceğim.

O psu uygun ama toplam 3x 8 pin girisi var yer yok yani kart icin,ya karti 2x8 pinli sececeksiniz ya da toplam 4-5 tane 8 pinli msi a850gl gibi psu bakacaksiniz.
    2x8 pinli kartlar powercolor reaper,sapphire pulse modelleri,gigabyteda 3x8 pin.
    Lancool 207 de arkaya egzoz fani lazim,hatta acele yoksa yarin gaming gecesinde digital olani indirime girebilir o kasanin.

Ben gece bakmistim 2x8 pinli kartlar 34-35 bin, 3-4 bin oynuyor prime 9070xt ile bu sekil msi olan psu alsaniz 1400 tl fark ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 2 Ekim 2025; 12:39:26 >

PSU olarak sizin önerdiğiniz serinini 750W halini koydum, fiyat açısından da uydu ve sistem gereksinimi açısından da sorun etmez gibi. Egzoz fan olarak en ucuz ne varsa onu koydum, tek bir fan için bu fiyatlar normal mi bilmiyorum ama garip geldi :(

Gaming gecesindeki indirimlere de göz atacağım, kasanın dijital hali çok daha hoşuma gitti, 1000 TL kadar bir indirim girerse onu da ekleyebilirim. 2x8 pinli bir kart pek önemsemiyorum çünkü sitede farklı markanın modelleri gelmediği sürece ekstra para vermeye değecek bir 9070XT yok

32 civarlarına düşerse TUF gaming modelini seçerim ki o da 3x8, aorus elite zaten hayal...

2x8 pinli yerine 850w psu alinir demek istedim yukarda,msi 750 de olur.
    32 bine red devil ve nitro modelleri iniyordu gaming gecesinde gecen aylarda.
    Parcalar dursun gaming gecesinde birden fazla firsat cikar belki toplarsiniz o sekil

Bf6 falan oynayacaksaniz 7700 daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 2 Ekim 2025; 13:22:54 >

red devil stoklarda yok gözüküyor şu an ama nitro+ ile aynı fiyata gelirse nitroyu ya da gelirse asrock taichi'yi seçerim kesinlikle, geçen aylarda demeniz biraz üzdü muhtemelen şu anki fiyatlarından o civarlara düşmezler gibime geliyor ama gelirse kesinlikle alırım

bf6 gibi cpu'ya önem veren fps'ler de oynarım belki ama alacağım maksimum 10 fps için 2000-2500 TL farkı vermek ne kadar mantıklı bilmiyorum.

7700'ü almaya karar verdim 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoliconOtaku -- 2 Ekim 2025; 14:34:25 >

Direkt fps ile alakasiz zaten,oyun cekirdek istiyorsa 8 sart.Kartta sansa artik koca yaz kac kere o iki kart indirime gitti bu aralar gene olabilir.
    İlerde x3d islemcilere gecebilirim diyorsaniz anakartta daha iyi bisey bakilabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 2 Ekim 2025; 15:19:57 >

ekran kartına 2k bindirmişler, indirim biter bitmez yeniden indirdiler bu yüzden oradan 2000 TL gitti :(

ssd daha yüksek okuma hızlı bir model seçtim indirim ile birlikte, soğutmayı 2 fanlı farklı bir model seçtim ekstra 500 TL vererek indirim sağ olsun. Seçtiğimiz kasanın da dijital hali değil de normal beyaz olanı indirime girmişti onunla birlikte 66,700'e denk geldi, yine zarardayım ekran kartı sağ olsun ama yapacak bir şey yok şans hepsi

Sogutma deepcool ag620 mi aldiniz, o da iyidir.
    Kart yine 5070ti satmislar 39 a, 9070xt bikac hafta sonradir belki .

çoktan aldık artık ama evet ag620 yaptım, r5 7500f indirime gireceğini görünce düşünmedim değil bir an için ama daha sonra vazgeçtim. indirim beklemeden alsaydım 64 bin küsür olacaktı ama sağlık olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.