Şimdi Ara

20.000TL Sistem Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. 20.000TL bütçe ile "sadece kasa" sistem toplamak istiyorum. Ekran kartını şu an almayacağım. Fiyatları düşmeye başladığı için bekleyeceğim. 14.000TL'ye çevreden duyduğum bilgilerle ekran kartı hariç aşağıdaki bileşenlerden oluşan bir sistem kurdum. Bu sisteme ekran kartı fiyatlarının ne kadar düşeceğine bağlı olarak; 3060 Ti, 3070 ya da 3080 takmayı düşünüyorum "2K monitör ile". 6.000'in üzerine ekleme yaparak bir şekilde halledeceğimi düşünüyorum. Bir araya getirmiş olduğum parçalar düşündüğüm ekran kartlarını göz önünde bulundurarak nasıl? Uyumluluğu vesaire bir sıkıntı olur mu çünkü gerçekten çevreden araştırarak topladığım bir sistem detaylarını anlamıyorum. Ekran kartsız haliyle verebileceğim maksimum ücreti veriyorum daha üstüne çıkamıyorum maalesef. Bilgisi olan arkadaşlar önerilerini ve fikirlerini paylaşabilirler mi?

Anakart

İşlemci

Ram

Depolama SSD

Sistem SSD

Kasa

PSU

Sıvı Soğutma

-PSU 750Watt olanı stokta kalmamış ama almak istediğim ürün bu. 750Watt için arayıp sorayım mı yoksa İtopya üzerinden 750Watt başka bir öneriniz olur mu?

-Kasada 1 tane fan var kasa önü için fan öneriniz olur mu? Aynı kasanın önünde 3 fanlı ve RGB'li hali var ondaki fanlar iş yapar mı? Ekstra Fanlı Kasa

-Anakartı bu anakart ile değiştireyim mi? Anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRpSanc -- 15 Temmuz 2021; 10:29:1 >

• Anakart

İşlemci

Ram

Sistem SSD

Depolama SSD

Sıvı Soğutucu

Kasa

Sistem böyle oldu. Bu sistem için itopya üzerinden bir psu önerir misiniz? Marka konusunda takıntılı olduğum tek nokta sanırım psu olabilir. Önceden çok çektim. Ekstra olarak kasaya fan takmam gerekirse, kasa içindeki fanlar kalitesiz ve değişmesi gerekirse öneriniz olur mu? Ya da direk şu kasayı tercih etsem nasıl olur ? SEKIRA

• tRpSanc T kullanıcısına yanıt

Merhaba, öncelikle sistemi link olarak değil de ürün isimlerini yazarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz.

İki soruya cevap vermeniz gerekiyor sistem için bence;

1- Sistem ile ne yapmayı planlıyorsunuz ? ( %100 Render- %50 oyun %50 render vb tarzında kullanım amacınız)

2-Upgrade için belirli bir süreniz var mı? Yoksa 5 yıl kullanır sonra yeni sistem toplarım mı diyorsunuz?

Öylesine ve hızlıca bir sistem yaptım sizin için, değiştirilebilir parçaları elbet vardır. Ama sizin sisteme oranla daha performanslı bir sistem olduğu aşikardır.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/Y24C3643 

Beyaz tasarım seçtim, tam tersi de yapılabilir bir sorun olmadan.

Depolama için ssd almak yerine HDD alabilirsiniz böylelikle verilerinizi kurtarma ihtimaliniz çok daha yüksek olacaktır.

Sistem içinde 500 GB civarında bir m2 koydum yeterli gelecektir.

PSU olarak da ne yazık ki fiyatlar baya yüksek ama 850W üstüne çıkartabilirseniz sistemi çok daha iyi olacaktır.

Ben 850W 80+ çok önerilen psu'lardan birini tercih ettim, 1000W koymak isterdim ama fiyatlar fazla yüksek geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 15 Temmuz 2021; 15:32:49 >

Kart modeli fark etmeksizin Termal Bakım ve Ekran Kartı bakımı yapılır. Sorunlu kartların kontrolü yapılır ve çözüm önerisi sunulabilir. Gerekli durumlar için PM atabilirsiniz.

Kullandığım ürünler için soruları PM üzerinden sorabilirsiniz.

CPU: Ryzen 9 5900x | PCB: X570 Tomahawk Wifi | GPU: EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090 | RAM: Patriot Viper Steel 4x8GB 3200 MHz (OC 3600 CL16 ) | SSD: SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 3D | HDD: Henüz karar verilemedi | CPU Cooler: Arctic LIQUID FREEZER II 420 mm A-RGB | Case: Phanteks P500A D-RGB Mesh | PSU: Corsair HX1500i 80+Platinum | Monitor: MSI Optix G27CQ4 (2K 165Hz)+ Asus VG248QE (144HZ) | Keyboard: A4 TECH X7-G800V | Mouse: Asus GX810/ Msi Clutch GM11 | Headset: SteelSeries Artics 3 | Sound: Lenovo DS 103 Soundbar | Notebook: MSİ GE 60 413XTR/HP Victus 16-D1042NT

• kısaltılmıs lınklere burada tıklayan pek olmaz.

parçaları eklersenız yardımcı olunur.

asus rog 3080
    corsair rm850
    benQ zowie xl2566k 360 Hz
  • 1- %95 oranda oyun için kullanacağım. Render işlerini bir iş olarak değil ama zevk için yapıyorum rendera yönelik bir sistem yapmam gerekmiyor yani.

2- Sisteme yükseltme yapmayı düşünmüyorum. Kurduğum sistem eskidiğinde sıfırdan sistem kurarım sanırım o yüzden yükseltme düşünmüyorum.

Önerdiğiniz sistem ekran kartsız haliyle kasa için harcayabileceğim rakamın üstünde. Maksimum 14.000TL harcayabilirim.

HDD gerçekten almak istemiyorum çok ağır kalıyor. Hdd ile ssd de veri kurtarma olayı niye farklı demek istediğiniz şeyi anlamadım açabilir misiniz?

Son olarak şu an parçaları değiştirdim bir bakabilir misiniz nasıl görünüyor sistem?

MSI MAG B550 TOMAHAWK 4866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart

AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci

GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram

WD BLACK 250GB SN750 NVMe M.2 SSD

WD BLACK 1TB SN750 NVMe M.2 SSD

MSI MAG CORELIQUID 240R

MSI MPG SEKIRA 100P

Bu parçalar hakkında önerileriniz nelerdir ve bu parçalar için itopya üzerinden bir psu önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRpSanc -- 15 Temmuz 2021; 16:45:47 >

• _____________________________

• https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/XE7TUAQR 

Bu şekilde düzenleyebilirsiniz, tek bir yerden toplamak zorunda değilseniz ( kendiniz kurulum yapabiliyorsanız olmadı bi bilgisayarcıda 50 100 tl ile yaptırabilirsiniz) daha uyguna bu parçaları bulabilirsiniz.

Ram için siz 32 gb istediğinizden dolayı ona göre ayarladım.

SSD ve depolama için HDD için alttaki konuyu okuyabilirsiniz, uzunca yazmak yerine böylesi daha kısa olacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/arsiv-ve-harici-depolama-icin-hdd-mi-ssd-mi-3-5-mi-2-5-mi--149567316

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 15 Temmuz 2021; 17:43:52 >

Kart modeli fark etmeksizin Termal Bakım ve Ekran Kartı bakımı yapılır. Sorunlu kartların kontrolü yapılır ve çözüm önerisi sunulabilir. Gerekli durumlar için PM atabilirsiniz.

CPU: Ryzen 9 5900x | PCB: X570 Tomahawk Wifi | GPU: EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090 | RAM: Patriot Viper Steel 4x8GB 3200 MHz (OC 3600 CL16 ) | SSD: SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 3D | HDD: Henüz karar verilemedi | CPU Cooler: Arctic LIQUID FREEZER II 420 mm A-RGB | Case: Phanteks P500A D-RGB Mesh | PSU: Corsair HX1500i 80+Platinum | Monitor: MSI Optix G27CQ4 (2K 165Hz)+ Asus VG248QE (144HZ) | Keyboard: A4 TECH X7-G800V | Mouse: Asus GX810/ Msi Clutch GM11 | Headset: SteelSeries Artics 3 | Sound: Lenovo DS 103 Soundbar | Notebook: MSİ GE 60 413XTR/HP Victus 16-D1042NT

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3500 tl ye kadar sistem toplama
    11 yıl önce açıldı
    750 tl toplama sistem
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Depolama yazdığım için yanlış anlaşılıyor sanırım bunun için özür diliyorum depolamadan kastım oyunları kuracağım disk. Attığınız konuda arkadaş arşiv yapıp uzun yıllar tutması gerektiğini söylemiş ben arşiv yapmayacağım sadece oyunlarda yükleme ekranlarında boğulmak istemiyorum ^^ Bunun dışında önerdiğiniz sistemdeki işlemci bütçemi aşacaktır ama psu önerisine ihtiyacım vardı önerdiğiniz psu yukardaki sisteme ekliyorum bir sorun yaşar mıyım? Anakartı da MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI ile değiştim.

• Metality kullanıcısına yanıt

Belli başlı markalar dışında gerçekten güvenemiyorum. Uzun süreli kullanım için kurduğumdan parçaların kaliteli olmasını istiyorum. Hazır sistemlere de bu yüzden pek sıcak bakamıyorum. Çok teşekkürler bu arada önerdikleriniz için.

Sıvı soğutma kötü. İyi olsa da o fiyata 360mm radyatörlüsü satılıyordu, yine kazık.
    Depolama için m.2 SSD almak sadece fiyatı arttırır.
    Ryzen 5000'de RAM hızı performansa çok etki etmiyor, ayrıca yine de pahalı RAM'ler, görünüş için derseniz durabilir.
    Kasayı da Phanteks veya Corsair almanızı öneririm. Mesh bir kasa almak çok daha mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir durum var parçaların hepsini bir yerden alıp montajlatmam gerekiyor çünkü montajlama işlemini yapamıyorum yaşadığım yerde de yapabilecek birileri veya bir mağaza yok. Bundan 7 sene önce Vatandan topladığım sistemi Vatana götürmeme rağmen toplamadılar gerçi şikayette bulundum ilgilendiler ama ben kasayı toplatmak için bir hayli uğraşmıştım. Onun dışında sinerji, qp, inventus, itopya hepsine baktım en uygunu itopya ordan toplamaya kalksam eminim 14k üzerine çıkacaktır bu parçalar. Kasanın aynısını zaten satmıyorlar. Basit rehber videosu izle topla diyeceksiniz ama gerçekten bu kadar büyük bir para üzerinde staj, deneme yapacak cesaretim yok.

Depolamadan kastım ise oyunlar. Arşiv yapmayacağım. Oyunların yükleme ekranlarında beklemek istemiyorum artık. O yüzden ssd almak istiyorum. Kasa ve sıvı soğutma hakkında bende düşünüyorum şu an Itopya üzerinden öneriniz olursa bakmak isterim. Ramleride 3200hz çekebilirim fark olmaz derseniz. Bir de psu önerir misiniz?

• 14.000 liraya 6 çekirdek bilgisayar almak gram mantıklı değil.

Psu üzmeyecektir hocam, uzun ömürlü olmasını istiyorsanız 6 çekirdekli 5600x yerine benim söylediğim sizin ileride bir çok konuda imdadınıza yetişecektir.

Depolama kısmında yine aynı şekilde önerimi yenileyeceğim; 500 GB koymamdaki sebepte bu yüzden oyunu ve sistemi m2 ssd ye kurarsınız, bitirdiğinizde silebilirsiniz 500 gb öyle kolay kolay dolmayacaktır böylelikle, yedek dosyalarınızı ve oyunları yine depolama HDD lerine koyabilirsiniz hem çok daha uzun ömürlü bir sistem olmuş olacaktır.

Seçtiğiniz anakartta gayet iyi bir anakart, bu segmentte bir ürün için Wifi li anakart iyi olacaktır.

14000 dediğiniz için daha rahat davranmıştım sistem için; daha alt seviyeye de çekilebilir.

Ram konusunu şöyle yapabilirsiniz ileride eklemek adına 2x8 yapıp şimdilik ileride 2x8 veya satıp kendinize yeni ram kiti alabilirsiniz.

Kurma konusunda da hocam eliniz tornavida tutuyorsa rahatlıkla kurulum yaparsınız, her bağlantının yeri sabit ve tek. Yanlış yapma ihtimaliniz çok çok düşük, sadece acele etmeyim sakince yapmalısınız.

Onun dışında parçalar o kadar narin değiller kırılmazlar kolay kolay fazlaca yüklenmediğiniz sürece.

• quote:

Orijinalden alıntı: tRpSanc

Şöyle bir durum var parçaların hepsini bir yerden alıp montajlatmam gerekiyor çünkü montajlama işlemini yapamıyorum yaşadığım yerde de yapabilecek birileri veya bir mağaza yok. Bundan 7 sene önce Vatandan topladığım sistemi Vatana götürmeme rağmen toplamadılar gerçi şikayette bulundum ilgilendiler ama ben kasayı toplatmak için bir hayli uğraşmıştım. Onun dışında sinerji, qp, inventus, itopya hepsine baktım en uygunu itopya ordan toplamaya kalksam eminim 14k üzerine çıkacaktır bu parçalar. Kasanın aynısını zaten satmıyorlar. Basit rehber videosu izle topla diyeceksiniz ama gerçekten bu kadar büyük bir para üzerinde staj, deneme yapacak cesaretim yok.

Depolamadan kastım ise oyunlar. Arşiv yapmayacağım. Oyunların yükleme ekranlarında beklemek istemiyorum artık. O yüzden ssd almak istiyorum. Kasa ve sıvı soğutma hakkında bende düşünüyorum şu an Itopya üzerinden öneriniz olursa bakmak isterim. Ramleride 3200hz çekebilirim fark olmaz derseniz. Bir de psu önerir misiniz?

Hocam hangi şehirdesin?

Bilgisayar toplamak ciddi manada zor değil ama tecrübe olmayınca heyecanlanman, çekinmen normal. Kolay kolay bozamazsın parçaları, normalde yapması zor bir şey de değil aslında da.

O zaman direkt ekran kartlı hazır sistem al geç bence. Özelleştirme imkanı var çoğunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Seçtiğim parçalardan hangisi dandik gösterir misiniz? Özelleştirerek düzgün donanımları seçmişim. Ekran kartsız sistemde de sizin alacağınızdan daha uygun fiyata toplamışım. Seçtiğiniz şekilde alırsanız gereğinden fazla para vermiş olacaksınız.

AMD Ryzen 9 5900X İşlemci

MSI B550-A PRO 4400mhz Anakart

G.Skill 32GB(2x16) Ripjaws V 3600mhz CL18 DDR4 Ram

Thermaltake 850W Toughpower GF 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

Corsair 4000D Siyah Airflow Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Corsair iCUE H150i Elite Capellix 360 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

WD 250GB Black SN750 NVMe Okuma 3100MB-Yazma 1600MB M.2 SSD (WDS250G3X0C)

Daha sonra 1tb ssd ekleyeceğim ekran kartı ile birlikte. Stamp hocamın dediği de kafama yatmıyor değil ssd ve hdd olayı ama ne bileyim yakıştıramıyorum şu sisteme hdd. Ram konusunda da çok çekti beni fikriniz 2x8 alıp 2x16ya ilerde yükseltebilirim.

@Forum1th afyondayım bu arada ama ilçede.

@Metality Estağfurullah üstadım benim zaten parçalardan anladığım yok. Hep öneriler doğrultusunda ilerliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRpSanc -- 15 Temmuz 2021; 21:3:46 >

2k monitörünüz varsa 2k'da 5600x ve 5900x arasında o fiyata değecek fark yok. 6 çekirdek istemezseniz 8 çekirdekli 10700f alabilirsiniz.

• Uzun ömürlü olması önceliğim. Bu yüzden 5900xi çok fazla öneriyorlar. Açıkçası intel işlemcilere hiç sıcak bakmıyorlar sanırım hiç öneri almadım intel için. Ben oc yapmayacağım için ramlerin 3200mhz üstü olması gereksiz geldi ve ramleri ilerde 32gb'a yükseltme düşüncesiyle 2x8 alacağım. Şu an böyle bir sistem oluştu.

AMD Ryzen 9 5900X İşlemci

MSI B550-A PRO 4400mhz Anakart

G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram

Thermaltake 850W Toughpower GF 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

Corsair 4000D Siyah Airflow Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Corsair iCUE H150i Elite Capellix 360 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

WD 1TB Black SN750 NVMe

Bu sistem hakkındaki düşünceleriniz neler hocam?

Bir sonraki Amd neslinde R7 işlemci oyunda 5900x'i geçecek. 5900x'te ısrarcıysanız o zaman anakartı daha iyi seçmek gerek.

https://www.sinerji.gen.tr/msi-mpg-b550-gaming-edge-wifi-5100mhz-oc-rgb-m2-am4-atx-anakart-p-36290

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.