Bildirim
64 ile 32 bit arasındaki fark nedir ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
İki isimede bakacak olursak aslında 64-bit daha çekici, daha performanslı görünüyor. Doğrudur 64-bit performansı 32-bit'e göre daha yüksek gördüm ben. Tabiki ona uygun sistemlerde. Bu 32 veya 64-bit kavramının anlamı şundan ibarettir sevgili okuyucu: Verimli kullanılabilen bellek miktarı ve işlemci performansı. Eğer 64-bit Windows 7 yüklemek istiyorsanız, sisteminizin donanımsal olarak 64-bit yazılımlarla uyumlu çalışması gerekmektedir. 64-bit teknolojisi yeni oturmuş bir teknolojidir. Windows XP ile tanımaya başladık bu teknolojiyi. İlk başta XP sadece 32-bit ile veriliyordu, sonralardan bir ekleme olarak 64-bit kullanıcılara sunuldu. Vista ile 64-bit resmen ayrı bir sistem olarak kullanılmaya başlandı. Windows 7'de de 32 bit ve 64-bit seçimi vardır. 64-bit 32-bit'e göre daha performanslıdır. 32-bit bilgisayarınızda 4 GB'ta kadar Ram miktarını görür ve destekler. 64-bit 8 ve 16 GB'lık sistemleri destekler. Bu da oyuncular ve profesyoneller için önemli bir artıdır. Tabiki bunlar teoride olan verilerdir. Bunları gerçek hayatta test ettiğimizde 4 GB destekleyen 32-bit bilgisayarımızdan baktığımızda yazılımsal olarak 3.2 GB görür ve buna bağlı olarak sistemin bu kadarını kullanır. Gitti bizim 0.8 GB 64-bit, 4 Gb'lık sistemlerde de gayet stabil ve performanslı çalışır. Öncelikle 4 GB Ram miktarınızın hepsini tanır. 0.8 GB'ımızı kurtardık. 64-bit güncel bir teknoloji olduğu için eğer bilgisayarınız ve çevre birimleriniz (yazıcı,tarayıcı... vs.) 2-3 yaşından büyükse bu teknolojiyi kullanmanız sorun oluşturabilir. Böyle bir durumda 32-bit kullanmak mantıklı bir seçim olacaktır. Örneğin bilgisayarınıza 64-bit işletim sistemi yükleyip 5 yıllık bir yazıcıya bağlanıp çalışmak isterseniz sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunun dışında bilgisayarımıza bakacak olursak, 2 GB Ram kullanan bir bilgisayarda 64-bit kullanmak yanlış bir uygulama olacaktır. Böyle bir kullanımla 32-bit'ten daha düşük bir performansla karşılaşırsınız. Şu anda piyasaya bakacak olursak 2 GB'lık ürünler yerine en az 4 GB'lık ürünler satıldığı için, yeni alacağınız bilgisayar ile rahatlıkla 64-bit kullanabilirsiniz. Vista'da 64-bit sürümüyle çalışırken bir çok programda sürüm değişim problemleri yaşanmaktaydı. Örneğin 64-bitlik sisteminizde 32-bit'lik ABCD programını çalışmıyordu. Windows 7 ile bu tür sorunlar büyük ölçüde giderilmiş. 32-bit programları ve oyunları 64-bit ile çok rahatlıkla açabiliyor, kullanabiliyorsunuz.
Özetle şunları söyleyebilirim. Bilgisayarınız donanımsal olarak güncelse 64-bit işletim sistemi kullanmanız size performans, hız, zaman tasarrufu bakımından artılar katacaktır. Sisteminiz 3-4 yılını çoktan doldurmuşsa 32-bit tercihiniz olmalıdır. Unutmayın donanım yazılımla, yazılım da donanımla içiçe ve uyumlu çalışmalıdır.
Not: Yukarıda yaptığım karşılaştırmalarım kendi tecrübelerimdir. Anlattığım sistemlerin hepsini denedim ve genel görüşümü yazdım. Faydalı olması dileklerimle...
-
Ok o zaman kalsın 64 bitte çünkü laptopu yeni aldım adamlar 64 bit yüklemişlerse bi bildikleri vardır elbet
Verdiğin bilgiler için teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 20 Ocak 2010; 16:04:50 >_____________________________ -
Evet donanımsal olarak desteği vardır ki yüklemişlerdir kanımca. İyi çalışmalar
-
Windows 7 Bilmeceleri
bu konuyu incelersen sorularına kesinlikle cevap bulursun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 3 Eylül 2011; 22:00:04 >_____________________________ -
Peki şu anda son 2 yılın oyunlarını oynamak için 64 bit kursak herhangi bir uyumsuzluk olur mu? _____________________________
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_67421596/mpage_1/f_/key_//tm.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaiowas
Peki şu anda son 2 yılın oyunlarını oynamak için 64 bit kursak herhangi bir uyumsuzluk olur mu?
+1_____________________________ 
-
64-bit işletim sistemleri 32-bit programların tamamını çalıştırabilirler. Bu işlemlerin yanında Görev Yöneticisi'nin İşlemler sekmesinde *32 ibaresi belirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymafya -- 3 Eylül 2011; 20:16:53 >_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler