İşlemcimin sıcaklığı 6300 1,86@3,150ghz deyken max ne kadar ısınır diye aynı anda superpi ve 100000nin faktoriyelini aldırdım.
pc probe 55-56 gosterirken Core Temp 'de -ki 2 işlemcinin sıcaklığını ayrı ayrı gosteriyo- 62 ye dayandı en fazla.Bu durumda hangisine guvenmeliyim?
Birde işlemciye 1 ay içinde fan almayı planlıyorum ne tavsiye edersiniz?
ben de senin aradığın cevabı arayan biri olarak bilmiyorum şimdilik(Benzer forum açtım; cevap alınca yazarım).
arkadaşlar oncelikle cpu voltajını manuel girin.makul değer 1,375 v ve buşekilde bi sıcaklık değerlerine bakın..hala bir düzelme yoksa iyibir soğutucu mecburan alacaksınız..
quote:
Orjinalden alıntı: megetege
İşlemcimin sıcaklığı 6300 1,86@3,150ghz deyken max ne kadar ısınır diye aynı anda superpi ve 100000nin faktoriyelini aldırdım.
pc probe 55-56 gosterirken Core Temp 'de -ki 2 işlemcinin sıcaklığını ayrı ayrı gosteriyo- 62 ye dayandı en fazla.Bu durumda hangisine guvenmeliyim?
Birde işlemciye 1 ay içinde fan almayı planlıyorum ne tavsiye edersiniz?
İşlemcinin max sıcaklığını görmek istiyorsan işlemciyi en fazla yoran orthos programını çalıştırarak bakmalısın.(veya iki tane prime).pcprobe,speedfan gibi programlar bildiğim kadarıyla heatsink üstünden sıcaklık ölçüyorlar.Ancak core temp,TAT Çekirdeğin içinden sıcaklık ölçüyor onun için programlar arası fark oluşuyor.
Gigabyte S3+e6300 ümde zalman9500 ile 1.8 deyken load'da 40 a yükseliyordu. Şimdi 1.8@3.2 de 1900rpm de 42-43 oluyor. 3.5 e çıkanlar özel soğutuculara rağmen nasıl 60 ı görüyor ben çözemedim ama 3.5 te bile en düşük devirde 47 yi geçeceğini sanmıyorum...
zalmanın bu konuda başarılı çözümleri var bide imzamdaki fanı tavsiye ederim anormal sessiz