Şimdi Ara

6300'den 8320'ye geçmek mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Elimde biraz para var ve sistemle ilgili bir şeyler yapmak istiyorum. İlk başta 6300 için fan almak istiyordum ama sonradan işlemciyi komple değiştirmek daha mantıklı bir fikir gibi geldi. 6300ü elden satıp biraz para ekleyip 8000 serisinden bir şey almak istiyorum. İşlemciyi kaça sattığıma bağlı olarak bütçe biraz oynayabilir ama max 420-430 olarak belirledim. 8320ye geçmek mantıklı mı?
    EDİT: İşlemci fikrinden vazgeçip ekran kartı almaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukan733 -- 20 Ocak 2015; 19:21:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• imzandaki gibi 7790 kullanıyorsan bir faydasını göremezsin ama işlemciden sonra ekran kartını da yükseltme ihtimalim olsun dersen mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

imzandaki gibi 7790 kullanıyorsan bir faydasını göremezsin ama işlemciden sonra ekran kartını da yükseltme ihtimalim olsun dersen mantıklı olur.

Aslında ekran kartını değiştirmek de kafamda var belki öncelikli olarak ekran kartınını r9 270x falan yapmayı düşünebilirim ama 7790 şimdi her işimi görüyor bf4'ü yüksek ayarlarda rahat oynuyorum ama düşünülebilir aslında

• Ben öyle yapmayı düşünüyorum.

Zira fx6300 ucu ucuna yetiyor R9 280'e.Ancak senin için öyle bir problem söz konusu değil ekran kartının tam performansını alıyorsun.

Ben 4.4ghz de kullanmak zorundayım ve psu tam sınırda.2 ucu 'şekerli' değnek anlayacağın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Ben öyle yapmayı düşünüyorum.

Zira fx6300 ucu ucuna yetiyor R9 280'e.Ancak senin için öyle bir problem söz konusu değil ekran kartının tam performansını alıyorsun.

Ben 4.4ghz de kullanmak zorundayım ve psu tam sınırda.2 ucu 'şekerli' değnek anlayacağın.

Psu kaç w veriyor ona göre dikkatli olayım ben de

• dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Benimki 408w,fakat senin gerekliliğin daha düşük olacaktır.

• Bence hiç mantığı yok. 6300 den sonrası için intel tercih edilmeli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence gerek yok. 8350 desen bir derece ama o zaman da Intel tercihi daha mantıklı oluyor.
    Sistemi ilk defa topluyorsan ve bir kampanya-indirim falan denk getirebilsen farkı ödeyip 8320 almak mantıklı ama 6300'den geçiş...bence gereksiz.
    degmez kardesim ekran karti yada ram takviyesi yap derim yetersizse.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukan733

Merhaba. Elimde biraz para var ve sistemle ilgili bir şeyler yapmak istiyorum. İlk başta 6300 için fan almak istiyordum ama sonradan işlemciyi komple değiştirmek daha mantıklı bir fikir gibi geldi. 6300ü elden satıp biraz para ekleyip 8000 serisinden bir şey almak istiyorum. İşlemciyi kaça sattığıma bağlı olarak bütçe biraz oynayabilir ama max 420-430 olarak belirledim. 8320ye geçmek mantıklı mı?

8350 veya 8370e gecis daha mantikli olur. Ekran kartin bence bir sure daha seni goturur. Goturmedigi yerde catalyst en bir miktar oc cekersin. Islemci fanini her halukarda alabilirsin. Gelecekte alacagin islemciyede takarsin sorun yok. Ramin 8 degilse en azindan 8e cekersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyleminds -- 20 Ocak 2015; 0:41:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukayl06

Bence hiç mantığı yok. 6300 den sonrası için intel tercih edilmeli.

+1 doğru olan.
  • FX6300 den sonra direk intele geçmen gerek.

fx6300 r9 280x için sınır işlemci.
  • işlemci değiştirmek yerine ekran kartını yükselt veya paran cebinde kalsın ilerde değiştirirsin
    stok 6300den oc edilmiş 8320ye ancak mantıklı olur yani oc yapacaksan al 4.5 falan yapacaksan stok 6300den geçtiğine değebilir ama bu ekran kartınıda 780-970 yapsan daha iyi olur yoksa işlemci için boşa masraf yapmış olursun

şimdiki en akıllı hareket 760-280-280x gibi bir ekran kartına geçmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

stok 6300den oc edilmiş 8320ye ancak mantıklı olur yani oc yapacaksan al 4.5 falan yapacaksan stok 6300den geçtiğine değebilir ama bu ekran kartınıda 780-970 yapsan daha iyi olur yoksa işlemci için boşa masraf yapmış olursun

İşlemciyi genelde 4ghz civarında kullanıyorum zaten. Düşündüm taşındım ekran kartını elden çıkarıp biraz para ekleyip ekran kartı alacağım ancak kararsızım 500 lirayı çok geçmek istemiyorum yani amd den memnun biri olarak yine amd almak istiyorum aklımda r9 270 var ama şimdi 270X de cazip duruyor. Aradaki fiyat farkına değecek bir performans farkı var mı?

• quote:

quote:

İşlemciyi genelde 4ghz civarında kullanıyorum zaten. Düşündüm taşındım ekran kartını elden çıkarıp biraz para ekleyip ekran kartı alacağım ancak kararsızım 500 lirayı çok geçmek istemiyorum yani amd den memnun biri olarak yine amd almak istiyorum aklımda r9 270 var ama şimdi 270X de cazip duruyor. Aradaki fiyat farkına değecek bir performans farkı var mı?

Sinerji'den 440 tl'ye Sapphire R9 270 satıyorlardı en son. 270x olanı da 480'e yakın bir şeydi. Diğer yerlere göre uygun orayı düşünebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SS10

quote:

quote:

Sinerji'den 440 tl'ye Sapphire R9 270 satıyorlardı en son. 270x olanı da 480'e yakın bir şeydi. Diğer yerlere göre uygun orayı düşünebilirsin.

Çok güzelmiş ya ilgimi çekti şuan bu fiyat kalıcı mı yani şuan indirimde gibi bir şey mi çünkü öyle bir ibare göremedim yoksa bir süre daha böyle kalır mı?

Bilmiyorum ki çalışanı değilim oranın

Bence insanlar orayı pek bilmiyor ve tercih etmiyor diye böyle isimlerini duyurmaya çalışıyorlar. Ama alacaksan elbet bir gün ve elinde varsa para bekleme boşuna. Zira Sapphire R9 270 daha 3-4 gün önce 425 TL idi orada, şimdi 440'larda.
    vermişken biraz daha verip 280 almak çok daha mantıklı
  • quote:

vermişken biraz daha verip 280 almak çok daha mantıklı

Bütçe konusunda pek 600 lira üstüne çıkamam, yani büyük bir hayal olur benim için bu. Max 500, zorlasam 550 olarak belirledim bütçeyi. Aslında işlemci fikrini ilk kafama koyduğumda bütçe 450ydi. Sonra ekran kartının gazına gelip bu kadar artırabildim ama daha fazlası zor.
    Şimdi asıl merak ettiğim nokta, 7790'dan 270X'e geçmek bana ciddi bir fark yaratır mı? Yani BF4'te 1600x900 high'da 30-40 fps altına düşmüyorum, bu kartla 1080p ultra'da 40-50 fps görebilir miyim?
    Edit: Görebilir miyim derken, minimum olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukan733 -- 20 Ocak 2015; 19:21:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.