Şimdi Ara

630 TL Ekran Kartı + Psu Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Intel Core i3 3240 3.4 ghz işlemci
    4 gb ddr3 1333 mhz ram
    ECS H61H2-MV Anakart
    Ati radeon hd 7350 ekran kartı
    Windows 8 64 bit

Arkadaşlar, 630 tl bütçem var, ekran kartı ve psu almak istiyorum. ben şöyle bir ikili yaptım

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx750-ti-strix-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm500-le-serisi-500w-guc-kaynagi.html

Ama bu psu da da şöyle bir sıkıntı var (yorumlara göre) çok fazla kablosu varmış, benim kasa biraz küçük, sıkıntı çıkarabilir.

Evet arkadaşlar, tavsiyelerinizi bekliyorum, kart nvidia olsa daha iyi olur. Anakartıml uyumlu olmasına ve işlemciye darboğaz yapmamasına dikkat edin lütfen. Bir de çok uzun bir kart olmasın, kasam biraz küçük olduğu için sığmayabilir. Hatta ben size kasamın fotoğraflarını vereyim

630 TL Ekran Kartı + Psu Tavsiyeleri 630 TL Ekran Kartı + Psu Tavsiyeleri 630 TL Ekran Kartı + Psu Tavsiyeleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• psu 444 watt güç verir ekran kartı içinde yeterlidir 280 yazardım fiyat hem 750 olurdu hem işlemcin yetersiz kalır darboğaz olurdu bu haliyle güzel ikili olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 9 Nisan 2015; 11:13:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

psu 444 watt güç verir ekran kartı içinde yeterlidir 280 yazardım fiyat hem 750 olurdu hem işlemcin yetersiz kalır darboğaz olurdu bu haliyle güzel ikili olur

Kardeş, amd kartlardan hazetmiyorum yaa. Bu kartın nvidia tarafında eş değeri nedir? Eminim daha ucuzdur ama

• GTX 750Tİ ekran kartının AMD tarafında karşılıgı R7 260X dir. Arkadaş R9 270X önermiş. Bütçe el veriyorsa R9 270X tercih etmekte fayda var. Çünkü aralarında ciddi fark var.
  • Ustam heralde 4-5 konu oldu karar veremiyorsun bak ben sana yardımcı olayım.

1. İşlemcin şu anki i3 4xxx serisine yakın bir işlemci arada fark var tabi ama çok ahım şahım değil %15 civarı daha güçsüz görülene göre.Yani gtx750 ti r7 265 r9 270 gibi kartlarla sıkıntı yapmaması gerek.

2. Ustam şu kablo ve ekran kartı uzunluğundan çok korkma.Benim kasamda eski tip bir kasa kablo saklama yeri yok ama bu şu demek olmuyor o kabloları alıp iyice toplayıp ya bir bantla yada başka bir plastik kepçeyle sabitleyip düzgünce toplayamazsın anlamına gelmiyor.Psunun fazla kablosu varsa bak grdüğüm kadarıyla kasanın en üst bölmesi psunun tam karşısındaki sağ üst köşe boş o kabloları oraya doğru uzat bişeyle sabitle.Ekran kartı konusundada şu anki ekran kartı başlangıcından sağ tarafata hdd konulan yere kadar ölç 25-26 cm gibi bir değer çıkarsa korkma.Benimde 27-28 cm gibi bir boşluk var r9 270 taktım 22-23 cm kart o zaman benim burda baya sorun çıkarmam lazım.O sata kablolarını falan düzenlersin iyice herşey senin elinde yani.Ekran kartı şu yüzden boğulursa boğulur kasan çok dardır yankapağı bir kapatarsın bide yazın o kavuran sıcağında sıkıntı olursa olur onuda en kötü kasanın yankapağını açarak kullanırsın. Fanların kuvvetliyse ona bile gerek kalmayabilir.

3. Son olarak ekran kartı alman sana kalmış. Ben sana iyi kötü yanlarını söleyim.

Asus gtx750 ti strix 60-65 derece olana kadar ekran kartı fanlarını döndürmüyor.Yani bilgisayarda nette dolanırken video izlerken belki dandik oyunlar oynarken ekran kartını yormayan ekran kartının fanları bile dönmez demek.Zaten özellikle gtx750 ısınmıyor o kadar Strix soğutmasıda iyice onu serin tutar merak etme.Kart performans olarak r7 265 in aşağısında fakat gpu hızını 1250 mhz bellek hızınıda 5800-6000 mhz civarına çekersen ( Ki genede incelemelerde ocliyorlar o değerlerde gördüğüm) R7 265 almadım diye pek üzülmezsin gibime geliyor.

Başka alacabileceğin kartlar r7 265 ve r9 270 kalıyor. Nvidia istiyorum dersen r7 265 yerine gtx750 ti alabilirsin.Ama bütçen r9 270 yetiyorsa gtx750 ti yanında fos kalırki çokta fiyat farkı yok başka sitelerde r9 270 490 TL ye bulunabiliyor. Bende asus r9 270 var kartın daha 65 derece üstünü çıktığını pek görmedim oldukça serin ve sessiz( Yazın 70 leri geçecek tabi daha çok sıcak olmadı ) Yani r9 270 alınabilir işlemcinin çok sıkıntı yapcağını zannetmiyorum.Marka olarak Sapphire Asus olabilir ölç uzaklığı 25-26 cm boşluk varsa ekran kartı sığması için r9 270 almaya bak derim monitörün 1080p ise çok sıkıntı yapcağını sanmıyorum 900p yada 720p monitörün varsa 750 ti olabilir.Zalman zm500 le psuda kim aldıysa sessiz sakin bir psu diyor sıkıntı bir psu değil yani.

Yani kısacası bu kadar evham yapma. Al kartı psuyu tak biraz kablolarını düzenle kartı test et bak bir sorunu varmı sonra aç oyununu oyna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 9 Nisan 2015; 11:52:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Ustam heralde 4-5 konu oldu karar veremiyorsun bak ben sana yardımcı olayım.

1. İşlemcin şu anki i3 4xxx serisine yakın bir işlemci arada fark var tabi ama çok ahım şahım değil %15 civarı daha güçsüz görülene göre.Yani gtx750 ti r7 265 r9 270 gibi kartlarla sıkıntı yapmaması gerek.

2. Ustam şu kablo ve ekran kartı uzunluğundan çok korkma.Benim kasamda eski tip bir kasa kablo saklama yeri yok ama bu şu demek olmuyor o kabloları alıp iyice toplayıp ya bir bantla yada başka bir plastik kepçeyle sabitleyip düzgünce toplayamazsın anlamına gelmiyor.Psunun fazla kablosu varsa bak grdüğüm kadarıyla kasanın en üst bölmesi psunun tam karşısındaki sağ üst köşe boş o kabloları oraya doğru uzat bişeyle sabitle.Ekran kartı konusundada şu anki ekran kartı başlangıcından sağ tarafata hdd konulan yere kadar ölç 25-26 cm gibi bir değer çıkarsa korkma.Benimde 27-28 cm gibi bir boşluk var r9 270 taktım 22-23 cm kart o zaman benim burda baya sorun çıkarmam lazım.O sata kablolarını falan düzenlersin iyice herşey senin elinde yani.Ekran kartı şu yüzden boğulursa boğulur kasan çok dardır yankapağı bir kapatarsın bide yazın o kavuran sıcağında sıkıntı olursa olur onuda en kötü kasanın yankapağını açarak kullanırsın. Fanların kuvvetliyse ona bile gerek kalmayabilir.

3. Son olarak ekran kartı alman sana kalmış. Ben sana iyi kötü yanlarını söleyim.

Asus gtx750 ti strix 60-65 derece olana kadar ekran kartı fanlarını döndürmüyor.Yani bilgisayarda nette dolanırken video izlerken belki dandik oyunlar oynarken ekran kartını yormayan ekran kartının fanları bile dönmez demek.Zaten özellikle gtx750 ısınmıyor o kadar Strix soğutmasıda iyice onu serin tutar merak etme.Kart performans olarak r7 265 in aşağısında fakat gpu hızını 1250 mhz bellek hızınıda 5800-6000 mhz civarına çekersen ( Ki genede incelemelerde ocliyorlar o değerlerde gördüğüm) R7 265 almadım diye pek üzülmezsin gibime geliyor.

Başka alacabileceğin kartlar r7 265 ve r9 270 kalıyor. Nvidia istiyorum dersen r7 265 yerine gtx750 ti alabilirsin.Ama bütçen r9 270 yetiyorsa gtx750 ti yanında fos kalırki çokta fiyat farkı yok başka sitelerde r9 270 490 TL ye bulunabiliyor. Bende asus r9 270 var kartın daha 65 derece üstünü çıktığını pek görmedim oldukça serin ve sessiz( Yazın 70 leri geçecek tabi daha çok sıcak olmadı ) Yani r9 270 alınabilir işlemcinin çok sıkıntı yapcağını zannetmiyorum.Marka olarak Sapphire Asus olabilir ölç uzaklığı 25-26 cm boşluk varsa ekran kartı sığması için r9 270 almaya bak derim monitörün 1080p ise çok sıkıntı yapcağını sanmıyorum 900p yada 720p monitörün varsa 750 ti olabilir.Zalman zm500 le psuda kim aldıysa sessiz sakin bir psu diyor sıkıntı bir psu değil yani.

Yani kısacası bu kadar evham yapma. Al kartı psuyu tak biraz kablolarını düzenle kartı test et bak bir sorunu varmı sonra aç oyununu oyna

Kardeş monitörüm 720p, sanırım gtx 750 ti benim için en iyi seçenek gibi görünüyor, ama kendim oc yapmayacağım.

Hepinize teşekkürler, bu mesaj benim için gayet açıklayıcı oldu. Çok saol kardeşim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla ne diyim bilemedim tabiki tercih meselesi ama 500 tl ye kadar bütçede r9 270x in rakibi yok rakip desen bi küçüğü 270 olur oda belki overclokla yakalar ama hiç bi şekilde 128 bit 750 ti yakalayamaz hep gpu gücü düşük hem bant düşük yinede hayırlısı olsun senin için nvidia benim tartışmayacağm tek konu yazılım ama bu tür kartlarda yazılımdan öte parçaların özellikleri bi adım önde belki üst seviyede yazılım çok fark eder ama bunlarda çok farkedeceğini sanmıyorum etsinde % 10 etsin zaten r9 270x gtx 750 ti den en az % 30 35 güçlü kart hayırlı günler
  • quote:

valla ne diyim bilemedim tabiki tercih meselesi ama 500 tl ye kadar bütçede r9 270x in rakibi yok rakip desen bi küçüğü 270 olur oda belki overclokla yakalar ama hiç bi şekilde 128 bit 750 ti yakalayamaz hep gpu gücü düşük hem bant düşük yinede hayırlısı olsun senin için nvidia benim tartışmayacağm tek konu yazılım ama bu tür kartlarda yazılımdan öte parçaların özellikleri bi adım önde belki üst seviyede yazılım çok fark eder ama bunlarda çok farkedeceğini sanmıyorum etsinde % 10 etsin zaten r9 270x gtx 750 ti den en az % 30 35 güçlü kart hayırlı günler

Kardeş r9 270x e o kadar parayı verince psu yu hangi parayla alacağım? Psu nun daha kaliteli olması gerekiyor. Ayrıca r9 270x çok güç çekiyor ve bu elektrik faturasına yansıyacak. Hayırlı günler

Ayrıca ben gtx 750 ti yi bir de şunun için alıyorum, kasam dar oöduğu için ekran kartı kasamda çok ısınabiliyor. Ama gtx 750 ti neredeyse ısınmayan bir kart olduğu için onu tercih ediyorum. R7 265 alırdım ama dediğim gibi, çok fazla ısınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thors Hammer -- 9 Nisan 2015; 16:53:24 >

• a tabi güç tüketimi dersen ayrı gtx 750 ti 60 watt benim dediğim 270x 180 watt tabi bunlar yükte sürekli oyun oynarım dersen 3 katı elektrik farkeder ama ne bilim be ben 1 yılda 12 vay her ay 10 tl fazla ödesem 240 tl yapar neye vermiyorz 10 lirayı :) ben keyif almak için fazldan 10 lira 20 lira yakardım tercih sizin hayırlı olsun
  • quote:

a tabi güç tüketimi dersen ayrı gtx 750 ti 60 watt benim dediğim 270x 180 watt tabi bunlar yükte sürekli oyun oynarım dersen 3 katı elektrik farkeder ama ne bilim be ben 1 yılda 12 vay her ay 10 tl fazla ödesem 240 tl yapar neye vermiyorz 10 lirayı :) ben keyif almak için fazldan 10 lira 20 lira yakardım tercih sizin hayırlı olsun

Çok teşekkürler kardeşim. Bundan önce en son yazdığım mesajda düzenleme yaptım, okur musun lütfen?

• Strix alırsan sessizligin dibi zaten tekrar hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Strix alırsan sessizligin dibi zaten tekrar hayırlı olsun

Çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: RealOttoman

Merhabalar, sistemim şu şekilde

Intel Core i3 3240 3.4 ghz işlemci
    4 gb ddr3 1333 mhz ram
    ECS H61H2-MV Anakart
    Ati radeon hd 7350 ekran kartı
    Windows 8 64 bit

Arkadaşlar, 630 tl bütçem var, ekran kartı ve psu almak istiyorum. ben şöyle bir ikili yaptım

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx750-ti-strix-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm500-le-serisi-500w-guc-kaynagi.html

Ama bu psu da da şöyle bir sıkıntı var (yorumlara göre) çok fazla kablosu varmış, benim kasa biraz küçük, sıkıntı çıkarabilir.

Evet arkadaşlar, tavsiyelerinizi bekliyorum, kart nvidia olsa daha iyi olur. Anakartıml uyumlu olmasına ve işlemciye darboğaz yapmamasına dikkat edin lütfen. Bir de çok uzun bir kart olmasın, kasam biraz küçük olduğu için sığmayabilir. Hatta ben size kasamın fotoğraflarını vereyim

630 TL Ekran Kartı + Psu Tavsiyeleri 630 TL Ekran Kartı + Psu Tavsiyeleri 630 TL Ekran Kartı + Psu Tavsiyeleri

Sapphire R9 270 Dual-X OC

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-270-dual-x-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Psu olarak ise Corsair VS450 alabilrisiniz

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-450w-guc-kaynagi.html?srt=UP

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.