Şimdi Ara

6299 TL Sinerji Seginus Intel Core i5 10400F 16GB 480GB SSD GTX1660 Super

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.314
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6299 TL Sinerji Seginus Intel Core i5 10400F 16GB 480GB SSD GTX1660 Super

https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-seginus-intel-core-i5-11600k-16gb-500gb-nvme-m2-ssd-rtx3060-pc-hocasi-oyun-bilgisayari-p-36369

Aynı sistemi parça parça en ucuz satan satıcılardan topladığınızda:

1259 TL Intel Core i5-10400F 2.9 GHz LGA1200 12 MB Cache 65 W İşlemci

https://www.n11.com/urun/intel-core-i5-10400f-29-ghz-lga1200-12-mb-cache-65-w-islemci-1402499?magaza=dijitalstore

596 TL Gigabyte H410M S2H Intel H410 2933 MHz DDR4 Soket 1200 mATX Anakart

https://www.n11.com/urun/gigabyte-h410m-s2h-intel-h410-2933-mhz-ddr4-soket-1200-matx-anakart-1481753?magaza=zonebilisim

701 TL GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4 Ram (GASB48GB3000C16ASCX2)

https://www.sinerji.gen.tr/geil-16gb-2x8-evo-spear-amd-edition-3000mhz-cl16-ddr4-ram-gasb48gb3000c16ascx2-p-35297

3771 TL PNY GeForce GTX 1660 SUPER 6GB Single Fan VCG16606SSFPPB, GTX1660 SUPER, PCI-E16 3.0, 6GB/192bit GDDR6, HDMI, DVI-D, DisplayPort Ekran kartı

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11494

402 TL Kioxia 480GB Exceria Okuma 555MB-Yazma 540MB SATA SSD (LTC10Z480GG8)

https://www.sinerji.gen.tr/kioxia-480gb-exceria-okuma-555mb-yazma-540mb-sata-ssd-ltc10z480gg8-p-36701

703 TL CORSAIR Carbide SPEC-05 CC-9011151 80+ 550W Black, GAMING KASA

https://www.bizdehesapli.com/corsair-carbide-series-spec-05-vs550-550w-kasa-urun-CC-9011151

Toplamda 7432 TL 

• ekran karti hakkında bilgisi olan var mi? tek fanli ısınır mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İndirmi görmüştüm. Beklenen konu açılmış. Emeğine sağlık @cohannan

• Ekran karti icin yanina parca eklenmis gibi.

Ram cl degeri dusuk, ayrica bu zamanda 550mb okuma yazma ssd artik geri kaliyor.

Daha fazlasi daha pazla para demek ama f/p olarak iyi olsada kendi açımdan bilemedim.

• Uçuk piyasanın tabii ki altında ama yine de bu fiyatlara şu ekran kartlı sistem alınmaz bence. Aciliyeti olmayan beklemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: tlhxyz

Uçuk piyasanın tabii ki altında ama yine de bu fiyatlara şu ekran kartlı sistem alınmaz bence. Aciliyeti olmayan beklemeli.

Hocam nereye kadar beklemeli. Fiyatlar her ay daha fazla oluyor. Artık alan keyfine bakmalı bence. İnşallah ben yanılırım. Ucuzlar fiyatlar

• Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt

Biraz da stok sorunundan dolayı fiyatlar bu hale geldi. Dolar kuru 8'i geçmişken 850-900 lira bandında satılan Ryzen 3 3100 bile neredeyse 3600 fiyatına satılıyor şu an. İşlemci ve özellikle ekran kartı konusunda sıkıntı var. Eylül ayında arkadaşa 2300 liraya Gigabyte GTX1660 Super aldırmıştım, keşke kendime de alsaymışım.

Ben de kasa toplamaya çalışıyorum. İndirime giren bileşen buldukça parça parça toplamak mantıklı gibi. Ayrıca hazır sistemlerde iade edilmiş - kullanılmış ürünler kullanıldığına dair şeyler okudum o yüzden hazır sistemlere güvenmiyorum açıkçası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

Ekran karti icin yanina parca eklenmis gibi.

Ram cl degeri dusuk, ayrica bu zamanda 550mb okuma yazma ssd artik geri kaliyor.

Daha fazlasi daha pazla para demek ama f/p olarak iyi olsada kendi açımdan bilemedim.
    Her zamanki gibi yine begenmezük tayfası gelmiş. Muhakkak bir şeye mok buluyorlar.
    550 MB yazma SSD mi alınır, Cl düşük.
    Hasta bu millet.
    Birde bilse. Sabah akşam dosyalarını 10 bin ile yazıp okuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu alacaktım ama vazgectim. geil ram nedir yahu ilk defa duyuyorum ayrıca tek fanli ve pny markası bu markayida ilk defa duydu. 6k verip soyle bir sistem almak içime sinmedi. sistemide ufak çaplı isler için kullanacaktim

• forvet09 kullanıcısına yanıt

Ben gerekli uyarilarida yaparak f/p ürünü oldugunuda zaten ekledim. Varsa paylasacagin bilgi sende onu söyle. Begenirim begenmem, kendi fikrimi söyleyerek düşüncemi yazdim.

İnsanlari otekilestirip durmayin.

@Festigkeitt aman öyle yorumlar yapma, hemen saldiriyorlar işi cok iyi bilenler mazallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 6 Şubat 2021; 15:30:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

ekran karti hakkında bilgisi olan var mi? tek fanli ısınır mi acaba
    Uzman hermokologlar a bakma. MSI afterburner ile fan profili ayarla. 40 a kadar sıfır devir. 50 derece - %40 devir, 60-50, 70-60. Olmadı aynı devire aynı hızı eklersin.
    1660 süper ısınan bir gpu değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

yahu alacaktım ama vazgectim. geil ram nedir yahu ilk defa duyuyorum ayrıca tek fanli ve pny markası bu markayida ilk defa duydu. 6k verip soyle bir sistem almak içime sinmedi. sistemide ufak çaplı isler için kullanacaktim
    Geil ram üreticiler in babalarından, pny quadro serisi kartları ile bilinir TC de. sağlam üreticidir.
    Boş yapanlara bakma. Güzel sistem, yapıştır.

• O kadar mesaj atmissin hâlâ laftan anladigin yok. Birde yakistirma yapiyorsun mesajlarinda.

Konuyu kisisellestirip amacindan saptirmadan son kez soyluyorum. Mesajimda zaten bak tekrar dikkat cekmeni istiyorum, zaten f/p ürünü olduğunu soyledim. Urunu kotulemis de degilim.

Bahsettigim şey kasa güzel ama daha güzeli olabilirdi. Sen bunu soyledik diye ne diye insana laf edip duruyorsun anlamadim gitti. Eksik uada şu soyle olsaydi daha guzel olurdu dedik diye mi. Bilmeyen de bilsin istedik sadece.

Her mesajda laf atip duruyorsun. Sanki babamizin malini satiyoruz arkadas. İstedigimi soylerim laf atip durma isine bak.

• 1 hafta önce Asus 1660 li 500 GB m2 diskli 3200cl15 li m460a pro anakartli makine topladım 6400₺ ye. Bu pahalı. Gaming.gen.tr den daha ucuza toplanabilir
  • virtue28 kullanıcısına yanıt

Hocam kusura bakmayin ama 5 dakikadir guluyorum sayenizde  

CL degerinin dusuk olmasi iyi bir sey. Kabaca anlatmak gerekirse: CAS Latency(CL) ne kadar dusuk olursa islemci RAMdeki dataya o kadar hizli ulasiyor, bu CL sayisi da tam olarak kac cycle surdugunu belirtiyor bu dataya ulasma gecikmesinin. Fark ettiyseniz cycle sayisi dedim, yani nanosaniye olarak hesaplamak icin DDR4 frekansini da isin icine katip hesaplamaniz lazim. Yuksek frekans yuksek CL'li bir kit, dusuk frekans dusuk CL'li bir kitten daha fazla gecikmeli olabilir bu yuzden, yuksek sayi gorup atlamamak lazim. Ha zaten bu degerlerin performansda kayda deger hicbir etkisi yok sayilir, ozellikle H chipsetli intel motherboardlarda.

Iyi niyetle yazdiniz buyuk ihtimal ama yanlis yere oynamissiniz, bunlara gelene kadar PSU'ya laf atabilirdiniz bence daha yerinde bir elestiri olurdu  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.