Şimdi Ara

60Hz DVI ya da 75Hz analog bilmecem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 5 senedir 17"crt kullanıyorum 1152x864 75hz çözünürlükte. Şu aralar lcd ye geçmeyi arzu ediyorum lakin bazı kriterler yüzünden geçemedim bir türlü.

Inca monitörler ile ilgili başlıkları okuduktan sonra incanın DVI bağlantılı modelini almaya karar vermiştim fakat incaya ait tek servisin İstanbulda oluşu markadan uzaklaştırdı beni. Konyada yaşıyorum görerek dokunarak alabileceğim bimeks, vatan, elektro world ve büyük hipermarketler mevcut. Bunların içinde en mantıklısı Vatan bilgisayar. Fiyat bazında pek cazip olmasa da monitörü ölü piksele karşı test edip vermeleri vatanı 1. seçeneğim olarak öne çıkarıyor.

Amacım 20 veya üzeri bir lcd almak fakat vatan bilgisayarda bu boyutun üzeri DVI lcdler ciddi anlamda pahalı. Bu yüzden analog da düşünmeye başladım. Bir kaç gündür lcdler hakkında açılan konulara baktığımda bir şey dikkatimi çekti. DVI 60hz i geçmiyor ama 60hz de titreşimsiz, net görüntü veriyor. Analog ise 75hz e kadar ayarlanabiliyor, ama yetiyor mu?

Şuan ki crt monitörüm 1280x1024 ü görüyor lakin 75 hz altında ve 75hz altına indiğimde son derece rahatsız edici bir titreşim veriyor. Bu yüzden hiç bir zaman bu çözünürlük üstüne çıkamadım.

Benim merak ettiğim, 75 hz de ayarlanan analoğun 60hz de olan dijital gibi titreşimsiz net görüntü verip veremediği. Eğer analog bağlantı 75hzde temiz, net görüntü verebiliyorsa tercih edebilir miyiz?. Sırf büyük olsun diye titreşimli rahatsız edici bir görüntüyle uzun süre haşır neşir olmak istemiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• o titreme olayi sanirim crt lere ozgu cunku su an kullandigim 19 dell monitorde herhangi bir titreme gormedim hatta 60 hz de kullandigimi aylar sonra sans eseri fark ettim.
  • bahsettiğin inca ekranı benaldım 2 türlü girişi var. vga -analog veya dvı dijital

analogta ve dijitalde görüntüde titreme yok.

yalnız dvı dahda keskin canlı görünüyor yalnız şu var analogta 1680x1050 çözünürlük 75 hz- dvı dijitalda 1680x1050 60 hz üstüne çıkmıyor bu olay böyle
  • Teşekkür ederim @sadtneverdie, @bekotechno.

Şimdi olay şu ki dvi bağlantı ile 60hz üstüne zaten çıkılamıyor ama görüntüden yana da herhangi bir negatif durum sözkonusu olmuyor. Yani dvi için şimdilik 60hz gayet uygun denmiş. Lakin analoğa 60hz yetiyor mu? Yetiyor ise 75 hzlik bir destek neden var? Görüntüdeki netlik ve canlılığın ötesinde analog bağlantının başka bir handikapı yoksa almaya değer mi?

Herkes dvi öneriyor, işin doğrusu ben de öneriyorum fakat aradaki tam farkı bilmiyorum. Tek mesele canlı ve net görüntü ise bundan fedakarlık edilebilir kanaatindeyim ama tek fark bu değilse nedir?

Titreme görüntüsüne açıklık getirebilecek eski crt yeni lcd kullanıcısı başka arkadaşların da fikrini almak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 19 Ağustos 2008; 11:42:48 >
  • açıkçası lcd lerde herhangi bir titreme olmaz yanına hoparlör filan koymazsanız yada teknik bir sorunu yoksa :)
    dvı ile analog arasındaki fark ta görüntü kalitesi bildiğim kadarıyla.
    asus 22" analog var bizde mesela. gayet de memnunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

o titreme olayi sanirim crt lere ozgu cunku su an kullandigim 19 dell monitorde herhangi bir titreme gormedim hatta 60 hz de kullandigimi aylar sonra sans eseri fark ettim.

• analogda 60hz yetersiz gelir ancak 75hz gayet yeterlidir, yani titreşim falan olmaz merak etme. dvi ın farkı özellikle yazılarda ortaya çıkıyor açıkçası, analogda okunmaz demiyorum ama dvi la kıyaslarsan harfler daha soluk daha silik daha dağınık geliyor insana.ama sadece analog girişli bi monitörün olursa zaten dvi ile analoğu kıyaslayamayacağın için analog bağlantıdan şikayetçi olacağını da sanmam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hdmı ile 144hz 180hz almak
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu açtığımdan beridir de ha bire arama yapıp konu hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.

Lcdlerde titreme olmuyormuş. Hatta analog 60hz de bile 75hz crt ye oranla görüntünün baş ağrıtmadığı yazıyor çeşitli konularda. 100 dolar için görüntü netliğinden bir miktar fedakarlık edilebilir sanırım. Zaten lcdlerdeki diğer her kriter(tepki süresi, panel kalitesi vs.) dvi içinde analog içinde var deniliyor.

Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.